دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

روشهای انتخاب بهترین نام برای یک وب سایت



 

 

روشهای انتخاب بهترین نام برای یک وب سایت

 

موارد مختلفی توسط متخصصان و اساتید دانشگاهی در زمینه نامگذاری شرکتها یا وب سایتها معرفی شده است که می تواند شما را در انتخاب بهترین عنوان برای یک وب سایت یاری رساند.


همه افرادی که تا به حال نشانگر ماوس خود را بر روی بخش "نام کاربر" در صفحه وب سایتی متوقف کرده اند می دانند که ابداع یک نام برای وب سایت، وبلاگ یا نام کاربری سخت تر از چیزی است که تصور می رود زیرا این نام باید به گونه ای انتخاب شود که به یاد سپردنی بوده و کاربر سال آینده از آن متنفر نباشد.


سی ان ان در گفتگو با وبلاگ نویسان، اساتید رسانه های جمعی و متخصصان نامگذاری، شیوه های قابل استفاده ای برای نامگذاری مناسب برای یک وب سایت یا هر صفحه اینترنتی دیگری را مورد بررسی قرار داده است.


چگونه آغاز کنیم؟


"کریستوفر جانسون" مشاور نامگذاری و نویسنده وبلاگ The Name Inspector معتقد است یافتن نام مناسب را باید با لیستی از کلمات کلیدی که به وب سایت، وبلاگ یا شرکت مورد نظر در ارتباط است آغاز کرد.


سپس به بررسی مفاهیم و ریشه شناسی کلمات انتخاب شده پرداخت تا شاید گزینه های بیشتر و مناسب تری یافته شود.


در ابداع یک نام می توان از واژه های مرکب، واژه های چند بخشی و ترکیبی، افزودن پیشوند یا پسوند، یا اصطلاحات استفاده کرد.


پس از تهیه لیست نهایی از واژه های مناسب باید از خود پرسید آیا واژه های این لیست مفهومی دارند؟


نکته منفی در رابطه با این اسامی خسته کننده بودن و عام بودن آنها است و در عین حال معمولا نام دامنه همراه این اسامی از قبل اشغال شده است.


نامهای انتخابی مفهومی دارند؟


می توان نامها را بر اساس نحوه ارتباط آنها با مخاطب دسته بندی کرد.


به گفته "نینا بکهارد" رئیس شرکت نامگذاری The Naming Group، آژانسی که نامگذاری شرکتهایی از قبیل Walmart، پوما و Target را به عهده داشته است طیفی از اسامی وجود دارد که از اسام توصیفی که مستقیما درباره فواید یک محصول یا ویژگی های آن اطلاع رسانی می کند آغاز شده و به اسامی پوچ که هیچ مفهومی را در رابطه با محصول ارائه نمی کند، ختم می شود.


برخی از اسامی به سرعت اطلاعاتی را در رابطه با محصول و ویژگی های آن ارائه می کنند. این اسامی ساده و قابل درک بوده و به مخاطبان یا مشتریان امکان درک ساده گرایش و توانایی های یک شرکت یا وب سایت را خواهد داد.


با این حال استفاده از این اسامی برای صنایع رو به رشد از قبیل صنایع وابسته به تکنولوژی از محدودیتهای زیادی برخوردار است زیرا در این صنایع دانسته های امروز به سرعت کهنه شده و تغییر پیدا می کنند، تحت چنین شرایطی یک نام می تواند به یک زندان تبدیل شود، مشابه نام شرکت AT&T که T آخر از ابتدای واژه Telagraph برگرفته شده است.


... یا مفهومی ندارند؟


بکهارد معتقد است نامهای پوچ می توانند نامهایی کاملا ساختگی باشند مانند Kodak یا نامهایی از زبانهای دیگر باشند مانند Hulu که برگرفته از زبان چینی باستانی است و یا حتی می توانند به اندازه ای مبهم باشند که افراد آن را در قالب نامی ساختگی ترجمه کنند.


