دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

بینی مصنوعی با قابلیت بو کشیدن عفونت‌های خونی



عفونت‌های خونی,نحوه تشخیص عفونت خون,بینی مصنوعی

بینی مصنوعی با قابلیت بو کشیدن عفونت‌های خونی
محققان دانشگاه ملی تایوان نسل جدیدی از بینی مصنوعی را توسعه داده اند که با شناسایی باکتری عامل مسمویت خون قادر به تشخیص عفونت است.
در بینی مصنوعی از حسگرهای تشخیص بو استفاده شده است که زمان تشخیص وجود باکتری های کشنده در خون را از 72 ساعت به 24 ساعت کاهش می دهد.

این دستگاه شامل یک بطری کوچک پلاستیکی متشکل از آرایه ای از حسگرهای شیمیایی یا بینی مصنوعی است؛ نمونه خون داخل بطری تزریق شده و با کمی محلول غذایی درون آن، امکان رشد سریع باکتری ها فرا هم می شود.
باکتری رشد یافته بویی از خود ساطع می کند که توسط حسگرهای شیمیایی قابل تشخیص است.
رنگدانه های این بینی مصنوعی بر اساس نوع باکتری، تغییر رنگ پیدا کرده و به پزشک برای تشخیص بیماری و آغاز سریع درمان کمک می کند.


محققان امیدوارند با کمک این دستگاه هوشمند از ابتلا به سپسیس یا عفونت خونی که در آن سیستم ایمنی مجبور به واکنش بیش از اندازه در برابر باکتری های عفونی است، جلوگیری کنند؛ سالانه حدود 20 تا 35 درصد مبتلایان به این بیماری جان خود را از دست می دهند.

منبع:isna.ir


ویدیو مرتبط :
درمان زخم های ناشی از عفونت های خونی پاسخ دکتر ضیایی در برنامه حدیث تندرستی در ش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف قابلیت انسان در بو کشیدن جنسیت‌ها



اخبار ,اخبار علمی ,کشف قابلیت انسان در بو کشیدن جنسیت‌ها

 

اخبار علمی - کشف قابلیت انسان در بو کشیدن جنسیت‌ها

پژوهش جدید محققان آکادمی علوم چین نشان داده که انسانها می‌توانند جنسیت انسانهای دیگری که به آنها علاقمند هستند را بو بکشند.

اگر بوی خوشبوکننده‌ها، عطرها و لباسهای شسته شده را کنار بگذاریم، همه انسانها از یک بوی منحصربفرد و متمایز برخوردارند که این امر بویژه در زمان یافتن جفت مناسب بیشتر به نمایش درمی‌آید.

پژوهشهای پیشین نشان داده بود که جنسیتهای مختلف به تولید فرمونهای جنسی می‌پردازند اما پژوهش جدید نشان داده که این فرمونها چیزی را در ناهشیار انسان تحریک می‌کنند.

در آزمایشات انجام شده، مردها توانستند بوی زنان و مردان را تشخیص دهند.

به گفته محققان، این نتایج وجود فرمونهای جنسی انسان را مورد بحث قرار می‌دهد. بر اساس این پژوهش، بینی انسان می‌تواند بوی جنسیت را از ترشحاتی از بدن تشخیص دهد که حتی فکر نمی‌کنیم بتوانیم چنین چیزی را در سطح هشیار استشمام کنیم.

بوی مواد فعال استروئیدی Androstadienone در مردان و Estratetraenol در زنان بر درک انسان از حرکات مردانه یا زنانه تاثیر می‌گذارد.

پژوهشهای پیشین نشان داده بود که ماده Androstadienone موجود در زیر بغل مردان می‌تواند باعث ارتقای حال خوب در زنان شود که تاثیری بالعکس را در مردان دارد. ماده Estratetraenol که اولین بار در ادرار زنان شناسایی شد، از تاثیر مشابهی بر روی مردان برخوردار است.

اگرچه هنوز مشخص نبود که آیا این مواد شیمیایی به عنوان سرنخ جنسی محسوب می‌شوند یا خیر.

پژوهش جدید محققان از زنان و مردان خواست تا به مشاهده حرکات گردشگرهای نور متمرکز بر روی یک نمایشگر بپردازند.

این گردشگرها شامل 15 نقطه نور به نمایندگی از 12 مفصل اصلی در بدن انسان به اضافه لگن، قفسه سینه و سر بودند.

از هر شرکت‌کننده خواسته شد تا مرد یا زن بودن این نقاط بدل دیجیتالی را تعیین کنند.

افراد این کار را در دوره‌های چند روزه در مواجهه با مواد Androstadienone، Estratetraenol یا یک بوی محلول کنترل میخک تکمیل کردند.

استشمام Androstadienone توسط زنان، آنها را بسوی تعیین هیکلها به شکل مرد جلب کرد. این در حالی بود که در مورد مردها این بو تعیین‌کننده نبود.

در عوض بوی Estratetraenol بطور سیستماتیک مردان را بجای زنان به سمت تعیین زنانه‌تر بودن نشانگرهای نوری سوق داد.

به گفته دانشمندان، این یافته‌ها برای اولین بار به ارائه شواهد مستقیم از ارتباط‌گیری استروئیدهای انسان با اطلاعات جنس مخالف پرداخته است که به شکل ناهمسانی بر دو گروه جنسیتی بر پایه گرایشات جنسی آنها موثر است.

علاوه بر این، پژوهش محققان چینی نشان می‌دهد که درک جنسیت بصری انسان، به استفاده از سرنخهای زیستی حسگر شیمیایی ناخودآگاه استفاده می‌کند، اثری که تا کنون ناپیدا مانده بود.

نتایج این پژوهش در مجله Current Biology منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا