دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

فرایند فرسایش مغز از 45 سالگی آغاز می شود



 

 

گروهی از محققان انگلیسی در بررسیهای خود نشان دادند که مغز انسان از 45 سالگی فرایند فرسایشی توانایی تفکر و حافظه را آغاز می کنند.

به گزارش مهر، تاکنون بسیاری از دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده بودند که مغز از 60 سالگی فرایند زوال خود را آغاز می کند.

این درحالی است که اکنون محققان دانشگاه کالج لندن نشان دادند کاهش توانایی به خاطر سپردن واژگان و اشیاء و فکر کردن 15 سال زودتر آغاز می شود.

برپایه این بررسیها فعالیتهای تفکر و حافظه بین سنین 45 تا 49 سالگی به میزان 3.6 درصد در زنان و مردان کاهش می یابد.

این موقعیت با افزایش سن بین 65 تا 70 سالگی در مردان به 9.6 درصد و در زنان به 7.4 درصد بدتر می شود.

براساس گزارش نیوساینتیست، این محققان به منظور دستیابی به این نتایج آزمایشاتی را بر روی بیش از 7 هزار نفر (5 هزار و 198 مرد و 2 هزار و 192 زن) به مدت 10 سال در دوره زمانی 1997 تا 2007 انجام دادند و قدرت حافظه، تسلط بر دایره کلمات، تفکر و استدلال این داوطلبان را بررسی کردند.

این نتایج حاکی از آن است که فرایند زوال مغز زودتر از آن چیزی که تاکنون تصور می شد، آغاز می شود..... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
آغاز پخش سریال مغز Brain از شبکه تهران(تریلر مغز)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی



 

 

آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی

 

گروهی از پژوهشگران اسکاتلندی موفق شدند اولین پیوند بالینی سلولهای بنیادی عصبی را به مغز یکانسان انجام دهند.

 

تیمی از پزشکان بیوتکنولوژی دانشگاه گلاسگو و شرکت "ری- نورون" در یک پژوهش بالینی پیشگام موفق شدند امنیت درمان مغز بیماران متاثر از سکته را با سلولهای بنیادی مورد آزمایش قرار دهند.

 

این اولین بار در دنیا است که برای درمان بیماران آسیب دیده از سکته مغزی از سلولهای بنیادی عصبی استفاده می شود.

 

این پروژه که PISCES نام دارد در دو فاز اصلی انجام شد. در فاز اول، سلولهای بنیادی نمونه برداری شدند و در مرحله بعد این سلولها به مغز یک انسان آسیب دیده از سکته تزریق شدند.

 

به گفته این دانشمندان، به محض اینکه سلولهای بنیادی در مغز موقعیت خود را پیدا کنند خود را با محیط پیرامون وفق خواهند داد و فضاهای آسیب دیده را ترمیم کرده و عملکردهای مغزی و فیزیکی را بدون برانگیختن عوارض جانبی وخیم بازخواهند گرداند.

 

این تیم تحقیقاتی آزمایشات خود را بر روی یک مرد ۶۰ ساله که ۱۸ ماه قبل قربانی یک سکته مغزی وخیم شد و از آن زمان به شدت از معلولیت رنج می برد انجام دادند.

 

به گفته سخنگوی این تیم این عمل پیوند در بیمارستان دولتی جنوبی انجام شد و نتایج مثبتی داشت.

 

در حال حاضر بیمار مرخص شده است اما دوره آزمایشات برای بررسی میزان اثربخشی سلولهای بنیادی و ترمیم فضاهای آسیب دیده مغز حداقل دو سال به طول خواهد انجامید.

 

پزشکان این تیم در این خصوص اظهار داشتند: "بسیار خرسندیم که اولین بیمار این آزمایش بالینی با موفقیت تحت عمل پیوند قرار گرفت.

 

بسیاری از افرادی که دچار سکته مغزی می شوند از ناتوانیها و معلولیتهای بسیاری رنج می برند. در این تحقیق ما به دنبال تثبیت امنیت و قابل اطمینان بودن پیوند سلولهای بنیادی هستیم.

 

مفتخریم که در آینده برای بررسی اثرات سلولهای بنیادی بر روی درمان معلولیتهای ناشی از سکته مغزی مطالعات وسیعتری را انجام خواهیم داد."

 

براساس گزارش دیلی میل، این دانشمندان قرار است بر روی ۱۱ بیمار دیگر بین ۶۰ تا ۸۵ سال فاز بعدی مطالعات خود را انجام دهند. /خبرگزارى مهر