اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گرانی و احتکار دارو در پی اعلام حذف ارز مرجع/ سوءاستفاده‌ها آغاز شد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

گرانی و احتکار دارو در پی اعلام حذف ارز مرجع/ سوءاستفاده‌ها آغاز شد

یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه وضعیت صنعت داروسازی کشور بهم ریخته است، گفت: در صورت ادامه روند فعلی ممکن است بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو ورشکست شوند و صنعت داروسازی کشور به طور کامل از بین برود.

در حالی که تاکنون دارو به صورت رسمی با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده است، جو روانی ایجاد شده ناشی از حذف ارز مرجع واردات دارو باعث افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو بازار شده است.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که دارو دیگر برای واردات ارز مرجع نخواهد گرفت. سازمان غذا و دارو نیز از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو از چند روز پیش خبر داده است.

در همین حال بانک مرکزی اعلام کرد که هیچ مشکلی برای تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و مواد اولیه دارویی وجود ندارد. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که از آغاز سال 1392 تا 16 اردیبهشت‌ ماه 157 میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داد.

دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت اول واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند. بانک مرکزی در 11 ماهه سال 1391 مبلغ 3.1 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داد.

در همین حال گشتی در بازار نشان می‌دهد که برخی داروخانه‌ها مرتکب تخلفات گسترده به ویژه احتکار دارو شده و قیمت دارو نیز با افزایش چندین برابری مواجه شده است.

یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه وضعیت صنعت داروسازی کشور بهم ریخته است، گفت: در صورت ادامه روند فعلی ممکن است بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو ورشکست شوند و صنعت داروسازی کشور به طور کامل از بین برود.

هاشم تبریزی دانا با اشاره به اینکه قبلا هم که ارز مرجع به واردات دارو داده می‌شد دریافت این ارز برای واردکنندگان با مشکلات زیادی مواجه بود، گفت: در حال حاضر گفته شده که قرار است به واردات دارو ارز مبادله‌ای داده و مابه‌التفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای دارو به عنوان یارانه به مردم داده شود.

در حالی که انجام چنین کاری می‌تواند باعث ایجاد هرج و مرج و فساد شود و یارانه به دست افراد غیرمحتاج و سودجو برسد.

عضو اتحادیه تولیدکنندگان دارو افزود: بهتر است یارانه دارو به بانک‌ها داده شود و واردکنندگان آن مانند گذشته دارو را با ارز مرجع وارد کنند که این کار باعث حفظ قدرت خرید مردم در حوزه دارو می‌شود.

او با بیان این‌که در سال جاری تاکنون 95 درصد از شرکت‌ها هنوز اقدام به واردات دارو و مواد اولیه دارویی نکرده‌اند، اضافه کرد: حتی با بکارگیری سیستم مکانیزه و کارت الکترونیکی نیز نمی‌توان یارانه دارو را به شکل درستی بین افراد نیازمند تقسیم کرد.

این فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه هنوز چند روز از حذف ارز مرجع واردات دارو نگذشته که قیمت انواع دارو در بازار بین 20 تا 500 درصد افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که تاکنون عملا دارو با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده و مشخص است که دلیل اصلی افزایش قیمت دارو صرفا جو روانی ایجاد شده و سوءاستفاده برخی بوده است.

در عین حال شاهد احتکار دارو در برخی داروخانه‌ها نیز هستیم.

تبریزی دانا با بیان اینکه شاهد کمبود در مورد 70 درصد از داروها در بازار هستیم، گفت: مجلس در حالی تصویب کرده است که تا پایان خرداد ماه ارز مرجع همچنان به واردات دارو داده شود که بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای عملا خلاف این مصوبه کار کرد.

او با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های دارویی مجبور به تعدیل بخشی از نیروهای کار خود شده‌اند، در پاسخ به این سوال که آیا ادعای خودکفایی در تولید 95 درصد از داروی موردنیاز کشور صحت دارد یا خیر؟

توضیح داد: اگرچه 95 درصد از داروی موردنیاز کشور در داخل تولید می‌شود اما همان پنج درصد باقیمانده ارزشی معادل آن 95 درصد دارد. از سوی دیگر 80 درصد از مواد اولیه داروهای تولید داخل وارداتی هستند و به همین دلیل نوسان نرخ ارز روی قیمت آنها اثر می‌گذارد.

ایسنا

 

 

 


ویدیو مرتبط :
کانون صرافان مرجع رسمی اعلام نرخ ارز در بازار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد/ خداحافظی دارو با ارز مرجع+ تصویر بخشنامه



ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد

به جز 4 قلم

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد/ خداحافظی دارو با ارز مرجع

ارز مرجع واردات کلیه کالاها به جز گندم، جو، ذرت و سویا حذف شد. به این ترتیب ارز مرجع تنها چهار گام دیگر با خداحفظی کامل با تجارت خارجی کشور فاصله دارد.

براساس تازه ترین اظهارات مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از این پس هیچ یک از کالاهای وارداتی به جز چهار قلم کالای فوق برای واردات ارز مرجع دریافت نخواهند کرد.

