دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ماساژ،راهی برای شناخت احساسات كودك



 

ماساژوشناخت احساسات

 

 

ماساژ كودك، یكی از زیباترین راه‌های شناخت احساسات و ایجاد آرامش خاطر كودكان است. ۱۰ دقیقه ماساژ ۲‌تا‌۳ بار در هفته می‌تواند به ارتباط بین كودك و مادر و در جلوگیری از بیماری‌ها موثر باشد.

 


دكتر مامك شریعت، متخصص بهداشت مادر و كودك و معاون پژوهشی مركز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد در گفتگو دراین‌باره می‌گوید: ماساژ كودكان از بدو تولد تا پایان شیرخوارگی در رشد عاطفی و روانی، تكامل اجتماعی و هوشی كودك تاثیر بسزایی دارد.

 


به گفته این متخصص، مهم‌ترین اصل در ماساژ كودك، رضایت كامل مادر یا فرد ماساژدهنده از عملی است كه انجام می‌دهد؛ چراكه بایستی در او به حد كافی اعتماد ایجاد شده و باور داشته باشد كه ماساژ، تاثیرات مثبت فراوانی دارد یا حداقل هیچ‌گونه ضرری برای كودك ندارد.

 


پیش از این تصور بر این بود كه ماساژ بیشترین تماس و تحریك پوستی را برای كودك ایجاد می‌كند و تنها برای نوزادان نارس، بسیار كم‌وزن یا نوزادان مبتلا به اختلالات تكامل مفید است، ولی امروزه مشخص شده است كه ماساژ در یك كودك كاملا سالم و بدون مشكل می‌تواند در افزایش سرعت رشد و تكامل عصبی بخصوص تكامل بهینه در تعاملات اجتماعی و هوشیاری كودك موثر باشد.

 


دكتر شریعت با اشاره به این كه هنگام ماساژ، نوزاد یا شیرخوار باید سرحال و خوشحال باشد، می‌افزاید: كودك هنگام ماساژ باید سیر بوده و احساس گرسنگی نكند و مادر از تمیز بودن پوشك وی مطمئن باشد و خود با سرحالی و رضایت كامل، كودك را ماساژ دهد.

 


● مراحل ماساژ

 


این پزشك متخصص اظهار می‌كند: در مراحل اولیه ماساژ، مادر باید دست‌های خود را شسته و آنها را به روغن بچه یا روغن زیتون آغشته كند و ماساژ را شروع كند و از آنجا كه در این عمل باید دست‌ها به روی بدن برهنه نوزاد حركت كند، لذا دمای محیط نیز باید گرمای مطلوب و مناسبی داشته باشد.

 


به گفته وی، بهتر است ماساژ را از سر و صورت شروع و از خط وسط به سمت خارج پیشانی، گونه‌ها، زیر چانه و بالای لب حركت و به آرامی گونه‌ها را نوازش كرد.

 


به گفته معاون پژوهشی مركز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد، بهتر است در مرحله بعد تنه را از بالا به پایین یا برعكس با انگشتان دست ماساژ داد (ابتدا جلو، شكم و سینه و سپس پشت)‌.

 


وی اذعان می‌كند: ماساژ دست‌ها و پاهای كودك باید از بالا به پایین به صورت حركات دورانی و چرخشی باشد و با انگشتان خود، كف دست و پای كودك را دورانی ماساژ داد و یك‌به‌یك انگشتان دست و پای نوزاد را تحریك كرد.

 


طبق تحقیقات صورت گرفته بهتر است پس از عملیات ماساژ حركات آرام نرمشی و ورزشی دست‌ها و پاها را انجام داد و این اعمال از ۵ تا ۱۰‌دقیقه به طول می‌انجامد و روزی ۲ الی ۳ مرتبه تكرار شود.

 


دكتر شریعت با بیان این كه اگر كودك از دل درد یا كولیك رنج می‌برد حركات ماساژ دورانی دور ناف و پشت (كمر)‌ و جمع شدن پاها داخل شكم، می‌تواند در آرامش كودك موثر باشد، می‌افزاید: دانستن این نكته مهم است كه برقراری ارتباط عاطفی در بشر از دو طریق محاوره و تحریك پوستی صورت می‌گیرد كه در دوران نوزادی و شیرخوارگی بیشتر این امر با تحریك پوست امكان‌پذیر است.

 


● ماساژ و ارتباط با كودك

 


مطالعات نشان می‌دهد ارتباط غیركلامی همچون ماساژ كودك می‌تواند رابطه متقابلی بین مادر و كودك ایجاد كند تا حدی كه در آینده نیز این ارتباط باعث صمیمیت هرچه بیشتر طرفین می‌شود، ولی آنچه كه بهتر است قبل از ماساژ انجام داد، این است كه مالیدن روغن به بدن كودك، بدن او را لغزنده می‌كند پس باید هنگام بلند كردن كودك مراقب بود تا لیز نخورد و اگر احتمال می‌دهید كه كودك نسبت به دانه‌های روغن یا فرآورده‌های آن حساسیت داشته باشد، از روغن‌هایی استفاده كنید كه عاری از هرگونه تركیبات مصنوعی است و اگر كودك تب دارد و علامت تب او را نمی‌دانید، از ماساژ دادن او خودداری كنید.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
شناخت احساسات،هیجان ها و مدیریت آنها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شناخت احساسات مهمترین...



 

شناخت احساسات مهمترین مسئله در خودآگاهی است

 

 

شناخت احساسات مهمترین مسئله در خودآگاهی است

 

 

یکی از مولفه های اساسی مهارت، خودآگاهی است و عدم شناخت آن باعث ایجاد مشکلات بسیاری در زندگی افراد می شود.

 


حسن نیک رنگ خودآگاهی را توانایی شناخت خصوصیات،نقاط ضعف وقوت خواسته ها،ترسها وانزجارهای درونی افراد عنوان کرد و به ایسکانیوز گفت: پایه های اساسی خود آگاهی شناخت احساسات خودپندار،عزت نفس واحساس ارزشمندی،هویت وهویت یابی است.

 


نیک رنگ با اشاره به اینکه عزت نفس کلید اصلی بهداشت روان است افزود: عزت نفس بالا به اعتماد به نفس منجر می شود و تصمیم گیری خوب ومستقلانه وبرخورد با تعارضات بین فردی را تسهیل می کند.

 


وی اعتماد به نفس نسبتا پایین ،عدم تلاش برای رسیدن به اهداف ،نداشتن انگیزه ،عصبانیت وپرخاشگری ، احساس خلاءوپوچی ، تردید داشتن نسبت به توانا ییهای خودبرای رسیدن به موقعیت مناسب ، هراس اجتماعی،عدم کنترل مدیریت زمان ،احساس افسردگی ، احساس گناه وشرمساری را از ویژگی های افرادی که دارای عدم خود آگاهی هستند برشمرد.

 


کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد در خصوص ویژگی های افراد برخوردار از خود آگاهی اظهار داشت:این دسته ازافراد خصوصیات مثبت، منفی، موفقیت ها ،شکست ها وتواناییها واستعداد های درونی خود را می شناسند ومی پذیرند ، از شکست هایشان درس می گیرندوهم چنین برای رسیدن به اهداف خود تلاش کرده و مسئولیت اعمال ورفتار خود را می پذیرند.

 


وی تصریح کرد:اگرافراد از ملاک های ارزشمندی خویش آگاه شوند، ارزش خود را در زندگی می یابند و فرآیند هویت یابی خود را به طور سالمی به انجام می رسانند.

 


کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آبادبابیان اینکه خودشناسی رابطه مستقیمی باتصویرذهنی دارد به ایسکانیوز گفت: تصویری که انسان ازخود در ذهن می پروراند ریشه بیشتر رفتارهای وی راتشکیل می دهد وعلت اینکه هریک ازما تصویر غیر واقع بینانه ای درذهن خودمی پرورانیم در حقیقت محصول چیزهایی است که دیگران خواه به درست یا غلط درباره ما بیان کرده اند.

 


نیک رنگ خاطرنشان کرد: برای افزایش خودآگاهی باید در مورد اعمال و کارهای خود بیاندیشم وتلاش نمائیم مسائلی که به صورت ناخودآگاه در درون ذهن ما قرار می گیرد، مسائل حل شده باشد وبه صورت عقده در درون ما رخنه نکنند.... /  یادداشت : خبرگزاری ایسکانیوز