اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش رشد اقتصادی چین چقدر نگران‌کننده است؟



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

رییس مرکز مطالعات آسیا در موسسه «آکسا فراملینگتون» در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی بلومبرگ درباره کاهش نرخ رشد اقتصادی چین گفت: باید در میزان توقعاتمان از چین تجدید نظر کنیم. میزان رشد تولید اهمیت چندانی ندارد؛ مهم این است که آیا این تولید در طولانی‌مدت به مصرف تبدیل می‌شود یا نه؟

آمارهای جمع‌آوری شده در ماه آوریل بیانگر ‌آن بود که چین در بخش تولید با کاهش رشد مواجه شده است. این نکته نشان‌دهنده‌ عدم یکنواختی رشد اقتصاد جهانی است. اکنون با ورود به ما می و کاهش سفارشات جدید برای تولید، پیش‌بینی اقتصاددانان مبنی‌ بر ادامه این روند کاهشی به وقوع پیوسته است.

مارک تینکر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ، ضمن تاکید بر اهمیت اقتصاد 10 تریلیون دلاری چین اظهار کرد: چین پس از آمریکای 16 تریلیون دلاری، دومین قدرت بزرگ اقتصادی جهان به شمار می‌رود. اگر در آمریکا شاهد رشد 7 درصدی باشیم، به نظرمان بسیار خوب می‌رسد، بنابراین به عقیده من ما باید توقعاتمان از چین را بازنگری کنیم. میزان رشد 7 درصدی اهمیت چندانی ندارد، بلکه نکته مهم این است که آیا این تولید در طولانی مدت به مصرف تبدیل می‌شود یا نه؟ و اینکه دولت در قبال این مسئله چه تصمیماتی اتخاذ خواهد کرد.

رییس مرکز مطالعات آسیا در موسسه «آکسا فراملینگتون» در جواب انتقادات نسبت به کیفیت محصولات تولیدی چین اظهار کرد: در حال حاضر دولت چین تصمیم گرفته عوامل محرک را زیاد کند تا تولید و صادرات افزایش یابد اما به عقیده‌ من چین برنامه‌ بسیار روشن پنج ساله‌ای در دست دارد تا تعادل در اقتصاد را دوباره به دست آورد.

تینکر تاکید کرد که صرف دست‌کاری نرخ ارز نمی‌تواند به دلیل تحریک و افزایش صادرات باشد بلکه از قرار معلوم جذب سرمایه‌ جهانی در دستور کار است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از عاملان مهم اقتصادی جهان در بازار چین فعالیت ندارند، اما به تازگی سرمایه‌گذاران خرد به صندوق قابل معامله در بورس هنگ‌کنگ علاقه نشان داده و ممکن است به زودی در آن فعالیت کنند. به گفته‌ تینکر تمامی این سرمایه‌گذاران می‌توانند به چین بیایند و چنانچه سرمایه‌گذاران بین المللی به دنبال راه‌یابی به اقتصاد چین باشند، «سهام اچ» ارزش بیشتری دارد.

«سهام‌اچ» به سهامی گفته می‌شود که مربوط به کارخانجات سرزمین اصلی چین است، اما در بازار بورس هنگ‌کنگ معامله می‌شود.

رییس مرکز مطالعات آسیا در موسسه «آکسا فراملینگتون» شرایط کنونی چین را مشابه با ژاپن در زمانی دانست که سعی در بازسازی خود داشت و گفت: یکی دیگر از روش‌های خلاقانه برای راه‌یابی به بازار آسیا می‌تواند سهام «بی» باشد که به همان سهامی گفته می‌شود که در بازار بورس شانگهای و شنزن با ارز خارجی معامله می‌شود.

مارک تینکر علاقمندان به سرمایه‌گذاری و معامله در بورس چین را به دقت در انتخاب سهام و تحقیق ترغیب کرد. وی گفت: همه نگران بدهی‌های چین هستند که به 28 تریلیون دلار می‌رسد اما من فکر می کنم می‌توان به این بدهی به عنوان دارایی‌های تضمین‌شده‌ای نگاه کرد که می‌توان به یک سرمایه‌گذار جهان فروخت.

