اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک



اخبار,اخبار اجتماعی,مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق

کاوش باستان شناسی قلعه-شهر حکومتی غرب کشور (قلعه امام مریوان)منجر به خارج شدن مسجد و مدرسه کهن این محوطه تاریخی و یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک شد..

حسن کریمیان سرپرست هیأت عملیات نقشه برداری و کاوش باستان شناسانه قلعه-شهر حکومتی غرب کشور (قلعه امام مریوان) امروز "چهارشنبه "با اعلام این خبر اهداف این طرح را آگاهی از وضعیت یکی از بزرگترین و مشهورترین قلعه -شهر های غرب کشور و حفاظت پیشگیرانه از تعرضات معدن سنگ و دانشگاه آزاد اسلامی به محوطه تاریخی دانست .

او معتقد است که از شاخصه های این قلعه-شهر، که آنرا از سایر قلعه های حکومتی متمایز می کند وجود مدرسه و مسجدی است که قریب 300 سال از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق محسوب می شده و علمای شهیرفراوانی از آنجافارغ التحصیل شده اند.

به گفته این باستان شناس، هیات باستان شناسی دانشگاه تهران توانست، در نخستین فصل از کاوش، این مسجد و مدرسه را از دل خاک خارج کند.

وی افزود: اقدامات اولیه حفاظتی برای حفاظت آثار مکشوفه از آفتهای محیطی به انجام رسیده است.

سرپرست هیأت عملیات نقشه برداری و کاوش باستان شناسانه قلعه-شهر حکومتی غرب کشور (قلعه امام مریوان) گفت: علاوه بر این در جلسه ای که با فرماندار و شهردار مریوان داشتیم مقرر شد پس از ارایه نقشه 3D مسجد و مدرسه مکشوفه از طرف سرپرست هیات، شهرداری با هماهنگی مدیریت میراث فرهنگی استان نسبت به ساخت سازه ای سبک بر روی بنا اقدام کند تا آنها را از تابش آفتاب و بارشهای سالانه مصون سازد.

به گفته این باستان شناس، این سازه همچنین زمینه بهره برداریهای آتی از این مسجد را فراهم خواهد آورد.

او گفت: همچنین در این جلسه مقرر شد با مجوز فرمانداری مریوان، شورای اسلامی و دهیاری روستای برقلعه، علاوه بر تشکیل انجمن میراث فرهنگی، یکی از اهالی روستا-که در مدت کاوشها مسئولیت نگهبانی از محوطه را بر عهده داشته است-را با هماهنگی میراث فرهنگی مریوان به عنوان نگهبان این مجموعه انتخاب کنند.

کریمیان افزود: با توجه به اقدامات مخرب معدن سنگ و طرح توسعه فیزیکی دانشگاه آزاد مریوان، ضرورت دارد تا در صورت موافقت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، دانشگاه تهران با فوریت نسبت به تعیین حریم این محوطه وسیع فرهنگی اقدام کند.

وی اظهار امیدواری کرد تا این محوطه غنی منحصر به فرد، در پایان کاوشها، به عنوان پایگاه پژوهشی غرب کشور و یک پارک موزه مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته این باستان شناس،قلعه امام مریوان که بر فراز استقرارگاهی وسیع (یک شهر) در مجاور شهر فعلی مریوان قرار دارد، قرنها یکی از مهمترین مراکز حکمرانان ایران در سرحدات غربی کشور به شمار می آمد و تا سال 1066 هجری حیات در آن جریان داشت.


او افزود: شواهد باستان شناسانه موید آن است که این قلعه -شهر در اثر زلزله ویران شده و در شرایط حاضر هم قلعه و هم استقرارگاه مرتبط با آن به تپه ای باستانی تبدیل شده اند.

هیات باستان شناسی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر حسن کریمیان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، از تاریخ 2/15 عملیات نقشه برداری و کاوش باستان شناسانه قلعه-شهر حکومتی غرب کشور (قلعه امام مریوان) را شروع کردند که سی ام تیرماه پایان یافت .

اخبار اجتماعی - خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
بارش برف در غرب و شمال غرب ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب



 

 

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب

 

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب/محو کامل جنگل های مرزی ایران با عراق.

ایلنا: جنگل‌های مناطق شمال، شمال شرق و غرب کشور همچنان در آتش می‌سوزد،جنگل‌های زاگرس غربی در مریوان،جنگل‌‌های گلستان درشمال و جنگل ابر در سمنان درشمال شرق کشور در حال حاضر در محاصره آتش هستند.

