دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سفر زمان در تور سه بعدی تولد برج ایفل با ابتکار مهندس ایرانی



سفر زمان در تور سه بعدی تولد برج ایفل با ابتکار مهندس ایرانی

با بازسازی سه بعدی فوق دقیق، علاقه‌مندان می‌توانند به زمان گذشته برگشته و برج ایفل را درست پس از اتمام ساخت آن نظاره کنند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

اخبار - به گزارش ایسنا، مهدی تیوبی و همکارانش در فرانسه طراح این برنامه معرفی شده‌اند.

ساختمان‌های موجود در این فیلم ویدیوئی به اندازه‌ای دقیق‌ هستند که جزئیات بسیار ریز از قبیل پرچم‌های موجود بر روی عمارت اصلی نیز قابل مشاهده‌اند.

این سطح دقت با مراجعه به آرشیوی از طرح ساختمان‌ها، طراحی‌ها، نقشه‌ها و همچنین ارتباط با مشاوران تاریخی ارائه شده است.

در این پروژه، مدل‌بندی کردن یک ساختمان منفرد، چندین ماه زمان برده و در بسیاری از موارد، فضای داخل بناهای مشهور نیز به صورت مجازی قابل دیدن هستند.

فیلم پاریس تنها نمونه‌ای از بازه‌های زمانی موجود در این پروژه است که شهر را از دوران قرون وسطی تا زمان حال به نمایش می‌گذارد.

مدل مزبور بر روی طیفی از پلت‌فرم‌ها از آنلاین و برنامه‌های تبلت گرفته تا یک کتاب واقعیت افزوده، مستند یا حتی تجربه واقعیت مجازی قابل مشاهده است.

توالی‌های تعاملی در این مدل نشان می‌دهند که برای مثال ساختمان‌ها چگونه بنا شدند. همچنین با کمک واقعیت افزوده، یک ناحیه می‌تواند در لحظات مختلف از طریق مدل‌های موجود مشاهده شود.

به گفته ژن-مارک لری مدیر موزه Carnavalet در پاریس و یکی از حاضرین در این پروژه، تجسم‌ بخشیدن به شهر پاریس با چنین دقتی درک وی از مناسبت‌های تاریخی را تغییر داده است.

برای مثال، زندان باستیل که محل وقوع انقلاب فرانسه در سال 1789 بوده، بسیار کوچک‌تر از نمایش‌های هنری پیشین است و این بدین معناست که تسخیر آن به احتمال فراوان بسیار آسان‌تر از روایت‌های ارائه شده بوده است.

تیم طراح مدعی است که حتی قدیمی‌ترین مدل‌ها به دلیل اطلاعات گسترده موجود در آرشیوهای ملی فرانسه بی‌نهایت واقعی هستند و این که این دنیای مجازی می‌تواند با یافته‌های جدید به روز شود.

تاکنون تمرکز مهندسان بر روی بازتولید ساختمان‌ها بوده، اما سایر جوانب زندگی روزمره نیز در نسخه‌های آتی مورد ملاحظه قرار خواهند گرفت.

آن‌ها در نظر دارند تجربیات مشابهی را برای سایر شهرها در آینده صورت دهد.

گفتنی است، برج ایفل (Tower Eiffel)‏ برجی فلزی در میدان شان دو مارس و در کنار رود سن واقع در شهر پاریس است. برج ایفل که امروزه به عنوان نماد فرانسه شناخته می‌شود، پربازدیدترین و یکی از شناخته‌شده‌ترین بناها در جهان است.

ساخت برج ایفل در سال ۱۸۸۷ آغاز و در ۳۱ مارس ۱۸۸۹ به پایان رسید. در آغاز برج ایفل برای نمایشگاه جهانی و به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد ولی پس از ساخت این بنا مورد قبول همگان واقع نشد و ۳۰۰ نفر که در بین آنها می‌توان از امیل زولا، گی دو موپاسان، شارل گارنیه و هم چنین الکساندر دوما نویسنده شهیر فرانسوی نام برد، به ساخت آن شدیداً اعتراض کردند.

نام برج ایفل از نام سازنده‌اش گوستاو ایفل گرفته شده است./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
پازل سه بعدی برج ایفل (کتیبه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تجسم رویاها با چاپگر سه بعدی ایرانی!



