دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اسرار رزومه نویسی



 

فرم رزومه, رزومه نوشتن

اسرار رزومه نویسی


یك مدیر منابع انسانی درشركت مشهور نورت وست، از من خواست كه در نوشتن رزومه كمكش كنم. او به من گفت: "من تمام وقت رزومه‌ها را می‌بینم. هزاران رزومه از زیردست من رد می‌شود. اما حالا كه نوبت به خودم رسیده كه رزومه بنویسم می‌بینم چه كار سختی است. یك رزومه مانند یك تبلیغات جذاب است. اما یكی از مهمترین آنها، بخصوص در بازاركار كنونی.

 

او توضیح می‌دهد وقتی آنها شروع به بررسی درخواست‌های استخدام می‌كنند، رزومه تمام آن چیزی است كه استخدام‌كننده در دست دارد. استخدام كننده برای هر رزومه 15 تا 20 ثانیه وقت می‌گذارد. اگر مطالب رزومه شما نتواند سریعاً توجه آنها را جلب كند، رزومه شما رد می‌شود وكس دیگری برای مصاحبه دعوت می‌شود.

 

نوشتن رزومه‌ای جذاب فن خوبی است كه شما می‌توانید از آن استفاده كنید. زیرا استخدام كنندگان واقعاً دوست دارند كه این فنون را در رزومه ببینند. در یك تحقیق ملی از 600 مدیر استخدام، اكثریت قریب به اتفاق آنها گفته‌اند كه مهمترین قسمت رزومه "خلاصه سوابق و قابلیت‌ها" است و استخدام‌كنندگان گفته‌اند كه این قسمت از اولین قسمتهایی است كه آنها می‌خوانند. اگر این خلاصه نشان دهنده توانایی فرد برای شغل اعلان شده باشد، توجه آنها جلب می‌شود و درخواست را مورد توجه قرار داده و با دقت بیشتری می‌خوانند.

 

مدیران استخدام همچنین گزارش كرده‌اند كه تنها 5 درصد رزومه‌ها حاوی این بخش كلیدی بودند. به عنوان خلاصه‌ای كوتاه درباره خودتان به آن فكر كنید. این قسمت معمولاً شامل 4 یا 6 جمله است كه نشان دهنده یك دیدكلی در مورد تجربیات، سوابق، هوش، مهارتها و عادتهای شغلی شماست. این یك مثال خوب از رزومه یك متقاضی است:

 

خلاصه توانایی ها و قابلیت‌ها

 

"12 سال سابقه مدیریت منابع انسانی در ارتباط با شركتهای قدیمی و بسیار گسترده‌، كارشناس قانون استخدامی، امور استخدام كاركنان، روابط كارگری و دستمزد. تصمیم گیری تحلیلی با بهترین مهارتهای حل مسئله، تشخیص توانایی و گسترش رشد مهارتی پرسنل و افزایش بهره‌وری."

 

با خواندن این خلاصه كوتاه، راحت می‌توان فهمید كه این داوطلب صلاحیت انجام شغل منابع انسانی را دارد. در حقیقت او چندین مصاحبه انجام داده و در یكی از مشهورترین كارخانه‌های تولید قهوه كار می‌كند.

 

یك هشدار – استخدام‌كننده‌ها شكایت می‌كنند كه بسیاری از مردم در رزومه دروغ می‌گویند، اغراق و گزافه‌گویی! دروغ اشتباهی كشنده و مرگبار است. اینكار را نكنید وقتی شما استخدام شدید استخدم‌كننده‌ها با طرح سوالهایی بیشتر در جستجوی اطلاع یافتن از سوابق كاری و گذشته شما هستند و دیر یا زود عدم صحت گفته‌های شما افشاء می‌شود و احتمالاً اخراج خواهید شد. خدمات و عملكرد شما باید قابل استناد باشد.

 

خلاصه توانایی‌ها و صلاحیتها می‌تواند بهترین وسیله برای تثبیت شایستگی شما برای شغل موردنظر باشد و استخدام‌كننده را ترغیب و تشویق كند كه بخواهد همه چیز را از نزدیك مشاهده كند. مطمئن شوید كه رزومه شما این بخش اساسی را دارد. این قسمت درست بعد از نام، آدرس و اهداف شغلی می‌آید.

 

منبع : bazarekar



ویدیو مرتبط :
رزومه نویسی برای حسابداران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مهارت رزومه‌نویسی در مشاغل خاص    



رزومه کاری-رزومه‌ هر فرد، مدرکی مستند از دانش، تجربه، مهارت و هویت وی است که با دیدگاهی تخصصی و نوشتاری قالب‌مدار برای معرفی تنظیم می‌شود.