نمونه بارز این نوع از نامها Google مشهور است که از واژه Googol به معنی عدد یک به همراه ۱۰۰ صفر در برابرش برگرفته شده است.


این نوع از نامها سرگرم کننده تر بوده و می توانند شرکت یا یک وب سایت را از میان خیل نامهایی که مورد استفاده قرار می گیرند مجزا سازد. همچنین این نامها زیرکانه تر از نامهای توصیفی بوده و تفاوت خود را با نامهای عادی به خوبی به رخ می کشند.


با این حال نباید بررسی مفهوم نام انتخاب شده را در زبانهای دیگر فراموش کرد زیرا وجود مفهومی ناخواسته و ناآگاهانه می تواند نامی که به سختی و با دقت انتخاب شده است را به استهزا بکشاند.


در صورت عدم استفاده از نامهای توصیفی یا نامهای پوچ می توان از نامهایی میان این دو نوع استفاده کرد. اسامی مانند Apple یا Yahoo به صورت غیر مستقیم به ارزشهایی از برند اشاره دارند که پایه گذاران آن به شناخته شدن و شهرت یافتن در آن زمینه علاقمندند.


آیا نامها تاثیرگذار خواهند بود؟


هیچ چیز سریعتر از وجود نامی مشابه در اینترنت نمی تواند نامی که به سختی و دقت انتخاب یا ساخته شده است را به ورطه نابودی بکشاند و گاهی اوقات در جستجوی نامها دامنه به نظر می رسد تمامی گزینه های ممکن اشغال شده اند.


یکی از راه های پیشنهادی برای غلبه بر این مشکل استفاده از غلط املایی، واژه های ساختگی یا مرکب است، مشابه آنچه در نامگذاری سایتهای Flickr، Digg یا Topix رخ داده است.


به گفته جانسون موتورهای جستجو بر روی شیوه نامگذاری افراد تاثیر گذاشته است. از آنجا که افراد مختلف در جستجو برای یافتن یا خلق نامهای بدیع و جدید هستند تا نام سایت آنها تنها گزینه در نتیجه جستجو در موتور جستجوی گوگل به شمار رود، از این رو از واژه های محبوب موجود در موتورهای جستجو در کنار نامهای منتخب خود استفاده می کنند تا به این شکل جایگاه خود را در جستجوهای اینترنتی بهبود بخشند.


شیوه ای که به اعتقاد برخی از متخصصان و از دیدگاه نام گذاری برندها استراتژی شکست خورده ای است.


آیا نام فراگیر خواهد شد؟


استفاده از ریتم و تم موسیقیایی در نامگذاری می تواند جذابیت و دوام نامهای انتخاب شده را بهبود بخشد. قافیه، تکرار و تکرار یک صدا یا واج آرایی می تواند نام نهایی یک محصول، سایت یا شرکت را به سوی تبدیل شدن به نامی فراموش نشدنی هدایت کند.


در عین حال بکهارد معتقد است استفاده از بخشهای مختلف دستوری یک واژه در نامگذاری نیز تاثیر بسزایی در محبوب شدن نامهای نهایی دارد. برای مثال نام LinkedIn را می توان به عنوان یک فعل، صفت یا اسم استفاده کرد. به اعتقاد بکهارد زمانی که یک نام بتواند از میان بخشهای مختلف دستوری یک واژه عبور کند می تواند به نامی فراگیر تبدیل شود.


تلفظ، هجا و درک و نگارش نام انتخاب شده باید آسان باشد. همچنین کوتاه بودن آن نیز در بسیاری از موارد می تواند به شهرت و محبوبیت آن بیافزاید.


