اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

2 میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور/ 6 درصد افراد به اینترنت اعتیاد دارند



اخبار,اخبار اجتماعی ,آمار ابتلا به اعتیاد

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، آمار ابتلا به اعتیاد را یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در کشور عنوان کرد که با مصرف‌کنندگان تفننی به ۲ میلیون نفر می‌رسد.

 احمد حاجبی در نشست خبری هفته سلامت روان، اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما پایین بودن سطح سلامت روان جامعه است که به تبع آن مشکلات زیادی خواهیم داشت. یکی از این مشکلات توجیه علائم ابتلا به مشکلات روانشناختی برای عدم مراجعه است و در صورت مراجعه برخی به‌دلیل ترس از «انگ»، درمان را ادامه نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه پذیرش ابتلا به بیماری جسمانی برای مردم آسان‌تر از ابتلا به بیماری روانی است، افزود: مردم بیماری جسمانی خود را در جمع معرفی می‌کنند، ولی متأسفانه خفیف‌ترین اختلالات روانی با انگ همراه است.

حاجبی گفت: در آماری که از مبتلایان به اختلالات روانی، به‌دست آمد مشخص شد که رایج‌ترین علت عدم حضور برای تشخیص و درمان این بود که مردم فکر می‌کردند، مشکل خودش برطرف می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که تعرفه بالای خدمات روانپزشکی و روانشناسی و داروها، منجر به عدم مراجعه و در ادامه درمان توسط برخی مبتلایان به اختلالات روانپزشکی و روانشناختی می‌شود، اظهار داشت: باور نادرستی درمورد کیفیت داروهای ایرانی وجود دارد، از طرفی افراد می‌توانند از سیستم‌های دولتی برای دریافت خدمات روانپزشکی استفاده کنند.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: چرخه‌ای که با قرار دادن روانشناس برای ساکنان حاشیه شهرها تعریف کرده‌ایم، اگر در سطح کشور ادامه یابد، به تحولی بزرگ منجر می‌شود.

حاجبی دسترسی به خدمات تخصصی در مراکز دولتی را کم عنوان کرد و در پاسخ به این سؤال که وضعیت سلامت روان ما نسبت به گذشته چگونه است، گفت: معمولاً مطالعات همه‌گیرشناسی بین 5 تا 7 سال زمان می‌برد.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، آمار ابتلا به اعتیاد را یک میلیون و 350 هزار نفر در کشور عنوان کرد که با مصرف‌کنندگان تفننی به 2 میلیون نفر می‌رسد.

حاجبی در پاسخ به سؤال دیگری درمورد ارائه خدمات روانپزشکی و روانشناختی به دانش‌آموزان تصریح کرد: در ارائه خدمات تخصصی به وزارت آموزش و پرورش آماده‌ایم. باید آموزش مهارت‌های فرزندپروری به والدین و مهارت‌های زندگی را به دانش‌آموزان جهت توانمندسازی آنها ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه بیماری‌های روانپزشکی، علت و معلول مشخصی ندارند، گفت: استاندارد تشخیص درمورد بیماری‌های روانپزشکی، مصاحبه بالینی روانپزشک و روانشناخت است، ولی برخی فاکتور خطر مانند ژنتیک و محیط می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های روانپزشکی و روانشناختی را بیش‌تر کند.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، استفاده از تکنولوژی مانند تلفن همراه را در سلامت روان وابسته به مدیریت تکنولوژی دانست و تصریح کرد: امواج موبایل علاوه بر کودکان بر بزرگسالان نیز مؤثر است. به نظر می‌رسد باید مدیریت استفاده از ابزارها و تکنولوژی که به شرایط فرهنگی وابسته است را ایجاد کنیم. اکنون اعتیاد به اینترنت در جهان، 6 درصد برآورد شده است.

وی خاطرنشان کرد: شادی و خنده می‌تواند در ایجاد سلامت روان مؤثر باشد، برنامه‌هایی مانند «خندوانه» برای افراد مفید و مثبت است و می‌تواند لحظات شادی را برای آنها فراهم کند که در ایجاد سلامت روان افراد جامعه مؤثر است.

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
آخر عاقبت مصرف مواد مخدر از زبان زن مصرف کننده شیشه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف سالانه 30تن داروی ترک اعتیاد درکشور/ 21 درصد کارگران مصرف‌کننده مواد مخدر



 اخبار اجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی, ستاد مبارزه با موادمخدر

قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه سال گذشته 30 هزار نفر به علت مصرف موادمخدر جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: نزدیک به 790 هزار معتاد را تحت پوشش درمان داریم که برای این امر سالانه بیش از 30 تن دارو مصرف و بیش از 10 هزار میلیارد خسارت به کشور وارد می‌شود.