نحوه ویرایش جملات و قالب هر بخش، محدودیت‌ها و سبک‌های مختلفی دارد. برخی از رزومه‌ها به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند سبک نوشتاری متفاوتی را می‌طلبند. رزومه‌های بخش فنی و مهندسی به دلیل کاربردی بودن، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. اولویت پذیرش چنین رزومه‌هایی مبتنی بر قابلیت اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها، برآوردهای مالی و تضمین موفقیت، است. برای آشنایی بیشتر با نحوه رزومه‌نویسی در مشاغل فنی، با ما دراین مقاله‌ همراه شوید.

رزومه‌ هر فرد، مدرکی مستند از دانش، تجربه، مهارت و هویت وی است که با دیدگاهی تخصصی و نوشتاری قالب‌مدار برای معرفی تنظیم می‌شود. نحوه ویرایش جملات و قالب هر بخش، محدودیت‌ها و سبک‌های مختلفی دارد. برخی از رزومه‌ها به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند سبک نوشتاری متفاوتی را می‌طلبند. رزومه‌های بخش فنی و مهندسی به دلیل کاربردی بودن، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. اولویت پذیرش چنین رزومه‌هایی مبتنی بر قابلیت اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها، برآوردهای مالی و تضمین موفقیت، است. برای آشنایی بیشتر با نحوه رزومه‌نویسی در مشاغل فنی، با ما دراین مقاله‌ همراه شوید.

ترفندهای پذیرش در رزومه‌های فنی و مهندسی


طریقه نوشتن رزومه-مهم‌ترین وجه تمایز رزومه‌های فنی و مهندسی، در میزان سوابق تحصیلی و شغلی، عضویت و حضوری فعال در پروژه‌های مختلف است. شرکت در دوره‌های آموزشی و کاربردی، همکاری با طرح‌ها و پروژه‌های زودبازده، اجرایی‌کردن طرح‌های دانشجویی، اخذ گواهی‌نامه‌های آموزشی و مهارتی مرتبط و در نهایت همکاری با چندین پروژه موفق، می‌تواند برگ برنده شما نزد کارفرما باشد. به یاد داشته باشید، آنچه که نزد کارفرما اهمیت ویژه‌ای دارد، تبدیل طرح‌ها و تئوری‌های کارشناسی شده به کالاهای تولیدی، افزایش بازدهی و در نهایت توسعه و اشتغال است.  

انتخاب شغل و حضور در بازار کار


راه‌های زیادی برای درک استعدادها و علایق وجود دارد، مشاوره‌های تحصیلی و شغلی، بازنگری مهارت‌ها و ارزیابی‌ از روند فعالیت‌‌ها، شما را در مسیر انتخاب نهایی قرار می‌دهد. هر فرد بر اساس رشته تحصیلی و مهارتی که در دوره‌های مختلف گذرانده، از مسیری مطمئن به بازار کار جذب می‌شود. اما با نگارش رزومه، قطعیت انتخاب‌ها به اثبات می‌رسند. رشته‌های فنی مهندسی، با تنوع فراوان و ویژگی‌های مختلف، بازارهای تجاری را تحت پوشش قرار داده‌اند. این مشاغل خصوصیات خاص خود را دارند، بخشی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

نظم و دقت در اجرای امور، هنر خلق طرح‌های جدید، مهارت اجرایی‌کردن پروژه‌ها، تحلیل و بازبینی مسائل و ارائه راهکارهای اصولی در مواجهه با بحران‌های مختلف و در نهایت قدرت تصمیم گیری و سرعت عمل بالا،  

رزومه


رزومه -سبکی برای معرفی آموخته‌ها و مهارت‌ها با نگارشی هدفمند و قالب‌مدار، در هر بخش رزومه، یکی از ویژگی‌ها توصیف می‌شود. در رشته‌های فنی و مهندسی، بیشتر به سوابق و تجربه‌های کاری در مراکز معتبر و میزان مهارت عملی اهمیت داده می‌شود. متن باید کاملاً ساده و به دور از ابهام باشد. به‌یاد داشته باشید، هر شرکتی اصول و قواعد خاص خود را دارد، بنابراین سعی‌کنید تا محتوای رزومه‌تان را بر اساس قالب‌ها و چارچوب‌های همان شرکت تنظیم کنید.

