اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گزارشی از بازار فروش کلیه /قیمت کلیه در بازار چقدر است؟



اخبار,اخباراجتماعی,پیوند اعضای بدن


اخبار اجتماعی - گزارشی از بازار فروش کلیه/ قیمت: از ۸ تا ۵۰ میلیون

اگر متقاضی كلیه بوده‌اید حتما گذرتان به خیابان شهید فرهنگ حسینی افتاده است. از آنجا كه انجمن حمایت از بیماران كلیوی در این خیابان پایتخت قرار دارد، آنجا به یكی از مراكز اصلی خرید و فروش كلیه تبدیل شده است.

به گزارش آرمان، تفاوت این خیابان كه كمی پایین‌تر از میدان ولیعصر (عج) واقع شده است با دیگر خیابان‌ها از همان ابتدای ورود با نگاهی به دیوارهای آن پیداست؛ دیوارهایی كه پر از شماره‌های تماس افرادی است كه كلیه‌ای برای فروش دارند.

 

در پی تماس با این افراد متوجه می‌شویم كه طیف سنی آنها 22 تا 35 سال است و بیشتر آنها را مردانی تشكیل می‌دهند كه بالاترین سطح تحصیلات آنها دیپلم است و شغل آزاد دارند. این افراد كه بیشترشان همسر و فرزند دارند، معمولا دچار مشكلات مالی هستند، درآمدهای ماهیانه بسیار پایین یا حتی هیچ درآمدی ندارند و مدت‌هاست كه شغل خود را از دست داده‌اند. تقریبا تمام این افراد تا به حال برای پیوند كلیه خود با هیچ پزشكی مشورت نكرده‌اند و علت اصلی فروش كلیه را بدهكاری مالی عنوان می‌كنند.

كلیه فروش‌ها چه می‌گویند؟
یكی از كلیه فروش‌ها كه مردی 30 ساله است و سه فرزند دارد، بدهی مالی را علت اصلی فروش كلیه خود عنوان می‌كند. او كه شغل آزاد دارد تا اول راهنمایی درس خوانده است و سطح درآمدش از 500 هزار تومان در ماه پایین‌تر است. این فرد حاضر است به نرخ مصوب یعنی هشت میلیون تومان كلیه خود را بفروشد. مرد 34 ساله‌ای كه مبلغ فروش كلیه خود را 20 میلیون تومان عنوان می‌كند نیز به دلیل مشكلات خانوداگی و اینكه برای جدا شدن از همسرش باید مبلغی به او پرداخت كند حاضر به فروش كلیه خود شده است. او كه یك فرزند دارد، شغل آزاد داشته و در حال حاضر یك ماه است كه بیكار است.

این مرد كه از خدمات هیچ بیمه‌ای برخوردار نیست، می‌گوید: هر بار كه به این فكر می‌كنم كه به اتاق عمل بروم و یك كلیه خود را از دست بدهم و اینكه آدم‌هایی را می‌بینیم كه پس از عمل به سختی راه می‌روند، این كار برایم مشكل‌تر می‌شود. او كه در شهر ری زندگی می‌كند، بیان می‌كند: می‌دانم مبلغ اصلی كمتر است اما، خواستم شانسم را امتحان كنم، مگر می‌شود كسی كلیه اش را به مبلغ 9 میلیون تومان از دست دهد؟ من همه‌چیز، از جمله عوارض این كار را به جان خریده‌ام.

 در تماس تلفنی دیگر، زنی كه همسرش قصد فروش كلیه خود را دارد، تلفن را پاسخ می‌دهد و علت اصلی فروش كلیه همسرش را بدهكاری عنوان می‌كند. آنها كه به تازگی ازدواج كرده‌اند، تا دیپلم تحصیلات خود را دامه داده‌اند و هیچ كدام از خدمات بیمه‌ای برخوردار نیستند.

این خانم می‌گوید كه با پزشكان مشورت كرده است و می‌دانند كه این كار برای سلامت همسرش مشكلی ایجاد نمی‌كند. از این رو آنها حاضرند كلیه را به مبلغ 18 میلیون تومان بفروشند.

