اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کتاب فارسی دبیرستان تغییر می‌کند


رئیس گروه تایف کتب درسی فارسی از تالیف کتاب فارسی دهم و آغاز تغییر کتب درسی دوره دبیرستان از امسال خبر داد.

خبرگزاری مهر: رئیس گروه تایف کتب درسی فارسی از تالیف کتاب فارسی دهم و آغاز تغییر کتب درسی دوره دبیرستان از امسال خبر داد.

فریدون اکبری شلدره عصر پنج شنبه در اختتامیه همایش ملی بررسی موضوعی کتاب درسی زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه از منظر تعلیم و تربیت باید نازها و نیازهای کودکان را بشناسیم، گفت: برای همصدایی با نیازها و نازهای کودکان محتوای کتاب های درسی نیز باید خود را تازه کنند.

وی گفت: عمر سازنده یک محتوای درسی بین پنج تا هفت سال است این در حالی است که برخی کتاب های زبان و ادبیات فارسی کشور امسال بیست و دومین سالی است که تدریس می شود ولی تغییر کتب درسی یک ضرور است و به همین دلیل برنامه درسی ملی تدوین و تصویب شد.

رئیس گروه تالیف کتب درسی فارسی با اشاره به اینکه تغییر در کتب درسی دوره ابتدایی و راهنمایی همزمان از سال ۹۰ آغاز شد، افزود: قرار بر این شد که هر سال کتاب های دو پایه تحصیلی تغییر یابد و در نتیجه تمام کتاب ها باید در عرض شش سال عوض شوند که از امسال تغییر کتاب های دبیرستان نیز شروع می شود.

اکبری شلدره اعلام کرد: امسال تغییر کتب پایه ششم ابتدایی و پایه دهم دوره متوسطه دوم در دستور کار قرار دارد.

وی اظهار داشت: قانون اساسی تالیف کتب درسی و برنامه درسی ملی اساس ما در تالیف کتب جدید است که به ما نشان می دهد که چه طور و با چه شیوه ای این کار را انجام دهیم.

رئیس تالیف کتب درسی زبان فارسی با بیان اینکه رویکرد اصلی تمام برنامه های درسی نظام جمهوری اسلامی شکوفایی فطرت الهی است، گفت: رویکرد مخصوص حوزه تربیت و یادگیری زبان و ادبیات فارسی تقویت مهارت های زبانی شامل دیدن، گوش دادن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن و مهارت های فرازبانی اعم از تحلیل، نقد و تفکر است.

اکبری شلدره افزود: سعی داریم در کنار دانش افزایی مجال اندیشیدن را برای دانش آموزان بیشتر کنیم.

وی بیان کرد: مهارت های خوانداری دانش آموزان در دو سطح اطلاعاتی و ادراکی سنجیده می شود که دانش آموزان ایرانی در سطح ادراکی دارای ضعف هستند که برنامه ها و کتاب های جدید به سمت درک لایه های متن توسط دانش آموزان گرایش دارند و علاوه بر آن، توجه به لحن زبان به عنوان شیوه جذب متن برای مخاطب و تسهیل گری ادراک مدنظر قرار گرفته است.

رئیس گروه تالیف کتب درسی زبان فارسی عنوان کرد: سواد خواندن را در شیوه خوانش و درک مطلب می بینین که این مهارت طی سال های چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم و نهم به شکل پیوسته وجود دارد و کتاب دهم که امسال تالیف می شود ادامه این زنجیره خواهد بود.

اکبری شلدره با تاکید بر لزوم آموختن لحن خواندن به دانش آموزان گفت: باید به فراز و فرودها و کشش و گسست ها توجه کنند و با گرفتن همین مسائل کلاس های درسی زبان فارسی بی جاذبه و بی حس شده و زمانی که به خوانش توجه شود دیگر نیازی نیست که معلم ها متون را برای دانش آموزان معنی کنند.

وی گفت: آموزش و پرورش در بسیاری از زمینه ها نوآوری هایی دارد که دانشگاه ها هنوز به سمت آن نرفته اند.

رئیس گروه تالیف کتب درسی فارسی بیان کرد: انتظار ما این است که دبیرخانه راهبردی زبان و ادب فارسی در شیراز یافته های این نشست را به کل کشور اطلاع رسانی کند ضمن آن که با دفتر تالیف بیشتر ارتباط داشته باشد تا در تالیف و ارائه کارهای خوب به ما کمک کنند.


ویدیو مرتبط :
روند تغییر انرژی یونش | دبیرستان دانشگاه صنعتی شریف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغییر کوله‌پشتی دانش آموزان با فناوری/ خودکار جادویی و کتاب تبلتی



تغییر کوله‌پشتی دانش آموزان با فناوری/ خودکار جادویی و کتاب تبلتی
امروز دنیا در سایه نوآوریهای فناورانه بسیار رقابتی و متنوع شده است و این روند همچنان ادامه می یابد. فناوریهای امروز به پیشرفت تمام بخشها از جمله بخش آموزش سرایت کرده و می تواند از طرق مختلفی به دانش آموزان برای تبادل دیدگاه ها و اطلاعات در جریان یادگیری کمک کند.
کلاسهای درسی امروز با انفجار تبلتها، تلفنهای هوشمند و سایر ابزارهای فناورانه پیشرفته تر شده اند. فناوریهایی که پیشتر به عنون یک مانع در نهادهای آموزشی تلقی می شد، اکنون به ابزارهای واقعی یادگیری تبدیل شده اند. از این رو نگاهی به فناوریهای ضروری برای دانشجویان و دانش آموزان می تواند به درک نحوه ورود فناوری به عرصه آموزشی کمک کند.
کتابهای درسی تبلتی

