دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

بیماران قلبی پس از ماه رمضان، رژیم غذایی خود را ناگهان تغییر ندهند



 

 

بیماران قلبی پس از ماه رمضان، رژیم غذایی خود را ناگهان تغییر ندهند

 

 

رئیس انجمن پزشكان متخصص داخلی گفت: مبتلایان به چاقی، فشار خون و بیماری های قلبی پس از ماه مبارك رمضان نباید در رژیم غذایی خود تغییرات عمده ای ایجاد كنند چرا كه در این ماه مبارك معده، پانكراس و كبد در استراحت نسبی به سر می برند.

دكتر ایرج خسرونیا در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: تغییر ناگهانی رژیم غذایی پس از ماه مبارك رمضان باعث ترش كردن و ابتلا به نفخ و اسهال و یبوست متناوب می شود. از سوی دیگر مصرف زیاد مواد غذایی پس از ماه مبارك رمضان موجب می شود خون مشغول هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش شود در نتیجه خون لازم به قلب و مغز نرسد.

وی تاكید كرد: مبتلایان به تنگی عروق باید پس از ماه مبارك رمضان رژیم غذایی كم حجم داشته باشند و از افراط در مصرف مواد چرب و شیرین خودداری و میوه جات، سبزیجات و لبنیات استفاده كنند.

رئیس انجمن پزشكان متخصص داخلی درباره علت سردرد روزه داران در ماه مبارك رمضان گفت: بیشتر افرادی كه براثر روزه داری دچار سردرد می شوند افت قند و فشار خون پیدا می كنند بنابراین لازم است هنگام افطار مواد شیرین مانند قنداق، عسل، مربا یا زولبیا و بامیه مصرف كنند تا میزان قند خون آن ها افزایش پیدا كند.

خسرونیا در پایان تاكید كرد: روزه داران مبتلا به سردرد به هیچ وجه نباید پس از افطار مسكن مصرف كنند چون معده آنان خالی است بنابراین ممكن است دچار عوارض گوارشی شوند..... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
رژیم غذایی ماه رمضان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رژیم غذایی در ماه رمضان


در خلال ماه مبارک رمضان غذای مصرفی نباید تفاوت چندانی نسبت به پیش از آن داشته باشد و باید تاحد امکان ساده باشد.

خبرگزاری ایسنا: در خلال ماه مبارک رمضان غذای مصرفی نباید تفاوت چندانی نسبت به پیش از آن داشته باشد و باید تاحد امکان ساده باشد.

ماه مبارک رمضان، ماه نیایش با خداست، بهتر است با استفاده از اصول تغذیه‌ای مناسب احساس ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم، عادت تغذیه‌ای درست آن نیست که خود را از غذا خوردن محروم کنیم و یا یک نوع غذای خاص را بخوریم و غذاهایی را که دوست نداریم، مصرف نکنیم.

نخستین و مهم‌ترین مورد در رژیم غذایی صحیح آن است که غذاهای متنوعی بخوریم ، این امر بسیار مهم است، چون غذاهای گوناگون، مواد مغذی مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای سلامتی بدن لازم هستند.

رژیم غذایی باید به‌گونه‌ای باشد که وزن طی ماه مبارک رمضان ثابت بماند.

ماه مبارک رمضان فرصت مناسب برای کسانی است که می‌خواهند وزنشان را طبیعی کنند.(کاهش دهند)

در ماه مبارک رمضان باید بیشتراز غذاهای به اصطلاح آهسته هضم یا بدهضم سرشار از فیبر استفاده کرد(خصوصاً درهنگام سحر)

غذاهای پرفیبر

غذاهای پرفیبر(آهسته هضم ) تا 8 ساعت در دستگاه گوارش باقی می‌مانند در حالی که غذاهای کم فیبر(سریع الهضم )حداکثر 4 تا 3 ساعت باقی می‌مانند.

غذاهای آهسته هضم غذاهایی هستند که حاوی غلات مانند جو، گندم، باقالا، عدس، برنج سبوسدار و مانند آنهاست.(کربوهیدرات‌های پیچیده)

غذاهای سریع الهضم غذاهایی حاوی شکر، آرد سفید و مانند آن است.(کربوهیدرات‌های تصفیه شده)

غذاهای فیبردار شامل موادغذایی سبوسدار،گندم کامل،غلات کامل و حبوبات، سبزیجات مثل باقالای سبز، نخود فرنگی، ذرت، اسفناج، برگ‌های چغندر(سرشار از آهن) میوه با پوست، میوه‌های خشک خصوصاً زرد آلو،انجیر،آلو،مغز بادام و مانند آنهاست.

در ماه مبارک رمضان باید از خوردن چه غذاهایی اجتناب کنیم


غذاهای سرخ شده غذاهای نیمه سالم هستند و مصرف آن باید محدود شود، این غذاها سبب سوء‌هضم، سوزش سردل شده و به اضافه وزن منجر می‌شوند.

در ماه مبارک رمضان از خوردن غذاهای سرخ شده و چرب، غذاهای حاوی مقادیر فراوان شکر مانند زولبیا و بامیه، مصرف چای زیاد خصوصاً در سحر جلوگیری کرد چون چای سبب افزایش دفع ادرار می‌شود و به‌دنبال آن مواد معدنی مورد نیاز بدن طی روز از بدن دفع می‌شود.

باید از کشیدن سیگار جداً اجتناب کرد چون خصوصاً در ماه مبارک رمضان عوارض آن بر بدن تشدید می‌شود.

چه غذاهایی را بیشتر مصرف کنیم؟

در ماه مبارک رمضان کربوهیدرات‌های پیچیده که مدت بیشتری در بدن باقی می‌مانند سبب تاخیردر ایجاد احساس گرسنگی می‌شوند باید بیشتر مصرف شوند یکی از این غذاها حلیم است حلیم منبع غنی از پروتئین و غذای آهسته هضم است که سیری طولانی مدت را ایجاد می‌کند. خرما هم منبع بسیار غنی از قند، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم است.

بادام، سرشار از پروتئین و فیبر با میزان چربی اندک است موز نیز منبع خوبی از پتاسیم، منیزیوم و کربوهیدرات است.

چه نوشیدنی‌هایی را بخوریم؟

باید بین افطار تا زمان خواب مقادیرفراوانی آب و آب میوه تازه نوشیده شود تا بدن به تعادل آب والکترولیت دست یابد.