دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اولین تماس معطر فرا اقیانوسی در جهان انجام شد



اخبار,اخبار علمی ,تماس معطر فرا اقیانوسی

 

اخبار علمی - با رایحه نوشیدنی و نان بادامی
اولین تماس معطر فرا اقیانوسی در جهان انجام شد

اولین تماس معطر فرا اقیانوسی، روز سه‌شنبه (27 خرداد) بین نیویورک و پاریس انجام و طی آن رایحه نوشیدنی و نان بادامی رد و بدل شد.

به گزارش ایسنا، دیوید ادواردز، استاد دانشگاه هاروارد و راشل فیلد به نمایش پلت‌فرم پیام‌رسانی رایحه خود در موزه تاریخ طبیعی آمریکا پرداختند که شامل برچسب‌گذاری تصاویر با رایحه‌های منتخب از میان جعبه‌ای از بوها و ارسال آنها به ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی بود.

این پیامها سپس بر روی یک دستگاه جدید موسوم به «oPhone» پخش شدند.

کریستوف لودامیل و بلیک آرمسترانگ از پاریس بوسیله اسکایپ به همکارانشان در نیویورک پیوسته و یک تصویر دارای برچسب رایحه خوراکی‌ و نوشیدنی فرانسوی که به مناسبت جشن برپایی دستگاه oPhone استفاده کرده بودند را ایمیل کردند. دستگاه موجود در نیویورک با دریافت این پیام، از خود عطر نامحسوسی را پراکنده کرد که دقیقا با تصویر همخوانی داشت.

پیامهای عطردار موسوم به oNotes با یک برنامه آیفون موسوم به oSnap نوشته می‌شوند که آن هم روز سه‌شنبه راه‌اندازی شد. کاربران با استفاده از این برنامه می‌توانند از میان 32 رایحه، یکی را انتخاب کرده و با ترکیب و تطبیق آنها با هم، بیش از 300 هزار عطر منحصربفرد را تولید کنند.

این 32 رایحه در هشت مخزن دستگاه موسوم به oChips قرار خواهند گرفت که مانند جوهر کارتریج یک دستگاه چاپ عمل می‌کنند. هنگامی که دستگاه یک پیام دریافت می‌کند، بوی مرتبط با آن را بر اساس برچسبهای رایحه اختصاص یافته به تصویر منتشر می‌کند.

هر عطر تنها 10 ثانیه باقی می‌ماند که برابر با زمانی است که انسان بوها را حس می‌کند. ادواردز در نشستی خبری در موسسه تاریخ طبیعی آمریکا به خبرنگاران گفت در صورت وجود چند رایحه در یک تصویر، بوها به ترتیب و یکی پس از دیگری ارائه خواهند شد.

این استاد دانشگاه هاروارد پیش از این طرحهای خلاقانه دیگری نیز داشته که از آن میان می‌توان به گیاهان تمیز کننده هوا، بطریهای خوردنی و فناوریهای واکسن برای انتقال دارو به ریه‌ها جهت جلوگیری از عفونت اشاره کرد.

در پروژه ارسال پیام بودار،‌ ادواردز فعلا بر روی خوراکیها تمرکز دارد. دستگاه oPhone در روزهای آینده در کافه‌های پاریس به نمایش گذاشته خواهد شد تا پتانسیل تجاری آن آزمایش شود.

این دستگاه از اوایل سال 2015 با قیمت 149 دلار در دسترس قرار خواهد گرفت. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
آموزش متا ریدینگ (فرا خواندن) برای اولین بار در ایران و جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انجام اولین عمل پیوند پای المثنی جهان


به گفته مقامات بهداشت بخش شرقی والنیكا در اسپانیا، این عمل جراحی كه یك شب كامل به طول انجامیده بر روی انسانی انجام شد كه عمری به دلیل نامناسب بودن اندام‌های مصنوعی بر روی ویلچر می‌نشست. به گفته مقامات بهداشت بخش شرقی والنیكا در اسپانیا، این عمل جراحی كه یك شب كامل به طول انجامیده بر روی انسانی انجام شد كه عمری به دلیل نامناسب بودن اندام‌های مصنوعی بر روی ویلچر می‌نشست.


یك جراح اسپانیایی اخیرا مدعی شده كه توانسته برای اولین بار در جهان، پیوند پای المثنی را بر روی فردی كه پایش در پی یك تصادف از بالای زانو قطع شده بود، اجرا كند.

به گفته مقامات بهداشت بخش شرقس والنیكا در اسپانیا، این عمل جراحی كه یك شب كامل به طول انجامیده بر روی انسانی انجام شد كه عمری به دلیل نامناسب بودن اندام‌های مصنوعی بر روی ویلچر می‌نشست.

نام بیمار و اهداكنندگان عضو ناشناس باقی مانده، اما مقامات بهداشت قول داده‌اند كه بسته به شرایط سلامت بیمار، اطلاعات بیشتر را بعدها آشكار خواهند كرد.

پدرو كاواداس، پزشك معالج این بیمار، اظهار كرده كه به حداقل 48 ساعت زمان پیش از ارائه اطلاعات بیشتر نیاز دارد.

وزارت بهداشت اسپانیا این عمل پیوند را در ماه نوامبر مجاز كرده بود.

دكتر كاواداس در ایپانیا به دلیل اجرای چند پیوند عضو مبتكرانه شناخته شده‌است.

وی در اكتبر 2008 توانست اولین پیوند دست المثنی در اسپانیا و دومین در جهان را انجام دهد و همچنین در اوت 2009 توانست اولین عمل پیوند صورت را اجرایی كند.

معمولا برای افرادی كه پایشان از زیر زانو قطع شده ‌از اندام مصنوعی استفاده می‌كنند. اما در مواردی مانند بیمار مذكور، فرد مجبور است برای همیشه از صندلی چرخدار استفاده كند.

اسپانیا از سال 1989 در پی ایجاد یك شبكه هماهنگ كننده پیوند در تمام بیمارستانهای خود، به یك پیشگام جهانی در اهدای عضو تبدیل شده است. این هماهنگ كننده‌ها با دقت به نظارت بر بخش‌های اورژانس و شناسایی اهداكنندگان بالقوه می‌پردازند.

آنها در پی مرگ یك بیمار به صحبت با خانواده فرد پرداخته و از آنها برای استفاده از اعضای بدن متوفی برای پیوند به نیازمندان اجازه می‌گیرند.

منبع: ایسنا