دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

معرفی رشته آمار



 

 

رشته آمار

 

 

 

علم آمار کاربرد علمی مبانی ریاضی برای جمع آوری، تجزیه وتحلیل و ارائه اطلاعات ارقامی می باشد. آمار گران با بکار بردن دانش ریاضیشان در طراحی مطالعات وتحقیقات ؛ جمع آوری، پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات ؛ و تفسیر نتایج ؛ در پژوهشهای علمی شرکت میکنند. متخصصین آمار اغلب دانششان در روشهای آماری را در علوم گوناگونی مانند زیست شناسی، اقتصاد، مهندسی، پزشکی، بهداشت عمومی، روانشناسی، بازار یابی، آموزش و ورزش بکار میگیرند.

 

بسیاری از امور، به عنوان مثال، طراحی روشهای آزمایشی برای تایید دارویی جدید از طرف دولت بدون بهره گیری از روشهای آماری قابل اجرا نمی باشند. نمونه گیری یکی فنونی است که آمار گران از آن بهره می گیرند. نمونه گیری یعنی جمع آوری اطلاعات درباره گروهی از مردم یا مجموعه ای از چیزها توسط بررسی قسمت کوچکی ازکل مجموعه. به عنوان مثال سرویسهای رتبه بندی برنامه های تلویزیونی، به منظور تخمین تعداد بینندگان برنامه ای خاص، به جای مطالعه تمامی بینندگان تنها به بررسی چند هزار خانواده می پردازند.

 

امار گران تصمیم می گیرند که ازکجا و چگونه داده ها را جمع آوری کنند، نوع و تعداد گروه های نمونه را مشخص می کنند و به تهیه پرسشنامه های تحقیقی یا فرمهای گزارشی میپردازند. آنها همچنین دستورالعمل هائی برای کارکنانی که بهجمع اوری و جدول بندی اطلاعات می پردازند، تهیه می کنند. در نهایت آمارگران با بکارگیری نرم افزارهای رایانه ای به تجزیه و تحلیل، تفسیر و جمع بندی اطلاعات می پردازند.

 

در تجارت و صنعت، آمارگران نقش مهمی را در کنترل کیفیت وایجاد و بهبود تولیدات ایفا می کنند. به عنوان مثال در یک شرکت خودرو سازی به منظور تخمین زمان از کار افتادن موتورهایی که در معرض شرایط آب و هوایی نا مساعد قرار می گیرند، آمارگران آزمایشاتی برنامه ریزی می کنند و موتورها را به صورت منفرد تا از کار افتادن کامل، تحت این شیوه آزمایشی به کار می اندازند. متخصصین آماری که برای شرکتهای دارو سازی کارمیکنند ن به منظور تخمین ایمنی و اثربخشی داروهای جدید به ارزیابی نتایج آزمایشات کلینیکی می پردازند.و در شرکت های تولید نرم افزارهای رایانه ای، آمارگران در ساخت بسته های نرم افزاری که در تجزیه و تحلیل دقیقتر و مؤثرتر داده ها کاربرد دارند همکاری میکنند علاوه برتولید و آزمایش محصولات، گروهی ازآمارگران در تصمیم گیری برای نوع محصولی که باید ساخته شود، تعیین قیمت واینکه این محصولات به چه کسانی باید فروخته شوند دخیل می باشند. آمارگران همچنین با تعیین خطرهای احتمالی و میزان بازگشت و سودآوری سرمایه گزاریهای خاص، مدیریت سرمایه ها و بدهکاری ها را به عهده دارند.

 

شمار کثیری از آمارگران نیز توسط بخش های دولتی استخدام می شوند. گروهی از متخصصین آماردولتی به طراحی مطالعاتی برای اندازه گیری میزان رشد جمعیت، هزینه های مصرف یا بیکاری می پردازند. دیگران در بخشهای علمی، محیط زیست و کشاورزی کار می کنند و ممکن است مقدار مواد آفت کش موجود در آب آشامیدنی، گونه های در معرض خطرکه در نواحی خاص زندگی می کنند و یا تعداد افرادی که به بیماری خاصی مبتلا هستند را تعیین کنند. گروه دیگری نیز توسط بخشهای دفاع ملی به منظور تعیین دقت سلاحهای جدید و استراتژی های دفاعی استخدام می شوند.

