دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

فست‌فودها مقصر بیماری قلبی ما انسان‎ها نیستند، مومیایی های مصری که چنین ادعایی دارند!



فست‌ فودها,غذاهای فست‌ فودی, بیماری قلبی

فست‌فودها مقصر بیماری قلبی ما انسان‎ها نیستند، مومیایی های مصری که چنین ادعایی دارند!
پزشکی - سی تی‌اسکن مومیایی‌های مصر باستان نشان‌دهنده آن است که سرخرگ‌های مسدود شده از عوامل عمده مرگ‌ومیر در دنیای باستان بوده‌اند. به این ترتیب دیگر نمی‌توان فقط رژیم‌های غذایی امروزی را مقصر بیماری‌های قلبی دانست.
مجید جویا: اگر از ترس بیماری قلبی فست فود و غذاهای سرخ کردنی را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اید، بد نیست بدانید که مومیایی‌های مصری هم بیماری قلبی داشتند و تاکنون هیچ مدرکی از وجود همبرگر در اهرام مصر یافت نشده است.
به گزارش نیچر، رگ‌های بسته شده یکی از علامت‌های اصلی سبک زندگی مدرن ناسالم است. اما مطالعه‌ای جدید بر روی مومیایی‌ها نشان می دهد که این بیماری در بین مردم زمان قدیم شایع بوده است، حتی در میان جوامع شکارچی فعال ابتدایی که هیچ دسترسی به رژیم‌های فست فود امروزی نداشتند.
گرگ توماس، متخصص قلب از دانشگاه کالیفرنیا در ایروین و عضو ارشد این تیم تحقیقاتی می‌گوید: «برخی باور دارند که اگر به شیوه زندگی پیشینیان برگردیم، شرایط برای یک زندگی سالم مهیا خواهد بود، اما بررسی این مومیایی‌ها نشان داده که آنها به بیماری انسداد شرائین قلبی مبتلا بوده‌اند».
رگ‌های گرفته
در تصلب شرائین، رگ ها توسط پلاک‌هایی (ساخته‌شده از کلسترول و سلول‌های ایمنی بیگانه‌خوار) که دیواره‌های رگ‌ها را می‌سازند، باریک و سخت می‌شوند. این شرایط می‌تواند منجر به حملات قلبی، تپش قلب و دیگر بیماری‌های قلبی و عروقی شود و یکی از عوامل مرگ‌و میر در جهان مدرن امروزی است.
کاهش تحرک و رژیم غذایی حاوی چربی های اشباع نشده می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسترول در خون شود، که گمان بر این است که این موضوع خطر تشکیل ساختار پلاکی در رگ‌ها را افزایش می‌دهد. این امر برخی را به این نتیجه‌گیری رسانده که برای جلوگیری از این بیماری‌ها باید همانند نیاکان خود پر تحرک باشیم و یا اینکه همانند آنها از غذاهای غیر فراوری شده و حاوی سطوح بالای پروتئین و چربی‌های غیر اشباع استفاده کنیم.
برای مشخص کردن این‎که آیا واقعا این کار درست است یا نه، توماس و همکارانش بر روی 137 مومیایی به دست آمده از 4 جمعیت باستانی متفاوت از مصر، پرو، پئوبلوان‌های باستانی جنوب غرب امریکا و اونانگان‌ها از جزایر آلویشن در آلاسکا،‌ سی‌تی‌‌اسکن انجام دادند. مصری‌ها به طور مصنوعی مومیایی شده بودند و این درحالی بود که بقیه اجساد به طور طبیعی بوسیله شرایط خشکی و سرمای زیاد حفظ شده بودند.
این چهار گروه به روش‌های متفاوتی زندگی می کردند، برای مثال پئوبلوان‌های باستانی کشاورز بودند، در حالی که اونانگان‌ها شکارچی‌های گروهی بودند که تنها غذای موجود در رژیم غذایی آنها موجودات دریایی بود. محققین اسکن‌های مومیایی‌ها را برای یافتن پلاک‌های سخت شده در دیواره یک شریان یا در طول شریانی که تصلب در آن معمول است، بررسی کردند. آنها تصلب شرایین محتمل و قطعی را در 47 مومیایی از 137 مورد بررسی شده، ( متناظر با نرخ 34٪) تشخیص دادند، که در چهار جمعیت مورد بررسی از 25 درصد از 51 پرویایی باستانی گرفته تا 60 درصد از 5 آنانگان یافت شده می‌رسید.
بیماری باستانی
محققین می‌گویند که آنها سطح بیماری را معادل با سطح موجود در جامعه مدرن یافته‌اند، نتیجه‌ای که به گفته توماس «یک شوک» محسوب می‌شود.
این گروه پیش از این، تصلب شرائین را در جمعیتی از مصر باستان تشخیص داده بود،اما گروهی از دانشمندان که روزالی دیوید از مرکز مصرشناسی-زیست‌پزشکی KNH در منچستر انگلیس هم جزو آنان بود، ادعا کردند که اینها افراد برگزیده‌ای بودند که شاید رژیمی غنی شبیه به آدم‌های پرخور امروزی داشته‌اند.
توماس می‌گوید: «حالا ما زن و مردهای معمولی را اسکن کرده‌ایم و آنها هم مبتلا به بیماری‌های مشابه بوده‌اند». او بیان می‌کند که سطوح بالایی از التهاب که برای مثال توسط استنشاق دود یا بیماری مزمن ایجاد شده بودند، ممکن است سبب بروز بیماری در این اشخاص شده باشند.
مایکل روزنفلد در دانشگاه واشنگتن در سیاتل که بر روی پاتولوژی بیماری تصلب شرائین مطالعه می کند، موافق است که چنین فاکتورهایی به جریان چنین بیماری‌هایی شتاب می‌دهد. اما او اشاره می‌کند که در مطالعات بر روی حیوانات، تصلب شرائین بدون سطوح بالای چربی خون (که یا به خاطر تغدیه نادرست یا شرایط ژنتیکی است) به وجود نمی‌آید.
او می‌افزاید که پلاک‌هایی که در مومیایی‌ها دیده شده‌اند، ممکن است به جای تصلب شرائین، به وسیله بیماری‌های کلیوی یا پوکی استخوان به وجود آمده باشند. او می‌گوید: «من هنوز عمیقا باور دارم که سبک زندگی مدرن، تاثیرات جدی بر روی ایجاد بیماری گرفتگی عروق دارد».

