دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مصرف پیتزا، شیرینی های پرچرب و پروتئین ها ریسك ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد



 

مصرف پیتزا، شیرینی های پرچرب و پروتئین ها ریسك ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد

 

رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شیراز با بیان این كه مهم ترین مسئله در سرطان پستان، تشخیص زودرس است، گفت: ماموگرافی سالانه و یا دو بار در سال از سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی به بعد برای همه زنان لازم است.

دکتر عبدالرسول طالعی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: مشکل اساسی ما در درمان سرطان پستان این است که سیستم غربالگری در كشور وجود ندارد و معمولا بیماری در مراحل پیشرفته تر شناخته می شود.

وی ضمن تاكید بر این که مسئولان به مقوله غربالگری توجه بیشتری نشان دهند، اظهار كرد: مهم ترین مسئله در سرطان پستان، تشخیص زودرس است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز ضمن برشمردن برخی عوامل موثر در بروز سرطان پستان عنوان كرد: زایمان در سنین بالا، باردار شدن یا نشدن و سابقه فامیلی در ایجاد سرطان پستان موثر هستند.

طالعی اضافه كرد: ماموگرافی سالانه و یا دوبار در سال بر حسب ریسک فاکتورها از ۳۵ تا ۴۰ سالگی به بعد برای همه زنان لازم است. از ۵۰ سالگی به بعد نیز انجام یك مرتبه ماموگرافی در سال لازم است.

به گفته رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شیراز، باید طوری زمینه سازی كرد که حداقل ۷۰ درصد زنان جامعه تحت پوشش آزمایشات تشخیصی چون ماموگرافی قرار بگیرند.

وی درباره نقش تغذیه در ایجاد و یا بهبود این بیماری توضیح داد: با توجه به این که الگوی تغذیه ای ما به تدریج به سمت غذاهای غربی می رود، شکی نیست که عامل تغذیه بتواند باعث شیوع بیشتر بیماری شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، ادامه داد: استفاده از غذاهایی مانند پیتزا، شیرینی های پرچرب و پروتئین ها موجب بالا رفتن ریسک ابتلا به این سرطان می شود. غذاهای سنتی ما در مقایسه با غذاهای غربی سالم تر هستند زیرا میزان چربی شان کمتر است و می توانند برای سلامتی افراد مفیدتر باشند.... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫پنیرهایی که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه با مصرف گوجه‌فرنگی



 اخبار,اخبار علمی,پیشگیری از سرطان پستان

اخبار علمی - تحقیقات نشان می‌دهد
کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه با مصرف گوجه‌فرنگی

 تحقیقات جدید نشان می‌دهد: رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا  منطقه خراسان، تحقیقات جدید نشان داده است رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی موجب افزایش میزان هورمون‌های تنظیم کننده متابولیسم چربی و قند در بدن می‌شود. تاثیرات مثبت گوجه فرنگی بر این هورمون‌ها به ویژه در زنان یائسه به دلیل افزایش شاخص توده بدنی و خطر سرطان پستان مفید است.

در آخرین تحقیقات، تاثیرات رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی و سویا بر روی 70 زن یائسه مورد بررسی قرار گرفت. در اولین آزمایش زنان یائسه به مدت 10 هفته محصولات گوجه فرنگی حاوی 25 میلی گرم لیکوپن مصرف کردند. در آزمایش دوم 40 گرم سویا به مدت 10هفته مصرف کردند. البته قبل از اجرای هر دو آزمایش، زنان به مدت دو هفته هیچ یک از محصولات حاوی گوجه فرنگی و سویا را استفاده نکرده بودند.

نتایج نشان داد: میزان آدیپونکتین، هورمون تنظیم کننده چربی و قند خون بعد از رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی 9 درصد افزایش یافته بود.

دکتر آدانا لیانوس، سرپرست این تحقیق و استادیار اپیدمیولوژی از دانشگاه راتگرز اظهار کرد: تاثیرات مصرف گوجه فرنگی حتی برای مدت کوتاه در نتایج تحقیق ما آشکار است. خوردن میوه و سبزیجات سرشار از مواد مغذی ضروری، ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی مانند لیکوپن مزایای قابل توجهی دارد.

مصرف منظم روزانه میوه‌ها و سبزیجات در پیشگیری از سرطان پستان در افراد در معرض خطر موثر است.

نتایج این تحقیق در نشریه غدد درون‌ریز بالینی و متابولیسم منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا