دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دانشمندان بدنبال راز پیدایش جهان + عکس



اخبار علمی - دانشمندان بدنبال راز پیدایش جهان + عکس

یک گروه بین المللی از دانشمندان قصد دارند در اعماق زمین پرتویی یکصد برابر قوی تر از پرتوی خورشید تولید کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ طبق آخرین اخبار منتشر شده، بودجه تحقیقاتی آنان برای مطالعات علمی که ابعاد گسترده فیزیکی و زمین شناسی را در بر می‌گیرد، ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. هدف آنها پی بردن به معمای راز پیدایش جهان است.

 

اخبار ,اخبار علمی ,راز پیدایش جهان


محققان و دانشمندان سراسر جهان در مرکز تحقیقاتی فرمی لب در شیکاگو آمریکا و در تونل های پیچ در پیچ در پروژه‌ای شگفت انگیز قصد دارند روی "ذرات بنیادین" و بسیار ریزی تحت عنوان «نوترنیو» مطالعات خود را انجام دهند.

 

آنها قصد دارند تجهیزاتی بسازند که بتواند پرتویی یکصد برابر قوی تر از پرتوی خورشید تولید کند و ذرات فوق سریع را به فاصبه بسیار دورتر در داکوتای جنوبی ارسال کنند. "نوترینوها" ذراتی هستند که از نور خورشید حاصل می شوند و دائماً میلیاردها نوترینو به سمت زمین می آیند. این ذرات به زمین برخورد و تا حدودی تغییر می کنند، وقتی این ذرات از توده های سنگ و صخره عبور می کنند دستخوش تغییرات بیشتری می شوند.
 
اکنون پژوهشگران قصد دارند در زیر زمین و به طور مصنوعی پرتویی شامل هزاران میلیارد نوترینو تولید کنند ؛ کاری که بزرگ ترین تجربه تاریخ بشر خواهد بود.

آنها قصد دارند این پرتو را به یک گیرنده غول آسا در ۱۳۰۰ کیلومتر دورتر بتابانند. این گیرنده که در داکوتای جنوبی قرار دارد چگونگی تغییر این ذرات را در طول مسیر بررسی می کند. این پرتو در طول مسیر و در هنگام عبور از صخره های زیرزمینی به عرض چند کیلومتر در زیر زمین گسترده خواهد شد و به پژوهشگران این فرصت را می دهد تا دریابند چه تعدادی از نوترینوها تغییر کرده اند. محققان اکنون نمونه اولیه ای از این گیرنده را ساخته اند که البته نمونه واقعی از نظر اندازه ۲۰۰ برابر نمونه اولیه خواهد بود.
 
پیش از این محققان و دانشمندان از طریق سیاره‌های مختلف، ستارگان و مطالعه درباره برخورد شهاب سنگ‌ها به مواد و عناصر تشکیل دهنده سیاره‌های بسیار کهن پی برده بودند.

 

به‌گفته برخی از دانشمندان طبق آخرین بررسی‌های به‌عمل آمده، جهان تقریباً ۱۳.۸ میلیارد سال پیش پس از بیگ بنگ پدید آمده است ، هدف اصلی این پروژه بین المللی دست یابی به شناختی بهتر از تأثیر این ذرات اسرار آمیز در اولین لحظات شکل گیری جهان است.

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
پیدایش جهان هستی از انفجار بزرگ تا پیدایش حیات در کمتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راز تیزدندان ترین جاندار جهان(+عکس)



 

 

راز تیزدندان ترین جاندار جهان

 

این جاندار دارای دندانهای خود تیز شونده ای است که می تواند با آنها حتی سنگها را بجود و به این شکل این موجود دریایی می تواند برای خود در سواحل سنگی مسیرهای پنهانی حفر کند.

 

دندانهای خارپشت دریایی یکی از تیزترین و برنده ترین موادی است که در جهان یافت می شود و روزی می تواند منجر به ساخته شدن چاقوهایی شوند که هرگز نیازی به تیز شدن دوباره نخواهند داشت.

 

به گزارش مهر، این جاندار دارای دندانهای خود تیز شونده ای است که می تواند با آنها حتی سنگها را بجود و به این شکل این موجود دریایی می تواند برای خود در سواحل سنگی مسیرهای پنهانی حفر کند.

 

دانشمندان اکنون دریافته اند خارپشتهای دریایی چگونه دندانهای خود را تیز نگه می دارند و معتقدند فناوری که بر پایه این شیوه بنا شود را می توان در ساخت ابزارهای تیغه داری به کار گرفت که دوام تیزی تیغه در آنها همیشگی باشد.

 

بررسی دندانهای خارپشت دریایی بنفش کالیفرنیا نشان می دهد بر روی دندانهای این جاندار ساختاری پیچیده از لایه های کریستالی کلسیت وجود دارد که به واسطه سیمان طبیعی بسیار قدرتمندی به یکدیگر وصل شده اند. در میان این کریستالها لایه هایی ضعیفتر از این مواد زیستی قرار گرفته و با هر بار تضعیف شدن و خرد شدن لایه های کریستالی، این لایه های جدید بیرون آمده و جایگزین لایه های از بین رفته خواهند شد و به این شکل دندانهای این خارپشت دریایی برای همیشه تیز باقی خواهد ماند.

 

"پوپا گیلبرت" از دانشگاه ویسکونزین مدیسون می گوید این لایه های زیستی حلقه های ضعیفتر در این زنجیره هستند و هر دندان از نقطه شکست از پیش تعیین شده ای برخوردار است که با قرار گرفتن در این نقطه لایه های سخت دندان خرد شده و مواد نرمتر جایگزین آن می شوند. این چرخه به دو شکل مختلف رخ می دهد، صفحه ای و رشته ای و مواد نرمتر پس از جایگزینی لایه های کریستالی سخت و برنده می شوند.

 

بر اساس گزارش تلگراف، به گفته گیلبرت اکنون که روند تیز شوندگی دندانهای این جاندار آشکار شده است، می توان با استفاده از آن شیوه هایی جدید و کارامد را برای تنظیم و ساخت دستگاه هایی با تیغه های خود تیز شونده ارائه کرد./مهر