اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

2 خط لوله اصلی گاز ایران را سیلاب برد



2 خط لوله اصلی گاز ایران را سیلاب برد

با وجود وقوع سیل در منطقه "کراسنادرسکی کرای" روسیه، یک سیلاب فصلی در جنوب کشور منجر به آب بردگی 2 خط لوله اصلی انتقال گاز طبیعی ایران شد که خوشبختانه این حادثه منجر به توقف انتقال گاز نشد.

طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی خطوط لوله 56 اینچی گاز که از آنها به عنوان شریان اصلی انتقال فشار قوی گاز یاد می شود، مستلزم رعایت یکسری از قوانین و مقرارت ایمنی و اجرایی است.

بر اساس منشور بهداشت، ایمنی و محیط زیستی (HSE) که سالانه توسط وزیر نفت به تمامی واحدهای بهره برداری صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ابلاغ می شود، برای ساخت و دفن خطوط اصلی انتقال گاز در سایز 56 تا 40 اینچ باید یکسری استانداردهای بالای ایمنی رعایت شود.

مطابق با این قوانین علاوه بر رعایت حریم خطوط لوله فشار قوی انتقال گاز طبیعی باید عمق دفن خطوط اصلی گاز به نحوی انجام شود که وقوع هرگونه حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و یا حرکت گسل‌ها کمترین اختلال و خسارت را به شبکه انتقال گاز وارد کند.

 

در شرایط فعلی ایران با بیش از 33 هزار کیلومتر شبکه انتقال فشار قوی گاز، چهارمین شبکه خطوط لوله انتقال گاز جهان را پس از کشورهایی همچون روسیه، آمریکا و کانادا را در اختیار دارد به طوری‌که ظرفیت انتقال گاز ایران به 700 میلیون مترمکعب در روز افزایش داده است.

با این وجود گزارش‌های رسمی شرکت انتقال گاز ایران (متولی اصلی بهره برداری و نگهداری خطوط لوله گاز کشور) حاکی از آن است که وقوع برخی از سیلاب‌ها و بارندگی‌های فصلی خسارت‌هایی را به خطوط لوله انتقال گاز کشور وارد کرده است.

 

در بخش از این گزارش به نقل از یحیی علی‌پور معاون عملیات خطوط لوله منطقه 10 شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به " اتمام عملیات پوشاندن نقاط نمایان شده در اثر آب بردگی خطوط لوله گاز سراسری پنجم و ششم گاز" اعلام شده است: این عملیات به مدت 57 روز و در مجموع به طول 407 کیلومتر از مسیر خطوط لوله پنجم و ششم گاز انجام شده است.

ذکر این نکته ضروری است که در سیل عظیمی که هفته‌جاری در منطقه "کراسنادرسکی کرای" جنوب روسیه به وقوع پیوست با وجود تلفات گسترده جانی و مالی اما تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر آب بردگی خطوط لوله انتقال نفت و گاز منتشر نشده است.

با این وجود در استان‌های کویری و کم بارشی همچون بوشهر و خوزستان، وقوع یک سیلاب فصلی منجر به رانده شدن و آب بردگی 2 خطوط لوله اصلی انتقال گاز طبیعی ایران شده است که نادیده گرفتن این حوادث علاوه بر کاهش ضریب ایمنی شبکه انتقال گاز می‌تواند در آینده معضلات متعددی را به همراه داشته باشد.

 

ذکر این نکته ضروری است که یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری (خط لوله‌ای که بر اثر باران فصلی دچار آب بردگی شده است) به‌طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.

در حال حاضر مراحل تکمیل خط لوله 56 اینج ششم سراسری در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز تا مرز بازرگان را برخوردار است.

 

خط لوله پنجم سراسری گاز هم به عنوان بزرگترین خط لوله انتقال گاز ترش ایران شامل دو بخش است که بخش اول به طول 504 کیلومتر و قطر 56 اینچ گاز ترش فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی را در مسیر عسلویه ـ بوشهر ـ اهواز به منطقه آغاجاری منتقل خواهد کرد.

این خط پنج ایستگاه تقویت فشار خواهد داشت که شامل دو ایستگاه واقع در عسلویه، ایستگاه سردشت، ایستگاه خورموج و ایستگاه آب‌پخش) است. بخش دوم این خط با طول 63 کیلومتر و قطر 42 اینچ بخشی از گاز تولیدی فازهای 6 تا 8 پارس‌جنوبی را برای پالایش به پالایشگاه فجرجم منتقل می‌کند./مهر


ویدیو مرتبط :
‫انفجار خط لوله اصلی گاز شهران در تهران Explosion in Tehran‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را ...



 

 

 

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست

طی موضعی مداخله‌جویانه؛

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست


«ریچارد هالبروک» طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری‌ فرانسه، «ریچارد هالبروک»، مشارکت شرکت‌های پاکستانی و دولت ایران در طرح انتقال گاز طبیعی ایران به پاکستان را مشمول تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دانست و هشدار داد که پاکستان خود را «بیش از حد متعهد» به انجام این قرارداد نکند.

هالبروک در پاسخ به این پرسش ‌که این تحریم‌ها چگونه می‌تواند پاکستان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، در سخنانی مداخله‌جویانه گفت: «هم اکنون قانون تحریم‌های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا در حال تدوین است و پاکستان باید تا تصویب نهایی این قانون منتظر بماند.»

وی با توجه به پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان، گفت: «می‌دانیم که پاکستان برای تامین انرژی خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو است اما قوانین در حال تدوین در کنگره آمریکا ممکن است که این پروژه را نیز در بر بگیرد.»

قرارداد ساخت خط لوله و انتقال گاز طبیعی از ایران به پاکستان هفته گذشته پس از ماه‌ها رایزنی بین دو کشور نهایی شد و قرار است با اجرایی شدن این قرارداد از ماه مارس سال ۲۰۱۴ میلادی، روزانه ۲۱.۵ میلیون متر مکعب گاز ایران برای مدت ۲۵ سال به پاکستان صادر شود.

این طرح که «خط لوله صلح» نامگذاری شده است، قرار بود در دهه ۱۹۹۰ میلادی به اجرا در آید و گاز ایران را به پاکستان و از آنجا به هند منتقل کند اما هند از مشارکت در این پروژه خودداری کرده است...../تحلیل:ایلنا