از شمال کشور خبر می‌رسد که آتش‌سوزی همچنان در مناطق مختلف استان گلستان ادامه دارد.

سید نجیب حسینی نماینده مردم مینودشت وکلاله گفت: آتش‌سوزی جنگل‌های گلستان هنوز ادامه دارد و مهار نشده و با وجود شدت وزش باد در طی چند روز گذشته آتش گسترش چشم‌گیری داشته است.

او با انتقاد از عملکرد مسئولان کشور در برخورد با این آتش‌سوزی گفت: جای تعجب است که به جنگل گلستان که بعنوان گل سرسبد جنگل‌های کشور شناخته می‌شود و به تمام مردم ایران تعلق دارد به صورت ملی نگاه نمی‌شود.

او ادامه داد: انتظار می‌رود که هم وزیر کشور و هم وزیر جهاد کشاورزی به منطقه گلستان بعنوان نقطه بحران نگاه کنند.

حسینی باستایش عملکرد مسئولین استان گلستان که تمام امکانات خود را جهت مهار آتش به کار گرفته‌اند افزود: استان گلستان تمام آنچه را که در توان داشت انجام داد و این جای تقدیر دارد اما مجموعه مسئولین کشوری که متولی این کار هستند چرا امکانات کشور را برای پایان دادن به بحران آتش در جنگل گلستان به کار نمی‌برند؟

او ادامه داد: چگونه است، هنگامی که یک سیل یا زلزله اتفاق می‌افتد تمام امکانات کشور بسیج می‌شود و به کمک نقاط بحران‌زده می‌شتابد اما در بحران آتش گلستان خبری از بسیج امکانات ملی نیست.

نماینده مردم مینودشت وکلاله گفت: اگر تمام توان ما همین است که تا اکنون نشان داده‌ایم چرا از سایر کشورها کمک نمی‌خواهیم تا به ما در مهار آتش یاری برساند.

او با بیان اینکه افکار عمومی مسئولین را در مورد کم‌کاری در مسئله خاموش کردن آتش جنگل‌های گلستان نمی‌بخشند، گفت: درحالی که تمام استان گلستان یکپارچه و با تمام ظرفیت‌های خود به جنگ با آتش رفته‌اند جای تعجب است که وزیران کشور و جهاد کشاورزی تاکنون حتی یک بار هم برای بازدید به منطقه نیامده‌اند، مسئولان باید در زمینه این کم‌کاری پاسخگو باشند.

حسینی ابراز امیدواری کرد که با توجه بیشتر مسئولین و به کارگیری کلیه منابع ملی هرچه زودتر شر آتش از جنگل گلستان کم شود.

از شمال شرق کشور نیز خبر می‌رسد که آتش جنگل‌های ابر در شاهرود استان سمنان که از روز سه‌شنبه آغاز شده است همچنان ادامه دارد. طبق آخرین اخبار تا روز جمعه آتش در مناطقی در جنگل ابرمهار شده ولی هنوز خاموش نشده است.

به گفته منابع محلی تاکنون حداقل 35 هکتار از جنگل‌های این منطقه در آتش سوخته است. صعب‌العبور بودن و شیب بالا در مناطق آتش کار امداد رسانی را به این مناطق سخت و دشوار کرده‌ است.

مردم محلی، نهادهای نظامی، ارتش و سپاه، با امکانات کاملاً ابتدایی مانند بیل، کلنگ و دبه‌های آب به صورت پیاده‌ تامناطقی که گرفتار آتش‌ شده اندپیش رفته و سعی در مهار آن دارند.

از غرب کشور نیز خبر می‌رسد که آتش‌سوزی جنگل‌های مریوان و سروآباد که از ابتدای خرداد ماه آغاز شده است همچنان ادامه دارد. به گفته ایرج قادری آمار آتش تاامروز صبح به 860 نقطه رسیده است که در یک ماه گذشته با توجه به عدم بارش باران هم در تعداد و هم حجم آتش افزایش چشمگیری مشاهده می‌شود.

طبق آخرین خبرها تاکنون بیش از 35 هزار هکتار از جنگل‌های مریوان و سروآباد در آتش سوخته است به طوری که مناطق جنگلی در خط مرزی ایران با عراق به طور کامل محو شده است.

روستا‌های پیله‌ور، رشه‌ده، خوش‌کلام، سردوش بیشترین میزان گستردگی جنگل‌های سوخته در منطقه مریوان و سروآباد را به خود اختصاص داده‌اند..../ایلنا