به گزارش ایسنا ، علیرضا جزینی در اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری اعتیاد و رسانه که در ایوان شمس در حال برگزاریست، با بیان اینکه اعتیاد جزو 5 آسیب اجتماعی مهم کشور است که مقام معظم رهبری بر ضرورت مبارزه با آن تاکید کرده‌اند، گفت: در برنامه ششم توسعه نیز تکلیف شده است که 25 درصد از آمار مربوط به اعتیاد کاهش یابد.

وی افزود: در سال 1385 نیز مقام معظم رهبری 11 سیاست را ابلاغ کردند. مجموع اقدامات ما در پنج حوزه پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، دیانت و توانمندسازی خلاصه می‌شود اما مهم‌ترین آنها مباحث پیشگیرانه است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه ریاست این سازمان برعهده رییس جمهور است و 24 سازمان عضو و مرتبط با این ستاد همکاری می‌کنند، گفت: هر سازمانی وظیفه خود را برابر قانون و مصوبات ستاد می‌داند و در این میان مهم‌ترین وظیفه ، وظیفه پیشگیرانه است.

جزینی به نقش هنرمندان در پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: هنر یک امر فطری است و می‌توانیم با هنر در زمینه تنوع، تحرک، پویایی و نفوذ اجتماعی تلاش کنیم و این نیروی ارزشمند را به استخدام اندیشه‌ها و اهداف عالی انسانی در آوریم.

وی ادامه داد: در این میان برای اثربخش‌کردن هنر، افزایش جذابیت، انتقال غیرمستقیم پیام، نمایش حرکات به هم پیوسته و اثربخش، ماندگار و اثرگذاری عاطفی می‌تواند مفید فایده واقع شود.

3 درصد افراد جامعه گرفتار اعتیاد هستند

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با بیان اینکه 600 میلیارد دلار گردش مالی موادمخدر در دنیاست، گفت: قاچاقچیان موادمخدر از این مسیر در ایران 3 میلیارد دلار منفعت می‌برند و از این کار دست‌بردار نیستند. متاسفانه مصرف موادمخدر سنتی در گذشته به سمت مواد صنعتی چون شیشه رفته است و تنها سازمان ملل 540 نوع موادمخدر صنعتی را گزارش کرده است.

جزینی افزود: ساخت و تولید مواد صنعتی در گوشه آشپزخانه‌ها قابل انجام است و ما سال گذشته 220 کارگاه و آشپزخانه تولید شیشه را منهدم کردیم. امسال تاکنون 70 تن موادمخدر کشف شده است و سال گذشته نیز 618 تن موادمخدر کشف شد که دو تن از آن شیشه بود.

وی با بیان اینکه 3 درصد افراد جامعه گرفتار اعتیاد هستند، گفت: نزدیک به 790 هزار معتاد را تحت پوشش درمانی داریم و برای این امر بیش از 30 تن دارو در سال مصرف و بیش از 10 هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: باید بر روی خنثی‌سازی باورهای غلط کار کنیم، چرا باید برخی بانوان آرایشگاه‌ها را با داروخانه‌ها اشتباه گرفته و در آنجا قرص لاغری تهیه کنند که دارای آمفتامین است. ما سال گذشته 30 هزار مرگ به علت مواد مخدر داشتیم، یعنی هر 8 ساعت یک نفر جان خود را از دست داده است.

جزینی با بیان اینکه سال گذشته 17 برنامه در رسانه ملی درباره اعتیاد تولید شد، گفت: امسال نیز 9 برنامه مستمر در رسانه ملی داریم اما هنوز جریان‌سازی نشده است. باید ایجاد موج اجتماعی برای این فرآیند را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از 300 هزار نفر با شماره تلفن 09628 تماس گرفتند که 80 درصد آنها را بانوان تشکیل می‌دادند، این موضوع نشان‌دهنده آن است که مادران نگران زندگی و فرزندان خود هستند و باید مهارت فرزندپروری را برای آنها دنبال کرد. باید خانواده‌ها حساس شوند. ما مردم را غریبه نمی‌دانیم و آمارهایی را منتشر می‌کنیم. اینکه یک درصد دانش‌آموزان مصرف کننده موادمخدر هستند و به عنوان مثال اگر دانش‌آموزی تغییر رفتار می‌دهد، بسیاری از روزها با تاخیر به منزل می‌رود، پرخاشگر می‌شود، باید نسبت به او مشکوک شد و یا اینکه داشتن فندک اتمی نشانگر مصرف شیشه است. باید همه این مسائل را به خانواده‌ها آموزش دهیم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر بر ضرورت توجه به مساله نشاط اجتماعی تاکید کرد و گفت: برنامه‌ای در این خصوص در ستاد مبارزه با موادمخدر در دست طراحی است. 72 درصد دانشجویان ما می‌گویند که دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند اوقات فراغت آنها را پر کنند.

جزینی در خاتمه خاطر نشان کرد: تقویت سرمایه اجتماعی و حفظ سرمایه انسانی باید مورد توجه قرار بگیرد، چرا باید 21 درصد کارگران ما در محیط‌های صنعتی مصرف‌کننده موادمخدر باشند.