مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

حد و حدود آرایش دختران



 

حد و حدود آرایش دختران, آرایش دخترانه

  حد و حدود آرایش دختران

در مورد حدود آرایش دختران بگویید. وقتی آرایش ملایمی می‌نمایم، احساس اعتماد به نفس می‌کنم، اما نگران معصیت نیز هستم. اسلام چه می‌گوید؟

آرایش از یک سو تعاریف متفاوتی در عرف دارد و از سوی دیگر حدود و چگونگی‌های متفاوتی؛ لذا لازم است کاربران گرامی (اعم از دختر یا پسر) به نکات ذیل توجه نمایند:

الف – اگر تعریف آرایش «تمیزی و مرتبی» باشد، نه تنها بد و مذموم نیست، بلکه ضروری بوده و از موارد بسیار مۆکد آموزه‌های اسلامی می‌باشد. بزرگان اسلام، به ویژه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و اهل بیت عصمت (علیه السلام)، نه تنها همیشه تمیز و مرتب بودند، بلکه به تمیزی و آراستگی سفارش‌ها و تأکیدهای بسیاری نموده‌اند.

ب – اگر تعریف و منظور از «آرایش» همان معنای رایج باشد، یعنی به اصطلاح دست بُردن به سر و صورت و زینت بخشی با لوازم آرایشی، آن هم به خودی خود بد و مذموم نیست و بسیار کار خوب و مستحبی است، منتهی به شرطی که حاشیه‌ی گناه نگردد و معصیتی بر آن مترتب نگردد. مثل آرایشی که موحب هتک حرمت می‌شود و یا در معرض نگاه نامحرم قرار می‌گیرد و موجب جذبه و تحریک حرام می‌گردد. اما آرایش برای خود و یا محارم، به ویژه برای همسر، مورد توصیه و تأکید آموزه‌های دینی است. از امام حسن (علیه السلام) پرسیدند: چرا خود را این چنین آراسته کرده‌اید؟ فرمود: «إِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ الْجَمَال»، یعنی خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد. در احادیث فراوان ذکر شده که خداوند متعال دوست دارد بنده‌ی خود را تمیز، مرتب و زیبا ببیند. به همین دلیل به مردان توصیه شده که وقت نماز مرتب باشید، لباس‌های خوب‌تان را بپوشید، خود را خوشبو کنید و به زنان نیز توصیه شده که وقت نمایش آراسته و خوشبو باشید.

ج – بدیهی است که انسان چون فطرتاً عاشق آن جمیل (الله جلّ جلاله) است، فطرتاً زیبایی را دوست دارد و جذب آن می‌شود و به همین دلیل آرایش برای نامحرم حرام است. اما باید دقت نمود که «اعتماد به نفس» نباید مبتنی و متکی بر ظواهر باشد. این ضعف یک انسان است که گمان کند شکل و قیافه، قد بلند، پول، میز، کلفتی بازو، رنگ چشم و ابرو یا رُژ گونه و لب، برای او ارزش و اعتباری می‌آورد.

دقت شود که وقتی انسان پول یا منصب به رخ می‌کشد، هر کس جذب شود، جذب پول و منصبش شده است و نه خودش. لذا رفقایش مگسان دور شیرینی خواهند بود. و هر کس (به ویژه بانوان) زیبایی‌ها و جاذبه‌های جنسی خود را به عموم عرضه کند، دیگران با تحریک شهوت‌شان جذب جنسیّت او شده‌اند و نه خودش. لذا این گونه جذبه‌ها ارزش و افتخاری نیست که اعتماد به نفس نیز بیاورد.

د – آرایش در فرهنگ متعارف، دو شاخصه دارد که عبارتند از «عادت» و «مُد»، که البته هیچ کدام اصالت ندارند.

بدیهی است وقتی دختر عادت کرده است که هر روز قبل از خروج از منزل خود را کم یا زیاد آرایش کند، یک بار که این کار را انجام ندهد، گمان می‌کند که خیلی زشت یا شبیه مُرده شده است! در حالی که این فقط گمان اوست؛ واقعیتی ندارد و به خاطر عادت است.

در کشورهای اروپایی تقریباً محال است که ببینید دختری برای رفتن به دانشگاه یا سر کار خود را آرایش کرده باشد. اما در اینجا گاه می‌بینید که دختر یا زنی، دیشب یک شو دیده و امروز برای آن که سیب زمینی و پیاز بخرد، خود را مانند آن خواننده یا هنرپیشه که فقط روی سن آن شکلی بوده درآورده و در صف اتوبوس، تاکسی خطی یا مترو می‌ایستد؟!

در فرهنگ غرب چنین عادتی وجود ندارد و این فرهنگ منحط آرایش برای دیگران و در هر گذر و مجلسی، فقط به جهان سومی‌ها و به ویژه آسیایی‌ها و بالاخص مسلمانان القا و تحمیل شده است، که البته برای آنان بار فرهنگی، سیاسی و نیز اقتصادی هم دارد.

در کشورهای اروپایی تقریباً محال است که ببینید دختری برای رفتن به دانشگاه یا سر کار خود را آرایش کرده باشد. اما در اینجا گاه می‌بینید که دختر یا زنی، دیشب یک شو دیده و امروز برای آن که سیب زمینی و پیاز بخرد، خود را مانند آن خواننده یا هنرپیشه که فقط روی سن آن شکلی بوده درآورده و در صف اتوبوس، تاکسی خطی یا مترو می‌ایستد؟!

امروزه شاهدیم که اغلب دختران ما حتماً کیف دستی بزرگ یا کوچک حمل می‌کنند و اگر داخل آنها را ببینیم، به اندازه یک جهیزیه کامل یا دست کم یک میز گریم سینمایی یا تلویزیونی، لوازم آرایشی وجود دارد؟! چرا که بدون همراه داشتن آن وسایل، اعتماد به نفس ندارد.
مد-مارک

یک شاخصه دیگر مُد است. خواه قدیمی باشد و خواه جدید، خواه زیبا باشد و خواه زشت و تنفر‌انگیز. مثلاً در یک زمانی مُد چنین بود که هر کس خط روژی بیرون از خط لب می‌کشید، می گفتند احتمالاً عقب افتاده یا کلاً دیوانه است، اما امروز این مُد شده، لذا بسیاری حتی اگر لب پهنی داشته باشند، آن را کوچک‌تر از حد معمول دیده و حتماً با رژ یا حتی تاتو جبران مافات می‌کند، چرا که مُد چنین القا کرده است!

یا زمانی ژولیدگی موی آقایان نشان از کثیفی، بی‌فرهنگی و نامرتبی آنان بود، اما امروزه ده‌ها هزار تومان هزینه می‌کنند که مویشان به شکل ژولیده که مُد شده آرایش کنند! تا همین چند سال پیش برای مردان عیب بزرگی بود که قسمتی از بدنشان نمایان باشد اما امروزه مُد شده که برخی با پوشیدن شلوار فاق کوتاه، و پیراهن های کوتاه قسمتی از بدن خود را عریان نگه می دارند و تا می بینند کسی رد می‌شود، حتماً دولا می‌شوند تا چیزی از زمین بردارند! یک روز خواننده‌ای که خوش تیپ و خوش صدا بود و لباس‌های زیبا می‌پوشید مُد بود و امروز خواننده شصت ساله‌ای (مایک جاگر Mick Jagger) معروف می‌شود چون صدا ندارد و ادای میمون را در می‌آورد!

