دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

برخورد ستاره دنباله دار با مریخ / مختل شدن فعالیت کاوشگرها و سفینه ها



اخبار,اخبار علمی ,برخورد ستاره دنباله دار با مریخ

 

اخبار علمی - برخورد ستاره دنباله دار با مریخ / مختل شدن فعالیت کاوشگرها و سفینه ها

کیهان شناسان از احتمال برخورد ستاره دنباله دار c/2013A1 با مریخ در تاریخ 19 اکتبر برابر با 27 مهر ماه سال جاری خبر داده‌اند.

ستاره دنباله دار STEREO (سایدینگ اسپرینگ) C/2013 A1 که در سال میلادی گذشته در فاصله ای برابر 7.2 واحد نجومی با خورشید و در صورت فلکی لپوس(خرگوش) قرار گرفته بود توسط "رابرت مک ناوت" ستاره شناس مشهور کشف شد.

 

کارشناسان ناسا پس از کشف این ستاره دنباله دار اعلام کردند که احتمال برخورد این ستاره دنباله دار با مریخ در تاریخ 27 مهر برابر با 19 اکتبر سال 2014 میلادی وجود دارد.

اما از سوی دیگر، جدیدترین طرح مداری که از برخورد این ستاره با مریخ ترسیم شده نشان می دهد که این ستاره دنباله دار با فاصله از کنار مریخ عبور خواهد کرد اما دنباله غبارآلود ستاره دنباله دار می تواند سیاره مریخ را درنورد.

اما کارشناسان ناسا از دیگر نگرانی خود در این رابطه نیز سخن گفته اند و آن مختل شدن فعالیت کاوشگرها و سفینه های فضایی است که در نزدیکی این مدار قرار گرفته اند. اما از سوی دیگر، اگر اتفاق ناخوشایندی برای کاوشگرها رخ ندهد، آنها می توانند تصاویر منحصر به فردی را از برخورد یا احتمال برخورد یا حتی ورود سیاره مریخ به دنباله غبارآلود ستاره دنباله دار را به زمین ارسال کنند که راه گشای تحقیقات کارشناسان ناسا و ستاره شناسان باشد.

به گفته کارشناسان عبور این ستاره دنباله دار از مریخ و در صورت فلکی مارآفسای Ophiuchus با تلسکوپ های حساس از روی زمین قابل رویت خواهد بود. در صورت وقوع هرگونه برخوردی، پیش بینی می شود منابع عظیمی از انرژی، گرد و غبار، آب و سایر گازها وارد جو مریخ شوند که می توانند مطالعات دانشمندان را تحت تاثیر قرار دهند.
اخبار علمی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
ماموریت سفینه رزتا در تعقیب ستاره دنباله دار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر 2 ستاره دنباله‌دار که سال آینده در آسمان زمین دیده می‌شود



تصاویر 2 ستاره دنباله‌دار که سال آینده در آسمان زمین دیده می‌شود

ستاره شناسان عبور دو ستاره دنباله‌دار درخشان از آسمان شب زمین را برای سال 2013 پیش‌بینی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، ستاره دنباله‌دار168P/ Hergenrotherکه در صورت فلکی آندرومدا (زن به زنجیر کشیده شده) و اسب بالدار قرار دارد در ساعت 10 شب 18 اکتبر 2013 در آسمان زمین دیده می‌شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گفته دانشمندان هفت سال طول می‌کشد تا دوباره این ستاره دنباله‌دار درخشان باز گردد و در آسمان زمین دیده شود.  168P/ Hergenrother که ستاره دنباله‌دار کوتاه دوره یا دوره‌ای است که طی دوره‌ای کمتر از 200 سال به دور خورشید می‌گردد. از زمان کشف این ستاره دنباله‌دار در 1998 توسط کارل هرگنرودر ستاره شناس آمریکایی، این سنگ آسمانی سومین سفر خود بر فراز آسمان زمین انجام می‌دهد. حدود 256 ستاره دنباله‌دار دوره‌ای تا کنون شناسایی شده‌اند. 

ستاره دنباله‌دار دیگر  C/2011 L4 PANSTARRS نام دارد که یک ستاره دنباله‌دار بلند دوره است که طی دوره‌ای بیش از 200 سال به دور خورشید می‌گردد. به گفته دانشمندان 200 سال مدت زمان زیادی نیست چرا که دوره ستاره دنباله‌دار L4 Pan-STARRS،110 هزار سال تخمین زده می‌شود. این ستاره دنباله‌دار در ماه مارس آینده به خورشید نزدیک می‌شود و در آسمان زمین در افق بسیار پایین قرار می‌گیرد. در نهم مارس 2013 ستاره دنباله‌دارL4 PANSTARRS درست از فاصله 28 میلیون مایلی خورشید می‌گذرد. در روزهای پیش و پس از این عبور، گرمای خورشید یخ و غبار پوسته خارجی این سیاره را بخار می‌کند و موجب درخشش فوق العاده و ایجاد دم زیبای آن می‌شود.

چند روز بعد این ستاره دنباله‌دار در آسمان عصرگاهی به شکل درخشان‌ترین نقطه در صورت فلکی سگ بزرگ دیده می‌شود.این ستاره دنباله‌دار را می‌توان با یک تلسکوپ هشت اینچی مشاهده کرد.

در روز 28 نوامبر 2013 این ستاره دنباله‌دار از فاصله 800 هزار مایلی خورشید می‌گذرد. گفته می‌شود این ستاره دنباله‌دار از سیاره زهره درخشان‌تر باشد و حتی در نور روز نیز بتوان آن را دید. چند روز بعد، این ستاره دنباله‌دار به نرمی به سوی شمال می‌رود و در آسمان عصرگاهی و بامدادی قابل مشاهده است./مهر