اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گشت ارشاد؛ از کم‌کاری نهادهای دینی تا دیوار کوتاه پلیس



 اخباراجتماعی,خبرهای  اجتماعی, گشت ارشاد

وقتی متولیان دین، سراسر مشغول امور غیر دینی شوند و مردم ، به ویژه جوانان از دستوران دینی فاصله گیرند، آیا می توان به پلیس فشار آورد که بروید و با جمعیت میلیونی زنان بدحجاب برخورد کنید؟

عصر ایران  - ما به وظایف خود عمل نمی کنیم، دست روی دست می گذاریم، کم کاری و کج کاری می کنیم و بعد از همه این ها، وقتی اوضاع به هم ریخت، به پلیس می گوییم: "برو رفع و رجوع کن!"

این خلاصه صورت وضعیت نهادهای مختلف کشور است، از دستگاه های متصدی اقتصاد گرفته تا مسؤولان فرهنگ:


بخش های اقتصادی کشور خوب کار نمی کنند، فقر بر معیشت مردم حاکم می شود، دزدی و سایر جرائم نظیر آن در جامعه رواج می یابد، آنگاه به پلیس می گویند: برو دزدها را بگیر، این چه وضعیتی است؟!

بخش های تعلیم و تربیت کشور، عملکردی نامطلوب ارائه می کنند و افراد نه در مدرسه، نه در دانشگاه و نه در رسانه ها، روابط استاندارد رفتاری مانند کنترل خشم را یاد نمی گیرند و نزاع و ضرب و جرح و ... زیاد می شود و بعد به پلیس می گویدند: برو جمع شان کن، مردم امنیت ندارند!

حوزه های علمیه به عنوان مهم ترین نهاد دینی کشور که متولی تدین مردم هستند، کم کاری می کنند و بیش از آن که به هدایت دینی بپردازند درگیر اجرائیات و سیاست می شوند و آنگاه که تقیدات دینی کمرنگ می شوند - و مثلاً  پوشش زنان مصداق بدحجابی می شود -  به پلیس می گویند برو با زنان و دختران بدحجاب برخورد کن، اسلام در خطر است!

واقعیت این است که پلیس نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا، نمی تواند تاوان همه کم کاری ها را به تنهایی پرداخت کند.
اگر اقتصاد یک کشور سر و سامان داشته باشد و رفاه عمومی حاکم باشد، طبیعتاً تعداد اندکی از افراد به سمت جرائم مالی خواهند رفت و پلیس می تواند با آن تعداد کم شمار مقابله کند ولی اگر فقر و جرائم ناشی از آن، عمومیت پیدا کرد، آیا پلیس می تواند با سرقت های خرد و کلان روزانه و جرائم نظیر آن، مقابله کامل کند؟

اگر تعلیم و تربیت استاندارد و سلامت روانی مناسبی در جامعه باشد، بسیاری از خلاف های خرد و عناوین مجرمانه مانند نزاع های خیابانی و حتی قتل حذف می شوند و اندک جرائم را نیز پلیس کنترل می کند ولی اگر جرم و جنایت عمومیت یابد، پلیس فقط می تواند به شکار برخی از مجرمان بپردازد و هرگز قادر به تأمین امنیت نخواهد بود.

اگر سطح دینداری مردم بالا باشد، طبیعتاً تقید آنها به قواعد مذهبی از جمله حجاب نیز زیاد خواهد بود ولی وقتی متولیان دین، سراسر مشغول امور غیر دینی شوند و مردم ، به ویژه جوانان از دستوران دینی فاصله گیرند، آیا می توان به پلیس فشار آورد که بروید و با جمعیت میلیونی زنان بدحجاب برخورد کنید؟

اگر روحانیون که وظیفه ذاتی و اصلی شان، هدایت دینی جامعه است، با این همه امکاناتی که جمهوری اسلامی در اختیارشان قرار داده، بتوانند دین را در جامعه نهادینه کنند و ایمان را در قلب ها تقویت نمایند، آنگاه زنان و دختران، نه از ترس پلیس یا بر اساس قوانین کشور، که بر مبنای باور واقعی درونی، حجاب را رعایت می کنند، کما این که در دوران رضا شاه که کشف حجاب اجباری بود، بخش اعظم زنان و دختران ایرانی، چون باور دینی داشتند، ولو تحت فشار و تهدید و ارعاب، حجاب شان را حفظ کردند.

نمی شود که متولیان دین، کار خود را بر زمین بگذارند و دیگران را مسؤول قلمداد کنند و مثلاً به نیروی انتظامی بگویند بروید افرادی که ما باید به احکام دین رهنمون شان می کردیم ولی کوتاهی کردیم را دستگیر کنید.

نتیجه چنین روندی، ایجاد حس تقابل بین مردم و حاکمیت و نیز تضعیف نیروی انتطامی است. نباید دیوار پلیس را کوتاه تر از همه دید و تمام کم و کاستی ها را متوجه آن دانست.


مسؤولیت پلیس در هر کشور و از جمله در ایران، حفظ امنیت جامعه است و هر عاملی که باعث تضعیف پلیس شود، نهایتاً به کاهش امنیت در جامعه منجر خواهد شد. در این میان، بی هیچ تردیدی، یکی از مهم ترین عوامل تضعیف نیروی انتظامی، نهادها و دستگاه هایی هستند که نتیجه کاهلی یا ناکارآمدی شان، انبوه مسائلی است که انتظار دارند، پلیس یک تنه حل شان کند!... که نمی شود.