در همین زمینه مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت با تایید این خبر به ایسنا گفت: از این پس ارز مرجع فقط به واردات گندم، جو، ذرت و سویا تعلق می‌گیرد و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی به غیر از این چهار قلم کالا بقیه کالاهای اساسی برای واردات ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تایید خبر حذف ارز مرجع واردات برخی کالاها مانند روغن خام و کره اعلام کرد که برخی کالاهای اساسی به وی‍ژه گندم و نهاده‌های دامی ارز مرجع دریافت می‌کنند.

سازمان توسعه تجارت در نیمه دوم سال گذشته کالاهای وارداتی را به 10 اولویت تقسیم کرد که بر این اساس قرار شد اولویت‌های یک و دو برای واردات ارز مرجع و اولویت‌های سه تا 9 نیز ارز مبادله‌ای بگیرند. ثبت سفارش اولویت 10 نیز متوقف شد. اولویت‌های یک و دو شامل اقلام اساسی و دارو بودند.

از جمله کالاهایی که در سال قبل برای واردات ارز مرجع می‌گرفتند می‌توان به اقلامی مانند شکر، برنج، گوشت، نهاده‌های دامی، گندم، جو، ذرت، سویا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی اشاره کرد.

با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که ارز مرجع واردات کلیه کالاها به جز گندم، جو، ذرت و سویا حذف شده است.

این امر در بخشنامه اخیر بانک مرکزی که در 26 فروردین ماه به بانک‌های کشور ابلاغ شده کاملا نمایان است.

متن کامل بخشنامه بانک مرکزی که از سوی اداره نظارت این بانک به 22 بانک ابلاغ شده به شرح زیر است:

"پیرو نامه عمومی شماره 92.12153 مورخ 1392.1.21 خواهشمند است موارد ذیل را به واحد‌های تابعه ابلاغ و برحسن اجرای آن نظارت فرمایند:

1 - با توجه به اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات کالاهای کره، شکر، گوشت قرمز و دام زنده طبق تعرفه‌های پیوست، دارو، مواد اولیه دارویی، شیر خشک و تجهیزات و ملزومات پزشکی در سال 1392 به نرخ مبادله‌ای بوده و ارائه‌ درخواست گواهی ثبت آماری بر مبنای نرخ مزبور (مبادله‌ای) بلامانع خواهد بود.

2 - با توجه به مفاید بند (1)، در رابطه با معرفی نامه‌های صادره از سوی وزارتخانه‌ها صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تخصیص ارز به نرخ مرجع که کالای آن‌ها تاکنون ترخیص نشده، به ترتیب ذیل اقدام گردد:

الف - چنانچه ارز کالاهای مذکور به نرخ مرجع تامین شده لیکن کد تخصیص ارز دریافت نگردیده و کالا نیز از گمرک ترخیص نشده است ارائه تقاضای صدور گواهی ثبت آماری از سوی بانک‌ها با نرخ مرجع مقدور نبوده ودر این راستا بانک‌ها می‌توانند درخواست مورد بحث را با نرخ مبادله‌ای به اداره نظارت ارز ارسال نمایند تا پس از اخذ کد تخصیص ارز نسبت به ترخیص کالا اقدام گردد.

ب - در صورتی که ارز کالاهای مذکور به نرخ مرجع تامین و کد تخصیص نیز دریافت شده لیکن کالای مربوطه ترخیص نگردیده است در این گونه موارد گواهی ثبت آماری صادره به نرخ مرجع ابطال شده تلقی گردید و بانک‌ها می‌توانند همانند جز الف درخواست مورد بحث را با نرخ مبادله‌ای به اداره نظارت ارز ارسال نمایند تا پس از اخذ کد تخصیص ارز، نسبت به ترخیص کالا اقدام گردد.

ج- در مواردی که کد تخصیص ارز به نرخ مرجع دریافت شده، لیکن ارز مربوطه خریداری نگردیده و کالا نیز ترخیص نشده است در این گونه موارد گواهی ثبت آماری صادره به نرخ مرجع ابطال شده تلقی گردیده و بانک‌ها می توانند نسبت به اخذ کد تخصیص ارز جدید به نرخ مبادله‌ای اقدام نماید.

د - با توجه به تامین ارز کالاهای وارداتی موضوع اجزا (الف) و (ب) به نرخ مرجع از سوی اداره بین المللی بانک مرکزی، بانک‌ها همزمان با ارائه درخواست گواهی ثبت آماری به نرخ مبادله‌ای از طریق سامانه پرتال ارزی می بایست طی نامه موضوع برداشت مابه التفاوت نرخ مرجع تا مبادله‌ای روز صدور گواهی ثبت آماری را از حساب‌های خود نزد بانک مرکزی، به اداره بین‌الملل اعلام ورونوشت آن را برای اداره نظارت ارز ارسال نمایند.

3_ مفاد بند (18) دستورالعمل اجرایی نحوه خرید و فروش ارز به نرخ مبادله‌ای موضوع پیوست نامه عمومی شماره 91.182643 مورخ 1391.07.14 کان لم یکن تلقی گردیده و ارائه درخواست گواهی ثبت آماری براساس مفاد بند مذکور مجاز نمی‌باشد."/ایسنا

 
 

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد

 

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد

 

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد

 

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد