دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

درمان ایدز,انتقال اچ‌آی‌وی از راه جنسی,طراحی نخستین مدل حیوانی انتقال اچ‌آی‌وی از راه جنسی



درمان ایدز,انتقال اچ‌آی‌وی از راه جنسی,طراحی نخستین مدل حیوانی انتقال اچ‌آی‌وی از راه جنسی

طراحی نخستین مدل حیوانی انتقال اچ‌آی‌وی از راه جنسی

دانشمندان موفق شدند نخستین مدل حیوانی برای توصیف انتقال از راه جنسی ویروس HIV را طراحی کنند.

به گزارش ایسنا، عفونت توسط ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) موجب ابتلا به سندروم نقص ایمنی (AIDS) می‌شود.
این سندروم نوعی اختلال ناتوان‌کننده است که در آن تضعیف فزاینده سیستم ایمنی اشخاص مبتلا را در مقابل عفونت‌های تهدیدکننده و بیماری‌های مزمن آسیب‌پذیرتر می‌کند.

علی‌رغم پیشرفت‌های موجود در درمان و مدیریت ایدز، هیچ درمانی در حال حاضر برای آن وجود ندارد و این عفونت کماکان مشکل بهداشتی عمده‌ای در سراسر جهان به شمار می‌آید.
طی سه دهه اخیر، تعدادی از مدل‌های حیوانی به منظور مطالعه عفونت پاتوژنز و کنترل اچ‌آی‌وی طراحی شده‌اند؛ با این حال، مدل‌های موجود، محیط متداول‌ترین مسیر انتقال این بیماری در سراسر جهان یعنی انتقال از طریق جنسی را تکرار نمی‌کنند.

هم‌اکنون جین پوتاش و همکارانش از مرکز بیمارستانی روزولت و مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک رویکردی را برای مدل‌بندی انتقال از راه جنسی اچ‌آی‌وی طراحی کرده‌اند.
این موفقیت از همکاری پیشین بین پوتاش و دیوید جی. وولسکی از دانشگاه کلمبیا، نشات گرفته است.

دانشمندان حاضر یک کلون اچ‌آی‌وی کایمریک را با اصلاح ژنتیکی تثبیت کردند که به ویروس امکان انتشار در جوندگان را می‌دهد.
عفونت موش‌ها با این ویروس‌ها با هدف مطالعه جوانب نوروپاتوژنز اچ‌آی‌وی و سنجش داروهای ضدرترو ویروسی و واکسن‌های بالقوه این ویروس اعمال شده است.

در مطالعه جدید، پوتاش و همکارانش انتقال موثر و تجدیدپذیر اچ‌آی‌وی کایمریک از موش‌های نر عفونی به ماده‌های غیرعفونی را از طریق آمیزش توصیف می‌کنند و نخستین گزارش از انتقال این ویروس را توسط آمیزش در یک مدل حیوانی ارائه داده‌اند.

در این تحقیق درمان ماده‌ها با داروهای ضدرترو ویروسی پیش از آمیزش، از انتقال ویروس ممانعت کرد.
کارایی انتقال ویروسی طی استروس در موش‌ها کاهش یافت و مدرکی دال بر این موضوع ارائه شد که محیط هورمونی در دستگاه تناسلی ماده می‌تواند بر آسیب‌پذیری میزبان در مقابل سرایت اچ‌آی‌وی تاثیر بگذارد.

این یافته‌ها دارای مفاهیمی برای این نوع عفونت در انسان‌ها است و مدل توصیف‌شده در این مطالعه دارای مزیت‌های فراوانی در مقایسه با رویکردهای آزمایشگاهی پیشین برای بررسی انتقال از راه آمیزش ویروس مزبور است.

سیستم ارائه‌شده ویژگی‌های اندام‌تناسلی ماده و نر را حفظ می‌کند.
همان طور که در این مطالعه نشان داده شده، محیط‌های موضعی در اندام تناسلی ماده می‌تواند بر میزان و کارآمدی انتقال از راه جنسی ویروسی اثر بگذارد.
با حفظ ویژگی‌های فیزیولوژی آمیزش، این رویکرد امکان بررسی جوانب پویای انتقال از راه جنسی ویروسی را در محیط بدن می‌دهد.

افزون بر این، می‌توان از این سیستم برای بررسی کارایی استراتژی‌های مداخله‌گرایانه‌تر با هدف ممانعت از متداول‌ترین مسیر انتقال اچ‌آی‌وی بهره برد.
به گفته دکتر پوتاش، سیستم جدید با هدف مطالعه گسترش این ویروس توسط جفت‌گیری در موش‌ها طراحی شده، با این امید که بتوان آن را برای ارتقای رویکردهای عملی ممانعت از انتقال از راه جنسی اچ‌آی‌وی در انسان‌ها اعمال کرد.

