اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

2ایرانی دیگر در مالزی به اعدام محکوم شدند



2ایرانی دیگر در مالزی به اعدام محکوم شدند

دادگاه عالی ˈشاه عالمˈ مالزی دو مرد ایرانی را به جرم قاچاق مواد مخدر به اعدام و یک زن خانه دار را به 16 سال زندان محکوم کرد.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری ˈمالای میلˈ و خبرگزاری مالزی (برناما) اعلام کردند که یک مدیر مدرسه در ایران که سال 2011 میلادی به جرم قاچاق مواد مخدر در چمدان در فرودگاه کوالالامپور دستگیر شده، به اعدام و همسر خانه دار وی نیز به این جرم به 16 سال زندان محکوم شده اند.
 
این زوج روی هم یک کیلو و 330 گرم ماده مخدر ˈمت آمفتامینˈ حمل می کردند. مت آمفتامین که در بازار سیاه به نام شیشه معروف است، ماده ای روان گردان می باشد.
 
قاضی ˈداتوک احمدی اثناویˈ، این زن 32 ساله ایرانی به نام ˈثریا مردعلیˈ را به دلیل نبود مدارک کافی از مجازات اعدام تبرئه کرد ، اما ˈکاظم حمیدپورˈ شوهر 33 ساله وی را به اعدام محکوم کرد.
 
این قاضی مالزیایی گفت که ثریا خوش شانس بوده، چون زنان از مجازات شلاق معاف هستند.
 
وکیل این زن ایرانی اعلام کرده است، وی از کار خود پشیمان است .
 
دادگاه دیگری در مالزی ˈمیکائیل صفریˈ 39 ساله یک ایرانی دیگر را به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم کرده است.
 
وی که راننده تاکسی است، 15 نوامبر سال 2010 در فرودگاه کوالالامپور در حال قاچاق مواد مخدر دستگیر و روانه زندان شد. وی نیز 752 گرم مت آمفتامین حمل می کرده است.
 
دو خواهر ایرانی به نام های فاطمه و تهمینه 24 و 26 ساله نیز مهر ماه گذشته در مالزی به جرم حمل مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. این دو، سه سال پیش به جرم قاچاق مواد مخدر در فرودگاه بین المللی کوالالامپور دستگیر شده بودند.
 
داتوک نورچایا، قاضی دادگاه شهر شاه عالم مالزی در آخرین دادگاه این دو خواهر، دلایل دو متهم مبنی بر بیگناهی و فریب خوردن را قبول نکرد و تمام دفاعیات آنان را بدون سند و مردود خواند تا سنگینی طناب دار سوغات سفرشان شود.
 
این دو خواهر در روز پنجم ماه می سال 2011 به هنگام ورود به فرودگاه بین المللی کوالالامپور دستگیر شده و از هر کدام از آنها حدود یک کیلو و 500 گرم ماده مخدر شیشه کشف شده بود.
 
زندان های مالزی امروزه شاهد تعداد قابل توجهی از زندانیان ایرانی به جرم قاچاق مواد مخدر است. آمارها در زمینه تعداد ایرانیان زندانی در مالزی متناقض است. این آمار از 170 تا 400 نفر را اعلام شده، اما سفیر ایران در مالزی به عنوان یک مقام رسمی این آمار را حدود 222 نفر اعلام کرده است.
 
به گفته سفیر ایران در مالزی تاکنون 76 ایرانی در این کشور جنوب شرق آسیا با مجازات اعدام مواجه شده اند. حال با توجه به طولانی بودن چرخه رسیدگی به پرونده متهمان این نگرانی را ایجاد می کند که تعداد بیشتری از این افراد با مجازات اعدام روبرو شوند.
 
طبق قوانین مالزی، داشتن و حمل بیشتر از 50 گرم مواد مخدر می تواند، شامل مجازات اعدام شود.
 
درپی احکام دادگاه های مالزی در مورد اتباع ایران، ˈمرضیه افخمˈ سخنگوی وزارت خارجه ایران اواخر مهر ماه با بیان اینکه مذاکرات میان ایران و مالزی برای استرداد مجرمین ادامه دارد، گفت: با تصویب نهایی مذاکرات، این امکان فراهم خواهد شد که زندانیان ایرانیانی در صورت اثبات جرم، دوران محکومیت خود را در داخل کشور بگذرانند.
 
وی گفت: توافق استرداد مجرمین میان ایران و مالزی اکنون در حد پیش نویس است، بعد از کارشناسی و توافق کنسولی میان دو کشور لازم است که این توافقنامه به تصویب پارلمان مالزی هم برسد.
 
سخنگوی وزارت خارجه همچنین تاکیدکرد: همین که طرف مالزیایی پذیرفته است که پیش نویس این توافق نامه نوشته شود، امیدوار کننده است و ان شاالله با تصویب این توافق نامه تسهیلات لازم برای انتقال مجرمین فراهم خواهد شد.
 
ˈجلال فیروزنیاˈ سفیر ایران در مالزی نیز پس از اعلام حکم اعدام دو خواهر ایرانی در مالزی، با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد از 222زندانی ایرانی در زندان های مالزی مجرمین موادمخدر هستند، گفت که 76 نفر از این زندانیان به اعدام محکو م شده اند.
 
وی گفت که فارغ از جرم زندانیان این افراد شهروندان ایران هستند و مورد حمایت نظام قرار دارند و بخش کنسولی سرکشی دوره ای و دائمی از زندان ها انجام می دهد و پیگیر امور و رفع نیازهای مالی و دارویی آن ها می باشد.
 