کتابهای درسی تبلتی,تلفنهای هوشمند,تبلت

کتابهای درسی تبلتی می تواند وزن کوله پشتی دانش آموزان را تا حد زیادی کاهش دهد، از سوی دیگر امروزه شاهد حضور تبلتهایی با صفحه نمایش دوگانه از شرکتهای تولید کننده کتابهای الکترونیکی هستیم. سایر تبلتها چون آی پد و دستگاه های دارای سیستم عامل اندروید نیز می توانند در این مقوله قرار گرفته و به یادگیری کمک کنند. دانش آموزان با این دستگاه ها بالهای تازه ای می یابند و مجهز به ابزارهای  تازه آموزشی می شوند.
یادداشت برداری

کتابهای درسی تبلتی,تلفنهای هوشمند,تبلت

با استفاده از این ابزار که از آن با عنوان لایو اسکرایب اکو اسمارت پن (Livescribe Echo Smartpen) یاد می شود، دانشجویان خود را با یک فناوری کاملا به روز مجهز می کنند. این ابزار در اصل یک قلم الکترونیکی است که می تواند به یادداشتهای شما این امکان را بدهد که خودشان به جای خودشان صحبت کنند.

این ابزار با چندین ساعت حافظه صوتی و یک رابط میکرو یو اس بی همراه است که با کاغذ رایانه ای آن سازگار است و به کاربر در ضبط یادداشتهای دست نویسش کمک می کند. این ابزار دارای 2 مدل است که دست نویس را برای انتخاب به رایانه یا تلفن هوشمند تشخیص داده و حتی می توان از آن برای انتقال دستنویس ها به شبکه های اجتماعی یا صندوق نامه های دریافتی یک پست الکترونیک نیز استفاده کرد. قلم هوشمند این ابزار می تواند صدا ضبط کرده و آن را برای شما پخش کند.
فلش درایوهای پرحجم

کتابهای درسی تبلتی,تلفنهای هوشمند,تبلت

این ابزار به یک ضرورت برای هر دانش آموزی تبدیل شده است و به آنها این امکان را می دهد که حجم قابل توجهی از اطلاعات را هرکجا که بخواهند داخل جیب خود حمل کنند. درمیان فهرستهای متنوعی از این دستگاه یک نوع از آنها تحت عنوان ایمنی LOK-IT به کاربر این اطلاعات را می دهد که اطلاعات خود را رمز گذاری کند، قفل کردن سیستم در این یو اس بی ویژه نیازمند یک شماره پین است که باید هنگام دسترسی به اطلاعات وارد آن شود. صفحه کلید داخل این دستگاه نیز به وارد کردن شماره پین و باز کردن قفل محتوا کمک می کند.
کتابهای الکترونیک

کتابهای درسی تبلتی,تلفنهای هوشمند,تبلت

یکی دیگر از ابزارهای ضروری فنارانه در عرصه آموزش که آن را هم می توان نوعی ضرورت توصیف کرد کتابهای الکترونیک است. در حقیقت می توان این ابزار را سلاح مخفی تعداد بیشماری از دانشجویان دبیرستانی دانسد که جایگزین سایر برنامه های اجرایی و دستگاه ها شده اند. این کتابها به دانش آموزان کمک می کند که محتوای آموزشی متنوعی را برای بررسیهای آفلاین خود ذخیره کنند. این دستگاه ها دسترسی به موضوعات مختلفی را تسهیل کرده این موضوعات می تواند از محتوای مقالات پژوهشی تا زیست، علوم کامپیوتری، پزشکی و اقتصاد باشد و حتی سوالاتی را به عنوان آزمونهای کوچک انتهای هر بخش برای این موضوعات درنظر گرفته شده است.
تلفنهای هوشمند

کتابهای درسی تبلتی,تلفنهای هوشمند,تبلت

تلفنهای هوشمند موجود در بازار می توانند از ابزارهای فناوری مهمی باشند که همراه داشتن آن برای دانش آموزان حائز اهمیت است. این دستگاه ها نه تنها می تواند راه ارتباطی دانش آموز دوستان و آموزگاران خود باشد، بلکه دارای ابزارهای آکادمیک و برنامه های اجرایی است که می تواند به فرآیند یادگیری کمک کند. تلفنها از آی فن گرفته تا دستگاه های اندرویدی به جزء لاینفک زندگی امروز از جمله دانش آموزان تبدیل شده است.
امروزه محتوای کوله پشتی دانش آموزان متحول شده و یادگیری آنها نیز با کمک ابزارهای فناوری مدرن تسهیل شده است. آنها برای همگام شدن با دنیایی که فناوریهای آن در هر لحظه رو به جلو می رود باید خود را با فناوریها سازگار کرده و فرآیند یادگیری خود را ساده و لذت بخش کنند..../mehrnews.com