دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

قلب بیماران در کما صدای موسیقی را احساس می کند



 

 

قلب بیماران در کما صدای موسیقی را احساس می کند

 

 

پژوهشگران ایتالیایی در بررسیهای خود دریافتند که قلب بیماران در کما قادر است ریتمهای موسیقی کلاسیک را درک کند.

محققان موسسه سنت آنا در این تحقیقات نشان دادند که ریتم قلبی بیمارانی که زندگی نباتی دارند می تواند به موسیقی کلاسیک واکنش نشان دهد و برپایه نت های موسیقی، ضربان قلب آهسته شده و یا شتاب گیرد.

به گفته این دانشمندان، این واکنش در زیر سطح آگاهی بیمار رخ می دهد. در حقیقت، موسیقی کلاسیک بخشهای اولیه و خودمختار مغز را جابجا می کند. این بخشها حتی در زمانی که بیمار در حالت زندگی نباتی است نیز به عملکردهای خود ادامه می دهند.

این بررسیها نشان می دهد که نورونهای سیستم احساسات حتی زمانی که سطح هشیاری و آگاهی در حد صفر باشند نیز می تواند عمل کنند.

به منظور کسب این نتایج، این محققان چهار قطعه موسیقی کلاسیک را برای ۱۶ داوطلب سالم پخش کردند و همزمان ضربان قلب آنها را اندازه گیری کردند و در ادامه از داوطلبان سالم خواستند که احساسات خود را در زمان گوش دادن به قطعات موسیقی بیان کنند. سپس این تیم آزمایش مشابهی را بر روی ۹ بیمار در کما انجام دادند.

هر یک از قطعات که سه دقیقه به طول انجامید مربوط به آهنگسازان مختلف بود و گامها و ریتمهای مختلفی داشت که می توانستند احساسات مثبت یا منفی را برانگیزند.

این دانشمندان کشف کردند که موسیقی بر روی سرعت ضربان قلب هر دو گروه بیمار در کما و داوطلبان سالم به یک روش اثر می گذارد.

به طوری که قطعات مثبت "مینوت" اثر "بوکرینی" ریتم قلب هر دو گروه را آهسته کردند در حالی که قطعات منفی مثل سمفونی شماره ۶ چایکوفسکی ضربان قلب افراد سالم و بیماران در حالت زندگی نباتی را بالا برد...../تحلیل:مهر


ویدیو مرتبط :
چاپ قلب 3 بعدی برای جایگزین کردن قلب بیماران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هر گونه احساس تپش قلب نشانه ابتلا به بیماری قلبی نیست



 

 

هر گونه احساس تپش قلب نشانه ابتلا به بیماری قلبی نیست

 

دبیر علمی سیزدهمین كنگره تازه های قلب و عروق گفت: هرگونه احساس تپش قلب نشانه ابتلا به بیماری قلبی نیست بلكه افراد مضطرب و حساس هم ممكن است تپش قلب خود را احساس كنند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دكتر مسعود اسلامی در حاشیه برگزاری سیزدهمین كنگره تازه های قلب و عروق در جمع خبرنگاران افزود: قلب انسان در حالت استراحت ۵۰ تا ۷۰ بار در دقیقه می زند. باید توجه كرد زمانی كه ضربان قلب نامنظم باشد فرد دچار تپش قلب می شود و این علامت ابتلا به بیماری های قلبی است.

وی تنگی عروق كرونر را در ایران و جهان شایع ترین بیماری قلبی دانست و اظهار كرد: پرفشاری خون نیز بیماری قلبی و عروقی بسیار شایعی است، بگونه ای كه نیمی از افراد بالای۶۰ سال به آن مبتلا هستند. سومین بیماری شایع قلبی و عروقی،نارسایی قلب است كه با افزایش سن، شیوع آن بیشتر می شود.

اسلامی درباره بیماری افتادگی دریچه میترال (پرولاپس) گفت: این بیماری به علت نرمی دریچه میترال به وجود می آید و در زنان شایع تر است. افتادگی دریچه میترال معمولا علایم خاصی ندارد اما در بیماران كمی باعث می شود كه قلب آنان تیر بكشد.

وی تأكید می كرد: پرولاپس، بیماری قلبی مهمی تلقی نمی شود و مبتلایان به آن لازم است سالی یكبار از قلب خود اكو بگیرند.

اسلامی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره سیزدهمین كنگره تازه های قلب و عروق اظهار كرد: در این كنگره روش های جدید درمان بیماری های قلبی و عروقی با استفاده از روش های بسته مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در این نوع از درمان ها تلاش می شود تا حد امكان از جراحی باز اجتناب شود و امیدواریم در آینده شرایط به گونه ای شود كه به جز عمل پیوند قلب نیازی به جراحی بیماران به روش باز نباشد.

دبیر علمی سیزدهمین كنگره تازه های قلب و عروق افزود: درحال حاضر تعویض دریچه های قلب از طریق پوست و تعویض دریچه آئورت از طریق رگ انجام می شود.

وی افزود: داروهای جدید ساخته شده در درمان فشار خون بالا، نامنظمی فعالیت قلب و تنگی عروق كرونر از موضوعات جدیدی است كه در كنگره سیزدهم به آنها پرداخته می شود.

اسلامی در پایان با بیان اینكه بررسی نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری های قلب و عروق یكی دیگر از محورهای این رویداد علمی است، اظهار كرد: با وجود همه تلاش های انجام شده،استفاده از سلول های بنیادی بیش از پنج درصد اثربخش نبوده است...../  خبرگزارى ایسنا