مرد 32 ساله دیگری كه مبلغ فروش كلیه‌اش را 50 میلیون تومان عنوان می‌كند، ساكن تهران است و می‌گوید كه تا پنجم ابتدایی درس خوانده و شغلش رانندگی بوده است اما، در حال حاضر بیكار است، نه درآمدی دارد و نه از خدمات بیمه‌ای برخوردار است. او سه فرزند دارد و به دلیل بدهكاری مالی داوطلب فروش كلیه شده است.

همچنین مرد 23 ساله‌ای كه حاضر نیست كلیه خود را به مبلغی كمتر از 40 میلیون تومان بفروشد دلیل این كار را ورشكستگی عنوان می‌كند. او كه در شهر همدان مرغداری داشته است، درآمد ماهیانه‌اش در حال حاضر صفر است و این پول را برای دختر 3 ساله اش می‌خواهد.

 او در پاسخ به این سوال كه چرا از اطرافیان خود برای كمك درخواست نمی‌كند، بیان می‌كند: من جوانی 23 ساله هستم و در روستایی كوچك زندگی می‌كنم و نمی‌خواهم هیچ كس از این ماجرا باخبر شود. این مرد تاكید می‌كند كه سلامتی اش برایش مهم نیست و تنها به فكر آینده كودكش است.

افزایش نیافتن هدیه ایثار طی 12 سال
در همین زمینه، دبیر هیات‌مدیره انجمن حمایت از بیماران كلیوی در گفت‌وگو با آرمان با بیان اینكه نرخ كلیه همچنان همان نرخ سال گذشته است، می‌گوید: هشت میلیون تومان نرخ كلیه و یك میلیون تومان هم هدیه ایثار است.

داریوش آرمان با اشاره به اینكه نرخ هدیه ایثار از 12 سال پیش تغییر نكرده است، عنوان می‌كند: سال 1375 مجلس یك میلیون تومان را بر اساس 8 یا 10 سكه بهار آزادی تعیین كرد. این مبلغ كه از بودجه كشور پرداخت می‌شود قرار شد هر سال افزایش پیدا كند.

او بیان می‌كند: با رایزنی با مسئولان وزارت بهداشت در اداره پیوند اعضای بدن و بیماران خاص قصد داریم برنامه‌ریزی كنیم كه این مبلغ به صورت نقدی و پولی پرداخت نشود بلكه، به شكل دیگری در دستور كار قرار گیرد و عملیاتی شود.

به گفته دبیر هیات‌مدیره انجمن حمایت از بیماران كلیوی، هدیه ایثار مبلغی بود كه برای حمایت از بیماران تصویب شد اما، عملا بیماران از آن منتفع نشده‌اند و تاثیری برای بیمار در دریافت كلیه از افراد غیر فامیل ندارد.

آرمان با تاكید بر اینكه این مبلغ با توجه به نرخ تورم باید افزایش پیدا كند، می‌افزاید: در نحوه پرداخت نیز باید تمهیدی اندیشیده شود تا بیماران منتفع شوند. آرمان معتقد است سلامت افراد را نمی‌توان قیمت گذاشت. با این حال به گفته او ارزش كلیه در سراسر جهان از 100 تا 150 هزا دلار است.

به گفته دبیر هیات‌مدیره انجمن حمایت از بیماران كلیوی، از نظر علمی ثابت شده است كه اكثر اهدا‌كنندگان مشكل خاصی برایشان تا آخر عمر به وجود نمی‌آید.

افرادی هستند كه 30 یا 40 سال است كلیه خود را اهدا كرده‌اند اما، همچنان در سلامت كامل به سر می‌برند هرچند، همیشه باید مراقب مسائل پزشكی باشند.

 او با اشاره به اینكه طیف سنی اهدا‌كنندگان كلیه 22 تا 35 سال است و این افراد به صورت طبیعی مشكلی ندارند، ادامه می‌دهد: با این حال پزشكان اگر بررسی كنند و مشخص شود برای فرد اهدا‌كننده مشكلی به وجود می‌آید، او را در جریان قرار می‌دهند.