اصل تمیزی، مرتبی، آرایش و زیبا و جذاب کردن خود در اسلام بسیار ممدوح و مورد سفارش است، اما نه به گونه‌ای که عقل را ضایع کند، بصیرت را کور کند، ظواهر را ارزش و باطن را بی‌ارزش کند، سبب سطحی‌‌نگری و خواری شود ... و یا موجب معصیت و انحراف فرد و جامعه گردد. لذا اسلام برای آرایش (مرد و زن) نیز حدود تعریف کرده است. چرا که دین کامل است و دین کامل دینی است که در هر شأنی از شئون بشر دستور العملی از ناحیه حق تعالی داشته باشد. مسلمان زمان و مکانی نمی‌یابد که در آن خدا نباشد و او را به خود رها کرده باشد تا به جای اطاعت از باریتعالی و تأسی به انسان کامل و اسوه حسنه، تابع مُد و مقلد مانکن‌ها گردد

البته عُرف هم نقش دارد. یک موقع برداشتن زیر ابرو مخصوص بانوان و نشان از تأهل بود و شاید اکنون نباشد و حتی برخی از آقایان نیز زیر ابرو بر می‌دارند.

- پس، بدیهی است که نه عادت اصالتی دارد و نه مُد ارزش است و تغییر دائم و مستمر آنها نیز دال بر مدعاست. لذا نباید سبب اعتماد به نفس گردد.

ه – پس، اصل تمیزی، مرتبی، آرایش و زیبا و جذاب کردن خود در اسلام بسیار ممدوح و مورد سفارش است، اما نه به گونه‌ای که عقل را ضایع کند، بصیرت را کور کند، ظواهر را ارزش و باطن را بی‌ارزش کند، سبب سطحی‌‌نگری و خواری شود ... و یا موجب معصیت و انحراف فرد و جامعه گردد. لذا اسلام برای آرایش (مرد و زن) نیز حدود تعریف کرده است. چرا که دین کامل است و دین کامل دینی است که در هر شأنی از شئون بشر دستور العملی از ناحیه حق تعالی داشته باشد. مسلمان زمان و مکانی نمی‌یابد که در آن خدا نباشد و او را به خود رها کرده باشد تا به جای اطاعت از باریتعالی و تأسی به انسان کامل و اسوه حسنه، تابع مُد و مقلد مانکن‌ها گردد.

منبع:x-shobhe.com


ویدیو مرتبط :
آرایش چیست ؟؟؟ طنز خنده دار آرایش دختران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل آرایش بیش از حد زنان و دختران از دید متخصصان



علل آرایش بیش از حد زنان,دلایل آرایش بیش از حد زنان

آرایش بیش از حد کمبودهای عاطفی شان را برطرف می کنند

امروزه آرایش کردن بخش جدایی ناپذیر زندگی بعضی از زنان و دختران جوان ایرانی شده و بی جهت نیست که ایران مقام هفتم دنیا در مصرف لوازم آرایشی را به خود اختصاص داده است. گاهی آرایش بعضی از همین زنان و دختران به قدری تند و غلیظ می شود که از میان رنگ های مختلف به سختی می توانید چهره واقعی فرد را در ذهن تان ترسیم کنید.از هر یک بپرسید چرا آرایش می کنند، دلایل خاص خودشان را دارند. یکی عاشق آرایش کردن است، دیگری دوست دارد زیباتر شود، آن یکی هم به توصیه دیگران و با تصور حضور بهتر در اجتماع و ... اقدام به این کار می کند. صرف نظر از دلایل گفته شده، چرا بعضی از زنان و دختران بیش از حد آرایش می کنند؟علل آرایش بیش از حد زنان و دختران چیست؟ همین سوالات را از سه متخصص پرسیدیم. پاسخ های آنان را در ادامه بخوانید.

آرایش بیش از حد کمبودهای عاطفی شان را برطرف می کنند
خداوندخالق زیبایی هاست و زیبایی را دوست دارد. انسان هم به عنوان اشرف مخلوقات از این قاعده مستثنی نیست و دوست دارد همیشه زیبا باشد. بسیاری از خانم ها هم دوست دارند به خودشان برسند و از نظر زیبایی همیشه کمبودی نداشته باشند. به نظر من کسانی که آرایش های غلیظ می کنند یا جراحی های مختلف با هدف زیباتر شدن انجام می دهند، دوست دارند در کانون توجه باشند.

