دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان توسط مبتکر ایرانی



کفش ویژه جانبازان و معلولان,کفش ویژه معلولان

طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان توسط مبتکر ایرانی
مخترع جوان ایرانی موفق به طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان شد که افراد فاقد دست، دارای مشکل زانو و کمردرد، افراد چاق، مسن و زنان باردار می‌توانند از این کفش به راحتی استفاده کنند.
رویا عیوضی، دانش آموخته کامپیوتر و مخترع این کفش در خصوص انگیزه اولیه طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان گفت: روزی مادرم با دست پر، از خرید برگشت و چون وسایلی را که در دست داشت، شکننده و ریختنی بود، نتوانست آنها را زمین بگذارد؛ بنابراین مجبور شدم که کفش‌های مادرم را از پایش در بیاورم؛ در آن موقع به ذهنم رسید که افراد جانباز که دست نداشته و یا از قسمت بالاتنه مشکل دارند چگونه کفش‌های خود را می‌پوشند!؟
وی با بیان اینکه در کفش ویژه جانبازان و معلولین از سیستم خودکار فشاری استفاده شده است، تصریح کرد: در داخل پاشنه این کفش، یک ضامن تعبیه شده و در دو مدل طراحی شده است.
عیوضی درباره مدلی که از پشت کفش می‌توان آن را پوشید، گفت: در این مدل پشت کفش دو زیپ دارد که سرزیپ‌ها با دو فنر به ضامن وصل شده است. بنابراین چنانچه ضامن فشار داده شود، فنر از پاشنه کفش آزاد شده و زیپ‌ها باز می‌شوند.

کفش ویژه جانبازان و معلولان,کفش ویژه معلولان

وی تصریح کرد: در مدلی که کفش را می‌توان از جلو پوشید، ضامن در پاشنه تعبیه شده اما زیپ و فنر مقابل کفش است و فنرها به سر زیپ نصب هستند که با فشار ضامن، فنر آزاد شده و زیپ باز می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در هر دو مدل، مقابل فنرهای آزاد شده، یک قطعه فلزی یا پلاستیکی نصب است که با برخورد دادن به مانع که می‌تواند دیوار یا پای دیگر باشد، زیپ‌ها بسته می‌شود.

عیوضی افزود: این کفش با مساعدت رییس کوهنوردی جانبازان استان آذربایجان شرقی طراحی شده است. وی که جانباز 75 درصد است، هر دو چشم و دو دست خود را از مچ از دست داده و از این کفش احساس رضایت دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون تعداد محدودی از این کفش‌ها به جمعیت هلال احمر فروخته شده است، افزود: این طرح موفق به کسب تاییدیه بنیاد ملی نخبگان و دریافت اعتبار پژوهشی شده است.

منبع:isna.ir


ویدیو مرتبط :
مسابقات بدمینتون جانبازان و معلولان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی معلولان توسط دانشمند ایرانی



پای مصنوعی,پای مصنوعی رایانه‌محور,ساخت پای مصنوعی با قوزک پیشرفته

طراحی طبیعی‌ترین پای مصنوعی معلولان با قوزک پیشرفته توسط دانشمند ایرانی
دانشمند ایرانی در کلینیک مایو دانشگاه صنعتی میشیگان و همکارش در حال ساخت یک پای مصنوعی با قوزک پیشرفته هستند که افراد معلول را قادر می‌سازد راه‌رفتن طبیعی‌تری را تجربه‌ کنند.


راز موفقیت این پای مصنوعی در قوزک آن نهفته است و محمد رستگار، استادیار دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان، و همکارش اواندرو فیکانا در حال ساخت پروتزی هستند که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود و دستیابی به طیف حرکتی این مفصل بسیار پیچیده را واقعی‌تر می‌کند.


این پای مصنوعی رایانه‌محور دارای حسگرهای حساس به فشار بر روی کف پا بوده و چگونگی راه‌رفتن فرد معلول را شناسایی می‌کند.این حسگرها به صورت آنی سیگنال‌ها را به یک میکروپردازنده می‌فرستند و میکروپردازنده نیز به نوبه خود پروتز را برای راه‌رفتن طبیعی‌تر سازگار می‌کند.
به گفته رستگار، پروتزهای موجود در بازار که با میکروپردازنده کنترل می‌شود، می‌توانند پای مصنوعی را فقط در یک جهت حرکت دهند و انگشت بزرگ پا را نیز در جهت بالا یا پایین تکان دهند. اما انسان‌ها بر روی خط مستقیم راه نمی‌روند و زمانی که به مانعی برخورد می‌کنند مجبورند بچرخند.


بنابراین دکتر محمد رستگار و همکارش در حال ساخت پای مصنوعی با قوزکی هستند که می‌تواند بر روی دو محور راه برود، چرخش را انجام داده و انگشت بزرگ پا را بالا و پایین ببرد.


کابلی که پروتز پا با این نوع قوزک را حرکت می‌دهد، مشابه کابل به کار رفته در ترمز دوچرخه است و می‌تواند پا را تقریبا در هر جهتی بچرخاند.این تیم علمی، به عنوان بخشی از مطالعه‌ خود، تردمیل مدور بزرگی را طراحی کردند که پای رباتیک بر روی آن در دایره‌هایی راه می‌رود. در آزمایشات انجام‌شده پروتز قادر به تقلید از زوایای قوزک پای انسان به هنگام راه‌رفتن در خط مستقیم و چرخیدن بود.

گفته می‌شود، این دانشمندان با همکاری کنتون کاوفمان، مدیر «آزمایشگاه تحلیل حرکت/بیومکانیک» کلینیک مایو، در تلاش به منظور دسترس‌پذیر کردن این سامانه برای معلولان و به ویژه سربازان جنگی هستند.

کاوفمان بر این باور است، این سیستم پیشرفته‌ترین نسل پروتزهایی است که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود، گامی در جهت درست بوده و کنترل فعال مفصل و ارتقای ایمنی و کارکرد را ارائه می‌دهد.این دانشمند مزیت سامانه جدید را تقلیدپذیری آن از پای طبیعی عنوان کرد که این امر به آن امکان الگوی راه‌رفتن طبیعی را می‌دهد. چنین قابلیتی به پیاده‌روی بهتر و سقوط‌های کمتر می‌انجامد.


محققان امیدوارند بازبینی این طرح را در کلینیک مایو در تابستان 2014 آغاز کنند.آن‌ها نتیجه دستاورد خود را در سال 2013 و در «کنفرانس کنترل و سیستم‌های دینامیک ASME» ارائه می‌دهند.

منبع:isna.ir