سفیر ایران در مالزی همچنین گفت که درخواست رسمی از سوی سفارت ایران برای عفو تعدادی از زندانیان ایرانی در مالزی به دفتر پادشاه مالزی ارائه شده و در حال پیگیری است.
 
سردار ˈعلی مویدیˈ رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران اخیرا هشدار داد که قاچاقچیان با پیشنهاد سفر رایگان به مالزی از مردم به عنوان طعمه استفاده می کنند.
 
وی گفته بود، امروزه با استفاده از تجهیزات نوین الکترونیکی در کشورهای مبدا و مقصد امکان ترانزیت مواد به صورت هوایی نزدیک به صفر است و بیشتر این محموله ها کشف و ضبط می شود به همین علت قاچاقچیان از مسافران به عنوان طعمه استفاده می کنند. هشدار می دهم انجام چنین سفرهایی آینده خوبی را در پی ندارد.
 /ایرنا


ویدیو مرتبط :
حرفهای متهمان محکوم به اعدام !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زن سالمند ایرانی در مالزی محکوم به اعدام شد



دادگاه «شاه عالم» مرکز ایالت سلانگور مالزی روز جمعه دو خواهر ایرانی 57 و 60 ساله را که دام باندهای مواد مخدر گرفتار شده بودند به اتهام قاچاق مواد مخدر به پای میز محاکمه کشاند و یک نفر از آن ها را به اعدام محکوم کرد.

 پلیس، این دو خواهر را سه سال پیش به اتهام حمل دو کیلو و 63 گرم ماده مخدر متامفتامین در فرودگاه بین المللی کوالالامپور بازداشت کرد.

دادگاه عالی ایالت سلانگور در شهر «شاه عالم» دیروز «ر.م» 57 ساله را به اتهام حمل یک کیلو و 47 گرم مواد مخدر مجرم شناخت و محکوم به اعدام کرد، اما خواهر 60 ساله که متهم به قاچاق یک کیلو و 16 گرم متامفتامین در همان روز و همان مکان شده بود را تبرئه کرد.
این دو خواهر متهم به جاسازی مواد مخدر در چمدان خود سپتامبر سال 2012 بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، «غزالی چا» قاضی دادگاه عالی پس از آنکه 'ر.م' نتوانست از خود دفاع کند، حکم اعدام وی را صادر کرد. وی متهم به حمل این مواد از عراق به کوالالامپور است.
در همین حال قاضی گفت که 'س.م' خواهر 60 ساله پس از دفاع از اتهام وارده تبرئه شد.

وی گفت که این زن حدود 20 سال است از بیماری روانی رنج می برد و تاکید دارد چیزی در مورد مواد مخدر نمی دانسته و به دلیل اعتماد کامل به خواهرش برای تعطیلات به مالزی سفر کرده است.

«غزالی چا» قاضی دادگاه عالی ایالت سلانگور چهارشنبه گذشته نیز یک مادر و دختر ایرانی را سه سال پس از بازداشت و زندان به پای میز محاکمه کشاند و به اتهام حمل دو کیلو و 500 گرم مواد مخدر از نوع متامفتامین مجرم شناخت و حکم به اعدام آن ها داد.

باندهای قاچاق مواد مخدر طی سال های اخیر تلاش کردند مسافران ایرانی عازم مالزی را طعمه قرار داده و با سوء استفاده از ساده لوحی افراد، نیاز افراد به پول، حرص و طمع پول بیشتر و شوق سفر به خارج از کشور آن ها را وارد باندهای خود کنند.

بیش از 227 ایرانی در زندان های مالزی بسر می برند که اکثر آن ها بدون آگاهی طعمه باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند.
توجه نکردن به هشدارهایی که در مورد به دام افتادن افراد در باندهای قاچاق مواد مخدر صادر می شود، باعث شده است این تعداد ایرانی به اتهام های مختلف از جمله حمل مواد مخدر بخشی از زندگی خود را در زندان های مخوف مالزی بگذرانند.

قاچاقچیان با پیشنهاد سفر رایگان در قبال جابجایی بار تجاری از مردم به عنوان طعمه استفاده می کنند و مقامات ایرانی بارها به مردم برای هوشیاری در برابر این پیشنهادها هشدار داده اند.
حمل بیش از پنج گرم مواد مخدر در مالزی حکم اعدام در پی داشته و مقادیر کمتر از آن نیز زندان های طولانی مدت را بدنبال دارد. طبق این قانون در حال حاضر ده ها مرد و زن ایرانی محکوم به اعدام هستند و در زندان های مخوف این کشور در انتظار اجرای حکم بسر می برند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی چندی پیش نیز در بیانیه ای ضمن هشدار به گردشگران ایرانی، از آنها خواست در مسیر سفر به مالزی و یا بازگشت به کشور از قبول هرگونه وسیله و یا بسته از افراد ناشناس ایرانی و غیرایرانی خودداری کنند.

سفارت ایران در بیانیه خود اعلام کرد مالزی مقررات بسیار سختگیرانه ای در خصوص قاچاق مواد مخدر دارد، بگونه ای که بلافاصله پس از دستگیری مراتب رسانه ای شده و ضمن پخش تصویر متهم از تلویزیون و چاپ عکس در روزنامه های کثیرالانتشار، متهم روانه زندان می شود. دوره بازداشت تا رفع اتهام نیز بسیارطولانی و طاقت فرسا بوده و بایستی سه دوره دادگاه مختلف در چندین سال طی شود.


 اخبار حوادث  -  ایرنا