دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

طراحی سفینه فضایی با وزن 300 کیلو/ ایران به مدار زمین سفر می‌کند



اخبار ,اخبار علمی ,طراحی سفینه فضایی با وزن 300 کیلو

 

اخبار علمی - یک مقام مسئول خبر داد:
طراحی سفینه فضایی با وزن 300 کیلو/ ایران به مدار زمین سفر می‌کند

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی از طراحی مفهمومی یک سفینه 300 تا 500 کیلوگرمی برای اعزام موجود زنده به دور مدار زمین خبر داد.

محمد ابراهیمی در گفتگو با مهر، طراحی مفهومی سفینه مدارگرد با وزنی بین 300 تا 500 کیلوگرم را یکی از برنامه های سال 93 در راستای پروژه های مطالعاتی و تحقیقاتی تحقق هدف اعزام انسان به فضا عنوان کرد و اظهار داشت: در یکی از گام های رسیدن به هدف نهایی اعزام انسان به فضا، ارسال فضاپیما به دور مدار زمین باید اجرایی شود که این موضوع در برنامه میان مدت دیده شده است.

وی با بیان اینکه برای سال جاری طراحی مدل مفهومی یک سفینه 300 تا 500 کیلوگرمی مدارگرد برای بردن ساده ترین نوع حیات به مدار زمین در دستور کار قرار گرفته است، افزود: اعزام موجود زنده ممکن است در قالب یک میمون بسیار کوچک یا موش صحرایی عملیاتی شود.

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی با تاکید بر اینکه طراحی مدل مفهومی این فضاپیما در همکاری با دانشگاه صنعتی امیرکبیر تعریف شده است، گفت: مقدمات اجرای کار پس از تصویب نهایی و ابلاغ آن به سازمان فضایی ایران آغاز می شود.

ابراهیمی وزن این سفینه فضاپیما را حدود 300 کیلوگرم عنوان کرد که در مدار بالای 250 کیلومتر قرار می گیرد و گفت: اعزام این فضاپیما بر روی مدار، سال 96 تا 97 انجام می شود و هم اکنون مدل مفهومی آن در حال تصویب مراحل ابتدایی است.

به گزارش مهر، محققان فضایی کشورمان تاکنون موفق شده اند دو کاوشگر را به زیرمدار زمین ارسال کنند که این دو کاوشگر حامل موجود زنده با موفقیت به زمین بازگشتند.

اعزام انسان به مدار زمین در نقشه جامع علمی کشور برای سال 1404 هدفگذاری شده است.
اخبار علمی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
لیفت 300 کیلو خودم.وزن بدن 93 کیلو.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصویری باورنکردنی از زباله های فضایی در مدار زمین



اخبار علمی - تصویری باورنکردنی از زباله های فضایی در مدار زمین

براساس اعلام ناسا زباله های فضایی که دربرگیرنده موشکهای و ماهواره های متروک است و در مدار زمین وجود دارند به زودی ترک کردن زمین را برای کاوشگرها و فضاپیماها دشوار می کند.

براساس اعلام ناسا زباله های فضایی که دربرگیرنده موشکهای و ماهواره های متروک است و در مدار زمین وجود دارند به زودی ترک کردن زمین را برای کاوشگرها و فضاپیماها دشوار می کند.

 میش نجر عکاس آلمانی با همکاری موسسه سیستمهای هوافضایی در دانشگاه فناوری براونشوایگ که به وی در ردگیری زباله های فضایی کمک کرده، تصویری ارائه کرده که نشان دهنده تبدیل شدن زباله های فضایی به یک مشکل جدی است.

در حال حاضر 22 هزار شی در مدار زمین هستند که ردگیری آنها در زمین ساده است و جدا از این، تعداد بیشماری جرم کوچکتر وجود دارد که می تواند به فضاپیماها در سفرهای داری سرنشین و ماهواره های ارزشمند صدمه بزنند.

  

اخبار,اخبار علمی,زباله های فضایی در مدار زمین

 

براساس یک اطلاعات آرشیوی هر گوی مینیاتوری در این تصویر نشان دهنده یک شی در مدار فضایی زمین است.

به طور کلی تخمین زده شده است که تعدد زباله های فضایی زمین به 370 هزار قطعه می رسد که در مدار زمین شناور بوده و با سرعت 35 هزار و 405 کیلومتر در حرکت هستند.

از آنجا که سن پیشرفتهای فضایی انسان به 54 سال می رسد، تمدن بشری فضای بالای اتمسفر زمین را با بقایای موشکها و سایر قطعاتی که در طول پرتاب موشک از آن رها می شود آلوده کرده است.

بسیاری از این زباله های فضایی به زمین برمی گردند اما اکثر آنها هنگام بازگشت دوباره می سوزند.

یکی از منابع مهم زباله های فضایی در گذشته آزمایش سلاحهای ضد ماهواره بود که توسط ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در دهه 1960 انجام می شد.  رویدادهای تصادفی نیز در این رابطه با این مشکل نقشی برعهده داشت. برای مثال در فوریه 2007 یک تقویت کننده Briz-M روسیه در مدار برفراز جنوب استرالیا منفجر شد.

اخیرا نیز ماهواره GOCE که از آن با عنوان فراری فضا یاد می شود سقوط آتشین روی زمین داشت. این ماهواره در مسیری بین آسیای شرقی و غرب اقیانوس آرام تا قطب جنوب سقوط کرد و منجر به هیچ صدمه ای نشد.

 

اخبار علمی - مهر