 

 

اخبار اقتصادی - اقتصادنیوز


ویدیو مرتبط :
رشد نگران کننده نقدینگی و پیامدهای اقتصادی آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تورم مهمترین تهدید علیه رشد اقتصادی چین است



رشد اقتصادی چین , تورم اقتصاد چین
رییس بانک مرکزی چین هشدار داد، افزایش نرخ تورم مهمترین تهدید علیه اقتصاد چین در بلند مدت به شمار می‌رود.
تورم مهمترین تهدید علیه رشد اقتصادی چین است
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، ژو شیائو چوان تاکید کرد، تغییر ساختارهای اقتصادی چین و تبدیل این کشور از یک اقتصاد برنامه‌ای به یک اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد نیازمند اجرای اصلاحات کامل و زیادی است.
وی تصریح کرد، یک توافق و تمایل عمومی در چین وجود دارد، تا این کشور اصلاحات ساختاری اقتصادی و مالی را اجرا کرده و از یک اقتصاد برنامه‌ای به اقتصاد آزاد تبدیل شود، ولی در این راستا کنترل نرخ تورم مهمترین اولویت بانک مرکزی چین خواهد بود.
وی افزود: چین در حال‌ گذار اقتصادی است و فشار ناشی از اجرای سیاستهای انبساطی پولی با هدف کمک به افزایش رشد اقتصادی، موجب افزایش فشارهای تورمی شده است.
بنابر این بانک مرکزی چین باید در شرایط کنونی از افزایش فشار تورمی که تاثیر منفی زیادی بر رشد اقتصادی خواهد داشت جلوگیری کند.
بر این اساس نرخ تورم چین در ماه اکتبر به کمتر از 1.7 درصد رسیده است، این رقم در ماه سپتامبر به بیش از 1.9 درصد رسیده بود.
نرخ تورم چین در جولای سال گذشته به رکورد بی سابقه 6.5 درصدی رسیده بود.
بانک مرکزی چین قصد دارد، نرخ تورم این کشور را تا پایان سال جاری به کمتر از 4 درصد برساند.
اجرای سیاستهای کنترلی در بخش مسکن چین گر چه تاثیر زیادی بر افت نرخ تورم و تثبیت قیمت مسکن داشته، ولی از سوی دیگر به ضرر رشد اقتصادی چین بوده است.
رشد اقتصادی چین طی ماههای گذشته روند نزولی داشته است.
رییس کمیسیون توسعه و اصلاحات اقتصادی چین نیز تاکید کرد، روند نزولی رشد اقتصادی این کشور به پایان رسیده است و چین می‌تواند به هدف رشد اقتصادی 7.5 درصدی در سال 2012 دست یابد.
ژانگ پینگ تصریح کرد: افزایش مبادلات تجاری و هزینه‌های مصرفی در اقتصاد چین طی ماه اکتبر نشان می‌دهد، دومین اقتصاد بزرگ جهان با بهبود نسبی شرایط روبرو است و روند نزولی رشد و رونق اقتصادی این کشور متوقف شده است.
دولت چین قصد دارد، امسال به رشد اقتصادی 7.5 درصدی دست یابد .
کارشناسان مستقل اقتصادی بر این باورند که رشد اقتصادی چین در سه ماه پایانی 2012 میلادی افزایش خواهد یافت.
رشد اقتصادی این کشور در سه ماه سوم امسال به پایین ترین حد خود در سه سال اخیر رسیده است.
وی افزود: بهبود وضعیت صادرات و هزینه‌های مصرفی در چین نشانگر برقراری ثبات نسبی در این کشور است.
البته آمارهای مربوط به عملکرد اقتصادی چین در ماه اکتبر نشانگر افزایش قدرت ساختاری اقتصاد چین نیست و چین برای افزایش رشد و رونق اقتصادی طی ماههای آینده به سیاستهای محرک بیشتری نیاز خواهد داشت..... / خبرگزاری : فارس