دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تایید ماهیت نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به زمین به رهبری دانشمند ایرانی+تصاویر



تیم تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا به رهبری «فاطمه مطلبی» از دانشگاه ژنو، ماهیت نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به منظومه شمسی را بررسی کرد.

 سیاره HD 219134b که حول ستاره‌ای در فاصله 21 سال نوری و واقع در صورت فلکی Cassiopeia مدارگردی می‌کند، بزرگ‌تر از زمین و زیست‌ناپذیر است.

ناسا اعلام کرده این سیاره نخست توسط ابزار HARPS-North که بر روی تلسکوپ فضایی 3.6 متری ایتالیا در جزایر قناری نصب است، شناسایی شد.

با استفاده از داده‌های این ابزار، دانشمندان نتیجه گرفتند HD 219134b حدود 4.5 برابر سنگین‌تر از زمین است و این موضوع آن را به یک ابرزمین تبدیل می‌کند که هر سه روز یک بار حول ستاره‌اش می‌چرخد. این بدین معناست که این سیاره بیش‌ از حد به ستاره‌اش نزدیک است و برای حیات بیش از اندازه داغ است.

تاکنون HD 219134b فقط به عنوان یک سیاره بزرگ تلقی می‌شد. فاطمه مطلبی و همکارانش با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر این سیاره را بررسی کردند و این جرم کیهانی از زاویه مشاهده زمینیان از مقابل ستاره‌اش عبور می‌کند. این موضوع موجب می‌شود ستاره در طول این عبور، تاریک شود و منجمان با استفاده از خمیدگی نور نه تنها می‌توانند حضور یک سیاره را شناسایی کنند بلکه درباره ترکیبات آن اطلاعاتی بدست آورند.

در حالت HD 219134b، اندازه‌گیری‌های مادون‌قرمز نشان داد که این سیاره 1.6 برابر اندازه زمین است.

تیم علمی همچنین نتیجه گرفت این جرم کیهانی، صخره‌ای است و این که سه سیاره دیگر در این سیستم سیاره‌ای وجود دارند.

فاطمه مطلبی اعلام کرد سیاره HD 219134b می‌تواند هدف خوبی برای تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال 2018 باشد.

همزمان، ناسا معتقد است این سیاره توجه دانشمندان را به خود جلب خواهد کرد و آن‌ها به دنبال شناسایی ترکیب شیمیایی و جو ممکن آن با استفاده از تحلیل طیفی خواهند بود.


جزئیات این دستاورد علمی قرار است در مجله Astronomy & Astrophysics ارائه شود.

 

اخبار,اخبار علمی,نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به زمین

 

اخبار,اخبار علمی,نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به زمین

 

 اخبار,اخبار علمی,نزدیک‌ترین سیاره صخره‌ای به زمین

 

 اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تصاویر زیبا از سیاره زمین و شفق شمالی از فضا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رباتی عاطفی برای پرکردن اوقات تنهایی سالمندان به رهبری دانشمند ایرانی + تصاویر



اخبار,اخبار علمی,ربات عاطفی

محققان دانشگاه هارتفوردشایر انگلستان به رهبری دکتر «فرشید امیرعبداللهیان»، نمونه اولیه‌ رباتی اجتماعی را ساخته‌اند که از زندگی مستقل سالمندان پشتیبانی کرده و می‌تواند با خویشاوندان یا مددکاران آن‌ها همکاری داشته باشد.

این ربات از پلت‌فرم پیشرفته‌ای به نام Care-O-bot 3 بهره می‌برد و در محیط خانه هوشمند عمل می‌کند؛ این ربات به عنوان بخشی از پروژه حدود پنج میلیون یورویی موسوم به «دوستان رباتیک قابل‌پذیرش برای سال‌های سالمندی» (ACCOMPANY) ارائه شده است.


دکتر «فرشید امیرعبداللهیان» استاد ارشد حوزه «سیستم‌های سازگار» در دانشگاه هارتفوردشایر، در این مطالعه، رهبری تیمی متشکل از 9 موسسه از پنج کشور اروپایی را بر عهده داشت.

 

اخبار,اخبار علمی,ربات عاطفی

ربات عاطفی Care-O-bot 3


تیم حاضر در این پروژه، طی سه سال گذشته موفق به انجام مطالعات وسیعی در «خانه ربات» دانشگاه هارتفوردشایر شدند؛ از جمله این موفقیت‌ها می‌توان به شناسایی فعالیت و وضعیت مردم در محیط خانه هوشمند و همچنین تمرکزکردن بر روی توانایی ربات برای به یادآوردن رخدادها اشاره کرد.
نتایج این پروژه نشان داد، یک ربات اجتماعی می‌تواند به طور بالقوه مانع از تنهایی شود و فعالیت‌های محرکی را موجب شود، در حالی که به استقلال و خودمختاری فرد احترام می‌گذارد.

 

اخبار,اخبار علمی,ربات عاطفی

ربات عاطفی Care-O-bot 3


دکتر «امیرعبداللهیان» تأکید کرد، نتایج این پروژه امکان داشتن یک فناوری دوست را تایید کرد، در حالی که جنبه‌های مهم و مختلفی مانند همدردی، عاطفه، هوش اجتماعی و اخلاقیات را برای داشتن یک زندگی مستقل برجسته می‌کند.

اخبار علمی - ایسنا