دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خرید کردن مثل نقاشی برای مغز کودک مفید است



اخبار ,اخبار علمی ,راه های تقویت مغز کودک

 

اخبار علمی - کودکان نوپا را به خرید ببرید
خرید کردن مثل نقاشی برای مغز کودک مفید است

بردن کودکان نوپا به فروشگاه‌ها و مراکز خرید مهارت‌های اجتماعی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، کودکان ممکن است در فروشگاه‌ها بازی کنند اما فرآیند خرید در واقع، برای مغزهای آن‌ها مفید است. تعامل بین کودک و والد در هنگام خرید، به رشد مهارت‌های اجتماعی کودکان کمک می‌کند و خوشحالی آن‌ها را حتی چنانچه کودک علائم اندکی از این حس را بروز دهد، افزایش می‌دهد.

بر اساس مطالعه مشترک دانشمندان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه اوپن انگلستان، خریدرفتن درست مانند نقاشی یا فعالیت‌های طراحی برای رشد کودک مهم است. محققان همچنین بر این باورند خرید بیشتر از مطالعه و تماشای تلویزیون برای مهارت‌های اجتماعی کودکان مفید است.

دانشمندان این نتایج را پس از بررسی نتایج همه‌پرسی اقتصادی در آلمان به دست آوردند. این همه‌پرسی عادات روزانه 800 پدر و مادر را با کودکان دو تا سه ساله‌شان بررسی کرد و سطوح شادی بیشتری را در میان کودکانی که در فعالیت‌هایی مانند هنرها، صنایع دستی و خرید دخیل بودند، گزارش کرد.

پروفسور «پاول آناند» و دکتر «لارنس روپ» بر این باورند کودکانی که در معرض درمان با مراکز خرید کودکان قرار دارند، خوشحالی بیشتر و مهارت‌های روزانه بهتری را از خود بروز می‌دهند. به گفته آن‌ها، خرید، فرآیند مهمی است زیرا شامل تغییر مغازه‌هاست که این موضوع مهارت‌های اجتماعی و حرکتی کودک را ارتقا می‌دهد.

کتابخوانی و داستانگویی میزان خوشحالی بالایی را ناشی می‌شود اما مطالعه یا تماشای تلویزیون به صورت تنها دارای اثر منفی بر رشد کودک است.

پروفسور آناند معتقد است در طول خرید، کودکان از تحریک بصری برخوردار می‌شوند، از منزل بیرون می‌آیند و در محیط جدیدی قرار می‌گیرد. آن‌ها در میان دیگر خانواده‌ها قرار می‌گیرند، جایی که مهارت‌های اجتماعی به میان می‌آیند و کودکان شانس فعالیت جسمی را در مراکز خرید پیدا می‌کنند.

محققان هم‌اکنون به دنبال آزمایش فرضیاتشان روی کودکان با سنین بالاتر برای بررسی این موضوع هستند که چه فعالیت‌هایی در میان گروه‌های سنی بر فرآیند رشد اثر می‌گذارد.

جزئیات این مطالعه در نشست سالانه «انجمن اقتصاد سلطنتی» ارائه شده است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
5 غذای مفید برای مغز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقویت قوه تخیل کودک با نقاشی کردن



 

تمرین نقاشی کودکان برای تقویت قوه تخیل

 

بسیار مفید خواهد بود که کودک شما بتواند الگوهایی از وقایع زندگی، اعم از الگوهای برنامه ریزی و سیاست گذاری و نیز الگوهای طراحی و راهبردی، استنتاج و ترسیم کند. شما می توانید با استفاده از پازل های ساده، از سن پایین این عادت فکر کردن را در کودک تقویت کنید.

 

 

از کودک خود بخواهید روی یک تکه کاغذ نقاشی بکشد و سپس از او بخواهید آن را به کمترین تعداد، یعنی دو قسمت ببرد و مجددا با استفاده از آن دو قسمت تصویر اصلی را بسازد، و بعد آن را به بیشترین تعداد ببرد و همین کار را انجام دهد. به تدریج که کودک تان بزرگ تر می شود می توانید نقاشی های مفصل تری بکشید و مانند یک پازل پیچیده آن را به قطعات بیشتری تقسیم کنید.

 

 

شما می توانید با خواستن از کودک تان که صورت های شاد و صورت های غمگین بکشد به او کمک کنید تا با احساس های خود ارتباط برقرار کند و احساس های دیگران را بشناسد. عکس های افراد مختلفی را که می شناسد به او نشان دهید و از او بخواهید احساس افراد داخل عکس را بیان کند. این کار به کودک شما کمک می کند تا نه تنها احساس های مختلف را بشناسد، بلکه با دیگران همدلی کند و ارتباط نزدیک تری با آنها برقرار سازد. بعدا می توانید او را با روزنامه ها مختلف آشنا کنید. بعضی از بچه ها حتی در بین هجده ماهگی به تماشای مجله های رنگی علاقه دارند و نام اشیایی را در آنها می گویند و به چیزهایی که نام آنها گفته می شود اشاره می کنند.

 

 

در سنین بالاتر می توان چهره ها را به آنها نشان داد و سوال هایی مانند فکر می کنی آن شخص چه احساسی دارد؟ یا چهره او چه احساسی را نشان می دهد؟ از آنها پرسید. آنگاه می توان درباره اینکه چطور می توان با آنها همدردی کرد و یا آنها را آرام کرد، صحبت کرد. وقتی کودک تان کمی بزرگ تر شد می توانید آدمک هایی بکشید و از او بپرسید وضعیت های مختلف آنها از نظر احساسی چه مفهومی دارد. بعدا از کودک خود بخواهید آدمک هایی بکشد و احساس های مختلف آنها را نشان دهد. از نقاشی برای گسترش دید کودک خود از جهان نیز می توانید استفاده کنید.

 

 

یک فکر خیلی ساده این است که وقتی آب از دست تان می ریزد چه اتفاقی می افتد شما و کودکتان می توانید یک نقاشی بکشید که در آن یک ظرف آب واژگون شده و آب آن روی کف اتاق ریخته و یک حوضچه کوچک ساخته است. یا از لبه میز به صورت قطره ها و ترشح های درشت روی کف اتاق می ریزد. این نوع تمرین ها حافظه کودک شما را تقویت می کند و ادراک های او را از دنیای اطراف عمق می بخشد. هر وقت که مشغول گفتن یا نوشتن داستان هستید یا زمانی که کودک تان آنقدر بزرگ شده است که این کارها را خودش انجام دهد، همیشه از او بپرسید که آیا می توان قسمتی از داستان را به تصویر کشید.

 

 

ابتدا به او کمک کنید و بعدا از او بخواهید تصویری بکشد تا آنچه را در مخیله خود دارد تجسم کند وآن را با تصاویر نشان دهد، نه فقط با کلمات، حتی در حین گفتگو می توانید موضوع تصاویر ذهنی را مطرح کنید و او را وادار کنید تصویر ذهنی خود را با کلام ونه فقط با نقاشی بیان کند.

 

منبع: healthykids