دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

زكام های متعدد، عامل ابتلا به ام اس



 

 

زكام های متعدد، عامل ابتلا به ام اس

 

زكام های متعدد كه بیشتر بر اثر آلودگی هوا اتفاق می افتد عامل مهم شیوع ابتلا به ام اس درایرانایران است.

 

دكتر كاظم فتحی در گفت وگو با فارس افزود: هنوز علت اصلی بروز بیماری ام اس مشخص نیست اما برخی دانشمندان معتقدند كه بر اثر یك سری ویروس های كم رشد كه اكثر آنها از خانواده ویروس های سرماخوردگی و زكام هستند، ایجاد می شود.

 

وی افزود: باید مواظب باشیم كه مردم به ویژه جوانان در هوای آلوده نباشند تا دچار زكام های متعدد نشوند.

 

متأسفانه این در حالی است كه آلودگی هوا در كشورمان ایران زیاد است و این می تواند از علت های بزرگ ایجاد ام اس باشد.

 

فتحی تصریح كرد: در آمریكا هرساله همه مردم باید یك بار واكسن آنفلوآنزا را برای جلوگیری از بیماری ام اس بزنند كه در اینجا این طور نیست اما بیماری آنفلوآنزا هم یك نوع نیست و انواع مختلفی از آن می تواند ام اس را ایجاد كند.

 

وی با بیان این كه داروی معینی كه ۱۰۰ درصد ام اس را معالجه كند در بازار موجود نیست، اضافه كرد: آخرین دارویی كه در بازار برای ام اس وجود دارد كپكسان است كه كمك كمی می كند البته برخی هم عصاره هسته انگور را كمك كننده می دانند./جام جم آنلاین


ویدیو مرتبط :
آیا نوریت اپتیک همیشه علامت ابتلا به ام اس است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف ژن عامل بروز "ام. اس"



 

کشف ژن عامل بروز

 

 

گروهی از پژوهشگران ایتالیایی ژن جدیدی را کشف کردند که می تواند عامل بروز بیماری خود ایمنی "ام. اس" شود.

 


"ام. اس" یک بیماری التهابی مزمن است که به دستگاه عصبی مرکزی آسیب می رساند.

 


این بیماری خود ایمنی به اشکال مختلفی بروز می یابد و بر اساس قدرت تخریب میلین (غشای نورونها که انتقال دهنده پالسهای عصبی است) علائم بالینی حاد و یا کم شدت را نشان می دهد.

 


فرایند ساخت میلین تا دو سال اول زندگی یک فرد تکمیل می شود (در موارد بسیار نادری حداکثر تا ۱۰ سالگی) و این غشاء پس از تخریب دیگر قادر به ترمیم نیست.

 


امروزه با دارو امکان کاهش علائم بیماری وجود دارد اما تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است.

 


این بیماری در افراد بین ۱۴ تا ۴۰ ساله بروز می یابد و در حال حاضر به سه میلیون نفر در دنیا و نیم میلیون نفر در اروپا آسیب می رساند.

 


به همین منظور گروهی از دانشمندان شورای ملی تحقیقات ایتالیا که نتایج بررسیهای خود را در مجله نیچر ژنتیک منتشر کرده اند با مطالعه بر روی هزار و ۷۵۵ فرد شامل ۸۸۳ بیمار و ۸۷۲ داوطلب سالم موفق شدند یک گونه از ژنی با عنوان CBLB را شناسایی کنند که خطر توسعه این بیماری را افزایش می دهد.

 


این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این ژن یک تنظیم کننده سیستم ایمنی است که پروتئینی را تولید می کند که عملکردهای چندگانه ای به عهده دارد و قادر است فعالیت گیرنده های لنفوسیتی را تنظیم و کنترل کند."

 


نتایج تحقیقات مشابهی که بر روی موشها انجام شد نشان داد که فقدان این ژن منجر به بروز یک بیماری مشابه ام. اس در مدلهای آزمایشگاهی می شود.

 


بررسی تغییرات DNA در بروز این بیماری می تواند منجر به ارائه درمانهای جدید شود.