دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

معرفی رشته اقتصاد حمل و نقل



 

 

اقتصاد حمل و نقل

 

 

رشته علوم اقتصادی مجموعه دانش های مربوط به اقتصاد را مورد بحث و بررسی قرار می دهد . این مجموعه که حاصل سلسله ای از اندیشه ها و تفکرات است تا محور قرار دادن بررسی منابع کمیاب و تلاش برای استفاده بهینه از منابع محدود طبیعی و همچنین نیروی کارانسانی در پی آنست تا با چینش دقیق اجزاء و عناصر گوناگون اقتصادی در کنار یکدیگراز منابع کمیاب یاد شده به گونه ای استفاده نماید که بیشترین میزان ممکن از خواسته های انسانی تامین گردد .

 

بدین سبب گرایش های مختلفی در رشته علوم اقتصادی به وجودآمده است که یکی از آنها گرایش اقتصاد حمل و نقل می باشد . هدف از تاسیس چنین گرایشی آشنا نمودن دانشجویان با مفاهیم و ویژگی های اقتصادی حمل و نقل ، روشه ای حمل و نقل سنتی و مدرن ، انتخاب وسیله ارزیابی خدمات حمل و نقل ، ارزشیابی طرح ها و پروژه های حمل و نقل و مواردی دیگر از این نوع و بررسی نظریه های گوناگون ارائه شده در زمینه ارتباطی حمل و نقل و توسعه اقتصادی است . در این گرایش همچنین نکات ویژهای در خصوص حمل و نقل زمینی ، دریایی ، هوایی ، خطوط و لوله های نفتی مورد بررسی قرار می گیرد .

 

حمل و نقل از دو بخش تشکیل شده یکی زیر ساختارهای حمل و نقل ودیگری وسایل حمل و نقل . برای استفاده بهینه از این سیستم حمل و نقل این رشته در دانشگاه آزاد برگزار می گردد تا امکان تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص مورد نیازکشور در حد کارشناسی فراهم کند . توسعه حمل و نقل همانطور که همگان اطلاع دارند ،به طور روز افزون از دانش و تکنولوژی بالایی برخوردار است پس بنابراین در ایران هم، امروز می بایستی همراه با این افزایش دانش و تکنولوژی یعنی فنون جدید حمل و نقل نیروهای ماهر و متخصصی تربیت کنیم تا بتوانیم این سیستم حمل و نقل را چه از نظر زیرساختارهای حمل و نقل ، چه از نظر وسائط حمل و نقل بصورت بهینه مورد استفاده قرار دهند .

 

 

رابطه علم اقتصاد با سایر علوم :

بر اساس همین دیدگاهها ، علم اقتصاد باسایر علوم و به خصوص علوم پایه هم آمیختگی شدیدی پیدا کرده ، یکی از بارزترین رشته هایی که اخیرا در این رشته مورد استفاده قرار می گیرد ریاضیات و آمار است و توصیه می کنیم دانش جویان دوره دبیرستانی که دارای زمینه قوی ریاضی و آمار نیستند ادامه این رشته را در دوره کارشناسی و کار شناسی ارشد باید منتفی کنند و بر عکس دانشجویانی که در دوران دبیرستان از رشته آمار و ریاضی قوی تر بر خوردارند مطمئنامی توانند در دوره های بسیار بسیار بالاتری در این رشته موفق شوند . البته متاسفانه اخیرا در چارچوب آموزش و پرورش دانش آموزانی را به سمت این رشته هدایت می کنند که از ریاضیات ضعیف تری بر خوردارند . و به همین دلیل دانشجویانی که در دوره دبیرستاناز رشته اقتصاد فارغ التحصیل می شوند در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد دچار مشکلات بسیار شدیدی خواهند شد بنابراین ما توصیه می کنیم که دانشجویانی که می خواهند ادامه تحصیل دهند به خصوص در رشته اقتصاد باید از آمار و ریاضی نسبتا قوی تری برخوردارباشند . در مفهوم عامیانه می گویند اقتصاد علم پول است اما مطمئنا فقط علم پول نیست . و ما باید امکان استفاده از اطلاعات آماری را به گونه ای داشته باشیم که بتوانیم مشکلات آینده را هم پیش بینی کنیم.

