اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

۲ صندلی نزدیك به رئیس!



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,  تركیب مجلس


آرمان -  شمارش معكوس شروع شده است. كمی دیگر، مجلس دهم كارش را شروع می‌كند. مجلسی كه بیش از همه دوران‌های قبل، مستقل و اعتدال گرا به خود دیده است. نزدیك به ۷۰ درصد تركیب مجلس به طور كامل عوض می‌شود و بیش از ۲۰۰ نماینده حداقل برای ۴ سال از صندلی های سبز بهارستان خداحافظی می‌كنند.

 

تعداد نمایندگانی از جنس مجلس نهم به حداقل تعداد خود رسیده‌ و به گفته بسیاری از تازه واردهای ساختمان هرمی، پایداری‌های مجلس دهم دیگر قدرت چندانی ندارند. اما با نگاهی به گزینه‌های روی میز اصولگرایان برای نواب رئیسی به این نتیجه می رسیم كه پایداری‌ها چندان هم تنها نیستند. مخصوصا وقتی قرار باشد یكی از نزدیكان شان به عنوان گزینه‌ای برای نایب رئیسی مجلس دهم از سوی اصولگرایان معرفی شود.

اصولگرایان چه كسانی را معرفی می‌كنند؟
با نگاهی به جبهه اصولگرایان و اعضایش در مجلس دهم این نتیجه حاصل می‌شود كه در نبود افرادی چون غلامعلی حدادعادل، مرتضی آقاتهرانی، محمدرضا باهنر و سید محمدحسن ابوترابی فرد، دست اصولگرایان از همیشه خالی‌تر است. اما افرادی چون كاظم جلالی، حمیدرضا حاجی بابایی، جهانبخش محبی نیا، علاءالدین بروجردی، محسن كوهكن و عبدالرضا مصری از چهره‌های مطرح راه یافته به مجلس دهم این جریان هستند. از طرفی به این دلیل كه مهم‌ترین داشته‌های اصولگرایان، همین افراد هستند پس بالطبع گزینه‌های نایب رئیسی این جریان هم از همین افراد انتخاب خواهند شد. کاظم جلالی كسی است كه قصد ثبت نام برای انتخابات مجلس دهم را نداشت اما با دعوت رسمی علی لاریجانی از تهران، آن هم در لیست امید، كاندیدای نمایندگی مجلس دهم شد. با مواضعی كه این اواخر در پیش گرفته است، بعید است حتی ریاست یك كمیسیون را به دست آورد.

جبهه یكتا در پی حضور پر رنگ‌تر
نام حمیدرضا حاجی بابایی كه شنیده می‌شود ناخودآگاه نام جبهه یكتا در ذهن نقش می‌بندد. او سخنگوی این جبهه است. جبهه ای كه این روزها آوازه بازگشتش به آغوش احمدی‌نژاد بسیار شنیده می‌شود. یكتایی‌ها از نزدیكترین افراد به حلقه انحرافی دولت محمود احمدی‌نژاد هستند. كسانی كه به سودای قدرت، چند ماه قبل از انتخابات هفت اسفند، علم جدایی از رئیس دولت های نهم و دهم را بلند كردند و هرگونه ارتباطشان با احمدی‌نژاد را نفی كردند. اما در روزهای گذشته مشخص شده است، آنها نه تنها از او جدا نیستند بلكه بغل به بغل هم، در حال فعالیت هستند!

حاجی بابایی وزیر پرسروصدای دولت دوم احمدی‌نژاد است. او با تصادف اتوبوس های راهیان نور و همچنین آتش‌سوزی در یكی از دبستان های شین آباد معروف شد.احمدی‌نژاد به خاطر انتصاب او به وزارت، بسیار مورد انتقاد قرار گرفت. اما نام او جزو گزینه‌های مطرح برای نایب رئیسی از سوی طیف نزدیک به پایداری است. به نظر می‌رسد او كسی است كه قرار است باعث خیزش اقلیت مجلس دهم باشد. همان اقلیتی كه تصور می‌شد خاموش شده‌اند! او به صورت بالقوه كاندیدای جبهه پایداری برای سمت نایب رئیسی محسوب می‌شود.

