دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

حل اسرار دمای مشابه جو سیارات منظومه شمسی



اخبار ,اخبار علمی , سیارات منظومه شمسی

 

اخبار علمی - حل اسرار دمای مشابه جو سیارات منظومه شمسی

محققان آمریکایی از حل اسرار یک ویژگی عجیب مشترک بین زمین و سیارات مشتری، زحل، اورانوس و نپتون خبر داده‌ و مدعی شدند این شرایط احتمالا در میان میلیاردها سیاره مشترک است.

 در سال 1902 یک دانشمند موسوم به لئون تیسیرن دی‌بورت با استفاده از بالنهای مجهز توانست نقطه‌ای در جو زمین در ارتفاع 12 تا 15 کیلومتری را شناسایی کند که هوا از سردشدن بازایستاده و شروع به گرمتر شدن می‌کند.

وی این چرخش نامرئی را «تروپوپوز» نامیده و اصطلاح «استراتوسفر» را برای جوی بالایی و «تروپوسفر» را برای لایه زیرین که ما در آن زندگی می‌کنیم، انتخاب کرد.

سپس در دهه 1980، فضاپیمای ناسا دریافت که تروپوپوزها همچنین در جو سیاراتی مانند مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و همچنین در بزرگترین قمر سیاره زحل موسوم به تیتان وجود دارند و این میزان در سطح مشابه جوی هر کدام از این سیارات با فشار حدود 0.1 بار یا حدود یک دهم فشار هوا در سطح زمین قرار دارد.

به گفته محققان، توضیح این رویداد در فیزیک تابش مادون قرمز قرار دارد. گازهای جوی، انرژی خود را با جذب نور مادون قرمز از سطح روشن سیاره‌های صخره‌ای که نور خورشید بر آنها می‌تابد یا از بخش‌های عمیق‌تر جو سیاره‌ای مانند مشتری که از سطح برخوردار نیست، بدست می‌آورند.

محققان با استفاده از یک مدل تحلیلی نشان دادند که در ارتفاع بالا، جوها به دلیل فشار پائین در برابر تابش حرارتی شفاف می‌شوند. در بالای سطحی که فشار در حدود 0.1 بار بوده، جذب نور مرئی یا مادون قرمز باعث گرمتر شدن سیارات عظیم و همچنین زمین و تیتان با افزایش ارتفاع می‌شود.

این فیزیکدانان یک قاعده کلی را ارائه کرده‌اند که باید بر جو بسیاری از سیارات دارای گازهای استراتوسفر که نور مادون قرمز یا مرئی را جذب می‌کنند، اعمال شود.

این پژوهش در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سیارات منظومه شمسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فناوری در خدمت شکلات‌سازی/ چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات



یک شرکت سازنده شکلات با استفاده از گرافیک وضوح بالا اقدام به تولید آب نباتهایی به شکل سیاره های منظومه شمسی کرده است.

چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات, اخبار علمی

 به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت وینتیج کانفکشنز با استفاده از مواد و گرافیک با وضوح بالا توانسته جزئیات ظریف سیارات منظومه شمسی را روی آب نباتها نشان دهد تا بخشهای پیچیده هر سیاره بیشتر به چشم برسد.

 چند کلمه کلیدی

  این دختربچه دنیا را در مقابل چشمان خود گرفته است

 چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات, اخبار علمی

  آب نباتهایی که شبیه سیارات منظومه شمسی هستند

 چند کلمه کلیدی

 شرکت شکلات سازی وینتیج کانفکشنز با استفاده از گرافیک و مواد با وضوح بالا توانسته جزئیات ظریفت سیارات را روی آب نباتها چاپ کند

 چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات, اخبار علمی

 شرکت وینتیج کانفکشنز تولید آب نباتهای تصویری خوردنی را در بهار سال 2012 آغاز کرد، پس از آن درخواستها برای تولید آب نباتهایی با موضوعات و محورهای مختلف افزایش یافت.

بنیانگذار این شرکت گفت: ما با استفاده از جزئیات ظریف تصاویری با شفافیت مناسب ارائه کردیم. اکنون می توانیم موضوعات مختلف را روی آب نباتها چاپ کنیم. از این رو فکر کردیم که شاید ارائه یک مجموعه منظومه شمسی کاری خلاقانه است و می تواند برای کودکان آموزشی هم باشد.

 چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات, اخبار علمی

 آب نبات چوبی زحل در سمت چپ، و مشتری در سمت راست؛ شیوه ای بدیع برای نشان دادن اجزا منظومه شمسی

 چاپ سیارات منظومه شمسی روی آب نبات, اخبار علمی

 سیاره زهره در سمت چپ و زمین در سمت راست
منظومه شمسی دربرگیرنده خورشید و هشت سیاره دیگر است و پلوتون تا سال 2006 به عنوان نهمین سیاره در نظر گرفته می شد؛ اما پلوتون از آن سال به بعد به عنوان یک سیاره کوتوله در نظر گرفته می شود.
شریل کار اظهار داشت: هم بزرگسالان و هم کودکان آب نبات چوبی دوست دارند اما همه به مشاهده جزئیات زمین و زحل از نزدیک علاقمند هستند، این جزئیات حتی موجب می شود که نخواهید این آب نباتها را بخورید.

منبع:mehrnews.com