 

از أنجایی که متخصصان آمار در بخش های مختلفی مشغول بکارند، متخصصانی که علم آمار را بکار می برند غالبا" سمت های کاری متفاوتی دارند. به عنوان مثال فردی که روشهای آماری را در داده های اقتصادی بکار می برد با عنوان آمارگر علوم اقتصادی شناخته می شود در حالیکه آمارگرانی که در علوم بهداشت عمومی یا پزشکی مشغول بکارند عنوان های متخصص آمار زیستی، زیست سنج ویا همه گیرشناس (اپیدمیولوژیست) را به خود اختصاص می دهند.

 

محیط کار متخصصین آمار معمولا در ساعات منظم و در دفاتری راحت مشغول بکارند. گروهی از آنان به منظوردادن کمک مشورتی در طرحهای تحقیقی، نظارت و راه اندازی مطالعات، یا گرد آوری داده های آماری مسافرت میکنند. گروهی از آنان مسئولیتهای متنوعی را بر عهده دارند مانند طراحی آزمایشات یا انجام کار در موضع درجوامع گوناگون.آمارگرانی که در دانشگاهها مشغول به کارند، کار آنها آمیزه ای ازمسؤولیتهای آموزشی و تحقیقاتی است.

 

 

فرصت های شغلی

آمارگران در بخشهای تجاری، کشاورزی و بهداشتی مشغول به کار می شوند. اکثر مشاغل باقی مانده به صنایع خصوصی بالاخص به سرویس های آزمایشی و تحقیقاتی، مدیریتی و روابط عمومی مربوط می شود. گروهی دیگر به آموزش آمار مشغول می شوند.

 

 

آموزش و ادامه تحصیل

اکثر مشاغل آماری نیاز به مدرک در رشته ریاضیات یا آمار دارند.تدریس و تحقیقات در مراکز آموزش عالی نیز نیازمند درجه کارشناسی و ترجیحا دکترای آمار میباشد. در بخش تحقیقات صنعتی، مدرک کارشناسی ارشد و تجربه کاری چند ساله از موارد مورد نیاز برای شروع به کار می باشد.


دوره های مورد نیاز مختص علم آمارشامل حساب دیفرانسیل و انتگرال، روشهای آماری، مدلسازی ریاضی و حساب احتمالات می باشد.دوره های اضافی شامل جبر خطی، طرح و تجزیه و تحلیل آزمایشات، آنالیز چند جانبه کاربردی وآمار ریاضی است. تنها پیش زمینه ای که برای موفقیت در رشته آمار ضروری است، داشتن ریاضیات قو ی میباشد. از آنجائیکه رایانه کاربرد وسیعی در امور آماری دارد، داشتن زمینه ای قوی د ر علم رایانه شدیدا توصیه میشود. فراگیری علوم مهندسی و فیزیکی در مشاغلی که با کیفیت وبهبود تولید همراه هستند، مفید می باشد.

 

در مشاغلی که با آزمایش محصولات دارویی یا کشاورزی سرو کار دارند، داشتن پیش زمینه درعلوم زیست شناسی، شیمی و بهداشت مهم میباشد. گذراندن دوره های اقتصاد و تجارت برای مشاغلی که با بازاریابی و تحلیل ها و پیش بینی های تجاری همراهند، کمک کننده به نظر می رسد. برخورداری از مهارت های ا رتباطی برای آمارگران آینده که در صنایع مشغول به کارمی شوند و باید موضوعات تکنیکی را برای افرادی که در آمار سر رشته ندارند شرح دهند مهم می باشد. آشنایی با تجارت و اقتصاد برای افرادی نیز که قصد کار در مشاغل خصوصی را داشته باشند با ارزش است. داشتن مدرک بالاتر فرصت های پیشرفت را فراهم می کند. دارندگان مدارک فوق لیسانس و دکتری معمولا به شکل مستقل قادر به کار بوده و برای به عهده گرفتن امور تحقیقاتی و ایجاد روش های آماری صلاحیت لازم را کسب کرده و یا بعد از چندین سال تجربه در بخش های خاص سمت مشاور آماری را بر عهده می گیرند.