گزینه‌های جریان اصولگرایی
علاء الدین بروجردی، محسن كوهكن، منادی سپیدان، مجتبی ذوالنوری و جهانبخش محبی نیا از گزینه‌های اصولگرایان هستند. اما به نظر می‌رسد جهانبخش محبی نیا معقول ترین گزینه این جریان محسوب شود. او نمایندگی دوره‌های پنجم تا هشتم مجلس شورای اسلامی را در كارنامه خود دارد. او هم پا به پای حاجی بابایی در تركیب هیات رئیسه مجالس هفتم و هشتم به عنوان دبیر (منشی) حضور داشته است. محبی‌نیا در دوره نهم با اینكه در تركیب نمایندگان حاضر نبوده اما به عنوان جانشین معاونت نظارت بر مجلس شورای اسلامی به فعالیت خود ادامه داده است. او كسی است كه در جریان همایش دو روزه «قانونگذاری و نظارت، الزامات و راهكارها» به دعوت علی لاریجانی حضور داشت و با وجود حسین مظفر، معاون نظارت مجلس، عملكرد مجلس نهم را برای حاضران قرائت كرد. این در حالی است كه در این همایش كاظم جلالی هم حضور داشت اما به عنوان رئیس مركز پژوهش‌ها، چندان فرصت و البته رخصتی برای صحبت كردن نداشت.

 

علاءالدین بروجردی از گزینه‌های موجود در میان اصولگرایان برای نایب رئیسی است. او را بیشتر به عنوان دیپلمات مجلس می شناسند. بروجردی از دوره ششم در مجلس حضور دارد و در دو دوره هشتم ونهم ، به عنوان رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی فعالیت کرد. او پیش از این سابقه معاونت وزارت امورخارجه در دوران علی اكبر ولایتی را داشته است. پس از اتفاقات سال ۸۸ و انتشار گزارش‌هایی درباره كهریزك، كمیته ویژه‌ای در مجلس هشتم تشكیل شد كه به بررسی وضعیت بازداشت‌شدگان می‌پرداخت. بروجردی سخنگوی این كمیته ویژه بود كه از منظر برخی عملكرد چندان موفقی نداشت.

 

در این آشفته بازار نبود فرد مناسب در میان اصولگرایان، چندان بعید نیست بروجردی به عنوان یكی از گزینه‌های نایب رئیسی آنها معرفی شود. البته رئیس كمیسیون امنیت ملی برای اصولگرایان درجه اهمیت بالاتری از نایب رئیسی دارد. برای همین به احتمال فراوان بروجردی را همچنان گزینه بالقوه ریاست این كمیسیون است. محسن كوهكن آخرین گزینه‌ای است كه زمزمه‌هایش به تازگی در میان اصولگرایان شنیده می‌شود. او پیش از این در دوره‌های هفتم و چهارم، نماینده مجلس بوده است. اما به نظر می‌رسد اصولگرایان، بیشتر او را برای جایگاه دبیری در نظر گرفته باشند تا نایب رئیسی.

 

  اخبار  سیاسی  -  آرمان 


ویدیو مرتبط :
متلک انداختن به رئیس دانشگاه در صندلی داغ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشکل صندلی رئیس جمهور کنار رهبری


وزیر ارشاد دولت نهم گفت:در اداره کشور اگر رئیس جمهور بخواهد جای پایش را به رخ مقام اول بکشاند آنجا مشکل ایجاد می‌شود و اگر رئیس جمهور بخواهد صندلیش را در کنار صندلی رهبر بگذارد و نگاهش این باشد که من یکی و رهبر یکی آنجا مشکل ایجاد می‌شود.

خبرگزاری مهر: وزیر ارشاد دولت نهم گفت:در اداره کشور اگر رئیس جمهور بخواهد جای پایش را به رخ مقام اول بکشاند آنجا مشکل ایجاد می‌شود و اگر رئیس جمهور بخواهد صندلیش را در کنار صندلی رهبر بگذارد و نگاهش این باشد که من یکی و رهبر یکی آنجا مشکل ایجاد می‌شود.

محمدحسین صفار هرندی عصر یک شنبه در جمع مردم شهرکرد در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه تحریم‌ها موجب خود ساختگی کشور می‌شود، اظهار داشت: نیروهای متخصص کشور بسیاری از کالاهایی که وارد کشور می‌شده است بدل زده‌اند و هم اکنون در کشور تولید می‌شود و نیاز ما به خارج قطع شده است.


وی ادامه داد: سرعت علمی و تکنولوژی در کشور به خاطر تحریم‌ها افزایش پیدا کرده است و خود غربی‌ها اعتراف کرده‌اند که اعمال تحریمها در خصوص ایران اشتباه بوده و این مهم موجب شده است که ایران مستحکم‌تر شود.

