اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف ژنهای شکل دهنده به بینی



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

محققان ژنهایی را کشف کرده اند که عامل شکل دهی به بینی انسان است.

به گزارش مهر، این یافته جالب توجه توسط گروهی از محققان دانشگاه لندن ارایه شده که با استقبال محافل علمی – پزشکی جهان مواجه شده است.

این مطالعه که جزئیات آن در ژورنال Nature Communications منتشر شده نشان می دهد که پهنا و نوک تیز بودن بینی انسان متأثر از چهار ژن متفاوتی است که هر یک نقش حیاتی را در شکل دادن به بینی ایفا می کنند.

محققان این دانشگاه در بیانیه ای اعلام کردند: دستیابی به درک درستی از نقش هر یک از این ژنها به دانشمندان کمک می کند تا بر دانش خود درباره انسانهای نخستین بیفزایند.

بر پایه این یافته جدید می توان به روشن شدن این موضوع امیدوار بود که ژنها چگونه بر شکل گیری چهره افراد تأثیر می گذارند.

محققان در این مطالعه بیش از ۶ هزار تن از ساکنان کلمبیا، پرو، برزیل، شیلی و مکزیک را مورد ارزیابی دقیق قرار داده اند. آنها در ادامه ۵۹۵۸ تن از این افراد را برای بخش اصلی مطالعه برگزیدند. از این مجموعه ۵۰ درصد ریشه اروپایی، ۴۵ درصد بومی آمریکای لاتین و ۵ درصد باقی مانده نیز متعلق به نیاکان آفریقایی بودند.

تمامی داوطلبان شرکت کننده در این مطالعه درخصوص ۱۴ ویژگی متفاوت مربوط به چهره مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و در عین حال آنالیز ژنومیکی کاملی برای تشخیص ژنهای مؤثر در شکلگیری این تفاوتها انجام دادند.

همچنین زیرگروهی متشکل از ۳ هزار تن از این افراد برای بازسازی سه بعدی چهره ایجاد شد تا در نهایت محققان بتوانند اندازه گیری های دقیقی از بخشهای تشکیل دهنده صورت از جمله بینی انجام دهند.

این بررسی ها در نهایت به کشف چهار ژن GLI۳، DCHS۲، PAX۱ و RUNX۲ منجر شد که در شکل دهی به بینی انسان تأثیر قابل توجهی دارند.

محققان دریافته اند که ژنهای PAX۱ و GLI۳ بزرگی حفره های بینی و ژن DCHS۲ تیزبودن آن را تعیین می کند و این درحالی است که ژن RUNX۲ در پهنای بافت میان دو حفره تأثیرگذار است.

 


ویدیو مرتبط :
پاورپوینت آشنایی با میکرو RNAها و نحوه پیش بینی ژنهای هدف آنها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر تولد 2 سیاره غول پیکر/ کشف چگونگی شکل‌گیری سیارات



ستاره شناسان برای نخستین بار توانستند تولد دو سیاره غول پیکر را در حال بلعیدن گاز اطراف خود در هنگامی که به دور ستاره مادر خود می گشتند، رصد کنند.

این رویداد که توسط بزرگترین رادیو تلسکوپ جهان رصد شده است، نشان دهنده جریان های بسیار عظیمی از گاز در سراسر شکاف موجود در حلقه ای از ماده اطراف یک ستاره جوان است.

این کشف می تواند پشتیبانی برای نظریه های چگونگی رشد سیارات باشد.

تولد سیاره , منظومه شمسی

آرایه تلسکوپی "آتاکاما لارج میلی متر" (ALMA) در بیابان آتاکامای شیلی به جایی فراتر از آسمانهایی دست یافته که بقیه رادیو تلسکوپ های جهان موفق به رصد آن شده بودند.

محققان ستاره جوانی به نام HD 142527 را بررسی کردند که در فاصله 450 سال نوری از زمین قرار دارد. این ستاره با حلقه ای از گاز و غبار کیهانی به جا مانده از ابرهای شکل دهنده این ستاره احاطه شده است.

این حلقه غباری با یک شکاف به دو بخش درونی و بیرونی تقسیم می شود. این شکاف توسط دو سیاره عظیم گازی که به تازگی در حال شکل گیری هستند، ایجاد شده است. این سیارات در هنگام گشتن به دور ستاره شان، مدارهای خود را شکل داده اند.

تولد سیاره , منظومه شمسی

بر اساس نظریات، سیارات غول پیکر با جذب گاز از حلقه بیرونی رشد می کند. جذب این گازها جریاناتی را به راه می اندازد که پل هایی را در سراسر شکاف این حلقه ایجاد می کند.

این نخستین رصد مستقیم از چنین جریانهایی است که انتظار می رفت توسط سیارات غول پیکر در حال بلیعدن گاز در هنگام رشد، شکل می گیرند.

دکتر سیمون کاساسوس از دانشگاه شیلی در سانتیاگو گفت: ستاره شناسان وجود این جریانها را پیش بینی کرده بودند، اما این نخستین بار است که توانسته ایم آنها را به طور مستقیم مشاهده کنیم.

به گفته وی به لطف داشتن تلسکوپ جدید  ALMA، توانسته ایم رصد مستقیمی از نظریات کنونی چگونگی شگل گیری سیارات داشته باشیم.

دکتر سباستین پرز از دانشگاه شیلی گفت: فکر می کنیم سیاره غول پیکری در این حلقه غباری پنهان است و هر یک از این جریانها را ایجاد می کند. این سیارات با جذب برخی از گازهای حلقه بیرونی رشد می کنند. بقیه این گاز به حلقه درونی  و به سوی ستاره می رود.

تولد سیاره , منظومه شمسی

اندازه حلقه درونی معادل فاصله خورشید تا مدار زحل در منظومه شمسی است در حالی که حلقه بیرونی حدود 14 برابر بیش از این اندازه است.

در حالی که ستاره مرکزی با جذب مواد از حلقه داخلی هنوز در حال شکل گیری است؛ حلقه درونی اگر به گونه ای حفظ نشود از بین خواهد رفت.

محققان دریافته اند میزانی باقی مانده از این جریانهای گازی در حلقه درونی  فقط برای بازسازی حلقه درونی  و تغذیه رشد ستاره کافی است.

هنوز ساخت تلسکوپ ALMA کامل نشده و از این رو این تلسکوپ هنوز به توانایی های کاملش نرسیده است.
این داده های جدید در نشریه نیچر منتشر شده است.

منبع:mehrnews.com