دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

«جانور وحشی» فردا از کنار زمین عبور می‌کند



اخبار,اخبار علمی , سیارک

 

اخبار علمی - «جانور وحشی» فردا از کنار زمین عبور می‌کند

سیارک 2014HQ124 با نام مستعار «جانور وحشی» فردا (یکشنبه) از فاصله 1.25 میلیون کیلومتری زمین عبور می‌کند.

 این سیارک با پهنای 335 متر یکی از سیارک‌های بالقوه خطرناک برای زمین محسوب می‌شود که در صورت برخورد، آسیب‌های جدی به زمین وارد خواهد کرد.

سیارک 2014HQ124 تنها 6 هفته قبل (23 آوریل) کشف شد که زمان کافی برای منحرف کردن یک سیارک بالقوه خطرناک از مسیر حرکت بسمت زمین نیست.

این قطعه جامد سنگی با ترکیبات تقریبا نامشخص، روز یکشنبه هشتم ژوئن (18 خرداد) از فاصله 1.25 میلیون کیلومتری زمین – 3.2 برابر فاصله زمین تا ماه – عبور خواهد کرد که خطر جدی برای ساکنان زمین در پی نخواهد داشت.

اما برخورد احتمالی آن با زمین، باعث انفجاری با قدرت 2,000 مگاتن می‌شود؛ برای مقایسه شدت این انفجار احتمالی می‌توان گفت که قدرت انفجار بمب اتمی بر فراز هیروشیما تنها 100 کیلوتن بود (یک مگاتن معادل 1000 کیلوتن است).

چنین برخورد شدیدی منجر به ایجاد دهانه برخوردی به قطر 4.8 کیلومتر بر روی زمین شده و موج انفجار، شکستن شیشه‌ها را تا فاصله 100 کیلومتر دورتر به دنبال خواهد داشت.

سیارک 2014HQ124 با نام مستعار «جانور وحشی (The Beast)» با سرعت 50 هزار کیلومتر در ساعت در حال حرکت است، اما اگر در مسیر برخورد با زمین قرار می‌گرفت، گرانش زمین باعث افزایش سرعت آن به بیش از 64 هزار کیلومتر در ساعت می‌شد.

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
اف 22 جانور وحشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فردا؛ عبور یک سیارک از نزدیک‌ترین فاصله با زمین اگر سیارکی با زمین برخورد کند؟



سیارک عظیم «2012DA14» که فردا 15 فوریه (27 بهمن) در ساعت 22:54 (به وقت تهران) بدون ایجاد خطر خاصی در فاصله‌ای نزدیک‌تر از ماهواره‌ها به زمین عبور خواهد کرد، هیچ شانسی برای برخورد با زمین ندارد؛ اما برخورد احتمالی سیارک‌هایی در این ابعاد می‌توانند انرژی 180 برابر قوی‌تر از بمب اتمی هیروشیما ایجاد کنند.

اگر سیارکی با زمین برخورد کند

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخی محققان بر این باورند سیارکی با پهنای 10 کیلومتر در 65 میلیون سال قبل با زمین برخورد کرده و باعث انقراض نسل دایناسورها شده است.

 

اما در مورد سیارک 45 متری «2012DA14» ، «دان یئومانس» از اخترشناسان ناسا تأکید کرده است که جرم این سیارک 143 هزار تن بوده و در صورت برخورد احتمالی با زمین می‌تواند خطرناک باشد؛ این برخورد باعث بروز انفجاری معادل انرژی انفجار 2.4 میلیون تن TNT‌ یا 180 برابر قوی تر از انفجار اتمی هیروشیما خواهد بود.

 

به گفته «یئومانس»، سیارکی در ابعاد 2012DA14 احتمالا باعث بروز حادثه تانگوسکا (Tunguska Event) در منطقه سیبری در سال 1908 میلادی شده است.

 

حرارت این سیارک با پهنای 30 متر پس از عبور از جو زمین، بشدت افزایش یافته و باعث بروز انفجار گسترده در هنگام برخورد با زمین شده است که توفان عظیم بادهای گرم و گاز را در سطح ایجاد کرده و بیش از دو هزار و 137 کیلومتر مربع از درختان منطقه را نابود کرد.

 

در حادثه دیگری که در سال 2009 میلادی روی داد، سیارکی با پهنای پنج تا 10 متر با انرژی معادل 49 هزار کیلوگرم TNT‌ در بخشی از اندونزی سقوط کرد.

اگر سیارکی با زمین برخورد کند

برخورد احتمالی سیارک 2012DA14 نیز می تواند حادثه ای مشابه «تانگوسکا» ایجاد کند که اثر سراسری در کل سیاره زمین نخواهد داشت و تنها حادثه گسترده ای در یک منطقه خاص زمین روی می دهد.

منبع:ایسنا