مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

حکم اختلاط زن با مرد نامحرم



سوالات دینی

اختلاط زن با مرد نامحرم

 

سوال: اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟

جواب: در گفتگوها باید نكات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت كردن به نحوی كه موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی كردن پرهیز شود. 3 ـ از حرف هایی كه موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب كامل بشود و از نگاه كردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یك محیط خلوت تنها نباشند. (مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع، ج1، ص137)

سوال: حکم دست دادن با پیرزن که هیچ تحریک جنسی به دنبال ندارد چیست؟
دست دادن با نامحرم جایز نیست و تنها ملاک در این موضوع، تحریک جنسی نیست.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:


حضرت آیة الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):
جایز نیست.

حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):
جایز نیست.

حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
در هر صورت دست دادن با نامحرم جایز نیست و ملاک در این موضوع، تحریک نیست.

 سوال: آموزش مسائل جنسی به جنس مخالف، چه حکمی دارد؟
آموزش و فراگیری این نوع مسائل، به خودی خود حرام نیست، ولی چنانچه به گونه‌‌ای باشد که موجب مفسده و تحریک شهوت جنسی گردد، جایز نیست.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:


حضرت آیة الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):
در صورتی که مستلزم مفسده بوده و یا موجب تحریک شهوت گردد، جایز نیست.

حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
تجربه نشان داده که آموزش مسائل جنسی به سبک غربی، که فعلاً مطرح است، مفاسد زیادی در بر دارد، و در بسیاری از اوقات نتیجه معکوس می‌دهد.

حضرت آیة الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
جایز نیست.
 
سوال: اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟
جواب: در گفتگوها باید نكات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت كردن به نحوی كه موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی كردن پرهیز شود. 3 ـ از حرف هایی كه موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب كامل بشود و از نگاه كردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یك محیط خلوت تنها نباشند. (مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع، ج1، ص137)
 
سوال: اگر انسان با رعایت همة اصول اسلامی با مرد نامحرم یا دانشجوی همكلاسی صحبت كند آیا مرتكب گناهی شده است؟
جواب: در صحبت با نامحرم رعایت سه نكته ضروری است: 1 ـ سخن گفتن به قصد لذت نباشد. 2 ـ از ترقیق و تلطیف صدا اجتناب شود. 3 ـ خوف مفسده در بین نباشد. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص257)

سوال: در برخی از مكان های فرهنگی و هنری پسران از كار كردن با دختران ممنوع هستند حال اگر در مكان های فرهنگی و هنری دختران و پسران با رعایت كامل ظاهر اسلامی با یكدیگر كار كنند چه حكمی دارد؟
جواب: اختلاط دختران و پسران جوان موجب مفاسدی است كه بر كسی پوشیده نیست هر چند رعایت حجاب بنمایند. بنابر این بهتر است برادران و خواهران هر كدام جداگانه به وظایف خود اشتغال داشته باشند. (استفتائات امام (ره)، ج3، ص280)

چند سوال از آیة الله خامنه ای دام ظله:
سوال: آیا خواندن نماز در مقابل نامحرم براى بانوان اشکال دارد؟
جواب: فى نفسه اشكال ندارد.

 سوال: آیا مداحى براى بانوان جایز است؟
جواب: مداحى زن در جایى که مى‌داند نامحرم صداى او را مى‌شنود اگر موجب جلب توجه و تهییج نامحرم و یا مفسده دیگرى گردد، جایز نیست.
 
سوال: 1- آیا مرد مى‌تواند نزد زن نامحرم حجامت کند؟ 2- آیا مرد مى‌تواند نزد دکتر زن نامحرم رود؟ (با لمس بدن)
جواب: 1) با توجه به اینكه حجامت مستلزم نظر به بدن مرد و احیاناً لمس است جایز نیست.
جواب: 2) با امكان لمس از روى لباس یا با دست كردن دستكش هنگام معالجه مانع ندارد و بهتر است اگر ضرورت ندارد مرد به دكتر زن مراجعه نكند و چنانچه مستلزم لمس یا نظر حرام باشد، جایز نیست.
 
سوال: زدن كرم هاى ضد آفتاب در فصل گرما با توجه به بوى آنها چه حكمى دارد؟ و زدن عطر در این فصل براى جلوگیرى از بوى عرق بدن چه حكمى دارد؟
جواب: فى نفسه مانع ندارد ولى اگر جلب توجه نامحرم مى‌كند باید از كنار نامحرم عبور نكند.

منابع:
سایت اسلام کوئیست
پایگاه اطلاع رسانی آیة الله خامنه ای دام ظله
سایت اندیشه قم
استفتائات امام (ره)، ج3
تبیان


ویدیو مرتبط :
اختلاط زن و مرد نامحرم و نزول بلا...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حکم قصاص برای مرد افغان به جرم قتل زن ایرانی



 مرد افغان که متهم به قتل زن میان‌سال ایرانی شده‌ است، اتهام قتل را رد کرد اما مدارک علیه او کافی بود و هیأت قضات رأی بر قصاص صادر کردند.