 


درس های رشته:

ردیف نام درس1آشنایی با برنامه نویسی و بسته هایکامپیوتری2آمار 13آمار 24ارزیابی طرحهای اقتصادی5اصول بازاریابی6اصول بیمه7اصول حسابداری 18اصول حسابداری 29اصول سازمان و مدیریت10اقتصاد ایران11اقتصاد بخشی عمومی 112اقتصاد توسعه13اقتصاد حمل و نقل 114اقتصاد حمل و نقل 215اقتصاد خرد 116اقتصاد خرد 217اقتصاد شهری18اقتصاد منطقهای19اقتصاد کلان 120اقتصاد کلان 221برنامه ریزی اقتصادی22برنامه ریزی حمل و نقل23بیمه حمل و نقل24پژوهش عملیاتی25پول و بانکداری26تجارت بین الملل27تحقیقات بازاریابی28جغرافیای حمل و نقل29حسابداری شرکتها30حسابداری صنعتی 131حقوق تجارت32حقوق حمل و نقل33روش تحقیق34ریاضیات 135ریاضیات 236زبان 337زبان خارجی 238زبان خارجی 339سازمانهای اقتصادی و بازرگانی بین الملل40مالیه بین الملل41مبانی جامعه شناسی42مبانی فقهی اقتصاد اسلام43نظام اقتصادی صدر اسلام44نظامهای اقتصادی

 

 

بازار کار:
دانش آموختگان دوره کارشناسی علوم اقتصادی فارغ گرایشی که در آن به تحصیل پرداختنداز توانمندی های لازم برای تجزیه و تحلیل مسائل اقتصادی در زمینه های مختلف صنعتی ،کشاورزی ، بازرگانی و خدمات در سطح کارشناسی بهرمند می گردند . از سوی دیگر دانش آموختگان گرایش اقتصاد حمل و نقل به دلیل بررسی مسائل ویژه حمل و نقل از جمله سرمایه گذاری در توسعه حمل و نقل ، اثرات خدمات حمل ونقل در بهای تمام شده کالاها ،چگونگی حمل و نقل شهری و نقش حمل و نقل در توسعه اقتصادی از توانائی های لازم برای ارائه خدمات در این زمینه ها در دستگاه های ذیربط بر خوردار هستند . وزارت اموراقتصادی و دارایی ، وزارت بازرگانی ، وزارت راه و ترابری از جمله دستگاه هایی هستندکه کارشناسان علوم اقتصادی با گرایش اقتصاد حمل ونقل می توانند در آنها به انجام فعالیت و کار مشغول کردند


ویدیو مرتبط :
معرفی گرایش حمل و نقل ریلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات جدید از آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل/ وزیر اقتصاد خواستار جایگزینی مالیات به‌جای نفت شد !



اخبار,اخبار اقتصادی,آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل

 
اخبار اقتصادی   - در پاسخ به مهر اعلام شد؛
گزارش آخوندی به روحانی درباره آزادراه شمال/ جزئیات جدید از آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزئیات آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل، گفت: از نظر حقوقی، قراردادی با قرارگاه خاتم الانبیا برای آزاد راه تهران شمال نداریم، ضمن اینکه به دنبال این هستیم که قرارداد قبلی ما با بنیاد در این آزادراه بررسی شود و گزارشی را در این خصوص به رئیس جمهور دادیم.

به گزارش مهر، عباس آخوندی در نشست خبری به مناسبت هفته حمل ونقل در پاسخ به پرسش مهر در خصوص آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل ونقل گفت: اگر می‌خواهیم تغییر پاردایان داشته باشیم باید به سمت بازار برویم که نمی توان با کنترل قیمت‌ها به این سمت رسید، از سوی دیگر بخش خصوصی باید فعال باشد، بنابر این دولت باید با آن سازگار باشد.

وی افزود: بنابر این ما به سمت نظامی حرکت می کنیم که بخش خصوصی در آن فعال شده باشد و دولت هم نقش تنظیم گر را ایفا کند، ضمن آنکه در جهت قانونی مصوباتی را در برنامه پنجم توسعه داریم که ما را موظف کرده در حوزه ریلی، هوایی، جاده ای قیمت‌ها را آزادسازی کنیم.

آخوندی با اشاره به اینکه پس از شناور سازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل ریلی نوبت به بخش حمل و نقل هوایی است، اظهارداشت: شناور‌سازی قیمت‌ها را به زودی در بخش هوایی اجرایی می کنیم و باید به سمتی برویم که مدافع حقوق شهروندان باشیم.

وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: ما به دنبال کاهش مداخلات دولت در بخش حمل و نقل هستیم، ضمن آنکه باید در بخش‌های ریلی و هوایی با توجه به پیچ زمان و ساعت قیمت‌ها تغییر کند و شرکت‌های حمل و نقل بتوانند در نظام اقتصادی توسعه و رشد داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید پس از آزادسازی ناوگان خود را توسعه دهد، تصریح کرد: در حال حاضر در ناوگان ریلی حدود 1600 واگن فعال است و باید برای 2200 واگن جدید سرمایه گذاری کنیم.

آخوندی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال قطارهای مسافری تقاضای افزایش قیمت داشته اند، گفت: شرکت راه آهن با این افزایش قیمت موافقت نکرده بود اما با توجه به نرخ تورم و به شرط افزایش سطح خدمات، وجود پزشک در قطار و اعمال جریمه بابت تاخیرات با افزایش قیمت‌ها موافقت شد.

آخوندی تصریح کرد: در نهایت راه آهن در مسیرهای مختلف بلیت‌ها را شناور کردند، البته تخفیف 30 درصدی برای افرادی که یک ماه زودتر پیش خرید کنند، در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص آزاد راه تهران شمال و حضور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در این پروژه اظهار داشت: ما قراردادی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نداریم و قرارداد کنونی با بنیاد مستضعفان است، زیرا در اواخر دولت گذشته مصوبه ای را هیات وزیران برای واگذاری قطعات 2 و 3 به قرارگاه داشت که توسط رئیس مجلس ایراد گرفته شد و مصوبه به طور کلی لغو گردید.

وی با بیان اینکه نه اینکه مامخالف باشیم اما از نظر حقوقی قراردادی وجود ندارد، اظهارداشت: به دنبال این هستیم که قرارداد قبلی ما با بنیاد بررسی شود و گزارشی را در این خصوص به رئیس جمهور دادیم.
                               ........................................................
وزیر اقتصاد خواستار جایگزینی مالیات به‌جای نفت شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه بزرگ شدن اندازه دولت و افزایش درجه آسیب پذیری اقتصاد؛ دو چالش وابستگی اقتصاد به نفت است، خواستار جایگزینی درآمدهای مالیاتی به‌جای درآمدهای نفتی شد و گفت: در سالیان گذشته تزریق منابع عظیم نفتی به اقتصاد باعث افزایش انتظارات عمومی از دولت‌ شده است.

به گزارش مهر، علی طیب نیا در پیامی به هفتمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران و جشنواره پژوهش‌های برتر مالیاتی و مالیه عمومی در دانشگاه تهران تصریح کرد: اقتصاد ایران در یکصد سال گذشته به شدت به نفت و درآمدهای حاصل از آن وابسته شده است؛ اگرچه نمی توان اثرات مثبت این نعمت خدادادی را در توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد اشتغال در کشور نادیده گرفت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: اما بایستی اذعان کرد که نفت و درآمدهای نفتی به دلایل مختلف که مهمترین آن مصرف نادرست و به تعبیری سوء مدیریت درآمدهای نفتی بوده، منشاء یکسری از مشکلات اساسی و ساختاری در کشور شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور ما بخش اعظمی از هزینه های دولت از طریق درآمدهای نفتی تامین می شود، کاهش این درآمدها موجب کاهش رشد اقتصادی و افزایش بیکاری می شود که در نتیجه آن، دخالت هر چه بیشتر دولت در اقتصاد و یا تامین هزینه دولت از طریق استقراض از بانک مرکزی که ساده ترین و در عین حال، ناکارآمدترین روش تامین کسری بودجه است، افزایش می یابد.

طیب نیا افزود: از سوی دیگر عواملی مانند وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی و انعطاف ناپذیری مخارج دولت، بروز پدیده بیماری هلندی و عواقب وخیم آن در بخش تولید و تورم داخلی را موجب شده است.

وی تاکید کرد: این موضوع درک سیاست مداران و اقتصاددانان عصر حاضر را نسبت به کاهش کارآیی سیاست های ملی و سایر مشکلات عدیده اقتصاد کشور از طریق تکیه بر منابع نفتی افزایش داده و رویکرد آنان را به سمت توجه بیشتر به نقش درآمدهای مالیاتی در کاهش کسری بودجه دولت و سایر پیامدهای مثبت آن معطوف ساخته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: به صورت کلی در کنار موهبت‌های نفت و درآمدهای حاصل از آن، طی یک قرن اخیر وجود این منبع عظیم درآمدی کشور را با دو چالش عمده روبرو کرده که نخست بزرگ شدن اندازه دولت و سیطره بر اقتصاد کشور و دوم افزایش درجه آسیب پذیری اقتصاد کشور به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی است.

