دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

انتخاب رشته اشتباه موجب...



 

 

 

انتخاب رشته

 

 

مشاور رییس سازمان سنجش با اعلام نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه انتخاب رشته داوطلبان، گفت: افت تحصیلی دانشجویان یكی از عوامل انتخاب رشته نادرست است.

دكتر پرند، با اشاره به تحقیق انجام شده توسط سازمان سنجش در زمینه انتخاب رشته در طی سالهای اخیر، افزود: بررسی های انجام شده نشان می دهد، دانشجویانی كه با افت تحصیلی در دانشگاه ها مواجه می شوند به دلیل انتخاب نادرست در انتخاب رشته است.

وی افزود: بر اساس تحقیقات سازمان سنجش كه طی نظرسنجی در سال ۱۳۸۷ توسط مركز مطالعات سازمان از شش هزار داوطلب آزمون سراسری۸۷ و۶۰۰ دانشجوی سال اول داوطلب آزمون ۸۶ و۱۳۰ مشاور آموزش و پرورش، انجام شده است مشكلات داوطلبان در فرآیند انتخاب رشته مورد بررسی قرار گرفت.

پرند عدم آشنایی از رشته ها و دانشگاه ها را یكی از عوامل انتخاب اشتباه رشته عنوان كرد و افزود: در این بخش جامعه آماری به عدم اطلاع از خود رشته، بازار كار، ادامه تحصیل در این رشته، توانایی های لازم برای موفقیت در رشته و عدم آگاهی از امكانات موجود دانشگاهی اشاره كرده اند.

مشاور رییس سازمان سنجش، فشار روانی والدین در زمینه انتخاب رشته های تحصیلی را از دیگر عوامل انتخاب رشته نادرست بیان كرد و گفت: متاسفانه برخی از والدین داوطلبان را مجبور به انتخاب رشته های خاص می كنند.

وی با بیان اینكه كمبود افراد كاردان و راهنما برای انتخاب رشته موجب انتخاب رشته نادرست می شود، اظهاركرد: عدم اطلاع از سطح نمره تراز و احتمال پیش بینی قبولی، عدم تناسب بین استعداد و رشته تحصیلی، عدم آشنایی با ضوابط و چگونگی انتخاب رشته چون عدم آشنایی با بومی گزینی، انواع سهمیه ها و غیره، از جمله عوامل انتخاب رشته نادرست بیان شده است.

پرند با بیان اینكه سازمان سنجش به منظور راهنمایی داوطلبان و اطلاع رسانی صحیح و دقیق نرم افزار سامان رشته را طراحی كرده است، خاطرنشان كرد: این نرم افزار به معرفی رشته های دانشگاهی، توانایی لازم برای موفقیت در هر رشته، فرصت های شغلی و ادامه تحصیل در هر رشته می پردازد.

مشاور رییس سازمان سنجش افزود: در بخش دیگر این نرم افزار به آشنایی با دانشگاه های دولتی، غیر دولتی، پیام نور، نیمه حضوری، مجازی و بین الملل اشاره شده است و در عین حال میزان شهریه دانشگاه ها نیز در این نرم افزار ذكر شده است.

وی با بیان اینكه در بخش دیگری از نرم افزار به رتبه داوطلبان پذیرفته شده در آزمون سال گذشته اشاره شده است، اظهاركرد: در این بخش توزیع فراوانی رتبه كشوری و رشته های انتخابی پذیرفته شدگان آزمون سراسری به تفكیك گروه های آزمایشی و دوره های روزانه، شبانه، غیر انتفاعی و غیره عنوان شده است.

پرند با اشاره به ذكر میانگین و فراوانی نمرات خام پذیرفته شدگان ۸۸ در این نرم افزار گفت: مصاحبه با نفرات برتر آزمون سراسری ۸۷ و ۸۸ در بخش دیگر این نرم افزار عنوان شده است.

وی با اشاره به توزیع صد هزار نرم افزار سامان رشته به همراه ویژه نامه سامان رشته در سراسر كشور، گفت: در ویژه نامه سامان رشته به سهمیه بندی، گزینش بومی، محاسبه نمره خام، تراز نمره كل، روشهای گزینش دانشجو، اهمیت و ضرورت توجه به زمینه های شغلی، توصیه های كاربردی برای والدین و مراحل انتخاب رشته اینترنتی اشاره شده است..../تحلیل:ایسنا


ویدیو مرتبط :
انتخاب رشته کنکور 94 (اصول انتخاب رشته)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اشتباه های احتمالی در انتخاب رشته



 

اشتباه های احتمالی در انتخاب رشته

 

برای فرصتی که به منظور انتخاب رشته در اختیار شما قرار داده شده است، برنامه ریزی کنید.به هنگام انتخاب رشته تحصیلی خونسردی خود را حفظ کنید و سعی کنید در آرامش این کار را انجام دهید.

 

هدف خود از ورود به دانشگاه را مشخص سازید.

 

به رشته‌هایی فکر کنید که به آنها علاقه دارید.

 

علاوه بر علاقه، توانایی علمی خود را نیز در نظر بگیرید.

 

درباره مراکز آموزشی و رشته‌هایی که انتخاب می کنید اطلاعاتی کسب کنید.

