دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تزریق نخستین خون مصنوعی به انسان/ پایان عصر اهدای خون (+تصاویر)



اخبار , اخبار علمی  , خون مصنوعی

تزریق نخستین خون مصنوعی به انسان/ پایان عصر اهدای خون (+تصاویر)

در یک کارآزمایی پبشرفته، محققان اسکاتلندی قصد دارند برای نخستین بار خون مصنوعی ساخت بشر را بر روی انسان آزمایش کنند.

این پژوهش که قرار است در سال 2016 انجام شود می تواند راه را برای ساخت خون در مقیاس صنعتی هموار سازد؛ پیشرفتی که می تواند جایگزین خون اهدایی شود.

 

"مارک ترنر" مدیر پزشکی در خدمات ملی انتقال خون اسکاتلند و مجری این طرح پنج میلیون پوندی در دانشگاه اندینبورگ می گوید: برای نخستین بار گلبول های قرمز خونی را ساخته ایم که سازگار با بدن انسان است. پیش از این، چنین خونی نداشتیم.

 

اخبار , اخبار علمی  , خون مصنوعی

 

این کارآزمایی بر روی سه بیمار مبتلای تالاسمی انجام خواهد شد. این بیماران در ابتدا حدود پنج میلی لیتر خون دریافت می کنند تا مشخص شود آیا این سلول ها در بدن انسان نیز رفتار طبیعی دارند یا خیر.

 

ترنر تاکید دارد: مردم نباید فکر کنند این آزمایش، پایانی بر اهدای خون است چرا که 20 سال طول خواهد کشید که خون مصنوعی بتواند طبیعی و عادی جلوه کند.

 

ترنر سالها از عمر خود را صرف اصلاح روشی برای رشد گلبول های قرمز بالغ از سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPS)  کرده است. این سلول های پرتوان القایی از برنامه ریزی دوباره و ژنتیکی سلولهای پوستی یا خونی بزرگسال به سلول های شبه بنیادی برنامه ریزی به دست آمده اند.

 

اخبار , اخبار علمی  , خون مصنوعی

 

این سلولهای (iPS) در شرایط زیست شیمیایی مشابه شرایط بدن که گذار آنها به سوی گلبول های قرمز خونی بالغ هموار می سازد کشت داده شدند.

 

این گروه، در حال حاضر به اثر بخشی 40 – 50 درصدی در تبدیل سلول های اولیه به گلبول های قرمز خونی دست یافته اند.

در این روش می توان با استفاده از روش های استاندارد جداسازی خون مانند سانتریفیوژ ، سلول های قابل استفاده را از گلبول های نارس و سلول های iPS باقی مانده جدا کنند.
اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
اهدای خون در هلال احمر مهربان به مناسبت روزاهدای خون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین خون مصنوعی در سال 2016 در رگ های انسان جاری می شود



اخبار,اخبار علمی ,اولین خون مصنوعی

 

اخبار علمی - اولین خون مصنوعی در سال 2016 در رگ های انسان جاری می شود

محققان انگلیسی اعلام کردند که اولین خون ساخته شده در آزمایشگاه در سال 2016 به بیماران تزریق می شود.

به گزارش ایرنا از ساینس، این خون مصنوعی با استفاده از گلبول های قرمز در آزمایشگاه تولید می شود.

این پروژه توسط سازمان انتقال خون اسکاتلند برنامه ریزی شده است و تمام هزینه های آن به مبلغ 5/8 میلیون دلار را بنیاد خیریه ولکام تراست انگلیس تامین می کند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، هرساله حدود 107 میلیون واحد خون اهدا شده، جمع آوری می شود که این مقدار به هیچ عنوان جوابگوی نیاز بشر نیست.

محققانی از دانشگاه های کمبریج، بریستول، ادینبورگ، لافبورو و انتقال خون ایرلند در پروژه تولید خون آزمایشگاهی همکاری می کنند. ساخت خون مصنوعی به این روش با استفاده از سلول های بنیادی القا شده صورت می گیرد و در حال حاضر سلول های قرمز خون نوع O تولید شده است.

دلیل انتخاب گروه خونی O، امکان تزریق آن به همه گروه های خونی است.

در این روش ابتدا سلول های بنیادی به یک لایه میان پوستی و پس از آن به سلول های خونی تبدیل می شوند. این سلول ها پس از توسعه به سلول های قرمز مبدل می شوند و در نهایت هسته سلول به داخلشان تزریق می شود.

تحقیقات مشابهی در این زمینه در سراسر جهان صورت گرفته است ولی این اولین باریست که خونی مطابق با استانداردهای بدن انسان ساخته می شود. سلول های اولیه برای تولید خون، فیبروبلاست انسان است که پس از توسعه به سلول های بنیادی القاشده تبدیل می شود.

این سلول های بنیادی به مدت یک ماه در محیطی شبیه به مغز استخوان انسان کشت داده می شوند.

نتایج کامل این تحقیقات در The Telegraph منتشر شده است.
اخبار علمی - ایرنا