مطابق اعلام سازمان بهداشت جهانی، در سال 2011 حدود 34 میلیون فرد مبتلا به این ویروس در جهان زندگی می‌کردند.
جزئیات این مدل اخیرا در نشریه Disease Models & Mechanisms منتشر شد./ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
7-راه های انتقال اچ آی وی و روش های پیشگیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشداراداره ایدز وزارت بهداشت:افزایش انتقال ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم



رییس اداره ایدز وزارت بهداشت هشدار داد:

افزایش انتقال ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم/ 70 هزار مورد ناشناخته ایدز در کشور

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با هشدار نسبت به تغییر الگوی انتقال ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده، بر لزوم توجه بیش از پیش به برنامه‌های کاهش آسیب به منظور جلوگیری از بازگشت موج دوم ایدز در کشور تاکید کرد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دکتر عباس صداقت در حاشیه نخستین کنگره بین‌المللی «پژوهش‌های HIV»، گفت: همچنان بیشترین عامل انتقال ایدز در کشور از طریق اعتیاد تزریقی است.

وی افزود: اما مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در سطح کشور این هشدار را می‌دهند که آمار انتقال بیماری HIV/ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده و همچنین ابتلای زنان به این بیماری در حال افزایش است. بر این اساس در برنامه‌های کاهش آسیب و همچنین برنامه‌های نگهدارنده در میان معتادان تزریقی مواد تاکید داریم.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به مشاهدات انجام شده در تغییر الگوی انتقال ایدز تاکید ما بیشتر بر روی ارتباطات جنسی ناسالم است. تهدید دیگر که به ویژه جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار می‌دهد، افزایش استفاده از مواد روان‌گردان و محرک‌هاست، چرا که این مواد به طور غیرمستقیم می‌توانند عاملی برای ارتباطات جنسی محافظت نشده باشند.

صداقت افزود: بر این اساس به منظور افزایش آگاهی مردم از این بیماری، تاکید برنامه‌های امسال ایدز بیشتر در زمینه آموزش و اطلاع‌رسانی است. بر این اساس ارتباطات بهتری با سازمان صدا و سیما، شهرداری، مترو، راه آهن و قطارهای مسافربری، هواپیمایی و ... برقرار شده است تا به این ترتیب پیام‌های خود به مردم برسانیم.

وی درباره آخرین آمار مبتلایان به ایدز در کشور، گفت: طبق آخرین برآوردها، حدود 24 هزار مورد HIV/ ایدز در کشور شناسایی شده‌اند و تحت پوشش برنامه‌های مراقبتی قرار گرفته‌اند. بر اساس مدل‌های ریاضی تخمین زده می‌شود که حدود 93 هزار مورد مبتلا به این بیماری در کشور حضور دارند. به این ترتیب حدود 70 هزار مورد مبتلا در کشور وجود دارند که از وضعیت ابتلای خود آگاه نیستند. تعداد زیادی از این 70 هزار نفر را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

صداقت افزود: بر اساس آمار تجمعی، 67 درصد علت انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی بوده است و 10 درصد آن مربوط به انتقال جنسی است. در سال 90 الگوی انتقال از طریق روابط جنسی تغییر زیادی داشته است، به طوری که 20 درصد موارد انتقال در سال 90 از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده بوده است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر آنکه تمام خدمات مشاوره، آزمایش و درمان بیماری ایدز کاملا رایگان و محرمانه انجام می‌شود، افزود: تلاش کرده‌ایم مراکز مشاوره مربوط به این بیماری را در کشور گسترش دهیم؛ به طوری که در حال حاضر تمام استان‌های کشور به این مراکز مجهز شده‌اند و در هر شهرستان می‌توان از طریق شماره 118، شماره تلفن مراکز مشاوره آن شهرستان را دریافت و اطلاعات لازم را کسب کرد.

صداقت ادامه داد: در حال حاضر بیش از 104 مرکز مشاوره و 90 پایگاه مشاوره در کشور به منظور ارائه اطلاعات در مورد روش‌های پیشگیری، انتقال و ...بیماری ایدز فعال هستند.

وی افزود: در مورد بیماری HIV هیچ درمان قطعی وجود ندارد، اما پیشگیری از آن بسیار راحت است. هر کس که به رفتاری ناسالم به لحاظ ارتباطات اجتماعی نظیر اعتیاد، سوء مصرف مواد و ارتباطات جنسی خارج از چارچوب خانواده مبادرت داشته، صرف نظر از سن و جنس می‌تواند در معرض ویروس HIV قرار گیرد. از آنجا که کشور ما، کشوری جوان است در مورد این بیماری بیشتر تاکیدمان بر روی جوانان و نوجوانان است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: از تمام سازمان‌های مرتبط با این موضوع نظیر ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان زندان‌ها، سازمان بهزیستی و ... درخواست داریم که به برنامه‌های کاهش آسیب بیش از پیش توجه شود و این برنامه‌ها ادامه یابد تا با بازگشت موج دوم این بیماری مواجه نشویم./ایسنا