با این همه در صورتی که نام انتخاب شده مفهوم عمیقی داشته باشد می توان بدون در نظر گرفتن همه قوانین و معیارها آن را به عنوان نام نهایی یک وب سایت برگزید.... /  مصاحبه : خبرگزارى مهر


ویدیو مرتبط :
انتخاب رنگ برای وب سایت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خرید بلیط هواپیما از وب سایت دور و نزدیک


انواع بلیط پرواز (چارتر و سیستمی)، معایب و مزایا :

هنگامی که می خواهید بلیط هواپیما تهیه کنید دو حالت وجود دارد یکی خرید بلیط سیستمی یا همان بلیط پروازهای برنامه ریزی شده توسط ایرلاین ها (scheduled flights) و دیگری خرید بلیط پروازهای چارتر  (charter flights)یا همانپرواز چارتر. اما معنی هر کدام از این پرواز چیست؟ و کدام پرواز برای شما مناسب تر است ؟ این مسئله ای است که شما بایستی به آن آگاهی داشته باشید. برای روشن تر شدن موضوع ابتدا ماهیت پروازهای سیستمی ( برنامه ای ) را بررسی میکنیم و در ادامه به تعریف ،مزایا و معایب پروازهای چارتر می پردازیم.

 

پروازهای سیستمی یا برنامه ای :

همانگونه که از اسم این پروازها مشخص است پروازهای برنامه ریزی شده توسط ایرلاینها ( شرکت های هواپیمایی نظیر زاگرس ، ماهان ، کیش ایر ، آتا و … ) میباشند که برای مدت نسبتا طولانی برنامه ریزی شده اند و امکان خرید بلیط را برای مسافران در فواصل زمانی بلند مدت فراهم نموده اند. اگرچه امکان دارد تغییراتی در برنامه های این پروازها اعمال شود ولی تا حد زیادی این برنامه ثابت است . بلیط این پروازها توسط خود ایرلاین و یا توسط نمایندگیهای ایرلاین ( آژاس های مسافرتی دارای مجوز بند الف) به فروش می رسد.

 

پروازهای چارتر

مزایای پرواز های سیستمی یا برنامه ای :

۱- امکان خرید بلیط هواپیما برای فواصل بلند مدت
۲- امکان کنسل کردن بلیط هواپیما با جریمه (با توجه به زمان درخواست کنسلی بلیط و همچنین کلاس پروازی و نیز قوانین شرکت هواپیمایی جریمه کنسلی بلیط هواپیما که بین ۵ درصد تا ۱۰۰ درصد مبلغ بلیط هواپیما تعیین میشود.)
۳- امکان خرید بلیط برای خردسال ( ۲ تا ۱۲ سال ) به صورت نیم بها در پروازهای سیستمی در پروازهای چارتر نرخ بلیط
۴- امکان استفاده از تخفیف های مربوط به ایثارگران ویژه واجدین شرایط در برخی ایرلاینها نظیر ایران ایر
۵- تنوع بالای مسیر های پروازی

 

معایب پروازهای سیستمی یا برنامه ای :

۱- مهمترین مسئله ای که مسافران را از خرید بلیط هواپیما سیستمی منصرف کرده و به سمت خرید بلیط های چارتر هواپیما ترغیب میکند مسئله قیمت بلیط هواپیما است . نرخ بلیط هواپیما پروازهای سیستمی بر اساس مصوبه سازمان هواپیمایی کشوری تعیین شده و معمولا در بیشتر اوقات اختلاف زیادی با قیمت بلیط هواپیما پروازهای چارتر دارد . هر چند در سالهای اخیر  سازمان هواپیمایی کشوری با طرح هایی قصد بر طرف این مشکل را داشته و با اجازه متنوع سازی قیمت بلیط هواپیما دست ایرلاین ها را در قیمت گذاری و رقابت باز گذاشته است ولی همچنان با وجود محدودیتهایی همچون وجود کمترین قیمت و بیشترین قیمت مصوب در قیمت گذاری  ، ایرلاینها همچنان با محدودیتهایی در این مسئله در گیرند و مسئله تفاوت قیمت با بلیط های چارتر پابرجاست.
۲- محدودیت پروازهای برنامه ای : پروازهای برنامه ای معمولا از فاصله زمانی زیادی تا پرواز و با توجه به سیاستهای ایرلاین ها برای حجم معینی مسافر برنامه ریزی میشوند . این در حالی است که در زمانهای پیک سفر نظیر تابستان ، تعطیلات عید نوروز و سایر مناسبتها ، پروازهای سیستمی پاسخگوی تقاضای بازار نیست حتی در زمان های عادی نیز در تاریخ های نزدیک پرواز معمولا پیدا کردن بلیط سیستمی مشکل است چون فروش بلیط های پروازهای سیستمی گاها از چند ماه پیش از پرواز شروع شده است و به علت استقبال عمدتا ارگانها  و سازمان ها که برنامه های زمانبندی مشخصی دارند و همچنین نیاز به تغییرات و کنسل کردن بلیط هواپیما چندین باره را دارند امکان خرید بلیط حتی چند روز مانده به پرواز نیز امکان ندارد به همین دلیل در چنین مواقعی پروازهای چارتر راه حل این مشکلات هستند .