داریوش آرمان می‌افزاید: اگر مشاوره‌ای پیش از اهدای كلیه به اهدا‌كنندگان داده شود، مفید است و ما هم استقبال می‌كنیم. به گفته دبیر هیات‌مدیره انجمن حمایت از بیماران كلیوی، اگر فردی به همراه فروشندگان كلیه مراجعه كند نوبت پیوند او به تاخیر می‌افتد و اسم فروشنده نیز در فهرست سیاه قرار می‌گیرد و دیگر نمی‌تواند اقدام به اهدای كلیه كند.

او با تاكید بر اینكه تمام پروسه پیوند باید از طریق انجمن حمایت از بیماران كلیوی انجام گیرد و بیماران تنها از این طریق عضو دریافت می‌كنند، ادامه می‌دهد: در سال، 2700 پیوند كلیه انجام می‌دهیم و نیازی نیست كه بیماران گرفتار بازار فروش كلیه شوند كه بسیاری از فروشنده‌های آن ناقل بیماری‌های مرگبار نیز هستند.

آرمان با بیان اینكه اصولا پیوند كلیه از راهی به غیر از این انجمن و بدون نامه‌های بیمارستان شدنی نیست، تصریح می‌كند: هر اتفاقی بیفتد قطعا تخلف محسوب می‌شود و دستگاه‌های مربوطه قضایی نیز با آن برخورد خواهند كرد.
 اخباراجتماعی - آرمان


ویدیو مرتبط :
از قیمت 14 میلیونی تا بازار سیاه 100 میلیونی فروش کلیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار داغ فروش کلیه در سرمای زمستان!


فروش عضو حساس بدن برای رهایی موقت از مشکلات مالی، شاید آسانترین راه برای آن دسته از افرادی باشد که تمامی راههای عبور از بحرانهای اقتصادی را طی کرده اند و سرانجام به بن بست رسیده اند.

خبرگزاری مهر: فروش عضو حساس بدن برای رهایی موقت از مشکلات مالی، شاید آسانترین راه برای آن دسته از افرادی باشد که تمامی راههای عبور از بحرانهای اقتصادی را طی کرده اند و سرانجام به بن بست رسیده اند.

وضعیت نامطلوب شیوع بیماریهای کلیوی و افزایش آمار بیماران دیالیزی در کشور، باعث شده تا روند پیوند کلیه نیز سیر صعودی داشته باشد. به طوریکه آمارها نشان می دهد در حدود 30 درصد از جمعیت کشور درگیر بیماریهای کلیوی هستند.

به گفته دکتر محمدرضا نوروزی جراح و متخصص بیماریهای کلیوی، 14 میلیون ایرانی به نوعی درگیر بیماریهای کلیوی هستند.

وی، از فشارخون و افزایش قند خون به عنوان عامل اصلی ابتلا به بیماریهای کلیوی نام می برد و می گوید: از هر 5 ایرانی یک نفر نیاز به بررسی وضعیت جسمی از نظر ابتلا به بیماریهای کلیوی دارد و پیش‌بینی می شود هر سال حدود 20 درصد به تعداد بیماران دیالیزی در کشور اضافه می‌شود.

قطعا از بین این تعداد بیمار دیالیزی، افرادی واجد شرایط پیوند کلیه هستند. بنابراین می توان روند پیوند کلیه در کشور را نزدیک به وضعیت بیماران دیالیزی دانست. این در حالی است که روند پیوند کلیه از جسد همچنان در اولویت دوم قرار دارد و بیشترین پیوند از افراد زنده صورت می گیرد. موضوعی که باعث شده تا بازار خرید و فروش این عضو حساس بدن به نوعی داغ شود.

مشکلات اقتصادی و در پی آن رشد سرسام آور هزینه های زندگی باعث شده تا برخی افراد جامعه برای رهایی از  بند این مشکلات، به سراغ فروش کلیه بروند. موضوعی که تبعات ناگوار آن علاوه بر اینکه سلامت جسمانی فرد را تهدید می کند، می تواند آثار زیانبار اجتماعی نیز به دنبال داشته باشد.

جواد . ف مرد 32 ساله ای است که حاضر شده اخیرا کلیه خود را به قیمت 10 میلیون بفروشد.