منبع:khabaronline.ir


ویدیو مرتبط :
فست فودها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ریزگردها عامل افزایش سرطان ریه در ایران/فست‌فودها اولین عامل مرگ انسان تا 2025



اخبار,اخبار اجتماعی,سرطان

عضو هیأت مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به این که 30 درصد موارد ابتلا به سرطان ناشی از مصرف انواع دخانیات است، گفت: در حالی که سرطان معده ششمین سرطان شایع در دنیا محسوب می‌شود، در ایران شایع‌ترین و کشنده‌ترین نوع سرطان‌ است.

دکتر حسین فودازی با اشاره به جدیدترین آمارهای ابتلا به سرطان در کشور افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده در سال 1393 تعداد 90 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان و 37 هزار مورد مرگ و میر ناشی از سرطان گزارش شده و این در حالی است که مرگ و میر ناشی از حوادث جاده‌ای 26 هزار نفر بوده است.

وی با تاکید بر این که با فرهنگ‌سازی و اقدامات کنترلی و نظارتی پلیس، مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای کاهش یافته است، اظهار داشت: برای کاهش ابتلا به سرطان هم، نیاز به فرهنگ سازی و آگاه سازی در جامعه داریم.

فودازی، همچنین خاطرنشان کرد: سالانه بین 40 تا 45 هزار نفر در کشور به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و 35 تا 37 هزار نفر به دلیل ابتلا به انواع سرطان‌ها فوت می‌کنند و اگر این روند ادامه یابد تا چند سال آینده با موج گسترده‌ بروز انواع سرطان‌های صعب العلاج در قشر وسیعی از جامعه و در هر گروه سنی مواجه خواهیم بود.

به گفته وی مهمترین عوامل مرگ و میر در کشور به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و تصادفات جاده‌ای است.

تشخیص به موقع رمز درمان بیماری سرطان
فودازی، تشخیص بموقع را شرط درمان بیماری سرطان نام برد و افزود: سرطان در هر کشوری اگر در مراحل یک و دو شناسایی شود، با دو تا سه هزار دلار درمان خواهد شد ولی اگر تشخیص این بیماری در مرحله چهار باشد، هزینه درمان از زمان تشخیص تا فوت بیمار بالغ بر 40 تا 50 هزار دلار می‌شود.

عضو هیأت مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی تشخیص بموقع سرطان را موجب افزایش طول عمر بیمار و کاهش هزینه‌های درمان دانست و اضافه کرد: در مواردی روش‌های درمانی برای بیمارانی که تشخیص بیماری آنها در مراحل پیشرفته سرطان باشد، قطعی نیست؛ از این رو در بسیاری از کشورها بر روی سرطان‌های شایع چون پستان، ریه، پروستات و روده بزرگ متمرکز شده‌اند تا با اجرای برنامه‌های غربالگری افراد جامعه به طور دوره‌ای مورد معاینه قرار گیرند.

وی با تاکید بر این که 70 درصد از موارد سرطان در مراحل اولیه قابل شناسایی هستند، اظهار داشت: از آنجایی که هزینه‌های درمانی سرطان بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشورها است از این رو پیشگیری از ابتلا به سرطان می‌تواند از میزان شیوع سرطان در کشور بکاهد.