 

 

چشم انداز آینده

فرصت های شغلی برای دارندگان مدرک آمار مساعد می باشد هر چند بسیاری از این مشاغل با عنوان آمار گر شناخته نمی شوند. این مسئله بخصوص درمورد مشاغلی است که با تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها ی به دست آمده از علوم دیگر مانند اقتصاد، زیست شناسی، روانشناسی یا مهندسی سروکار دارند، صدق میکند. در میان فارغ التحصیلان لیسانس یا فوق لیسانس رشته آمار، افرادی که در رشته های مربوطه مانند امور مالی، مهندسی یا رایانه ای از آشنایی کاملی بر خوردار باشند، در یافتن مشاغل مربوط به رشته تحصیلی یشان از شانس بالاتری برخوردارند.

 

شرکت های دولتی بسیاری از آمارگران را در رشته های جمعیت شناسی و سرشماری نفوس، کشاورزی، بررسیهای مربوط به مصرف کننده و تولید کننده، تامین اجتماعی، مراقبت های بهداشتی و کیفیت محیط زیست استخدام می کنند.

 

آمارگران فوق لیسانس یا دکتری به منظور کنترل کیفی تولیدات گوناگون مانند تولیدات دارویی، وسایط نقلیه موتوری، مواد شیمیایی و غذایی توسط شرکت های تولیدی استخدام می شوند. سازندگان وسایل نقلیه به منظور ارتقای کیفیت خودرو، کامیون و دیگر تولیدات و رقابت در صحنه بین المللی با کمک آمارگران طرحهای آزمایشی را اجرا می کنند. آمار گرانی که در علوم مهندسی و فیزیکی اطلاعاتی دارند می توانند در امور تحقیقات و توسعه با همکاری دیگر دانشمندان ومهندسین به بهبود طرح وتولید پرداخته و کیفیت ثابتی را برای تولیدات جدید تضمین کنند. بعضی از آنان در ارتباط با تولید برنامه های نرم افزاری آماری در شرکت های تولید نرم افزارهای رایانه ای، فرصت های شغلی مناسبی را می یابند.

 

در شرکت های تجاری به منظورپیش بینی میزان فروش، تحلیل شرایط تجاری و حل مسائل مدیریتی به منظور افزایش سوددهی به کارمندانی که در علوم أمار سر رشته داشته باشند اعتماد زیادی می شود. در ضمن، مراکز مشاوره ای به صورت روز افزونی خدمات آماری پیشرفته ای را به دیگر مشاغل ارائه می دهند. به علت کار برد وسیع رایانه در این رشته، آمارگران تمام صنایع باید در برنامه نویسی رایانه ای مهارت کافی داشته و دربه کارگیری نرم افزارهای آماری از دانش خوبی بر خوردار باشند، (برای اطلاعات بیشتربه مقاله برنامه نویسی رایانه در همین سایت مراجعه کنید).

منبع: کانون دانش


ویدیو مرتبط :
فیلم پاسخ تشریحی تستهای آمار دکتری رشته روانشناسی و مشاوره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی رشته مهندسی برق



مهندسی برق

 

مقدمه :

اگر نگاهی به اطرافمان بیندازیم، انبوهی از وسایل برقی را خواهیم دید. امروزه زندگی بدون وسایل الكتربكی غیر ممكن شده است. پس برای استقلال و همگامی با رشد جهانی نیازمند متخصصانی هستیم كه با اندوختن توشه علمی به كسب تكنولوژیهای جدید اقدام كنند.

 

با نگاهی اجمالی به صنعت در می یابیم كه در ابتدا (از رنسانس با قرن بیستم) تمام ابزارها و صنایع، مكانیكی بوده اند و مهندسی عموماً به طراحی و ساخت این وسایل مكانیكی اطلاق می شد، اما با به كارگیری الكتریسیته در صنایع، از حجم ابزارها و دستگاهها كاسته شد و صنایع پیچیده تر گردید.