یکسری خلأهای عاطفی - احساسی، محبت، نداشتن توجه از سوی خانواده و همسر باعث می شود تا آن خانم موجودیت خودش را به نحوی نشان بدهد و به همه بگویدکه من هستم و به عنوان انسان، وجود خارجی دارم.

کسی که خلأ عاطفی - احساسی دارد، فردی است که در دوران کودکی، نوجوانی و در جوانی که ازدواج کرده، از طرف خانواده خودی ا همسرش، از زیبایی اش تعریف و تمجید نشده و همیشه سرکوفت شنیده است و چون سر دلش مانده که همسرش یا خانواده اش به او بگویند چه زیبا هستی، چون توجهی نمی کند همه را کنار می گذارد. این می شود همان خلأ احساسی که از دوران کودکی تا زمان ازدواجش و پس از آن همراه او بوده است. چنین خانمی حاضر است مردم هر تصوری در مورد او داشته باشند ولی به جایش از او تعریف و تمجید کنند.

البته شاید جلب توجه کردن دیگران تا اندازه ای خوب است ولی اگر از اندازه اش خارج شود، اختلال روحی و روانی محسوب می شود.چنین فردی می خواهد به نحوی خودش را به مردم نشان بدهد تا به او بگویند که چقدر زیبا و قشنگ شده ای.


از نظر روانشناسی چنین خانم هایی از مکانیسم دفاعی به نام جبران استفاده می کنند تا کمبودهایشان را از طریق آرایش کردن بیش از حد برطرف کنند. خانم هایی که آرایش غلیظ می کنند، به هیچ وجه به بُعد منفی موضوع نگاه نکرده و به این فکر نمی کنند که ممکن است دیگران تصور کنند او مشکل اخلاقی دارد.

من همیشه تاکیدم بر این است که خانم ها در چارچوب خانواده و برای شوهرشان هر مدلی که دوست دارند آرایش کنند. این به نظر من ایرادی ندارد اما آرایش بیش از حد، یعنی اینکه آن خانم متعلق به دیگران است و این قشنگ و جالب نیست. اینکه آقایی اجازه می دهد خانمی آرایش بیش از حد کند و در محفلی بیاید و میان چند زن و مرد دیگر هم دیده شود، چه تصوری در مورد آن خانم و آقا در ذهن دیگران به وجود می آورد؟ یا مرد بی غیرت است یا می خواهند نشان بدهند که فرهنگ مخا بالاست.

البته آرایش بیش از حد و غلیظ مشکلات خاص خودش را در پی دارد. شاید برای یک مدت کوتاه برای خانمی که آرایش بیش از حد را انجام می دهد، خوشایند باشد اما در درازمدت تبعاتت منفی دارد. تصوراتی که مردم درباره او خواهند داشت، مطلوب نخواهد بود. خانمی که همیشه در حال آرایش کردن است، وقتی آرایش ندارد درست مثل این است که چیزی گم کرده باتشدو این قشنگ نیست؛ این یعنی اینکه از خویشتن خودمان جدا شده ایم، ماسک زده ایم و اگر ماسک و نقاب را از صورتمان برداریم، قبولمان ندارند. آرایش کردن بیش از حد به نوعی خودفروشی روانی است. اینگونه خانم ها روح و جسم شان را به تفکرات دیگران می فروشند، عزت نفسی ندارند و خود را به راحتی بازیچه دست دیگران می کنند.

آرایش کردن,آرایش غلیظ,لوازم آرایشی

آرایش بیش از حد، تحریک مردان نامحرم را نیز در پی دارد

عامل اصلی آرایش بیش از حد زنان، توهم خودزشت انگاری
از دیرباز تاکنون و در طول تاریخ، زنان و مردان همیشه مطابق با شرایط روز و امکانات موجود، اقدام به آرایش کردن و زیباتر شدن می کردند. اصولا آرایش کردن به قصد جلوه بهتر داشتن صورت انجام می شود و در این میان خانم ها استقبال چشمگیری از آن می کنند. از نگاه رفتارشناسی، علت آرایش کردن را می توان در محورهای زیر جستجو کرد:

- آرایش به قصد زیباتر شدن در مهمانی ها یا مجالس مشابه که یک امر عادی و طبیعی محسوب می شود.