معرفی‌نامه


رزومه شرکت-یکی از تاثیرگذارترین روش‌هایی که معمولاً با استقبال کارفرمایان مواجه می‌شود، ارائه معرفی‌‌نامه‌های معتبر از شرکت‌ها و مراکزی است که در آن‌ها مشغول به کار بوده‌اید. با این کار نه‌تنها میزان اعتبار و مهارت خویش را به کارفرمای جدید نشان خواهید داد، بلکه می‌توانید سوابق و طرح‌های خود را نیز پیشنهاد دهید.

دیدگاه کارفرما درباره رزومه

شاید باورکردنی نباشد، اما کارفرما فقط 30 ثانیه وقت صرف می‌کند تا رزومه شما را مطالعه کند. ارزیابی اطلاعات اصلی رزومه، مهم‌ترین بخش آن را تشکیل می‌دهد و هر کارفرما بر اساس چارچوب‌های خاص خود روی آن اعمال نظر می‌کند. رزومه‌ای که برای تکمیل و تنظیم آن متحمل صرف وقت، پیروی از اصول قالب‌مدار ویرایشی و ارزیابی مدارک و گواهی‌نامه‌های مهارت‌آموزی شده‌اید، فقط طی ثانیه‌ای بر محتوا و قالب نگارشی آن ارزش‌یابی می‌شود.

قالب رزومه

اگرچه هر فردی رزومه و محتوای خاص خود را دارد ولی در نهایت باید از قالبی اصولی و متداول پیروی کند. این اصول عبارتند از: مشخصات فردی، سوابق شغل و تحصیلی، تجربه‌ها، مهارت‌ها، موفقیت‌ها، افتخارات، رتبه‌ها، آثار و مقالات چاپ شده و وضعیت استخدام .

1- از کاغذ A4 بدون حاشیه استفاده کنید.

2- فونت رزومه باید همانند نامه‌های اداری و با فرمت بین 10 تا 12 باشد.

3-از برجسته‌سازی بی‌مورد خودداری کنید.

4- سعی کنید رزومه حداکثر در یک و یا نهایتاً در سه صفحه تنظیم شود.

5-غلط‌های املایی نهایت بی‌توجهی شما را نشان خواهد داد.

6-از یک نوع جوهر و معمولاً مشکی برای تایپ در رزومه استفاده کنید.

7-سعی کنید مطالب براساس عناوین اغلب رزومه‌ها تنظیم شود. ( مثلاً با مشخصات شخصی شروع و با ذکر مهارت‌ها و افتخارات کسب شده در مراکز مختلف به پایان رسد.)

8-مهم‌ترین سوابق خود را در رزومه بنویسید، طوری که کارفرما به خواندن ادامه آن ترغیب شود.

اطلاعات بخش مشخصات فردی


این بخش جایگاهی خاص در بالای صفحه رزومه دارد و در نظر اول چشم کارفرما را به خود معطوف می‌کند. ذکر کامل نام و نام خانوادگی، وضعیت تأهل، تاریخ تولد، آدرس منزل، شماره تماس و آدرس پست الکترونیکی از موارد اصلی این قسمت است.

سوابق تحصیلی


طریقه نوشتن رزومه-مدارک، دوره‌های مختلف تحصیلی به همراه نام مراکز، عناوین و امتیاز‌های کسب‌ شده در این قسمت به ترتیب سال اخذ آن‌ها باید تنظیم شود. کارفرمایان هنگام انتخاب رزومه‌های رشته‌های فنی و مهندسی، معمولاً پروژه‌ها و طرح‌های دانشگاهی را مورد توجه قرار می‌دهند. اعتبار و کیفیت طرح‌ها و میزان بودجه اجرایی‌شدن آن‌ها، از مهم‌ترین عواملی هستند که نظر کارفرما را برای دعوت به همکاری از چنین طرح‌هایی جلب می‌کند.

طریقه نوشتن رزومه-هرچه میزان مهارت‌ها، دوره‌های آموزشی، عضویت در کارگروه‌های تخصصی و کاربردی و در نهایت، همکاری‌های علمی و عملی شما در هنگام تحصیل در دانشگاه بیشتر باشد و سوابق متنوع‌تری داشته باشید، کارفرما به رزومه توجه بیشتری نشان خواهد داد. بنابراین نحوه فعالیت‌های خود را پررنگ‌تر و جذاب‌تر نشان دهید، این نوع رشته‌ها بر اساس خصوصیات ویژه‌ای که دارند، تنوع دوره‌های آموزشی و کاربردی در آن‌ها ملموس‌تر است. مثلاً یک مهندس کامپیوتر، جایگاه مانور بیشتری نسبت به یک مهندس معدن و یا مکانیک دارد. زیرا هم از طریق دورکاری و هم با حضوری فعال، می‌تواند ابعاد توانایی‌ها و استعدادهای خویش را به نمایش بگذارد. در همین رابطه، مهندس کامپیوتر می‌تواند در زمینه فناوری اطلاعات، بخش‌های نرم افزار و سخت افزار، برنامه‌نویسی، راه‌اندازی وب سایت‌، امنیت شبکه و در نهایت تولید قطعات فعالیت داشته باشد.  