 

هرگز به اطلاعاتی که تنها از یک منبع به دست آورده‌اید، اکتفا نکنید.

 

اگر برایتان مقدور است به دانشگاه‌های مورد نظر مراجعه کنید.

 

امکانات دانشگاه مورد نظر(استاد ، خوابگاه و...) و دوری احتمالی راه آن را در نظر بگیرید.

 

اگر توان پرداخت شهریه یا هزینه تحصیل در برخی از رشته‌ها را ندارید، آنها را انتخاب نکنید.

 

اگر ورود به دانشگاه را به منظور ارتقای وضعیت اقتصادی خود انتخاب کرده‌اید، درباره آینده شغلی رشته‌های انتخابی خود اطلاعاتی کسب کنید.

 

سعی کنید هنگام اولویت بندی رشته‌ها برحسب علاقه خود این کار را انجام بدهید.

 

از منابع اطلاعاتی استفاده کنید و با شناختی که کسب کرده‌اید تصمیم‌گیری نهایی را خود انجام دهید.

 

هرگز نمرات و ضرایب خود را با نمرات و ضرایب سالهای گذشته یا داوطلبان گروه‌های آزمایشی دیگر مقایسه نکنید.

 

سعی کنید هنگام اولویت بندی رشته‌ها برحسب علاقه خود این کار را انجام بدهید.

 

در تکمیل فرم انتخاب رشته سعی و دقت کنید. در صورت امکان از دیگران بخواهید آن را مورد بازبینی قرار دهند.

 

توجه داشته باشید که پذیرفته شدگان هر سال نمی‌توانند در آزمون سراسری سال بعد شرکت کنند بلکه پس از گذشتن دو سال و تحمل هزینه های بسیار زیاد و تسلیم برگ انصراف باید مجدداً ( در صورت دارا بودن دیگر شرایط و ضوابط) در کنکور شرکت کنند.

 

هیچگاه صرفا برای وارد شدن به دانشگاه مبادرت به انتخاب رشته نکنید.

 

بنابراین پیشنهاد می‌شود که حتی‌الامکان از انتخاب محل‌هایی که در خارج از مناطق بومی شماست خودداری نمایید.

 

این نکته را به یاد داشته باشید که انتخاب رشته صحیح سبب می‌شود افراد در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.

 

هنگام انتخاب رشته به مقطع تحصیلی نیز توجه داشته باشید. برخی از رشته‌ها در مقطع دکترا ، برخی دیگر در مقطع کارشناسی و تعدادی نیز در مقطع کاردانی دانشجو می پذیرند.

 

اشتباه های احتمالی در انتخاب رشته

 

اشتباه ممنوع!

 

در زمان انتخاب رشته، موارد زیر را در نظر داشته‌باشید:

 

1- دقت شود به صورت ناخواسته کد رشته‌های کاردانی قبل یا بین رشته‌های کارشناسی و یا دکتری درج نشود.

 

2- دقت شود به صورت ناخواسته کد رشته‌های کارشناسی قبل یا بین کد رشته‌های کارشناسی ارشد یا دکتری درج نشود.

دقت کنید فقط از گروه آزمایشی که امتحان داده و مجاز به انتخاب رشته در آن گروه شده‌اید, انتخاب رشته شود.

 

3- دقت شود به صورت ناخواسته کد رشته‌های کارشناسی بین کد رشته‌های مهندسی درج نشود.

 

4- دقت شود به صورت ناخواسته کد رشته‌های مربوط به دانشگاه‌های واقع در شهرهایی که مورد نظر نیست, قبل یا بین کد رشته‌های مورد علاقه درج نشود.

 

5- دقت شود به صورت ناخواسته کد رشته‌های دوره‌های شبانه, دانشگاه پیام‌نور, دوره‌های نیمه حضوری و مؤسسات غیرانتفاعی, قبل یا بین کد رشته‌های روزانه درج نشود.

 

6- دقت شود کد/ رشته‌های انتخابی با مستطیل‌های تکمیل شده مقابل آنها, یکسان باشند.

 

7- دقت شود مستطیل‌های مقابل هر کد/ رشته انتخابی به صورت کامل و پررنگ پر شده باشد.

 

8- دقت شود در صورتی که مستطیل یا کد رشته‌ای پاک یا تصحیح شده, آثار قبلی بر جای نمانده باشد.

 

9- در مرتب کردن و وارد کردن کد رشته‌های مورد علاقه در فرم انتخاب رشته, دقت کافی به عمل آید.

 

10- بعد از پر کردن فرم و قبل از تحویل, آن را به فرد مورد اطمینانی بدهید تا کد رشته‌های انتخابی شما را در برگه جداگانه‌ای بنویسد و درمقابل هر کد, نام رشته و نام دانشگاه مربوط به آن را از روی دفترچه مرتبط درج کند. سپس شما این لیست را دقیقاً مطالعه و با لیست کد رشته‌های انتخابی خود مقایسه کنید. در صورت هرگونه اشتباه, آن را بررسی و رفع کنید.

 

11- دقت کنید فقط از گروه آزمایشی که امتحان داده و مجاز به انتخاب رشته در آن گروه شده‌اید, انتخاب رشته شود.

 

12- حتماً, حتماً از فرم انتخاب رشته تکمیل شده خود, قبل از تحویل آن کپی تهیه کنید.