او دلیل این تصمیمش را، بیکاری عنوان می کند و می گوید: در بازار خیاط بودم اما یک سال است که بیکار شده ام. 2 سال است که ازدواج کرده ام و مجبور شدم برای خرید یک ماشین که بتوانم با آن کار کنم، یکی از کلیه های خودم را بفروشم.

این در حالی است که مسئولان انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی معتقدند که نرخ فروش کلیه بیشتر از 7 میلیون نیست.

به گفته یکی از کارمندان مسئول واحد پیوند این انجمن، از این 7 میلیون تومان، 6 میلیون توسط دریافت کننده کلیه و یک میلیون هم هدیه دولت است که به اعطا کننده کلیه داده می شود.

هزینه آزمایشها برای اعطای کلیه چیزی در حدود 400 تا 450 هزار تومان است که بر عهده خود فرد است. و چیزی در حدود یک تا دو ماه طول می کشد تا این عمل پیوند صورت بگیرد...

این ادعای مسئولان انجمن در حالی عنوان می شود که شنیده ها حاکی از این است که توافقات پنهانی و پشت پرده خریدار و فروشنده کلیه بر سر قیمت این عضو حساس بدن، در خارج از بیمارستان و انجمن حاصل می شود. به طوریکه قیمت کلیه بعضا و با توجه به نیاز دریافت کننده، به مرز 25 تا 30 میلیون و شاید هم بیشتر برسد.

مرد 30 ساله ای که مهندس پرواز هواپیما است چندی قبل بدن خودش را به تیغ جراحان سپرد.

وی علت این اقدامش را پرداخت مهریه همسرش عنوان می کند و می گوید: همان موقع بود که به فکر فروش کلیه‌ام افتادم. طی چند روز هم یک بیمار دیالیزی کاندیدای دریافت کلیه شد و من هم به ازای 6 میلیون تومان کلیه‌ام را فروختم. حدود 4 میلیون تومان هم با کمک دوستانم وام گرفتم تا بتوانم 10 میلیون تومان را به همسر سابقم بپردازم شاید از این کابوس وحشتناک چند ساله رها شوم...

مصطفی قاسمی رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی معتقد است اگر تعداد بیماران کلیوی در هر کشوری بسیار زیاد شود، می‌تواند تبعات ناگواری برای آن کشور داشته باشد و ما هم در حال نزدیک شدن به این وضعیت هستیم.

وی پیشنهاد داد که مدیران اجتماعی استانداریهای سراسر کشور در زمینه شناسایی افراد مستعد ابتلا به بیماریهای کلیوی در استان خود اقداماتی انجام دهند.

به گفته قاسمی، در انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی، بیماران را به پول‌ گرفتن عادت نداده‌ایم بلکه تلاش کرده‌ایم نیازهای دارویی و درمانی آنان را پیگیری کنیم تا به صورت قانون در آید.

از سال 1345 تاکنون 31 هزار و 850 نفر در کشور پیوند کلیه شده اند که سرنوشت 11 هزار و 850 بیمار نامعلوم است. یعنی اینکه نمی دانیم این بیماران فوت شده اند و یا دوباره دیالیز می شوند.

ایین موضوع را دکتر نوروزی جراح و متخصص بیماریهای کلیوی عنوان می کند و می گوید: سالانه 2‌ هزار پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود به طوریکه در سال 88 سهم پیوند کلیه از مرگ مغزی حدود 395 مورد بود که این آمار در سال 89 به 590 مورد و در سال گذشته به 760 مورد رسید.
 
نوروزی با اعلام اینکه ایران در رتبه چهل و ششم آمار مرگ مغزی در جهان قرار دارد، گفت: اگر همه موارد مرگ مغزی در کشور حاضر به اهدای هر دو کلیه خود شوند بسیاری از مشکلات بیماران دیالیزی برطرف خواهد شد.
 
دکتر ‌باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران  معتقد است که روش پیوند کلیه در ایران با کشورهای دیگر متفاوت است که معمولا 80 درصد از پیوند دهنده زنده و 20 درصد از پیوندها از جسد انجام می‌شود.