- آرایش به حد افراط و زیاده روی حتی برای خرید جزیی ترین ملزومات زندگی همچون نان و سبزی.

- آرایش به قصد رقابت و چشم و هم چشمی یا بزرگتر جلوه کردن از سن خود.

البته رفتارشناسان دلایل مختلفی را برای آرایش کردن بانوان ذکر می کنند. عده ای می گویند علتش این است که خانم ها فقط صورتشان بیرون است، عده ای دیگر نیز اعتقاد دارند چون فرصت های دیگری در اختیار زنان و دختران نیست، آنها در خیابان ها و معابر آرایش خود را به نمایش می گذارند.

اما براساس مشاهدات و پژوهش هایی که بنده در این زمینه داشتم، مهمترین علت گرایش بعضی از خانم ها به آرایش بیش از حد دختران و زنان، توهم خود زشت پنداری است. کسی که خود را زیبا بداند، نیازی به آرایش های مصنوعی ندارد؛ بنابراین بخشی از زنان و دختران تصور می کنند با آرایش زیاد معایب چهره شان پوشیده می شود؛ در حالی که 85 درصد لوازم آرایش موجود در بازار ایران، تقلبی است و کشور ما در مصرف لوازم آرایش، مقام هفتم دنیا و در آسیا مقام دوم را به خود اختصاص داده است.

در بسیاری از کشورهای اروپایی، دختران و زنان جوان تا 40 سالگی یا آرایش نمی کنند یا اگر به جهاتی قصد این کار را داشته باشند، بسیار ساده و کمرنگ این کار را انجام می دهند. به جای آن بانوان بالای 50 سال آرایش می کنند. بانوان اروپایی و آمریکایی بر این اعتقاد هستند که دختران جوان زیبا هستند و نیازی به استفاده از لوازم آرایشی ندارند.

با آنکه از نظر علم روانشناسی، لوازم آرایشی وابزار آن همچون موی مصنوعی، مژه مصنوعی یا نگین ها و فلزات مورد استفاده در دندان ها و چهره یک عمل موقت است اما برای بدن زیان های مختلفی از جمله ریزش مو، پیری پوست، اختلالات کبدی و هورمونی و جذب فلزات خطرناک به بدن و ده ها عارضه خطرناک دیگر را بر اثر مصرف زیاده از حد لوازم آرایشی تقلبی به همراه دارد.

متاسفانه شوهران بسیاری از زنان ایرانی آنها را نمی بینند. برای اینکه وقتی شوهرشان به خانه می آید، زنان خسته از کار روزانه بدون توجه به سر و وضع خود در خانه حضور دارند اما همین ها وقتی می خواهند برای خرید یک زیپ به خیابان بروند، انواع و اقسام لوازم آرایشی را مصرف می کنند، در حالی که این رفتار از نگاه روانی، وارونه کاری است.

زنان باید جلوه های زیبایی خود را برای شوهرانشان به نمایش بگذارند نه مردان و پسران بیگانه در خیابان اما متاسفانه زنان و دختران الگوهای رفتاری نادرستی را از والدین خودشان گرفته تا هنجارسازانی همچون هنرپیشه ها و امثال آنها و روش های نادرست در جامعه را دنبال کنند.

با توجه به اینکه در کشور ما، بانوان و زنان به طور اکثریت از زیبایی نسبی برخوردار هستند اما قدر خود را نمی دانند و با جراحی های مختلف و لوازم آرایشی، چهره خود را تغییر می دهند؛ به طوری که بعضی اوقات شناخت شان برای نزدیکانشان دشوار می شود.

