دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

كشف تازه دانشمندان: نخستین حیوان چهارپای خشكی اصلا راه نمی رفته است!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

فرضیه جدید حركت نخستین موجود راه‌رونده

كشف تازه دانشمندان:

نخستین حیوان چهارپای خشكی اصلا راه نمی رفته است!

جدیدترین مدل‌های سه‌بعدی نشان می‌دهد یكی از نخستین موجودات وارد شونده به خشكی بر روی چهار پا راه نمی‌رفته است.

ایسنا: مطالعات جدید دانشمندان نشان‌دهنده عدم صحت تصاویر قبلی موجود در كتاب‌ها در خصوص موجودی 360 میلیون ساله كه مانند سمندر راه می‌رفته، است.

 

تیمی از كالج Royal Veterinary لندن و دانشگاه كمبریج سه سال را صرف بازسازی نخستین مدل رایانه‌ای سه‌بعدی از Ichthyostega برگرفته شده از فسیل‌ها كرده است. مدل سه‌بعدی آن‌ها را قادر ساخت چگونگی "انتقال تاریخی" این حیوان باستانی از شنا كردن به راه رفتن را مورد بررسی قرار دهند.

دكتر«استفانی پیرس» مدعی است كه اسكله سه‌بعدی مزبور به آن‌ها امكان محاسبه زنجیره‌ای از حركت مفاصل جوارح این موجود برای نخستین بار را فراهم كرد.

نتایج این تحقیق بیانگر آن است كه این موجود با استفاده از حركات اندام عقبی مانند خوك آبی به خشكی آمده و جوارحش را طبق الگوی امروزی راه رفتن حركت نداده است. محققان مدعی‌اند این موجود با كمك جوارح جلویی (همچون عصای زیر بغل) خود را از آب بیرون كشانده‌ و این كه تغییر از زیستن در آب به خشكی (كه لحظه‌ای محوری در تكامل است) طی فرایندی تدریجی رخ داده است.

Ichthyostega در طول دوران دونین بالایی زندگی می‌كرده و تركیبی از مشخصه‌های ماهی‌مانند و دوزیست بوده است.

پروفسور «جنی كلاك» از دانشگاه كمبریج در این رابطه می‌گوید: بازسازی‌های ما نشان‌ می‌دهد ایده قدیمی موجود در موزه و كتاب‌های محبوب در خصوص چهره Ichthyostega و راه رفتن سمندرمانند آن صحت ندارد.

گرچه این حیوان به احتمال فراوان بخش اعظم وقت خود را زیر آب سپری می‌كرده، گمان می‌رود گاهی اوقات با استفاده از باله‌های جوارح‌مانند بر روی خشكی به صورت نیم خیزمی‌خزیده است. با این حال چگونگی دقیق حركت آن نیازمند مطالعات بیشتر است.

پیرس می‌گوید: با استفاده از روش نوین ما این حیوان را دوباره به زندگی بازمی‌گردانیم. آن چه ما به آن پی برده‌ایم این است كه تتراپودهای اولیه مطمئناً فاقد توانایی راه رفتن بر روی خشكی بوده‌اند. در این مرحله ما هنوز مطمئن نیستیم كه كدام حیوان یا گروه حیوانات نخستین موجودات صورت‌دهنده این عمل بوده‌اند.

دكتر «سوزانا میدمنت» از موزه تاریخ طبیعی لندن نیز معتقد است كه پی بردن به این موضوع كه ما از كجا آمده‌ایم و یا تمامی موجودات ساكن خشكی از كجا آمده‌اند یكی از پرسش‌های بنیادین است.

وی می‌گوید: آن چه تحقیق حاضر ادعا می‌كند این است كه این موجود كه پیش از این معتقد بودیم نخستین حیوان چهارپای راه‌رونده بر روی خشكی بوده، اصولاً راه نمی‌رفته است. این یافته ما را به بررسی فسیل‌های بیشتر وا می‌دارد.

این مطالعه كه در ژورنال Nature انتشار یافت، توسط شورای تحقیقات محیط طبیعی آمریكا پشتیبانی شد./ایسنا


ویدیو مرتبط :
تصادف حیوان و کمک کردن حیوان دیگر به حیوان هم نوعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كشف گونه سوم انسان؟!دانشمندان از كشف بقایای گونه جدید انسان در سیبری خبر دادند



 

 

كشف گونه سوم انسان

 

دانشمندان از كشف بقایای یك گونه اسرارآمیز انسانی - به جز انسان مدرن و نئاندرتال - در غاری در سیبری خبر دادند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این اكتشاف به این معنی است كه در 30 هزار سال پیش، حداقل سه عضو مجزا در درخت خانواده انسان وجود داشته‌اند: انسان‌های مدرن، نئاندرتال‌ها و گونه جدیدا شناسایی شده موسوم به «دنیسووا‌ها».

 

دنیسووا‌های غارنشین با بررسی دی.ان.ای دندان‌ها و استخوان‌های انگشت كشف شده در غاری در سیبری شناسایی شده‌اند.

 

آنها در طول آخرین عصر یخی هنگامی كه انسان‌های مدرن در حال ایجاد ابزارهای سنگی پیچیده، جواهرات و هنر بودند، در زمین زندگی می‌كردند.

 

استخوان مذكور كه متعلق به انگشت یك دختر حدودا پنج تا هفت ساله موسوم به ایكس- وومن است، در سال 2008 درغار دنیسووا در كوهستان آلتای واقع در جنوب سیبری به همراه زیورآلات و جواهرات یافت شد.

 

آزمایشات موقتی در اوایل سال جاری نشان می‌داد كه این دختر به یك گونه كاملا جدید تعلق دارد. اكنون یك تجزیه و تحلیل كامل دی.ان.ای، جایگاه وی را در درخت خانواده انسان تثبیت كرده است.

 

این اكتشاف در پی كشف جنجال‌برانگیز یك گونه دیگر انسان با سه فوت قد موسوم به هابیت «Hobbit» در جزیره اندونزی در سال 2004 انجام شده است.

 

با این‌حال بسیاری از محققان كشف هابیت را رد كرده و مدعی شده‌اند كه استخوان‌ها متعلق به یك انسان مدرن مبتلا به اختلال رشد بوده‌است.

 

دنیسوواها از لحاظ فیزیكی با نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن تنومند متفاوت بودند، اگرچه بر روی دوپای خود راه می‌رفتند.

 

دنیسوواها زمانی زندگی می‌كردند كه اجداد ما و نئاندرتال‌ها در حال ماهیگیری، شكار، استفاده از جواهرات، نقاشی دیوار غارها و كنده‌كاری‌های حیوانی بودند.

 

دانشمندان تنها در دهه اخیر توانسته‌اند دی.ان.ای فسیل‌ها را بازیابی كنند. پیش از این آنها فقط می توانستند استخوان‌ها را از روی شكل و اندازه آنها شناسایی كنند.

 

این تحقیقات امروزه عصاره دی.ان.ای دنیسوواها را در ساكنان جزایر ملانزی در شمال و شرق استرالیا كه شامل گینه نو نیز می‌شود، پیدا كرده است. طبق این تحقیقات دنیسوواها با اجداد ساكنان ملانزی پیوند خورده و سپس در سراسر آسیا پخش شدند.

 

گونه یافته‌شده جدید به نظر «گروه خواهر» نئاندرتال‌ها بوده و كشف این گونه باعث به تصویر كشیده شدن چهره‌ای دیگر از تكامل و مهاجرت انسان از آفریقا (مهد انسان) شده‌ است./ایسنا