مهر سال ٧١، مأموران پلیس در جریان قتل زنی قرار گرفتند که جسدش در خانه‌اش پیدا شده‌ بود. زمانی که مأموران تحقیقات خود را آغاز کردند، متوجه شدند تلفن‌همراه مقتول هم به سرقت رفته ‌است. با ردیابی‌هایی که انجام شد، مشخص شد این زن از مدت‌ها قبل تماس‌هایی از سوی مرد افغان داشته‌، به همین دلیل احتمال دادند مرد افغان در جریان این قتل باشد. در بازجویی‌ها از این مرد به نام چنگیز مشخص شد او آخرین‌بار برادرش را به خانه این زن برده‌ بود. چنگیز گفت: من مقتول را می‌شناختم و به خانه‌اش رفت‌وآمد داشتم وقتی برادرم از افغانستان آمد، به من گفت می‌خواهد با این زن صحبت کند، من هم قبول کردم آنها را به هم معرفی کنم. آدرس خانه آن زن را به برادرم دادم اما بعد متوجه نشدم چه اتفاقی افتاد و حالا هم از هیچ‌کدام خبر ندارم. 

 

زمانی که متهم اصلی بازداشت شد، اتهام را قبول کرد و گفت: برادرم مدتی بود که به ایران آمده ‌بود و کار می‌کرد و پول برای ما می‌فرستاد. مدتی بود این پول قطع شده ‌بود. چندباری برایش نامه نوشتم تلفن کردم و علت را جویا شدم اما چیزی نگفت. به ایران آمدم تا ببینم چه اتفاقی افتاده ‌است. وقتی موضوع را پیگیر شدم، برادرم گفت با زنی آشنا شده و می‌خواهد با او ازدواج کند و از من هم خواست در زندگی‌اش دخالت نکنم و گفت دیگر نمی‌تواند پول بفرستد.


من هم ناراحت شدم، به او گفتم می‌خواهم زنی که تو را تا این حد تحت‌تأثیر قرار داده ‌است، ببینم. وقتی به اصرار من برادرم با او قرار گذاشت و به خانه‌اش رفتم، متوجه شدم زن میان‌سالی است و برادرم خیلی از او جوان‌تر است. به او گفتم دست از سر برادر من بردارد و کاری به کار ما نداشته ‌باشد. ناراحت شد ما با هم بحث کردیم من هم او را خفه کردم و بعد هم گوشی همراهش را برداشتم تا معلوم نشود برادرم با او تماس گرفته ‌است.  با صدور کیفرخواست علیه متهم، پرونده برای رسیدگی به شعبه دو دادگاه کیفری استان تهران فرستاده ‌شد. روز گذشته در جلسه رسیدگی به این پرونده بعد از اینکه نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و خواستار رسیدگی قانونی به این پرونده شد و از کیفرخواست دفاع کرد، نوبت به اولیای‌دم رسید؛ آنها درخواست قصاص خود را مطرح کرده و گفتند: متهم درباره اینکه برادرش با مادر ما ارتباط داشت دروغ می‌گوید.


ما چند بار این مرد را در ساختمانی که مادرمان زندگی می‌کرد دیده ‌بودیم و می‌دانستیم قصد مزاحمت دارد و به همین خاطر هم به او گفته ‌بودیم حق ندارد بیاید و درگیری هم با او داشتیم. همه آنچه درباره انگیزه قتل گفته‌، دروغ است و او قصد سرقت از خانه مادرمان را داشت.  وقتی نوبت به متهم رسید، او اتهام قتل را رد کرد و گفت: من اصلا این گفته‌ها را قبول ندارم. هرچه درباره قتل گفتم، دروغ بوده ‌است. من تحت فشار مأموران چنین ادعایی را مطرح کردم.  متهم درباره اینکه تلفن همراه مقتول را از کجا به دست آورده ‌است، گفت: من این گوشی را از یک دست‌فروش خریدم؛ فکر نمی‌کردم دزدی باشد. من فقط می‌خواستم مدتی در ایران باشم و در کنار برادرم کار کنم اصلا هم قصدم خرید مال دزدی نبوده ‌است. همه اعترافاتی که در دادسرا داشته‌ام را پس می‌گیرم و خواستار برائت هستم.


من فقط می‌خواستم مدتی کوتاه در ایران بمانم و بعد برگردم به کشورم که این‌طور شد و الان سه سال است در زندان هستم و خواستار آزادی هستم.  با پایان جلسه رسیدگی، هیأت قضات برای صدور رأی دادگاه وارد شور شدند و متهم را با توجه به مدارک به‌دست‌آمده و گفته‌های برادرش و اعترافات اولیه‌اش در دادسرا و نتیجه گزارشات پزشکی قانونی، به قصاص محکوم کردند.


  اخبار حوادث  - شرق