دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

آموزش تکثیر و پرورش کالانکوآ



کالانکوآ,گل کالانکوآ,گیاه کالانکوآ

آموزش تکثیر و پرورش کالانکوآ

نام علمی: KALANCHOE BLOSSFELDIANA
خانواده: CRASSULACEAE - سدوم*ها
بومی منطقه: ماداگاسکار
نام های دیگر: کالانکوئه , کالانکوآ , کالانشه*آ , کالانشه نو, Kalanchoe, Palm Beach Belle

شرایط مناسب رشد:
نور محیط: متوسط
آبیاری و رطوبت: مرطوب
دمای ایده آل محیط: 30 درجه سلسیوس
خاک و تغذیه: مخلوطی از خاک باغچه، ماسه، کود حیوانی و قطعات کوچک آجر

کالانکوآ: اسم علمی این گیاه Kalanchoe blossfeldiana و از خانواده Crassulaceae می باشد. این جنس دارای ۲۰۰ گونه مختلف بوده و برگ های گوشتی وگل های زیبای آنها مورد توجه است.گونه مورد نظر بومی ماداگاسکار بوده و ارتفاع و گسترش آن به حدود ۳۰ سانتی متر می*رسد.برگها سبز روشن، گوشتی و تخم مرغی شکل هستند که لبه آنها به طرف بالا برگشته است.
گل های کالانکوئه قرمز کم رنگ و لوله ای شکل بوده و به صورت خوشه ظاهر می شوند .فصل پیرایش گل ها، از اواسط زمستان تا اواسط بهار است.

کالانکوآ,گل کالانکوآ,گیاه کالانکوآ

گل کالانکوآ

گیاهان این تیره بیشتر مخصوص مناطق گرم و خشک بوده و بصورت علفی پایا هستند و قاعده ساقه آنها مختصری چوبی و دارای برگهای گوشتی می باشد. گل آذین گرزن است گلها منظم و با فرمول گل n کاسبرگ و n گلبرگ وn+n پرچم و n برچه می باشد که n از 3 تا 30 متغیر است. کاسبرگها آزاد و به رنگ سبز و گلبرگها رنگین و برچه ها آزاد و منطبق با گلبرگها است. تخمدان تحتانی می باشد . در بافتهای برگ و ساقه آنها آب و اسید آلی ذخیره می شود.


منشا کالانکوئه آفریقا و هندوستان می باشد و 100 گونه شبه درختچه ای شناخته شده که به طول 1 متر است ولی در گلکاری از ارقام پاکوتاه که 40-30 سانتیمتر است استفاده می شود.

کالانکوآ,گل کالانکوآ,گیاه کالانکوآ

گل کالانکوآ

این گونه به طول 45-25 سانتیمتر – گل قرمز چتری روی شاخه های بلند- برگ سبز تیره با حاشیه قرمز- در گلخانه معتدل گلدهی در اواسط زمستان صورت می گیرد و چند ماهی بطول می انجامد.این گیاهان شاداب می تواند تا 12 اینچ رشد کنند. گل آنها از چهار گلبرگ تشکیل شده است و می تواند قرمز، بنفش، نارنجی، زرد و سفید باشد.گلهای زیبای قرمز و خوشه ای دارد و برگها گوشتالو و براق می باشد.


کالانکوئه به نور متوسط تا زیاد، حرارت بالا خاک همیشه خیس وقلیایی احتیاج دارد.می توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هردو هفته یکبار از خرداد تا شهریور ، به این گیاه کود داد.مخلوطی از خاک باغچه، ماسه، کود حیوانی و قطعات کوچک آجر، خاک مطلوب کالانکوئه می باشد.گیاهی آپارتمانی است و در گلدان سریع رشد می کند و تکثیر می شود. گیاهی مقاوم است گلدهی آن طولانی و در صورت جدا کردن گلهای خشک از گیاه تا 4 ماه گلدهی می کند.

کالانکوآ,گل کالانکوآ,گیاه کالانکوآ

گل کالانکوآ

در مناطق معتدل گلدان یا قلمه های ریشه دار را در محل آفتاب گیر یا سایه آفتاب نگهداری می کنند تا زمان گلدهی طولانی شود. برگهای مقابل و دندانه دار و بوته کرکی و مخملی دارد و حالت زیبایی به گیاه می دهد.


خاک مخصوص قلمه : یک قسمت پیت + یک قسمت خاکبرگ یا کمپوست + دو قسمت ماسه نرم. میزان ماسه به این دلیل بیشتر است که به پوسیدگی حساس است.
برای تکثیر قلمه های انتهایی ساقه را به طول ۵/۷ سامنتیمتر از اواسط تا اواخر بهار با یک چاقوی تیز تهیه کنید، سپس به مدت ۲ یا ۳ روز در کناری قرا دهید تا در محل بریدگی ها، کال تشکیل شود. قلمه ها را دور از تابش مستقیم خورشید در یک اتاق معمولی با دمای ۲۰-۱۸ درجه سانتی گراد نگاه دارید. سپس قلمه ها را به آرامی در گلدانهایی با قطر دهانه ۹ سانتی کمتر، حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی و کاکتوس قرار دهید و در دمای ۲۱-۲۰ درجه سانتی گراد، با نور مناسب و کافی ولی دور از تابش مستقیم خورشید نگاه دارید . خاک را نسبتا مرطوب کنید و مواظب باشید که خیلی خیس نباشد. زمانی که ریشه دهی انجام شده و گیاه جدید شروع به رشد می کند، به آب بیشتری نیاز دارد، ولی مراقب باشید که آبیاری بیش از اندازه نکنید.
منابع:
nargil.ir
en.wikipedia.org/wiki/Kalanchoe_blossfeldiana


ویدیو مرتبط :
تکثیر و پرورش فایتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس



 

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس

 

معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌تر شدن مدارس


در تولید نظریه از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم/مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی مدل‌های مورد نظر هستند.