معمولاً در رزومه‌های فنی و مهندسی، روال کار بر اساس اهمیت طرح‌ها، قابلیت اجرا، تحقق‌پذیری، سوابق کاری، عضویت در پروژه‌های تولیدی و در نهایت حضوری فعال در بخش عملی ارزیابی می‌شود. سطح علمی و آموخته‌های شما تأثیر زیادی در روند استخدام دارد. باید مقالات، پروژه‌های اجراشده و تحقیقات خود را با ذکر نمونه‌ها، طوری توصیف کنید که کارفرما را مجذوب کند.

سوابق شغلی

کلیه دوره‌هایی که به صورت کارورزی، آموزشی، مبتدی و حرفه‌ای در مراکز مختلف گذرانده‌اید، به ترتیب با نام مراکز و شرکت‌ها، باید درج شود. البته در این بخش مهم‌ترین آن‌ها را در اولویت قرار دهید به‌طوری که کارفرما به خواندن ادامه رزومه و فعالیت‌های دیگر شما ترغیب شود. برحسب علاقه می‌توانید این بخش را تغییر دهید و سوابق را از آخر به اول یا ذکر مهم‌ترین سمت‌ها، در ابتدای این بخش بنویسید. به یاد داشته باشید، از گزافه‌گویی و پرحجم کردن اطلاعات خودداری کنید. رتبه‌ها، امتیازات، افتخارات شغلی خود را دراین بخش تنظیم کنید.

مهارت‌ها


این بخش مربوط به مهارت‌های کلاس‌های آزاد، موسسه‌ها و مراکز فنی است که معمولاً با اخذ گواهی‌نامه به‌پایان می‌رسند. افتخارات و تشویق‌ها، بورسیه‌های تحصیلی، عضویت در انجمن‌ها و هیئت‌های مختلف علمی و دانشگاهی و یا سازمان‌های خصوصی، حضور داوطلبانه در مراکز بین‌المللی و در نهایت فعالیت‌ها و علاقه‌مندی‌ها نیز از موارد این قسمت هستند.

حقوق و مزایا



طریقه نوشتن رزومه-معمولاً در رزومه و هنگامی ‌که کارجویان برای مشاغل مختلف معرفی می‌شوند، به ندرت درباره حقوق و مزایا بحث می‌شود، زیرا اولویت هر کارجوی متخصصی، اشتغال است و دریافت حقوق بر اساس میزان سوابق کاری، نوع مدرک تحصیلی، سمت و عناوین اخذ شده تغییر می‌کند. به یاد داشته باشید، هیچ‌گاه در رزومه درباره میزان حقوق پیشنهادی مطلبی ننویسید، کارفرما درباره میزان حقوق تصمیم می‌گیرد، هر شرکتی به جز رزومه و مصاحبه اولیه، فرم‌های قراردادی خویش را به کارجویان ارائه می‌دهد تا در آن جزئیات سوابق شغلی و تحصیلی مشخص شود، در انتهای این فرم‌ها عنوان مبلغ حقوق پیشنهادی ذکر شده است که کارجویان با توجه به شرایط و آگاهی از میزان کارکرد خود آن را تکمیل می‌کنند.

کلام آخر

هر رزومه، معرف یک متخصص و کارجوی متقاضی اشتغال است، رزومه‌ها نیز مانند افراد و شغل‌ها در طول دوره‌های مختلف تغییر می‌کنند، در ابتدای فعالیت، مهم نیست که کجا مشغول به کار می‌شوید و چقدر حقوق دریافت خواهید کرد، زیرا راه پر فراز و نشیبی را باید بپیمایید، اما نکته قابل توجه، معرفت، هویت، مهارت و تجربه‌ای است که در طول این سال‌ها به واسطه حضور در مشاغل و مکان‌های مختلف کسب می‌کنید.../بازار کار،ترجمه :سید رسول میرزایی موسوی