دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

بیوگرافی ریچارد نلسون فرای (+عکس)



ریچارد نلسون فرای,بیوگرافی ریچارد نلسون فرای,زندگی نامه ریچارد نلسون فرای

 

بیوگرافی ریچارد نلسون فرای

زادروز :۱۰ ژانویهٔ ۱۹۲۰ (۲۱ دی ۱۲۹۸)
محل تولد: بیرمنگهام، آلاباما
درگذشت: ۲۷ مارس ۲۰۱۴ (۹۴ سال) (۷ فرودین ۱۳۹۳)
پیشه: ایران‌شناسی


ریچارد نلسون فرای (Richard Nelson Frye) دهم ژانویه ۱۹۲۰ در خانواده‌ای سوئدی‌تبار در آلابامای‌ آمریکا متولد شد. ریچارد فرای سپس به همراه خانواده به ایالت ایلینوی نقل مکان کرد. در دوران نوجوانی با مطالعه داستان‌های تاریخی به شرق و تاریخ آن علاقمند شد و به همین سبب هم‌زمان با تحصیل در رشته فلسفه در دانشگاه ایلینوی، در رشته تاریخ نیز به تحصیل پرداخت و زبان عربی و ترکی و هنرهای اسلامی را آموخت.
او پس از گذراندن دوره‌های چین‌شناسی و باستان‌شناسی چین و ژاپن، زبان فارسی هم آموخت.

 

ریچارد نلسون فرای,بیوگرافی ریچارد نلسون فرای,زندگی نامه ریچارد نلسون فرای

 ریچارد فرای در نزد رومن گیرشمن در خرابه‌های باستانی شوش در سال ۱۹۶۶

 

ریچارد نلسون فرای بیش از ۷۰ سال از زندگی‌اش را صرف مطالعه و پژوهش درباره تاریخ و فرهنگ فلات ایران کرد و یکی از آخرین بازماندگان نسل ایران‌شناسان و شرق‌شناسانی چون آرتور کریستین‌سن و آرتور پوپ، رومن گیرشمن و پروفسور آلبرت امستد بود که شرق‌شناسی را در دانشگاه‌های جهان بنیان گذاشتند و تألیفات بسیاری درباره فرهنگ و هنر و تاریخ ایران داشتند.


ریچارد نلسون فرای در سال‌های ۱۹۴۳ و ۱۹۴۴ به ایران و افغانستان و هند سفر کرد و در این سفرها به آثار باستانی علاقه وافری یافت. در سال ۱۹۴۶ با ارائه ترجمه کتاب تاریخ بخارای از انجمن بورسیه‌های دانشگاه هاروارد بورسیه شد و در دانشکده مطالعات مشرق‌زمین و آفریقا در لندن به تحصیل زبان سغدی و پهلوی پرداخت و پس از بازگشت به هاروارد شروع به تدریس انسان‌شناسی و تاریخ و مذاهب خاورمیانه کرد و هم‌زمان زبان ارمنی را آموخت. به سبب تلاش وی برای ایجاد کرسی تدریس زبان ارمنی و ارمنی‌شناسی در دانشگاه هاروارد، لقب «ارمنی افتخاری» را دریافت کرد.

 

ریچارد نلسون فرای,بیوگرافی ریچارد نلسون فرای,زندگی نامه ریچارد نلسون فرای

 
تلاش‌های ریچارد نلسون فرای منجر به ایجاد کرسی تدریس مطالعات ایرانی در دانشگاه کلمبیا شد و به عنوان اولین استاد کرسی مطالعات ایرانی منصوب شد. بعدها آن‌جا را به قصد هاروارد ترک کرد.هم‌چنین یکی دیگر از کارهای فرای در هاروارد، تأسیس مرکز مطالعات خاورمیانه بود. او یکی از بنیادگذاران مرکز مطالعات خاورمیانه در تهران بود و نخستین مدرسه تابستانی مطالعات ایرانی را در دانشگاه شیراز سازمان داد.
فرای سفرهای متعددی به ایران کرد که از جمله آنها می‌توان به سفرش در اوایل دهه هشتاد اشاره کرد.