معاون وزیر و رئیس‌ سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اعلام خبر برگزاری همایش ملی رویكرداسلامی در آموزش و پرورش با همكاری حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها گفت: به صورت كلی هدف غایی ما اسلامی‌تر شدن هر چه بیشتر مدارس و البته هدف آنی ما در این همایش تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان در نشست خبری خود به تشریح اهداف همایش ملی رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش، نوآوری‌ها و تجربه‌های موفق در مدارس پرداخت و در پاسخ به خبرنگار ایلنا كه هدف كلی شما از برگزاری همایش‌های این‌چنینی و طرح‌هایی از قبیل واگذاری مدارس به حوزه‌های علمیه چیست؟، گفت: با توجه به وضعیت فعلی آموزش و پرورش رضایت و نارضایتی ما نسبی است و هزینه‌هایی كه تاكنون برای بهتر شدن وضعیت آموزش و پرورش انجام داده‌ایم باید بررسی شود و باید بدانیم خروجی‌های آموزش‌و پرورش باید هم‌تراز با پیشرفت‌های جمهوری اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینكه در برخی از پایه‌های تحصیلی افت تحصیلی داریم و باید به مولفه‌هایی توجه كنیم كه چرا افت تحصیلی به وجود می‌آید. ما معتقدیم هم‌اكنون یكی از ایرادهایی كه به آموزش و پرورش وارد است تكیه بر حافظه‌محوری است و در آموزش ما باید به سمت آموزش فلسفه، حكمت حركت كنیم.
وی با تاكید بر اینكه وحدت ملی، اقتدار ملی و حاكمیت ملی سه هدف ثانویه آموزش و پرورش در رویكرد اسلامی است، گفت: اینها همه به این معنا نیست كه تاكنون ما در مدارس و آموزش و پرورش این مسائل و اهداف را نداشته‌ایم و امروز به فكر آن افتاده‌ایم بلكه به معنی آن است كه باید این مسائل را تقویت كنیم.
وی در پاسخ به ایلنا تاكید كرد: هدف غایی ما بر طرح‌های این‌چنینی اسلامی‌تر شدن آموزش و پرورش و مدارس است و در این همایش‌ نیز اهداف آنی ما تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار ایلنا، كه در همایش رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش از تجربه‌های حوزه‌ علمیه استفاده شده است، گفت: در تولید نظریه و نظریه‌پردازی از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم.
وی با انتقاد از نگاهی كه در آموزش و پرورش در طول چند سال اخیر حاكم است، گفت: در طول چند سال اخیر هر كس بر اساس تجربه و آزمون و خطا روشی را انتخاب كرده است و در مدیریت كلان نیز آن را به كار برده و بر این اساس نیز برخی از تحقیق‌ها و دگرگونی‌ها ناشی از این بوده كه در بیشتر موارد متكی بر سلیقه بوده‌ایم.
وی درباره اهداف این همایش گفت: زمینه‌سازی برای تدوین نظریه‌ اسلامی و مدیریت آموزش و پرورش، نوآوری و استفاده از تجربه‌های موفق مدیران مدارس و شناخت نیازهای تحقق مدیریت اسلامی از جمله اهداف ما در این همایش است.
وی در پاسخ به سئوالی كه آیا تاكنون مدارس ما اسلامی نبوده كه اكنون می‌خواهیم آن را با رویكرد اسلامی مدیریت كنیم، گفت: خیر این چنین نیست مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم و بعد از 30 سال باید تجارب خود را مدون كنیم كه تا امروز مدون نبوده است و در برخی از تجربه‌ها نیز شكست خورده‌ایم و اكنون می‌خواهیم زمینه‌سازی لازم را برای سیستم مدیریت اسلامی در آموزش و پرورش انجام دهیم.
وی مدارسی همچون مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی را از مدل‌های مورد نظر در این همایش معرفی كرد و افزود: برخی از مدارس از قبل از انقلاب به عنوان مدارس اسلامی معروف بوده‌اند مثل مدرسه شهید مطهری كه صرفا به رشته‌های معارف اسلامی می‌پرداخت و مثل مدرسه جامع تعلیمات اسلامی در زمان قبل از انقلاب كه در غالب رشته‌های نظری فعالیت می‌كرد. هم‌اكنون نیز ما به دنبال مدیران و مسئولان این مدارس رفته‌ایم تا بدانیم كدام یك از تجربیاتشان موفق بوده است...../تحلیل:ایلنا