اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

‌اسامی نمایندگان سؤال كننده از رییس جمهور و پس گیرندگان امضا را منتشر كنید!



 

 

 

‌اسامی نمایندگان سؤال كننده از رییس جمهور و پس گیرندگان امضا را منتشر كنید!

 

عمدتاً این گونه اطلاع رسانی شده است که فلان تعداد امضا کرده اند یا فلان تعداد پس گرفته اند . آیا با مقداری عدد مواجهیم یا با انسان هایی که نام و نشان دارند و عنوان نمایندگی؟لااقل فایده انتشار اسامی این نمایندگان آن است كه مردم حوزه های انتخابیه ای كه به اینها رای داده یا نداده اند بدانند كه " جنم " نماینده شان چقدر است تا در انتخابات اسفند ماه در تصمیم گیری شان موثر باشد .

خبرهای منتشر شده در فارس و کیهان حکایت از آن دارد که برخی نمایندگان مجلس ، امضای خود را از طرح سوال از رییس جمهور پس گرفته اند و حتی برخی روایت ها از منتفی شدن این طرح حکایت دارند.

متاسفانه نمایندگان بار دیگر با پس گرفتن امضاها نشان دادند كه مجلس هشتم می خواهد پرونده كاری خود را به عنوان " مسامحه كارترین " مجلس تاریخ جمهوری اسلامی ایران ، به پایان ببرد.

ظاهرا و بر مبنای گزارش خبرگزاری فارس عده ای از نمایندگانی كه امضای خود را پای این طرح گذاشته بودند با پس گرفتن امضاها به خبرگزاری فارس گفته اند كه امضای آنها "مشروط به شروط خاصی"! بوده كه در زمان حال ، حاضر نیستند آن عملی شود ".

فارس در این باره می نویسد : طی روزهای اخیر 30 ‌نماینده مجلس در نامه‌ای به هیئت رئیسه، نسبت به پس گرفتن امضای خود اقدام كردند تا تعداد امضاء‌كنندگان این طرح حداكثر به عدد "70 " كه نشانگر منتفی شدن طرح است، برسد.

در این باب ذكر چند نكته خالی از فایده نیست :

1- قرار بود از رییس جمهور سوال شود و نه استیضاح و سوال هم مشخص بود و در واقع سوال اصلی از رییس دولت این بود كه چرا با وجود تصویب قانون ، دولت عامدانه و لجوجانه از اجرای آن سر باز می زند؟

حالا ما به عنوان یك رسانه از نمایندگان مجلس می پرسیم كه ایراد این سوال چه بود ؟ آیا ما باید بیشتر از آنها نسبت به قوانینی كه آنها در مجلس تصویب می كنند و دولت آنها را زیر پا می گذارد ، غیرت به خرج دهیم ؟ آیا نمایندگان به جواب سوالات خود رسیدند که حالا طرح سوال را منتفی کرده اند؟ اگر جوابشان را گرفته اند ، به مردم هم بگویند که جواب چه بوده است؟

2- بهتر است همان طور كه بارها هم تاكید كرده ایم اسامی نمایندگان امضا كننده این طرح و نیز کسانی که امضای خود را پس گرفته اند اعلام عمومی شود . نمایندگانی كه با این كار مخالفت می كنند در واقع شجاعت نمایندگی مردم و دفاع از حقوق آنها را ندارند و با این كار به هزار زبان بی زبانی می گویند كه از عواقب كار خود می ترسند .
این جزو حقوق اولیه ملت است که بدانند کدام یک از وکلای آنان ، طرح سوال از رئیس جمهور را امضا کرده و کدامشان آن را پس گرفته اند؟! عمدتاً این گونه اطلاع رسانی شده است که فلان تعداد امضا کرده اند یا فلان تعداد پس گرفته اند . آیا با مقداری عدد مواجهیم یا با انسان هایی که نام و نشان دارند و عنوان نمایندگی؟

لااقل فایده انتشار اسامی این نمایندگان آن است كه مردم حوزه های انتخابیه ای كه به اینها رای داده یا نداده اند بدانند كه " جنم " نماینده شان چقدر است تا در انتخابات اسفند ماه در تصمیم گیری شان موثر باشد .