 

ریچارد نلسون فرای در ۹۱ سالگی و در مرداد ۱۳۸۹ (ژوئیه ۲۰۱۰) از سوی محمود احمدی‌نژاد خانه‌ای تاریخی و مجلل در اصفهان برای زندگی در ایران تا پایان عمرش دریافت کرد. او در وصیتش خواسته تا پس از مرگش در اصفهان و در کنار رودخانه زاینده رود نزدیک آرامگاه پروفسور آرتور پوپ شرق‌شناس معروف به خاک سپرده شود.

 

از میان کتاب‌های بسیاری که فرای درباره تمدن ایران و ایرانیان نوشته‌است می‌توان به کتاب‌های زیر اشاره کرد:
- ترجمه تاریخ بخارا
- میراث باستانی ایران
- عصر زرین فرهنگ ایران
- تاریخ باستانی ایران
- نلسون فرای، ریچارد، میترا (مهر) در باستان شناسی ایران، ترجمه ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق، مجله باستان شناسی و تاریخ، سال دوم، شماره ۲، ۱۳۶۷،
- ویرایش چهار جلد از کتاب تاریخ ایران کمبریج (از یورش اعراب تا زمان سلجوقیان)

ریچارد نلسون فرای در روز  پنج شنبه 27مارس 2014 (هفتم فروردین ۱۳۹۳) در سن ۹۴ سالگی در شهر بوستون درگذشت.

منبع:hamshahrionline.ir

fa.wikipedia.org


ویدیو مرتبط :
حاشیه نشینان، جوانان و جنازه ریچارد فرای را دریابید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه ظریف به نهاوندیان درباره وضعیت ریچارد فرای(+عکس)



اخبار سیاسی -  نامه ظریف به نهاوندیان درباره وضعیت ریچارد فرای

در پی درخواست رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برای انتقال پیکر ریچارد فرای، ایرانشناس آمریکایی به ایران و دفن وی در اصفهان، وزیر امور خارجه طی نامه‌ای به رئیس دفتر رئیس جمهور، خواسته است که از اقدامی که معمول می‌شود، این وزارتخانه را نیز مطلع کند.

به گزارش مهر، به دنبال پیگیری مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی نسبت به انتقال پیکر ریچارد فرای، ایرانشناس آمریکایی به ایران و دفن وی در اصفهان و نامه‌نگاری با مسولان دولتی، وزیر امور خارجه طی نامه‌ای به محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور حسن روحانی، خواسته است که از اقدامی که معمول می‌گردد این وزارت را نیز مطلع کند.

متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر نهاوندیان

رئیس دفتر محترم ریاست جمهوری

با سلام، احتراماً به پیوست تصویر نامه واصله از جناب آقای موسوی بجنوردی رئیس محترم مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی به شماره 12050 مورخ 19/01/1393 جهت استحضار و صدور دستور جنابعالی ایفاد می‌گردد.

در نامه یاد شده درخواست شده است پیکر شادروان ریچارد نلسون فرای استاد ایران‌شناسی آمریکائی که اخیراً درگذشته است، از بیمارستانی در بوستون آمریکا به ایران منتقل شده و در اصفهان کنار مزار آرتورپوپ دفن گردد. ضمناً مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی اعلام داشته است بقیه امور، از تحویل پیکر در فرودگاه تا خاک‌سپاری مشارالیه در اصفهان را برعهده خواهد گرفت.

خواهشمند است دستور فرمائید از اقدامی که معمول می‌گردد این وزارت نیز مطلع نمائید.

محمد جواد ظریف
رونوشت: جناب آقای موسوی بجنوردی، رئیس محترم مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، جهت استحضار جنابعالی (بازگشت به نامه شماره 12050 مورخ 1393/1/19)


اخبار,اخبار سیاسی,نامه ظریف به نهاوندیان

اخبار سیاسی - مهر