چاپگر سه بعدی,ویژگی‌های چاپگر سه بعدی

تجسم رویاها با چاپگر سه بعدی ایرانی!
رویای عینیت یافتن خیال‌ها آرزوی تازه‌ای نیست. همه انسان‌ها شاید به پیروی از فیلم‌های سینمایی فانتزی دوست دارند هر چیزی که فکر می‌کنند یا هر طرحی که بر روی کاغذ می‌کشند، جانی به خود بگیرد و پا به دنیای واقعی بگذارد.
این رویا در دنیای امروز چندان هم رویا نیست و با فناوری‌هایی مانند چاپگرهای سه بعدی کم‌کم شکل واقعیت به خود گرفته است. هر چند که هنوز طراحی و ساخت چاپگرهای سه بعدی در دنیا در گام‌های نخستین است اما یک طراح جوان ایرانی موفق شده است یک نمونه از آن را طراحی کند.
حمید علیخانی 33 ساله، 12 سال است که انیمیشن می‌سازد و در طول این سالها بارها و بارها به این اندیشیده است که کاش از شخصیت‌ها و فضاهای انیمیشنی خود یک نمونه واقعی نیز داشته باشد و بتواند طرح‌های سه بعدی خود را از محیط رایانه به فضای واقعی بیاورد.
او توانسته است این رویای خود را تحقق ببخشد و یک چاپگر سه بعدی طراحی کند که نه تنها تمامی شخصیت های انیمیشن‌های او بلکه هر طرح دیگر سه بعدی را نیز در دنیای واقعی می‌سازد.
علیخانی که برای ساخت این چاپگر مطالعات زیادی انجام داده است درباره آن توضیح داد: در دنیا چند روش برای ساخت چاپگرهای سه بعدی پیشنهاد شده است که هزینه‌های بالایی دارد. اما من به دنبال ساخت چاپگری بودم که در عین کارایی بالا و سادگی، هزینه پایینی داشته باشد.
ویژگی‌های چاپگر سه بعدی
به گفته علیخانی این دستگاه طرح‌ها را از نرم افزارهای سه بعدی دریافت می‌کند و آنها را با اندازه‌های دقیق و با دقت 34 میکرون با پلاستیکی از جنس ABS می‌سازد.

چاپگر سه بعدی,ویژگی‌های چاپگر سه بعدی

پرینتر سه بعدی
وی درباره دیگر ویژگی‌های این چاپگر گفت: اطلاعات رایانه از طریق SD Memory به این چاپگر منتقل می‌شود. این دستگاه در تمام طول مدت چاپ نیازی به ارتباط با رایانه ندارد و تمامی پردازش‌ها را به صورت مستقل انجام می‌دهد.
ماده مصرفی در این چاپگر پلاستیکی به قطر سه میلیمتر است که ابتدا درمخزن دستگاه ذوب می‌شود و سپس به صورت لایه‌یی برای ساخت ماکت به کار گرفته می‌شود.
به گفته این طراح جوان، چاپگر ساخته شده می‌تواند دمای ذوب پلاستیک را تنظیم و کنترل کند و با لایه‌گذاری آن، ماکت مورد نظر را بسازد. دقت 34 میکرونی این دستگاه برای پلاستیکی که از آن برای ساخت استفاده می‌کند کمی زیاد است؛ به این معنی که این دستگاه توان چاپ با کیفیت بالا را دارد اما پلاستیک ABS گاهی پاسخگوی ساخت ماکت با چنین کیفیتی نیست.
البته به دلیل اینکه ماکت به صورت لایه به لایه ساخته می‌شود ممکن است سرعت ساخت کمی طولانی به نظر برسد. به طور متوسط این دستگها برای هر ماکت 10×10 دو هزار لایه را بر روی یکدیگر قرار می‌دهد.
کاربردهای چاپگرهای سه بعدی
علیخانی درباره کاربردهای چاپگرهای سه بعدی نیز توضیح داد: این دستگاه برای ساخت قطعاتی که تنها به یک عدد از آنها نیاز است و ساخت قالب برای آنها مقرون به صرفه نیست، بسیار کارآیی دارد.
چاپگر سه بعدی می‌تواند در رشته‌های مختلف از جمله رباتیک – برای ساخت نمونه قطعات با اندازه‌ها و شکل‌های مختلف، ساخت ماکت برای طراحی های معماری، ساخت سازه های مولکولی و تجهیزات آزمایشگاهی در شیمی، ساخت کاراکترها و فضاهای انیمیشن و مجسمه‌سازی کاربرد داشته باشد.
علیخانی در این باره گفت: این دستگاه برای کارهایی که در آنها Ctrl+z وجود ندارد بسیار کاراست.
منظور او از چنین کارهایی، فعالیت‌هایی مانند مجسمه‌سازی است که اولین اشتباه در ساخت شاید آخرین اشتباه باشد.
وضعیت بازار چاپگرهای سه بعدی در دنیا
چاپگرهای سه بعدی در چشم به هم زدنی جای خود را در میان سایر فناوری‌ها باز خواهند کرد و مانند پرینترهای معمولی در خانه ها نیز استفاده خواهند شد.
اکنون که بازار این محصول در دنیا چندان رقابتی نیست فرصت خوبی است که نمونه ساخته شده توسط پژوهشگر ایرانی بتواند جای مناسب خود را در بازار جهانی پیدا کند.
البته یک شرکت چینی چاپگرهای سه بعدی شبیه به این چاپگر ایرانی را تولید می‌کند که اندازه آن کوچکتر است و قیمت بالایی نیز دارد؛ هر چند که در این بازار رقابتی این شرکت چینی نیز به گفته علیخانی تنها هزینه تکنولوژی خود را دریافت می‌کند و نه قطعات دستگاه را.
علیخانی از ابتدا قصد داشت که چاپگری با توانایی بالا و با قیمتی مناسب بسازد و در گام بعدی می‌خواهد پس از تجاری سازی آنها، خدمات پس از فروش خوبی نیز برای چاپگر تعریف کند..../isna.ir