 

رشته برق در آغاز با مكانیك همراه بود و الكترو مكانیك خوانده می شد، اما با رشد و پیشرفت چشمگیر این رشته، رشته برق راه خود را از مكانیك جدا كرد و به عنوان یك رشته مستقل مطرح گردید. با توجه به وسعت صنعت برق و پیشرفت زیاد آن، این رشته خود به چند گرایش تقسیم شده است. به دلیل استقبال بی نظیر از این رشته در 30 سال اخیر، برجسته ترین استعدادها به این رشته جذب شده اند. این به نوبه خود باعث ارتقای سطح علمی و پژوهشی و اعتبار روز افزون دانشگاه های ایران در جهان شده است.

 

هم اكنون، دانشكده های برق كشور به لحاظ كادر علمی و امكانات، در حدی قابل مقایسه با دانشگاه های معتبر دنیا هستند. كامپیوتر به عنوان یك وسیله الكتریكی، از مصنوعات و تولیدات رشته برق است. در گذشته، مسایل مربوط به كامپیوتر در رشته برق مطرح می گردید، اما با گسترش روز افزون آن، اینك از رشته برق جدا شده است و به عنوان یك رشته مستقل مطرح گشته است. با این حال، دانشگاه هایی هنوز این دو را یك رشته حساب می كنند كه یك دانشكده به آن اختصاص می دهند. رشته كامپیوتر از دو بخش تشكیل می شود، سخت افزار و نرم افزار، گرایش سخت افزار، به مسایل الكترونیكی و فنی كامپیوتر توجه دارد، اما گرایش نرم افزار، به برنامه نویسی و نحوه كاربرد و استفاده از كامپیوتر در مصارف مختلف مربوط می گردد.

 

از این تعریف معلوم می شود كه بخش سخت افزار، بیشترین شباهت را با رشته برق دارد و دانشجویان رشته برق از تبحر خاصی در مسایل مربوط به آن بهره مند هستند. بدین رو كسانی كه به جنبه سخت افزار كامپیوتر علاقه مند هستند، می توانند با انتخاب دروس اختیاری خود (ضمن تحصیل در رشته برق)، با این حوزه نیز آشنا گردند. رشته برق در مقطع كارشناسی به چهار گرایش؛ مخابرات، كنترل، قدرت و الكترونیك تقسیم می شود. دانشجویان در ابتدا بدون تعیین گرایش و همگی تحت عنوان رشته برق به تحصیل می پردازند. متقاصیان هر گرایش پس از گذراندن دروس پایه و اصلی، با توجه به معدل دروس گذرانده شده و ظرفیت و توان علمی هر دانشكده به انتخاب گرایش می پردازند.


درسهای رشته :