 

خرید بلیط هواپیما

پروازهای چارتر :

چارتر در لغت به معنای اجاره یا دربست نمودن  است . در بحث گردشگری و سفر ، چارتر معمولا به صورت اصطلاح به اجاره قرار گرفتن کامل یک هواپیما (full charter) یا تعدادی  از صندلی های هواپیما (seat charter) یا هتل یا کشتی و یا هر وسیله و مکانی توسط یک شرکت و موسسه خدمات گردشگری استفاده می شود . در موضوع ما که مربوط به پروازهای چارتر است ، یک شرکت گردشگری معتبر با توجه به مجوزهای لازم میتواند درخواست چارتر هواپیما در مسیر خاصی را به ایرلاین ها ارائه داده و ایرلاین با توجه به صلاحدید و اخذ ضمانت های لازم از شرکت درخواست دهنده این اجازه را صادر نماید و پرواز چارتر را برقرار سازد . با توجه به اینکه چارتر کننده موظف میشود کلیه هزینه ها و همچنین فرایند فروش بلیط را خود طبق مبلغ توافقی با ایرلاین تضمین نماید . در قانون نیز به ایرلاین های اجازه داده شده که با توجه به نیاز بازار به بیش از پروازهای برنامه ای پرواز چارتر برقرار نمایند.
با توجه به موارد بالا در واقع در پروازهای چارتر طرف شما شرکت چارتر کننده میباشد و ایرلاین در واقع تنها مجری پرواز است و مسائل مربوط  به فروش، تغییرات یا کنسل کردن بلیط هواپیما به عهده شرکت چارتر کننده است. با توجه به اینکه شرکت چارتر کننده تضمین کرده است مبلغ توافقی با ایرلاین را تامین نماید لذا در خصوص بلیط های چارتر محدودیت هایی نسبت به بلیط های پرواز سیستمی نظیر مقررات کنسلی ، تغییر نام ، تغییر تاریخ وجود دارد که در ادامه به توضیحاتی در مورد مزایا و معایب بلیط پرواز های چارتر میپردازیم.

 

مزایای بلیط پرواز چارتر :

۱-  بهترین و بزرگترین مزیت بلیط پروازهای چارتر قیمت آن است . شما اگر در انتخاب تاریخ سفر خود انعطاف داشته باشید میتوانید خیلی ارزان با هواپیما سفر کنید گاهی ارزان تر از قیمت بلیط اتوبوس یا قطار!
۲- مزیت بلیط پروازهای چارتر تنها در قیمت ارزان تر بلیط هواپیما نیست . در اکثر مواقعی که ظرفیت پروازهای سیستمی ( برنامه ای ) پر شده است شما میتوانید از پروازهای چارتر بلیط تهیه کنید.
البته در چنین مواقعی بلیط های چارتر دیگر ارزان نیستند ولی به هر حال کار مسافران راه میفتد.