وی اظهار داشت: تردیدی وجود ندارد که مدیریت و فروش نفت توسط دولت به تدریج بدنه دولت و دستگاه دیوانسالاری آن را بزرگ کرده است. وفور این منبع طبیعی و تزریق منابع حاصل از آن به اقتصاد موجب افزایش انتظارات عمومی از دولت از یک سو برای دخالتی در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و از سوی دیگر شکل گیری این باور در بین دولتمردان مبنی بر لزوم دخالت، مشارکت و تصدی گری در همه امور مملکت شده است.

طیب نیا تصریح کرد: حاصل این پدیده بزرگ شدن بی حد و حصر اندازه دولت و حضور آن در همه ارکان اقتصادی کشور و تنگ تر شدن عرصه برای فعالیت بخش خصوصی در کشور شده است. گسترش سیطره دولت و نهادهای شبه دولتی به نوبه خود کاهش کارآیی اقتصادی و از دست رفتن درآمدهای مالیاتی را به دنبال داشته است.

وی افزود: در خصوص افزایش درجه آسیب پذیری اقتصاد به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی عواملی چون برونزا بودن قیمت نفت و ورود شوک‌های ناشی از نوسانات قیمت جهانی نفت به اقتصاد کشور یکی از مشکلات دیرینه اقتصاد ایران بوده و همین نوسانات به نوبه خود موجبات ناپایداری درآمدهای دولت و به تبع آن بی ثباتی اقتصاد کشور را فراهم کرده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: تورم ناشی از تبدیل درآمدهای ارزی حاصل از نفت به پول ملی، بیماری هلندی، واردات بی رویه و به تبع آن، رکود تولیدات داخلی از دیگر تبعات وابستگی اقتصاد کشور به نفت بوده است.

وی اظهار داشت: بدون تردید رهایی از این مشکل دیرینه و ساختاری جز با قطع وابستگی دولت به درآمدهای پرنوسان و نامطمئن نفتی، بازنگری در شیوه های مصرف و مدیریت این درآمدها و توجه به دیگر منابع و توان داخلی میسر نیست.

طیب نیا ادامه داد: از آنجایی که یکی از منابع عظیم درآمدی که می تواند جایگزین مناسبی برای درآمدهای پرنوسان نفتی باشد، مالیات است. این منبع به ویژه باید با توجه به دو اثر عمده و فزاینده آن مد نظر قرار گیرد؛ اولاً توجه به مالیات جز با رونق تولید داخلی میسر نیست، ثانیاً رونق کسب و کار و تولید داخلی خود منجر به افزایش پایه مالیاتی و به تبع آن درآمدهای مالیاتی می شود.

وی ادامه داد: با وجود مورد فوق نسبت پایین مالیات به تولید ناخالص داخلی، سهم اندک مالیات در تامین مالی هزینه های جاری دولت و نسبت پایین مالیات به درآمدهای عمومی از کمرنگ شدن نقش مالیات در اقتصاد کشور حکایت دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: از آنجا که بودجه و نفت در اقتصاد ایران طی دوره های بلند مدت به شدت به هم گره خورده اند و از هم گسستگی این پیوند به صورت تدریجی و برنامه ریزی شده امکان پذیر است. طبق اهداف برنامه های توسعه دولت باید در قالب بودجه های سنواتی هزینه های جاری خود را از محل مالیات‌ها تامین و درآمد نفت را صرف تامین اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای کند

 

و هر ساله با کاهش اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی تا پایان برنامه پنجم تمام هزینه های جاری را صرفاً از محل مالیات‌ها تامین کند که دستیابی به این هدف علاوه بر مدیریت بهینه مخارج دولت، مستلزم عزم ملی و تلاش مستمر کلیه ارکان اقتصادی کشور به توسعه همه جانبه نظام مالیاتی است.

وی خاطرنشان کرد: گسترش پایه مالیات، ساماندهی و حذف معافیت های غیرضرور، ساده سازی مالیات، تقویت ضمانت های اجرایی، تقویت و توسعه نظام اطلاعات مالی، ایجاد زیرساخت فناوری و تقویت دستگاه اداری وصول مالیات از جمله اقدامات اساسی لازم برای توسعه نظام مالیاتی است.
 اخبار اقتصادی - مهر