دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خون مصنوعی در راه است



اخبار علمی,خون مصنوعی

خون مصنوعی در راه است

دانشمندان راهبرد نوینی را برای خلق تعداد نامحدودی گلبول قرمز و پلاکت های خون در محیط آزمایشگاه ارائه کردند.

محققان دانشکده پزشکی، دانشکده بهداشت عمومی و مرکز پزشکی بوستون، سلول های پرتوان القایی (iPS) را به این نوع از سلول ها تمایز دادند که به طور معمول از طریق خون اهدایی به دست می آیند.

این یافته ها می تواند به طور بالقوه ای نیاز به اهدای خون را برای درمان بیمارانی که به تزریق خون نیاز دارند کاهش دهد. از سوی دیگر این شیوه می تواند به محققان کمک کند اهداف دارویی نوینی را برای درمان گستره ای از بیماری ها از جمله بیماری خونی سلول های داسی شکل بررسی کنند.

این پژوهش به سرپرستی جورج مورفی استادیار پزشکی در دانشگاه بوستون انجام شده است.

سلول های پرتوان القایی سلولهایی هستند که با برنامه ریزی دوباره سلول های بالغ به وضعیت سلول های بنیادی اولیه به دست می آیند و می توانند به هر نوع سلولی تمایز داده شوند.

سلول های پرتوان القایی از سلول های  پوستی یا خونی به دست می آیند و امکان رشد سلول و بافت اختصاصی خود بیمار فراهم کرده و از سویی امکان پس زدگی سیستم ایمنی را از بین می برند. این سلول ها ابزار قدرتمندی برای تحقیقات زیست شناختی و منبعی برای پزشکی باز هستند.

در این مطالعه سلول های پرتوان القایی از بانک سلولی CReM iPS تهیه شد. محققان به سرپرستی جورج مورفی با استفاده از یک فناوری به ثبت رسیده این سلول ها را در معرض عوامل رشد قرار داده تا به گلبول های قرمز خون و پلاکت ها تبدیل شوند.

پژوهشگران این سلول های بنیادی را به منظور مطالعه چگونگی شگل گیری گلبول های قرمز خون مورد آزمایش قرار دادند تا به شناخت بیشتری از چگونگی تنظیم این فرایند توسط بدن دست یابند.

در این راهبرد جدید محققان ترکیبی را افزودند که مسیر گیرنده هیدروکربن آریل AhR را تنظیم می کند.

تحقیقات پیشین نشان داده بود این مسیر در ارتقای رشد سلول های سرطانی از طریق تعاملاتش با مواد سمی زیست محیطی دخیل است.

با این حال در این مطالعه، محققان افزایش تصاعدی در تولید گلبول های قرمز عملکردی و پلاکت ها در دوره کوتاهی از زمان را گزارش کردند. این امر حاکی از آن است که  AhR نقش مهمی را در رشد گلبول های قرمز طبیعی ایفا می کند.

مورفی گفت: این یافته ها به ما کمک کرده است که بر مانع مهمی در زمینه توانایی برای تولید آزمایشگاهی میزان کافی از این سلول ها غلبه کنیم.

وی افزود: علاوه بر این، تحقیقات ما نشان می دهد AhR عملکرد زیست شناختی مهمی بر چگونگی شکل گیری گلبول های قرمز خون در بدن دارد.

تزریق خون نوعی سلول درمانی ضروری است و ایمنی و کفایت ذخیره خونی یک مساله مهم بین المللی محسوب می شود. 

گلبول های قرمز و پلاکت های خاص بیمار که از سلولهای پرتوان القایی به دست می آید می تواند مشکلات مرتبط با نقص ایمنی و آلودگی را از بین ببرد. این شیوه همچنین می تواند به طور بالقوه ای برای درمان مورد استفاده قرار گرفته و کمبود خون اهدایی را منتفی کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Blood منتشر شده است./خبرگزاری مهر

 

 

 


ویدیو مرتبط :
خون مصنوعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پلاکت خون مصنوعی تولید شد



پلاکت‌, پلاکت‌های خون مصنوعی,پلاکت چیست,عملکرد پلاکت‌های خون,وظایف پلاکت خون,تولید پلاکت مصنوعی خون

برای جلوگیری از خونریزی در میدان جنگ
پلاکت خون مصنوعی تولید شد
دانشمندان مؤسسه فناوری جورجیا و دانشگاه اموری در حال کار بر روی پلاکت‌های خون مصنوعی هستند که به لخته شدن سریع‌تر خون کمک کرده و خونریزی را در افراد دارای زخم‌های خطرناک مانند مجروحان میدانها جنگ کاهش خواهد داد.
این محققان موفق به تولید یک ماده زیستی جدید شده‌اند که از عملکرد پلاکت‌های خونی که به لخته شدن خون کمک کرده، تقلید می‌کند.
به گفته محققان در نشست سالانه پیشرفتهای علمی آمریکا، این پلاکتهای مصنوعی در آزمایشات بر روی حیوانات، کار پلاکتهای طبیعی را تکمیل کرده، زمان لخته شدن را تا 30 درصد افزایش و خونریزی را تا 40 درصد کاهش دادند.
این پلاکت‌های مصنوعی قابل خشک و منجمد کردن بوده و کارکنان ارتش می‌توانند آنها را به میدانهای جنگ برده و برای کاهش خونریزی و ارتقای شانس زنده ماندن سربازان آسیب دیده به آنها تزریق کنند.
اگرچه به گفته محققان، پژوهشهای بیشتر برای آزمایش پلاکت‌های مصنوعی در انسان و تولید فناوری برای انتقال و استفاده از آن در میدان جنگ مورد نیاز است.
این پلاکتها پس از تزریق در بدن در جریان خون گردش کرده و پس از رسیدن به زخم کار خود را آغاز می‌کنند. در آنجا این پلاکت‌ها با همان پروتئین‌هایی که منجر به آغاز فرآیند طبیعی لخته‌سازی خون در بدن شده، فعال می‌شوند.
از آنجایی که این پلاکتها بطور خودکار جای زخم را پیدا می‌کنند، نیازی به جستجو برای آنها نیوده و از این رو برای جراحتهای داخلی بسیار مفید است.
هنوز مشخص نیست که این پلاکتها تا چه زمان در بدن دوام دارند؛ اما اگر برای یک دوره کوتاه نیز مقاومت کنند، می‌توانند به شکل پیشگیری‌کننده در زمان بروز آسیب و زخم مورد استفاده قرار بگیرد.
محققان امیدوارند بتوانند نوعی پلاکت مصنوعی طراحی کنند که بتواند فرآیند التیام زخم را با انتشار علائم شیمیایی خاص هدایت کرده و اثر زخم را کاهش دهد.
به گفته محققان این دستگاه ممکن است طی سه تا پنج سال آینده در دسترس قرار دهد.

منبع:isna.ir