دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ساخت دارویی از سم مار و عقرب برای مهار ۴ نوع سرطان



 

 

خراسان نوشت:

محققان کشورمان پس از ۱۵ سال تحقیق موفق به ساخت نوعی ترکیب دارویی ضدسرطان با استفاده از سموم مار و عقرب شدند که این ترکیب دارویی با تاثیرگذاری روی چند رده سلولی قادر است ۴ نوع سرطان شایع شامل سرطان‌های خون، ریه، رحم و سینه را درمان کند. این ترکیب دارویی که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ساخته شده با آزمایش روی موارد حیوانی نتایج بسیار خوبی به دنبال داشته است.

به گفته رئیس بخش جانوران سمی این موسسه، ایران در زمره معدود کشورهایی است که به این دستاورد علمی دست یافته است و آزمایش‌های انسانی این ترکیب جدید با نام ICD۸۵ پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت آغاز می‌شود.

دکتر عباس زارع رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به جزئیات ساخت ترکیب دارویی ضد سرطان اظهار داشت: پس از ۱۵ سال تحقیق و پژوهش با استفاده از سم مار و عقرب موفق به ساخت یک ترکیب پروتئینی شدیم که اثرات آن روی چند رده سلولی ازجمله سلول‌های سرطانی سینه، ریه، خون و رحم مورد آزمایش قرار گرفته و در فاز حیوانی نتایج بسیار خوبی به دنبال داشته است.

وی تصریح کرد: نتایج موفقیت آمیز آزمایش این دارو در فازحیوانی در ۴ ژورنال بین المللی نیز به چاپ رسیده و ۱۰ مقاله نیز در کنگره‌های مختلف در این زمینه ارائه شده است.

وی با اشاره به آغاز آزمایش‌های انسانی این دارو در آینده نزدیک گفت: در حال حاضر با وزارت بهداشت و انستیتو کانسر (سرطان) در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم پس از کسب موافقت آن‌ها و اخذ مجوز، آزمایش‌های انسانی این دارو را آغاز کنیم البته لازمه آن این است که طی جلسه‌هایی نتایج آزمایش‌های حیوانی را به انستیتو کانسر ارائه کنیم.

وی تصریح کرد: ترکیب دارویی ضد سرطان که از سموم مار و عقرب استخراج شده، نتیجه ۱۵ سال کار تحقیقاتی است.

وی با بیان آنکه این ترکیب دارویی از چربی (پپتید) این حیوانات استخراج شده است، گفت: در حال حاضر در برخی کشور‌ها کارهای تحقیقاتی برای کشف داروی ضد سرطان از سموم این حیوانات در حال انجام است اما هنوز به مرحله نهایی نرسیده است. البته در آمریکا یک ترکیب دارویی ضدسرطانی با استفاده از سم عقرب برای کنترل سرطان مغز ساخته شده وحتی تحت آزمایش‌های انسانی هم قرار گرفته و منجر به مهار این نوع سرطان نیز شده است. اما تفاوت ترکیب دارویی ساخته شده در ایران با داروی ضدسرطان مغز تولید شده در آمریکا این است که ترکیب دارویی ایرانی روی چندین رده سلولی سرطانی تاثیرگذار است، به نحوی که ما با آزمایش این دارو روی موارد حیوانی مبتلا به سرطان خون، سرطان ریه و سرطان سینه و رحم به نتایج بسیار خوبی رسیده‌ایم و آزمایش‌ها نشان داده که این ترکیب جدید تنها سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: هر دارویی که مراحل آزمایشگاهی را طی می‌کند، چند سال به طول می‌انجامد تا وارد بازار شود بنابراین امیدواریم بتوانیم ظرف این مدت این دارو را به بازار عرضه کنیم. وی گفت: متاسفانه استقبال کشورهای دیگر برای استفاده از این دانش ایرانی بیشتر از کشور خودمان بوده است..... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
سم عقرب کش و ریشه کن ساز عقرب - پیگانیک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت ترکیبی از سم مار برای انعقاد خون


خونریزی در اثر جراحات وارده یکی از مشکلاتی است که در برخی موارد باعث مرگ افراد می‌شود. وجود داروهایی برای انعقاد خون نیز بعضا نمی‌تواند آنچنان که بایدتاثیرگذار شود، چراکه استفاده از داروهای دیگر با خاصیت ضد انعقادی اثربخشی این داروها را کاهش می‌دهد.

zoomit.ir - حسین خلیلی صفا: خونریزی در اثر جراحات وارده یکی از مشکلاتی است که در برخی موارد باعث مرگ افراد می‌شود. وجود داروهایی برای انعقاد خون نیز بعضا نمی‌تواند آنچنان که بایدتاثیرگذار شود، چراکه استفاده از داروهای دیگر با خاصیت ضد انعقادی اثربخشی این داروها را کاهش می‌دهد. حال دانشمندان به فناوری ساخت هیدروژنی در ترکیب با سم مار رسیده‌اند که می‌تواند خونریزی را در چند ثانیه از طریق انعقاد سریع، قطع کند.