محمدحسین صفار هرندی یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران برکات بسیاری داشته است و بسیاری از کشورهای اسلامی هم اکنون نسخه مقاومت را از ایران گرفته‌اند و اینکه کشور سوریه توانست مقاومت کند و در مقابل دشمنان ایستادگی کند به خاطر این است که مقاومت را از ایران یاد گرفته رفته‌است.

وی اذعان داشت: انقلاب اسلامی هم اکنون به نقطه ای رسیده است که ترس و هراس در دل دشمنان ایجاد کرده است و به راحتی نمی‌توان این کشور را به دست هر کسی داد.
محمدحسین صفار هرندی یادآور شد: کشور به این عظمت و با اقتدار و این دامنه تاثیر را نمی‌توان به آدم‌های بی‌بوته سپرد و آدمی که بخواهد خودش را از تیر رس حادثه دور کند به درد کشور نمی‌خورد و دشمنان تا هستی را نگیرند راضی نمی‌شوند.

می‌خواهیم رئیس جمهور انتخاب کنیم و باید فردی شجاع انتخاب شود تا کشور پیشرفت کند و کسی که با هر تشر دشمن مریض می‌شود صلاحیت هدایت سکان کشتی انقلاب را که امید ملت‌های بسیاری شده است را ندارد و باید رئیس جمهور پیام رسانی امام را داشته باشد و کسی که پیام انقلاب و پیام نجات بخش را دریافت نمی‌کند صلاحیت رئیس‌جمهور شدن را ندارد.


وی اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری یعنی اینکه به استقبال وضعیتی رفتن که سرنوشت چهار سال، هشت سال و حتی چهل سال دیگر را برای کشور رقم می‌زند و انتخابات می‌تواند سرنوشت چهارسال، هشت سال و... را به خوبی رقم بزند یا اینکه برعکس.

سر کرده جریان انحرافی در همان ابتدا کم آورده بود

وی یادآور شد: انتخابات محیطی است برای به ظهور نشاندن شهامت افراد بزرگ برای رسیدن به خواسته‌های بزرگ یا به عرصه رساندن آدم‌های بی بخار و بی‌بوته که هنر اصلی آنها وطن فروشی است. فاصله بین عزت و ذلت فاصله بسیار کوتاهی است.

وی در ادامه با اشاره به شاخص های انتخاب فرد اصلح و شایسته، تاکید کرد: کسی که می‌خواهد مجری قانون شود باید با همه وجود ایمان به حقانیت حاکمیت دین داشته باشد و بعضی‌ها همین نیامده می‌گویند ما کم آورده‌ایم و آن ادمی که خوشبختانه صلاحیتش پذیرفته نشده و همه این آدم را به عنوان سر کرده جریان انحرافی در همه کشور می‌شناسند بر گشته و می‌گوید دوره حاکمیت اسلام و اسلام‌گرایی به پایان رسیده؛ این ادم می‌خواست رئیس جمهور کشور شود.

وی بااشاره به شاخصه دوم برای انتخاب ادامه داد: باید ببینیم کسی که می‌خواهد عهده‌دار مقام دوم کشور شود نگاهش با مقام نخست کشور که ما او را نایب امام زمان می‌شناسیم چگونه است.

محمدحسین صفار هرندی اذعان داشت: در اداره کشور اگر رئیس جمهور بخواهد جای پایش را به رخ مقام اول بکشاند آنجا مشکل ایجاد می‌شود و اگر رئیس جمهور بخواهد صندلیش را در کنار صندلی رهبر بگذارد و نگاهش این باشد که من یکی و رهبر یکی آنجا مشکل ایجاد می‌شود.

وی گفت: رهبری به مسئولان می‌گوید که بیایند نظر دهند در جلسات مختلف مشورت می‌شود و صحبت می‌شود دیدگاه‌ها مطرح می‌شود و در پایان جلسه جمع بندی می شود و تصمیم گرفته می‌شود و بعد از جلسه کسی بیجا می‌کند که بیاید حرف دیگری بزند و وقتی تصمیم اتخاذ شده است کسی حق ندارد قضاوت شخصی خودش را را ملاک عمل قرار دهد.

وزیر ارشاد دولت نهم در ادامه گفت: اگر کسی رفته پیش رهبری و گفته من به خودم نمی‌بینم که توانایی اداره کشور در این شرایط سنی و کهولت سن داشته باشم و رهبری هم تائید می‌کند و می‌گویند من هم همین برداشت را راجع به شما دارم، این می‌شود حجت چرا باید کار متفاوت انجام شود.