فست فودها و دخانیات زمینه ساز بروز سرطان
فودازی با تاکید بر این که 30 درصد موارد ابتلا به سرطان ناشی از مصرف انواع دخانیات چون سیگار، قلیان و تریاک است، گفت: بر خلاف تصور عامه مردم، اثرات سرطان‌زایی قلیان 50 تا 60 برابر سیگار است.

به گفته وی مصرف‌کنندگان دخانیات در معرض ابتلا به سرطان‌های محوطه دهان چون دهان، لب، و بینی، حنجره، مری، ریه، لوزالمعده و مثانه قرار دارند؛ بعلاوه افرادی که در محیط منزل دخانیات مصرف می‌کنند، اطرافیانشان شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان نسبت به فرد مصرف کننده دارند.

عضو هیأت مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی، با تاکید بر این که 35 درصد مردان و 39 درصد زنان در کشور با چاقی مفرط مواجه هستند، اظهار داشت: چاقی بیش از حد، بروز سرطان‎های پروستات، روده بزرگ، رحم و پستان را 2 تا 3 برابر افزایش خواهد داد.

این متخصص کلینیکال انکولوژی، مصرف مواد فرآوری شده را از دیگر عوامل زمینه ساز سرطان نام برد و گفت: مطالعات نشان داده است که این مواد غذایی اثرات زیادی در ابتلا افراد به سرطان‌های معده و مری دارند و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال 2014، فست فودها تا سال 2025 کشنده‌ترین عامل در بین عوامل مرگ انسان خواهند بود.

وی با تاکید بر اثرات ورزش بر کاهش ابتلا به سرطان، خاطرنشان کرد: روزانه 30 تا 40 دقیقه ورزش به میزانی که تعداد ضربان قلب دو برابر حالت عادی شود ، به همراه رعایت رژیم غذایی عاری از چربی و مواد غذایی فرآوری شده می‌تواند تا 70 درصد از بروز سرطان جلوگیری کند.

شایع‎ترین سرطان‎ها در کشور
عضو هیات مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی بالاترین میزان شیوع انواع سرطان‌ها در کشور را سرطان معده دانست و گفت: در حالی که سرطان معده ششمین سرطان شایع در دنیا محسوب می‌شود، در ایران شایع‌ترین و کشنده‌ترین نوع سرطان‌هاست که این امر به دلیل مصرف غذاها و لبنیات فرآوری شده است و می‌طلبد نهادهای مرتبط بر تولید مواد غذایی نظارت بیشتری داشته باشند.

وی میزان مصرف کودهای شیمیایی در ایران را 10 برابر دنیا و میزان مصرف سموم دفع آفات را 4 برابر نرم جهانی عنوان کرد و یادآور شد: سموم و کودهای شیمیایی وارد آب، خاک و هوا می‌شوند که خطراتی را برای سلامت انسان در پی دارد.

ریزگردها و خطرات ابتلا به سرطان
فودازی، با تاکید بر این که آلودگی هوا صرفا ناشی از سوخت‌های هیدروکربنی نیست، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر شاهد هستیم افرادی مبتلا به سرطان ریه می‌شوند که نه مصرف کننده دخانیات هستند و نه سابقه بیماری سرطان در خانواده‌های آنها گزارش شده است.

وی با بیان این که در کشور میزان افراد مبتلا به سرطان ریه بدون آن که از دخانیات استفاده کرده باشند، افزایش نشان می‌دهد، اظهار داشت: حدس ما این است که آلودگی هوا و ورود ریزگردها منجر به ابتلا این افراد به سرطان ریه شده است؛ چراکه این ریزگردها به تدریج تغییراتی در کیسه‌های هوایی ایجاد می‌کند که با تکرار این تغییرات، تشکیل توده‌های بدخیم در ریه‌ها را در پی دارد.

توزیع سرطان در استان‌های کشور
عضو هیات مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به مطالعات انجام شده در وزارت بهداشت در خصوص توزیع شیوع بیماری سرطان در کشور، افزود: بر اساس این مطالعات در مناطق شمالی کشور به ویژه در شهرهای نزدیک به قفقاز چون آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گلستان ، گیلان، مازندران و خراسان شمالی و رضوی میزان شیوع سرطان‌های معده و مری بسیار زیاد است.

وی بروز سرطان پستان در کلانشهرها و بویژه تهران را به دلیل نداشتن فعالیتهای فیزکی مناسب و رژیم غذایی شایع‌تر دانست و گفت: در مناطق جنوب کشور نیز به دلیل نوع رژیم غذایی و عوامل محیطی، سرطان‌های سر و گردن از شیوع بالایی برخوردار است.

 

اخبار اجتماعی - ایسنا