اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف قدیمی‌ترین و کامل‌ترین طومار تورات


قدیمی‌ترین و کامل‌ترین طومار تورات در آرشیو دانشگاه «بلوگنا»ی ایتالیا پیدا شد.

ایسنا: قدیمی‌ترین و کامل‌ترین طومار تورات در آرشیو دانشگاه «بلوگنا»ی ایتالیا پیدا شد.

یک استاد دانشگاه در ایتالیایی مدعی شده که کامل‌ترین و قدیمی‌ترین طومار تورات را در آرشیو دانشگاه «بلوگنا» کشف کرده است. این طومار که اکنون مهم‌ترین اثر نوشتاری یهودیت محسوب می‌شود، حدود 120 فوت طول دارد و از پوست گوسفند ساخته شده است.

کارشناسان سال نگارش توارت تازه کشف‌شده را حدود سال 1155 تا 1225 میلادی تشخیص داده‌اند و برای تأیید ادعاهای «پرانی» دو آزمایش کربن 14 در ایتالیا و آمریکا روی این دست‌نوشته انجام شده است.

این دست‌نوشته از قرن هجدهم میلادی در کتابخانه‌ی این دانشگاه نگهداری می‌شود، اما قدمت آن به اشتباه ثبت شده و هیچ‌ کسی تا کنون از ارزش آن باخبر نبوده است. دانشگاه «بلوگنا» قدیمی‌ترین دانشگاه جهان غرب محسوب می‌شود.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، اعلام شده است که «ماثورو پرانی» که از سال 1977 میلادی به تدریس زبان عربی در دانشگاه «بلوگنا» مشغول است، طوماری را در کاتالوگ کتابخانه‌ی دانشگاه پیدا کرد که قدمت آن به قرن‌های 12 یا 13 میلادی می‌رسد.

به گفته‌ی این استاد دانشگاه، قدیمی‌ترین تورات جهان یکی از سالم‌ترین‌ها آثار در نوع خود است، اما بخش‌های زینتی آن تا حدودی از بین رفته است.

پیش از این، قدمت این دست‌نوشته به اشتباه قرن 17 میلادی برچسب خورده بود؛ ‌اما «پرانی» با دیدن این طومار متوجه شد که خط آن به سبک بابلی شرقی است و نه خط فلسطینی که در قرن هفدهم میلادی مورد استفاده بوده است.


ویدیو مرتبط :
قدیمی ترین نسخه کشف شده قرآن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف قدیمی ترین سوپ تاریخ(+عکس)



 

 

کشف قدیمی ترین سوپ تاریخ

 

گروهی از باستان شناسان چینی یک دیگچه برونزی را یافتند که سوپ درون آن که در 2 هزار و 400 سالقبل پخته شده بود هنوز وجود دارد.

 

به گزارش مهر، باستان شناسان موسسه باستان شناسی استان "شانگشی" به سرپرستی "لیو دایون" این دیگچه برونزی را در داخل یک قبر در منطقه غرب شهر "شیان" کشف کردند.

 

این باستان شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "این اولین بار در تاریخ باستان شناسی چین است که یک سوپ در یک قبر پیدا می شود. این کشف می تواند به ویژه برای مطالعه بر روی عادات غذایی مردم این منطقه در 2 هزار و 400 قبل بسیار مفید باشد."

 

براساس گزارش گلوبال تایم، این قبر با دیگچه داخلش در مدت کارهای حفاری ساخت فرودگاه شیان کشف شد. شهر شیان که در گذشته پایتخت چین بوده است به دلیل مقبره سربازان سفالی شهرت جهانی دارد.

 

در داخل این دیگچه برونزی، مقداری استخوان و یک مایع مایل به سبز وجود دارد. این مایع برای شناسایی عناصر سازنده اش و تائید اینکه واقعا یک سوپ بوده است آزمایش خواهد شد./مهر