ردیف

نام درس

1 آز مبانی مهندسی برق
2 آزمایش ابزار دقیق و اجزای سیستم
3 آزمایشگاه الكترونیك 1
4 آزمایشگاه الكترونیك 2
5 آزمایشگاه الكترونیك دیجیتال
6 آزمایشگاه اندازه‌گیری دقیق و كنترل كیفیت
7 آزمایشگاه پایگاه داده ها
8 آزمایشگاه تكمیل سطح فلزات
9 آزمایشگاه تكنیك پالس
10 آزمایشگاه جوش
11 آزمایشگاه رله و حفاظت
12 آزمایشگاه روشنایی فنی
13 آزمایشگاه سیستم عامل
14 آزمایشگاه سیستم‌های خطی و كنترل
15 آزمایشگاه سیستمهای قدرت
16 آزمایشگاه شیمی
17 آزمایشگاه عایقها و فشار قوی
18 آزمایشگاه عملیات حرارتی
19 آزمایشگاه فیزیك 1
20 آزمایشگاه فیزیك 2
21 آزمایشگاه ماشینهای الكتریكی 1
22 آزمایشگاه مایكروویو
23 آزمایشگاه مدار و اندازه‌گیری 1
24 آزمایشگاه مدارهای مخابراتی
25 آزمایشگاه مدارهای منطقی
26 آزمایشگاه معماری كامپیوتر
27 آزمایشگاه مهندسی نرم افزار
28 آزمایشگاه میكروپروسسورها
29 آزمایشگاه نرم افزار
30 آزمایشگاه كنترل 2
31 آزمون پذیری
32 آمار مهندسی
33 آمار و احتمالات مهندسی
34 آنتن 2
35 آنتن پیشرفته
36 ابزار دقیق بیومدیكال
37 ابزار دقیق پیشرفته
38 ابزار دقیق و اجزا سیستمهای كنترلی
39 اتوماسیون
40 ادوات نیمه هادی
41 ارزیابی كار و زمان
42 استاتیك
43 استاتیك و مقاومت مصالح
44 اصول حسابداری و هزینه‌یابی
45 اصول طراحی پایگاه داده های پیش
46 اصول طراحی پایگاه داده‌ها
47 اصول طراحی سیستم‌های خبره
48 اصول طراحی واسط كاربر
49 اصول مدیریت و تئوری سازمانی
50 اصول كنترل مدرن
51 اقتصاد عمومی 1
52 اقتصاد عمومی 2
53 اقتصاد مهندسی
54 الكترومغناطیس
55 الكترونیك 1
56 الكترونیك 2
57 الكترونیك 3
58 الكترونیك دیجیتال
59 الكترونیك صنعتی
60 الكترونیك قدرت
61 الكترونیك قدرت 2
62 الكترونیك نوری
63 انتشار امواج
64 انتقال داده‌ها
65 اندازه‌گیری الكترونیكی
66 انقلاب اسلامی و ریشه‌های ان
67 اولتراسوند
68 ایمنی و بهداشت صنعتی
69 بازبابی هوشمند اطلاعات
70 بررسی سیستمهای قدرت 1
71 بررسی سیستمهای قدرت 2
72 برنامه نویسی كامپیوتر
73 برنامه‌ریزی تعمیرات و نگهداری
74 برنامه‌ریزی در سیستم‌های قدرت
75 برنامه‌ریزی و كنترل تولید موجودیهای 1
76 برنامه‌سازی پیشرفته
77 برنامه‌سازی شئ گرا در انفورماتیك
78 بهره‌بردای از سیستم‌های قدرت
79 بینایی ماشین
80 پایان‌نامه كارشناسی ارشد 1
81 پایان‌نامه كارشناسی ارشد 2
82 پایگاه داده پیشرفته
83 پردازش زبانهای طبیعی
84 پردازش سگنالهای تصویری
85 پردازش سیگنال دیجیتال 2
86 پردازش سیگنالهای بیولوژیكی
87 پردازش سیگنالهای دیجیتال
88 پردازش سیگنالهای دیجیتالی
89 پردازش موازی
90 پروژه
91 پروژه 1
92 تئوری اطلاعات و كدینگ
93 تئوری الكترو مغناطیس 1
94 تئوری پیشرفته مخابرات
95 تئوری جامع ماشین‌ها
96 تئوری صف
97 تئوری كدینگ
98 تاریخ اسلام
99 تاسیسات الكتریكی
100 تجارت الكتروینك
101 تجزیه و تحلیل سیستم‌ها
102 تحقیق در عملیات
103 تحقیق در عملیات 1
104 تحقیق در عملیات 2
105 تحلیل و طراحی سیستم‌ها
106 تحمل خرابی
107 تخمین و شناسایی سیستمها
108 تربیت بدنی 2
109 ترمودینامیك
110 تصویرگری پزشكی با تشدید مغناطیس
111 تعمیر و نصب و نگهداری
112 توزیع انرژی الكتریكی
113 تولید و نیروگاه‌ها
114 تكنولوژی تولید
115 تكنولوژی فشار قوی و عایقها
116 تكنیك پالس
117 جبر خطی
118 جبرانی 1 فیزیولوژی
119 حسابگری زیستی
120 دینامیك سیستم‌های قدرت
121 ذخیره و بازیابی اطلاعات
122 رباتیك
123 رباتیك پیشرفته
124 رساله دكتری 1
125 رساله دكتری 2
126 رساله دكتری 3
127 رساله دكتری 4
128 رساله دكتری 5
129 رساله دكتری 6
130 رساله دكتری 7
131 رساله دكتری 8
132 رسم فنی 1
133 رله نو حفاظت سیستمها
134 روش‌های عددی در الكترو مغناطیس
135 روش‌های همزمانی
136 روشهای تولید 1
137 روشهای تولید 2
138 ریاضی 1
139 ریاضی 2
140 ریاضی مهندسی
141 ریاضیات عالی مهندسی
142 ریزپردازنده 1
143 زبان تخصصی
144 زبان خارجه
145 زبانهای ماشین و اسمبلی
146 ساخت قطعات الكترونیكی 1
147 ساختمان داده‌ها
148 ساختمان گسسته
149 سمینار كارشناسی ارشد
150 سنتز خودكار مدارهای دیجیتال
151 سیستم تلویزیون
152 سیستم كنترل خطی
153 سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت
154 سیستم‌های انتقال مخابراتی 1
155 سیستم‌های انتقال مخابراتی 2
156 سیستم‌های انتقال مخابراتی دیجیتال
157 سیستم‌های بلادرنگ
158 سیستم‌های تصویر پزشكی
159 سیستم‌های عامل 1
160 سیستم‌های كنترل پیشرفته
161 سیستم‌های كنترل تطبیقی
162 سیستم‌های كنترل چند متغیره
163 سیستم‌های كنترل دیجیتالی
164 سیستم‌های كنترل غیر خطی
165 سیستمهای انتقال مخابرات 2
166 سیستمهای پردازشگر شبكه
167 سیستمهای كنترل
168 شبیه‌سازی كامپیوتری
169 شبكه مخابراتی بی سیم
170 شبكه‌ای كامپیوتری پیشرفته
171 شبكه‌های عصبی
172 شبكه‌های مخابرات نوری
173 شبكه‌های كامپیوتری
174 شناسایی الگو
175 شیمی عمومی
176 شیوه ارائه مطالب علمی و فنی
177 طراحی آلگوریتم 1
178 طراحی باربان سخت افزاری
179 طراحی پروسسور و دستگاه‌های جانبی آن
180 طراحی زبانهای برنامه‌سازی
181 طراحی سیستم های خیلی فشرده
182 طراحی سیستم‌های شئ گرا
183 طراحی قالب 1
184 طراحی قالب 2
185 طراحی ماشینهای الكتریكی
186 طراحی ماشینهای الكتریكی 2
187 طراحی مدارهای مجتمع فعال
188 طراحی مدارهای واسط
189 طراحی و ساخت كامپایلرها
190 طراحی كامپیوتری سیستم كنترل
191 طرح پست‌های فشار قوی و پروژه
192 طرح خطوط انتقال انرژی و پروژه
193 طرح ریزی واحدهای صنعتی
194 عایقها و فشار قوی
195 علم مواد
196 عملیات حرارتی
197 فارسی
198 فرآیندهای اتفاقی
199 فیبر نوری
200 فیزیك 1
201 فیزیك 2
202 فیزیك الكترونیك
203 فیزیك مدرن
204 فیلترهای سنتزمدار
205 فیلترهای وفقی
206 قابلیت اطمینان سیستم‌های قدرت
207 قید و بندها (جیك و فیكسچر)
208 گرافیك كامپیوتری
209 لیزر و كاربردهای آن در مهندسی پزشكی
210 ماشین‌های افزار 1
211 ماشین‌های الكتریكی 2
212 ماشین‌های مخصوص
213 ماشینهای افزار
214 ماشینهای افزار 2
215 ماشینهای الكتریكی 1
216 ماشینهای الكتریكی 2
217 مایكروویو 1
218 مایكروویو 2
219 مباحث پیشرفته الكترونیك 1
220 مباحث پیشرفته در سیستم‌های پشت
221 مباحث پیشرفته در طراحی سیستمها
222 مباحث ویژه
223 مباحث ویژه 2
224 مباحث ویژه 3
225 مبانی طراحی شبكه‌های كامپیوتری
226 مبانی مهندسی برق
227 مبانی میكرو الكترونیك
228 مبانی كامپیوتر و برنامه‌سازی
229 متون اسلامی
230 محاسبات عددی