3- نمایندگان محترم امضا كننده طرح سوال باید به این سوال پاسخ دهند كه آیا كارشان خوب بوده یا بد و بر مبنای تكلیف نمایندگی ملت و تكلیف ملی و شرعی بوده یا از سر هوای نفس و دعوای قدرت و امثالهم؟ اگر فرض را بر صحت تكلیف نمایندگی بگذاریم ، باید تاكید كنیم كه از زمان امضای این طرح تا پس گرفتن آن نه تنها هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده كه این تكلیف را از گردن نمایندگان باز كند بلكه رفتارهای دولت به مراتب بیشتر در همان جهت قبلی ادامه داشته است !

صرفا جهت یاد آوری ، فرمایشات امام(ره) را به نمایندگان تذكر می دهیم كه همواره می گفتند : " ما مكلف به تكلیفیم نه نتیجه " در این گفتمان كه امام(ره) مروج آن بودند نتیجه مهم نبوده و نیست بلكه ادای تكلیف مهم است ،

حال چه شده كه مصالح نامشخص و مبهم بر تكلیف چربیده ما نمی دانیم ! اما به نمایندگان محترم مجلس این نكته را تذكر می دهیم كه در فردا روزی كه در محكمه قضاوت تاریخ و مردم نشستند چه جوابی برای این "تلون مواضع" و " دمدمی مزاجی" خواهند داشت ؟

4- نمایندگانی كه امضای خود را پس گرفته و حاضر به انتشار اسامی خود نیستند بدانند كه از این پس در همه سوء تدبیرها و تخلفات دولت شریك هستند و نمی توانند خود را جدا بپندارند ، هر چند كه از همان ابتدا هم نمایندگان با مسامحه زیاد و اغماض در بسیاری از تخلفات دولت شریك هستند ، چه آنكه اگر كسی توان ایفای مسئولیتی سنگین را ندارد نباید آن را بر عهده بگیرد و لااقل اجازه دهد كسی كه این توان را دارد وارد میدان شود.

گفتنی ها در این باره زیاد است اما اگر نمایندگان مجلس از ما مكدر نشوند می خواهیم دعایی کنیم به امید آمین ملت:

"خدایا ! هر چه زودتر خرداد 1391 و پایان دوران مجلس هشتم را برسان و نمایندگان مجلس نهم را از جنس برخی نمایندگان مجلس هشتم قرار نده . آمین! "..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
نماینده آبادان:آقای رییس جمهور چرا با لجاجت با مردم خوزستان برخورد می كنید؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بررسی شکایت نمایندگان از رییس‌جمهور



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

موسوی خبر داد:

بررسی شکایت نمایندگان از رییس‌جمهور

دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از بررسی شکایت نمایندگان در مورد نحوه پاسخ احمدی نژاد در جلسه سوال از رییس جمهور در جلسه این هفته کمیسیون متبوعش خبر داد.

سید فاضل موسوی با بیان اینکه در جلسه این هفته کمیسیون اصل ۹۰ دو پرونده از شکایتهای نمایندگان درباره قانع نشدن وکلای ملت از پاسخ رییس جمهوردر جلسه سوال که از طرف ریاست مجلس به این کمیسیون ارجاع داده شده بود مورد رسیدگی قرار گرفت.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی افزود: این شکایتها طبق موضوع ماده ۲۳۳ آیین‌نامه داخلی مجلس است که از سوی هیات رییسه مجلس به کمیسیون اصل ۹۰ ارجاع داده شده است که یکی از آنها مربوط به پاسخ‌های رییس جمهور و دیگری مربوط به کل ماده ۲۳۳ آیین نامه داخلی مجلس می باشد.

وی تصریح کرد: بررسی این دو پرونده در روزهای آینده نهایی شده و نتیجه آن به هیات رییسه ارائه خواهد شد.

بر اساس ماده ۲۳۳- هرگاه حداقل ده‌نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده‌روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره ۲- درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(۸۹) قانون اساسی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت/خانه ملت