ساخت هیدروژلی با ترکیب سم مار برای انعقاد خون در چند ثانیه

خونریزی در اثر جراحاتی که در جریان تصادفات رانندگی یا میدان‌های نبرد به انسان‌ها وارد می‌شود، عامل اصلی مرگ انسان‌ها در این شرایط است. هرچند دانشمندان موفق به ساخت داروهای ضد انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی شده‌اند، اما بعضا لزوم استفاده از داروهای دیگری که اثربخشی این داروها را کاهش می‌دهند، باعث می‌شود تا خونریزی همچنان به عنوان یک چالش بزرگ برای افراد مطرح باشد. حال دانشمندان برای حل این مشکل موفق به ساخت دارویی شده‌اند که در واقع یک هیدروژل ترکیب شده با سم مار است که در صورت استفاده از آن روی زخم، می‌توان خونریزی را در چند ثانیه متوقف کرد.

جفری هارتجرینک، شیمیدان دانشگاه رایس در خصوص استفاده از سم مار چنین اظهار نظر کرده است:

بسیار جالب است سم مار که حتی قادر است جان انسا‌ن‌ها را بگیرد، تبدیل به دارویی شود که این بار منجر به حفظ جان انسان‌ها می‌شود.
هارتجرینک به همراه تیمش موفق شده تا هیدروژلی از نانوالیاف را که از وجود باتروکسوبین بهره می‌برد، ایجاد کنند. باتروکسوبین سمی است که می‌توان در دو گونه‌ی مار افعی آفریقا-آمریکایی یافت. قابلیت انعقاد خون توسط باتروکسوبین در سال ۱۹۳۶ کشف شده و از آن پس دانشمندان با بهره‌گیری از این ماده که در سم مار موجود است، برای جلوگیری از تشدید خونریزی در شرایطی نظیر انجام عمل‌های جراحی استفاده می‌کنند. هرچند قابلیت‌ موجود در سم مار برای جلوگیری از خونریزی برای چندین دهه است که کشف شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما دانشگاه رایس در راستای تبدیل کردن این ویژگی به یک محصول با قابلیت استفاده‌‌ی ساده‌تر، تحقیقاتی را در سال‌های اخیر انجام داده است.

در ابتدا دانشمندان یک هیدروژل قابل تزریق را که توسط دنباله‌ای از آمینو اسیدها تهیه شده بود به عنوان یک فرآیند طبیعی تزریق که در آن بافت‌ها پس از تزریق روی زخم قرار می‌گرفتند، معرفی کردند. باکستروبین مورد استفاده در این هیدروژل، از سم طبیعی ترشح شده توسط بزاق مار نبوده و دانشمندان این ماده را از یک باکتری به دست آورده بودند. البته برای بالا بردن خلوص و حذف سایر سموم خطرناک تولید شده، این ماده از یک فرآیند فرآوری و تصفیه عبور کرده است.

محققان با استفاده از باکستروبین و ترکیب آن با هیدروژل مورد نظر راهکاری را برای جلوگیری از خونریزی و انعقاد خون در چند ثانیه ارائه کرده‌اند. ماده‌ی نهایی ایجاد شده درون سرنگ قرار گرفته و در صورت لزوم می‌توان آن را روی محل خونریزی تزریق کرد که در این صورت نانو فیبرهای درون ژل روی محل زخم قرار گرفته در کمتر از ۶ ثانیه باعث قطع شدن خونریزی می‌شوند. محققان محصول نهایی را SB50 نام نهاده‌اند. براساس اطلاعات ارائه شده، پس از قطع خونریزی در چند ثانیه و گذشت چند دقیقه، محل زخم کاملا پوشیده شده و خبری از خونریزی دوباره نیست.

یکی از اصلی‌ترین مشکلات داروهای انعقاد، از بین رفتن اثر آن‌ها در صورتی بود که مجروح مجبور به استفاده از دارویی می‌شد که دارای قابلیت ضد انعقاد بود. هیدٰوژل جدید تولید شده چنین خاصیتی نداشته و قادر است قابلیت خود را با وجود مصرف چنین داروهایی نیز حفظ کند. پیش از این استفاده از داروهایی نظیر هپارین که خاصیت انعقاد داروهای مورد استفاده را از بین می‌برد، به یک چالش برای داروسازان و پزشکان تبدیل شده بود، اما با استفاده از این هیدروژل دیگر نباید از بابت خونریزی و عدم انعقاد خون در اثر استفاده از هپارین، نگران بود.