 

معایب بلیط پرواز چارتر :

۱- جریمه کنسلی بلیط با توجه به نظر شرکت چارتر کننده صورت میگیرد و در بیشتر موارد بلیط صادر شده غیر قابل کنسل است حتی در صورت عدم استفاده از بلیط هیچگونه وجهی استرداد نخواهد شد . پس بهتر است زمانی از بلیط های چارتر استفاده کنید که قصد تغییر آن را به هیچ وجه ندارید.
۲- بلیط پروازهای چارتر غیر قابل انتقال به غیر و غیر قابل تغییر تاریخ است .
۳- نرخ بلیط خردسال (۲ تا ۱۲ سال ) همانند قیمت بلیط بزرگسال محاسبه می شود . البته نرخ بلیط نوزاد کوچکتر از ۲ سال ( بدون صندلی) همانند بلیط های سیستمی در حدود ۱۰ درصد قیمت بلیط بزرگسال محاسبه می شود.
۴- محدودیت تنوع مسیرهای پروازی : مسیرهای پروازی چارتر اغلب در مسیرهای پرتردد وجود دارد مانند (تهران به مشهد یا تهران به کیش) و شما نمیتوانید در هر مسیری بلیط چارتر تهیه کنید ولی در سالهای اخیر تعداد مسیرهای چارتر به شدت افزایش پیدا کرده است .

 

بلیط پروازهای چارتر برای چه کسانی مناسب است ؟

با توجه به مطالب بالا  میتوان نتیجه گرفت در زمانی که شما امکان انتخاب خرید هر دو بلیط پروازهای برنامه ای ( سیستمی ) و بلیط چارتر را دارید اگر چنانچه از برنامه سفر خود مطمئن هستید و قصد تغییر یا کنسل کردن آن را ندارید با توجه به قیمت ارزان تر بلیط پروازهای چارتر آن هم درخرید در روزهای نزدیک به پرواز برای شما به صرفه تر باشد . اما زمانی که احتمال می دهید که ممکن است برنامه سفر شما تغییر کند به علت مشکلات مربوط به استرداد یا تغییر در بلیط چارتر بهتر است بلیط های سیستمی را خریداری نمائید البته این نکته را فراموش نکنید حتی در بلیط های پرواز های سیستمی در برخی مواقع جریمه کنسلی بلیط تا ۱۰۰ درصد قیمت بلیط و همانند بلیط های چارتر محاسبه می شود و در واقع غیر قابل استرداد است.

 

آیا نوع هواپیما و ارائه خدمات در پروازهای چارتر در سطح پایین تری از پروازهای برنامه ای قرار دارد؟

تفاوت پرواز چارتر با پرواز سیستمی تنها در روش فروش بلیط هواپیما و متولی آن است. هیچگونه تفاوتی در نوع هواپیما ، خدمات ، کادر پروازی و دیگر موارد بین پروازهای برنامه ای و چارتر وجود ندارد و شما با خرید بلیط هواپیما چارتر از همان خدماتی بهره میگیرید که در پروازهای برنامه ای از آن بهره مند میشوید.

 

خرید اینترنتی بلیط هواپیما :

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مکانیزه شدن بخش عمده ای از فعالیتهای روزمره، تغییرات گسترده ای در نحوه زندگی ما انسان ها بوجود آمده که خرید بلیط هواپیما هم از این قاعده مستثنی نیست. در گذشته چیزی تحت عنوان خرید اینترنتی بلیط هواپیما وجود نداشت اما امروز شما می توانید با مراجعه به وبسایت های خارجی و داخلی که این نوع خدمات را ارائه می دهند، بلیط هواپیما مورد نظرتان را براحتی و ظرف مدت چند دقیقه خریداری کنید بدون اینکه لازم باشد شخصاً به آژانس های هواپیمایی رفته و وقت و هزینه بیشتری صرف نمایید.

 

خدمات آنلاین دورونزدیک :

برای خرید اینترنتی بلیط هواپیما می توانید به وبسایت دورونزدیک (https://DooroNazdik.com) مراجعه کرده و تنها با چند کلیک ساده بلیط مورد نظر خود را خریداری نمایید. همچنین بزودی این امکان را خواهید داشت که علاوه بر خرید پرواز، به رزرو هتل نیز بپردازید که این امر میتواند موجبات سفر شما را هر چه سریعتر و آسان تر فراهم آورد.