دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تولید برچسب ضدجعل ارزان‌قیمت برای شناسایی کالاهای تقلبی



برچسب ضدجعل,برچسب‌ اجناس,شناسایی کالاهای تقلبی

تولید برچسب ضدجعل ارزان‌قیمت برای شناسایی کالاهای تقلبی
محققان کره‌ای با استفاده از نانوسیم‌های نقره، برچسب‌های ضدجعل ارزان قیمت ساخته‌اند که قیمت این برچسب‌ها کمتر از یک دلار بوده و کپی برداری از آنها تقریبا غیرممکن است.


یک گروه تحقیقاتی از کره‌جنوبی از الگوها و چیدمان تصادفی نانوسیم‌های نقره برای حل مشکل جعل اسناد استفاده کردند. این اثرانگشت نانومقیاس از نانوسیم‌های 20 تا 30 نانومتری نقره ساخته شده‌اند که به‌صورت تصادفی روی سطح فیلم پلاستیکی پخش شده‌اند. طول این نانوسیم‌ها می‌تواند بین 10 تا 50 میکرون باشد که به‌عنوان برچسب کالا می‌توان از آنها استفاده کرد.


این برچسب‌ها را می‌توان روی کالاهای الکترونیکی، داروها، اسکناس‌ها و کارت‌های اعتباری چسباند. نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Nanotechnology به چاپ رسیده است.محققان این پروژه می‌گویند: جعل این برچسب تقریبا غیرممکن است زیرا چیدمان نانوسیم‌ها کاملا تصادفی بوده و به سختی می‌توان چیدمان این نانوساختارهای کوچک را دستکاری کرد.


نویسنده اصلی این مقاله هیوتچرای‌ها از موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره‌جنوبی می‌گوید: نسخه‌برداری از این برچسب‌ها تقریبا غیرممکن است زیرا این الگوهای بسیار کوچک را نمی‌توان دستکاری کرد. هزینه کپی‌برداری از این الگوها به قدری زیاد خواهد شد که احتمالا از قیمت خود کالا نیز فراتر خواهد رفت.

 

محققان این پروژه تخمین می‌زنند که هزینه تولید این برچسب کمتر از یک دلار برای هر الگو باشد. برای ساخت این برچسب‌ها، محققان نانوسیم‌های منفرد را درون محلول غوطه‌ور کرده و سپس روی آن را با سیلیکا پوشش دادند. سپس آنها را با استفاده از یک رنگ فلورسانس ویژه تقویت کرده و در نهایت به‌صورت تصادفی آنها را روی یک فیلم از جنس پلی‌اتیلن‌تترافتالات (PET) قرار دادند.


وجود رنگ‌های فلورسانس موجب می‌شود تا این الگوها که به چشم غیرمسلح کاملا نامرئی هستند قابل مشاهده توسط میکروسکوپ یا تجهیزات ویژه‌ای شوند.محققان معتقدند که از این برچسب‌های ضدجعل می‌توان به‌عنوان بارکد برای تشخیص سریع کالاها استفاده کرد.


محقق این طرح می‌گوید: این برچسب روی کالای مورد نظرنصب می‌شود، این کالا می‌توان اسکناس یا کارت اعتباری باشد، به مجرد این که دستگاه شناسایی رنگ فلورسانس موجود روی سطح کالا را رصد کند می‌تواند آن را با اطلاعات بانک اطلاعاتی خود مقایسه کرده و شناسایی کالا انجام شود.بیش از شش درصد از کالاهای جهان تقلبی بوده که فناوری‌هایی نظیر این برچسب می‌تواند این رقم را کاهش دهد.

منبع: isna.ir


ویدیو مرتبط :
ایفون ارزان قیمت - ویدئو ارائه شده از بدنه آیفون ارزان قیمت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رونمایی از یک تخلف جدید/نصب دوباره برچسب قیمت روی کالاهای احتکار شده!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

رونمایی از یک تخلف جدید/نصب دوباره برچسب قیمت روی کالاهای احتکار شده!

در ادامه سوءاستفاده برخی شرکتها از افزایش قیمتها تعدادی از آنها با یک شگرد جدید اقدام به سودجویی غیرقانونی کرده اند.

ه تازگی گزارش شده که برخی شرکتهای پخش کالا و به ویژه مواد غذایی با احتکار کالا پس از مدتی آنها را از انبارها بیرون آورده و با نصب برچسب جدید قیمت به فروش می رسانند.

در این باره معاون کالاهای مصرفی و خدمات عمومی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان گفت: این سازمان با تمامی عوامل توزیع کالا از جمله شرکتهای پخشی که اقدام به نصب برچسب قیمت جدید بر روی کالاهایی می‌کنند که تولیدات آنها مربوط به قبل است، مطابق قوانین به شدت برخورد می‌کند.

علی‌رضا رفیعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: براساس اطلاعات به دست آمده در حال حاضر برخی از شرکتهای پخش و توزیع کننده کالاهای حساس و ضروری از قبیل روغن، پودر شوینده وامثال آنها در پی نوسانهای قیمتی در بازار طی ماههای اخیر به محض اطلاع از صدور مجوز قانونی برای افزایش قیمت اینگونه کالاها از سوی سازمان حمایت ، کالاهای موجود در انبار را به واحدهای تولیدی مربوطه جهت نصب برچسب جدید قیمت روی بسته بندی آنها باز می‌گردانند.

وی ادامه داد: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان در راستای وظایف نظارتی خود و حمایت از حقوق مصرف کنندگان با واحدهای متخلف مطابق قوانین جاری به شدت برخورد می‌کند.

رفیعی با بیان این‌که شرکت‌های توزیع‌کننده این کالاها با برگرداندن مجدد آن به واحدهای تولیدی محصولات خود را با نرخهای جدید به بازار عرضه می‌کنند، گفت: به‌طوری که قیمت فروش آنها در فاکتورهای صادره به مراتب بالاتر از قیمتهای درج شده روی کالا است.

معاون کالاهای مصرفی و خدمات عمومی سازمان حمایت تصریح کرد: بدیهی است این اقدام واحدهای خرده فروش را نیز در معرض اتهام تخلف گران‌فروشی و نهایتا بی اعتمادی مصرف کنندگان قرار می دهد.

وی در پایان با تاکید بر این که این شرکت‌ها با عنوان گران‌فروش مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند، گفت: تمامی واحدهای تولیدی و توزیعی سودجویی که به بهانه های مختلف اقدام به تغییر تاریخ تولید و قیمت کالاهای تولید شده و یا نصب برچسب قیمت جدید روی نرخهای قبلی کالاهای موجود در انبار کنند، تحت عنوان تخلف گرانفروشی مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند./ایسنا