دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خصومت و بدبینی با قلب چه می‌کند؟



خصومت,بدبینی,استرس‌های زندگی

خصومت و بدبینی با قلب چه می‌کند؟

خصومت، بدبینی، شیوه‌های منفی هیجانی در مقابل استرس‌های زندگی و خویشتنداری از عوامل روانشناختی خطرساز در ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب است.

با توجه به شیوع بالای بیماری‌های قلبی عروقی و اهمیت شناسایی و بررسی عوامل خطرساز زیستی و روانشناختی و همچنین لزوم پیشگیری و درمان این بیماری، زینب خانجانی از گروه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پژوهشی را با هدف بررسی عوامل خطرساز روانی در ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و رابطه پنج عامل شخصیتی و هشت سبک مقابله‌ای با این بیماری انجام داده است.

جامعه‌ نمونه این پژوهش را 120 نفر زن و مرد(60 فرد مبتلا به بیماری گرفتگی عروق کرونر قلب که برای انجام عمل جراحی در مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی قلب شهید مدنی تبریز بستری بودند و 60 فرد سالم) 40 تا 60 ساله تشکیل می‌دهند که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از سه پرسشنامه شامل آزمون پنج عاملی شخصیت نئو، آزمون سبک‌های مقابله‌ای و پرسشنامه جمعیت شناختی استفاده شد. سپس با استفاده از تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام، آزمون تی مستقل و همبستگی پیرسون داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

یافته‌ها با تحلیل رگرسیون نشان داد: از بین 5 عامل شخصیتی نئو فقط عامل نوروزگرایی و از بین 8 سبک مقابله‌ای فقط سبک اجتناب، متغیرهای خوبی برای پیش بینی متغیر بیماری عروق کرونری قلب محسوب می‌شوند. بین دو گروه بیمار و غیربیمار فقط در عامل نوروزگرایی و دو سبک مقابله‌ای اجتناب و خویشتن داری تفاوت معنی دار وجود دارد.

نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این مطلب است که عامل نوروزگرایی که از رگه‌هایی چون خصومت، غم، بدبینی و عواطف منفی اشباع شده و سبک مقابله‌ای اجتناب که شیوه‌ای منفی و هیجانی در برخورد با رویدادهای استرس‌زای زندگی است، همچنین سبک خودکنترلی (خویشتن‌داری) که مانع بروز احساسات و هیجانات فرد می‌شود و نوعی بازداری عاطفی را ایجاد می‌کند، همگی از جمله عوامل روانشناختی خطرساز هستند که فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب می‌کنند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
بدبینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اهدای قلب ( عاشقانه )



 

 

پسر به دختر گفت اگه يه روزي به قلب احتياج داشته باشي اولين نفري هستم كه ميام تا قلبمو با تمام وجودم تقديمت كنم.دختر لبخندي زد و گفت ممنونم تا اينكه يك روز اون اتفاق افتاد.حال دختر خوب نبود.نيازفوري به قلب داشت.از پسر خبري نبود.دختر با خودش مي گفت:ميدوني كه من هيچوقت نميذاشتم تو قلبتو به من بدي و به خاطر من خودتو فدا كني.ولي اين بود اون حرفات.حتي براي ديدنم هم نيومدي.شايد من ديگه هيچوقت زنده نباشم.آرام گريست و ديگر چيزي نفهميد...

چشمانش را باز كرد.دكتر بالاي سرش بود.به دكتر گفت چه اتفاقي افتاده؟دكتر گفت نگران نباشيد پيوند قلبتون با موفقيت انجام شده.شما بايد استراحت كنيد.درضمن اين نامه براي شماست..!

دختر نامه رو برداشت.اثري از اسم روي پاكت ديده نميشد. بازش كرد و درون آن چنين نوشته شده بود:

سلام عزيزم.الان كه اين نامه رو ميخوني من در قلب تو زنده ام.از دستم ناراحت نباش كه بهت سر نزدم چون ميدونستم اگه بيام هرگز نميذاري كه قلبمو بهت بدم.پس نيومدم تا بتونم اين كارو انجام بدم.اميدوارم عملت موفقيت آميز باشه.(عاشقتم تا بينهايت)

دختر نميتوانست باور كند..اون اين كارو كرده بود.اون قلبشو به دختر داده بود.

آرام اسم پسر را صدا كرد و قطره هاي اشك روي صورتش جاري شد.و به خودش گفت چرا هيچوقت حرفاشو باور نكردم.