عقده خود زشت انگاری، ترس از تمسخر دیگران و همچنین نگرانی از عقب ماندن از قافله آرایش کرده ها، بسترهای فکری بخشی از زنان و دختران جامعه ما است. آرایش بیش از حد تبعات و عوارض خاص خودش را هم به دنبال دارد. اولین عارضه آرایش بیش از حد زنان و دختران خروج ارز در قبال ورود لوازم آرایش قلابی به کشور است. دومین زیان آرایش بیش از حد، ایجاد تزلزل در ارکان خانواده است. وقتی یک مرد در خیابان این مانکن های رنگ روغن زده ار می بیند و در خانه همسر خود را ساده ملاحظه می کند، در مقام مقایسه برمی آید.

به هر حال انسان همیشه در معرض فریب شیطان است و همین مسئله ممکن است سبب ایجاد روابط فراخانواده ای شود. آرایش بیش از حد، تحریک مردان نامحرم را نیز در پی دارد، به طور که بعضی از آنها به خاطر غرایز نفسانی ممکن است حتی دست به جنایت هم بزنند.

علل بیش از حد آرایش زنان و مشکل کمبود نفس
به اعتقاد من یک علت زیاده از حد آرایش کردن بعضی از خانم ها، یاد گرفتن این رفتار است. یعنی این رفتار و این روش را از ابتدای نوجوانی و به دلیل الگوبرداری از مادر و خواهر خود انتخاب کرده اند. آرایش کردن بخش تفکیک نپذیر آنان شده و ممکن است برای جلب توجه دیگران هم نباشد. دلیل دوم برمی گردد به اعتماد به نفس. یعنی خیلی وقت ها افراد با آرایش کردن یک هویت جدید پیدا می کنند و احساس رضایتمندی و خشنودی به آنها دست می دهد. فرد با این کار احساس رشد و تفاوت می کند. انگار به آن چیزی که می خواهد رسیده است. احساس می کندن با آرایش بیش از حدی که می کند، به آن زیبایی که به دنبالش است دست پیدا کرده است. احساس می کند متفاوت با دیگران است، ضمن اینکه نیازی هم به نگاه و توجه دیگران نخواهد داشت. او برای دل خودش آرایش می کند تا به آن زیبایی که دوست دارد برسد. همین که احساس رضایتمندی به او دست می دهد کافی است و اصلا برایش مهم نیست که بقیه او را ببینند یا نبینند.

البته همیشه اینطور نیست که حتما کسی که بیش از حد آرایش می کند، الزاما کمبودی در زندگی اش دارد. سعی می کنم نگاهم به این موضوع متفاوت باشد زیرا هستند کسانی که این نگاه را دارند و برای دل خودشان آرایش می کنند. حالا شاید به نگاه دیگران هم اهمیتی ندهند.

انجام آرایش های غلیظ تبعات منفی هم دارد. اولین اتفاقی که می افتد این است که ارضای نیاز کاذبش باعث می شود تا نیاز او به سازندگی و موفقیت با مشکل مواجه شود؛ یعنی در دوران نوجوانی باید یک چیزی خلق کنند و سبب بروز تحولی در پدیده ها شود اما به جایش با آرایش کردن بیش از حد، خودش را از هدف اصلی که همان موفقیت است دور می کند. چنین خانم هایی به دلیل آرایش غلیظی که دارند، چون آسیب های رفتاری و کلامی متوجه آنها می شوند، حتما باید مراقب خودشان باشند.

پسران جوان هم از آسیب های آرایش بیش از حد زنان و دختران  غلیظ برخی بانوان در امان نیستند. این مسئله به خصوص روی پسرهایی که هنوز به پختگی لازم نرسیده اند، تاثیر بیشتری دارد. آرایش غلیظ بعضی از خانم ها باعث می شود تا پسر به جای اینکه به خلاقیت فکر کند، به آرایش های خاص آنها نگاه کند. مواردی داشتم که از آرایش غلیظ خانم ها لذت می بردند. مادری آمد و گفت که بچه من دیر به خانه می آید. علتش را پرسیدم گفت که از دیدن آرایش غلیظ خانم ها کیف می کند و فقط برای دیدن زیبایی هایشان آرام حرکت می کند و به همین علت است که دیر به خانه می رسد.
منبع:مجله تندرستی