 


ویدیو مرتبط :
بدحجاب ، گشت ارشاد با تو کاری ندارد ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساعت کاری بانک‌های دولتی در ماه رمضان / پلیس: طرح زوج و فرد از فردا یک ساعت کم می‌شود



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار اجتماعی - ساعت کاری بانک‌های دولتی در ماه رمضان تغییر نمی‌کند

در پی این تصمیم دولت، بانک مرکزی نیز اعلام کرد که ساعات کاری بانک‌های دولتی در ماه رمضان بدون تغییر نسبت به روزهای قبل خواهد بود.

بانک مرکزی از عدم تغییر ساعت کاری بانک‌های دولتی در ماه رمضان امسال خبر داد.

به گزارش ایسنا، در حالی که در سال های گذشته در ایام ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات دولتی تغییر کرده و نسبت به قبل تا حدودی محدود تر می شد با تغییر دولت، دولت یازدهم اعتقادی به این موضوع نداشته و به استناد قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر الزام کارمندان به 44 ساعت کاری ماهانه از این تغییر در ماه رمضان سال جاری امتناع کرده و روال قبل ادامه خواهد داشت.

در پی این تصمیم دولت، بانک مرکزی نیز اعلام کرد که ساعات کاری بانک‌های دولتی در ماه رمضان بدون تغییر نسبت به روزهای قبل خواهد بود.

این در حالی است که در ماه رمضان سال گذشته ساعت کاری بانک ها به روالی بود که ادارات و واحدهای ستادی بانک ها در کلیه استان ها به استثنای تهران، فعالیت اداری را صبح‌ها با یک ساعت تاخیر شروع و بعد از ظهر نیز یک و نیم ساعت زودتر تمام می کردند.

همچنین ادارات و واحد های ستادی بانک های دولتی دراستان تهران ،فعالیت اداری خود را ساعت 9 صبح شروع و ساعت 14:30پایان می دادند و یا کلیه شعب و واحد های اجرایی بانک‌های دولتی در تهران و سایر استان ها، نیم ساعت زودتر از ادارات و واحدهای ستادی شروع به کارمی کردند.

اما با تصمیم دولت به عدم تغییر ساعت کاری در ماه رمضان، بانک‌ها از ساعت 7.30 صبح به روال قبل آغاز به کار خواهند کرد.

 

---------------------

 

پلیس: طرح زوج و فرد از فردا یک ساعت کم می‌شود/ خودرو روزه‌خواران توقیف می‌شود

جانشین رییس پلیس راهور تهران به برخورد ماموران پلیس راهور تهران با هر گونه تظاهر به روزه‌خواری اشاره کرد و افزود: برابر ابلاغیه صورت گرفته در ماه مبارک رمضان ماموران راهور تهران با هرگونه تظاهر به روزه‌خواری رانندگان برخورد کرده و نسبت به توقیف خودرو متخلفان اقدام می‌کنند.

 جانشین رییس پلیس راهور تهران از کاهش یک ساعته زمان پایان طرح زوج و فرد از اول ماه مبارک رمضان خبر داد.
 
سرهنگ عابدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تدابیر ویژه پلیس راهور تهران برای ماه مبارک رمضان با اشاره به تقویت شیفت شب ماموران گفت: در جهت تسهیل ترافیک و تامین نظم و ایمنی عبور و مرور و جلوگیری از تراکم بار ترافیکی در معابر، تقاطع‌ها و میادین شمار نیروهای پلیس راهور از ساعت افطار تا سحر افزایش می‌یابد.
 
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس گفت: خوشبختانه در این خصوص با توجه به فضای مناسب این محل مشکلی در زمینه تردد نداریم ولی پلیس راهور تهران تمهیدات ترافیکی ویژه را برای این محدوده در نظر گرفته است و انتظار داریم مراجعین با پلیس همکاری لازم را داشته باشند.
 
جانشین رییس پلیس راهور تهران به برخورد ماموران پلیس راهور تهران با هر گونه تظاهر به روزه‌خواری اشاره کرد و افزود: برابر ابلاغیه صورت گرفته در ماه مبارک رمضان ماموران راهور تهران با هرگونه تظاهر به روزه‌خواری رانندگان برخورد کرده و نسبت به توقیف خودرو متخلفان اقدام می‌کنند.
 
وی در خصوص تخلفات شبانه گفت: با توجه به این که برخی از اصناف بر اساس مجوزها از افطار تا اذان صبح فعالیت می‌کنند از رانندگان درخواست می‌کنیم ضمن رعایت قوانین و مقررات از توقف در محل‌های غیرمجاز و ایجاد سد معبر و ایجاد مزاحمت‌های ترافیکی خودداری کنند. در عین حال برخورد با سدمعبر و توقف دوبله و تخلفات حادثه‌ساز خصوصا در بزرگراه‌های تهران در ساعات شب تشدید خواهد شد.
 
جانشین رییس پلیس راهور تهران با اشاره به طرح ترافیک و زوج و فرد به ایسنا گفت: به منظور تسهیل عبور و مرور شهروندان به ویژه ساکنین مناطق مرکزی شهر ساعت پایان طرح زوج و فرد در ماه مبارک رمضان یک ساعت کاهش یافته و از ساعت 6:30 تا 18 اجرا می‌شود از سوی دیگر ساعت اجرای طرح ترافیک بدون تغییر از ساعت 6:30 تا 17 خواهد بود.

اخبار اجتماعی - ایسنا