اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کارمندان چه بخورند؟



اخبار,اخبار اجتماعی,تغذیه در محیط کار


اخبار اجتماعی - کارمندان چه بخورند؟

مصرف مداوم کربوهیدرات‌ها (قندها) و غلات همچون انواع کیک، کلوچه، بیسکویت با توجه به کالری بالایی که دارند سبب اضافه وزن و چاقی، بویژه در افرادی که فعالیت بدنی کمی در محل کار دارند می‌شود.

یک کارشناس تغذیه با اشاره به نقش تغذیه کارمندان و کارکنان سازمان‌ها در میزان بازدهی آنها، گفت: مصرف مداوم قندها عوارضی مثل خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را بدنبال خواهد داشت.

«فتانه کاوری‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: افراد شاغل بخش قابل توجهی از جمعیت فعال را تشکیل می‌دهند که حداقل یک سوم روز و یا نصف روز خود را در محیط کار می‌گذرانند بنابراین بطور معمول یک وعده غذایی و یک میان وعده خود را در محیط کار مصرف می‌کنند.

مشاور تغذیه معاونت بهداشت استان ایلام با بیان اینکه در نقش تغذیه در سلامت عمومی و بازده کاری شکی باقی نمانده است، ادامه داد: تامین غذای مغذی و سالم سبب ارتقاء سلامت و افزایش بازده کاری کارکنان می‌شود و از آنجائی‌که اضافه وزن و چاقی از عوارض پشت میزنشینی و کم‌تحرکی در محیط‌های کار است باید تغذیه‌ی این گروه متناسب با میزان تحرک بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد.

کاوری‌زاده در مورد رعایت اولین اصل تغذیه در محیط کار گفت: مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر، نان و برنج سفید در محیط کار اگرچه در کوتاه مدت موجب بالا رفتن قند خون می‌شود و احساس سیری را در پی دارد اما به دنبال تحریک ترشح انسولین، گلوکز را به سلول با سرعت زیادی وارد کرده و نه تنها موجب کاهش قند خون می‌شود بلکه عوارضی مثل خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را به‌دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نحوه تغذیه در محیط کار می‌تواند به ایجاد استرس کمک کند، افزود: استرس همراه با تغذیه نامناسب و بی‌تحرکی زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های مزمن فراهم می‌کند چرا که سطح هورمون‌های مولد استرس مانند کورتیزول با مصرف غذاهای چرب و هورمون آدرنالین در اثر مصرف زیاد قند و شکر و کافئین در خون بالا می‌رود.

این مشاور تغذیه اضافه کرد: مصرف مداوم کربوهیدرات‌ها (قندها) و غلات همچون انواع کیک، کلوچه، بیسکویت با توجه به کالری بالایی که دارند سبب اضافه وزن و چاقی، بویژه در افرادی که فعالیت بدنی کمی در محل کار دارند می‌شود.

کاوری‌زاده با این توصیه که در جهت کاهش مصرف قند و کافئین که در انواع نوشابه‌های مصرفی در محیط کار وجود دارد تغییراتی اعمال کنید، ادامه داد: رعایت تنوع استفاده از گروه‌های اصلی غذایی در برنامه غذایی روزانه می‌تواند به حفظ تعادل قندخون و افزایش دریافت مواد مغذی کمک کند و در نتیجه علاوه بر حفظ سلامت و کاهش عوامل خطر بیماری‌های مزمن، افزایش کارایی و بازده کاری در محیط‌های کاری را به دنبال دارد.

وی افزود: در مراکزی همچون کارخانه، بیمارستان و ... که چند نوبت و شیفیت کاری دارند رعایت نظم در برنامه غذای روزانه، توزیع مناسب انرژی در وعده‌های غذایی، مصرف غذاهای متنوع (مصرف گروه‌های غذایی اصلی مثل نان و غلات، شیر و لبنیات، میوه‌ها و سبزی‌ها و گروه گوشت، سبزیجات و مغزها و تخم‌مرغ) با توجه به زمان مصرف غذا در کاهش خستگی و بهبود عملکرد کاری کارکنان موثر است.

این مشاور تغذیه به کسانی‌که نوبت‌های شب کاری دارند توصیه کرد: وعده‌های اصلی غذای خود را بعدازظهر و یک وعده غذایی در نیمه زمان شیفت به دلیل طولانی بودن مدت زمان فعالیت میل کنند البته از غذاهای چرب، سنگین و پرادویه که سبب خواب آلودگی و کاهش کارایی می‌شود مصرف نکنند.

وی تاکید کرد: در غذاهای خود گوشت کم چربی بویژه ماهی و مرغ به شکل کبابی و یا آب‌پز، سبزی‌های تازه، سالاد، نان سبوس‌دار، حبوبات و ماست کم چرب مصرف کنند.

کاوری‌زاده تصریح کرد: شیر و مواد لبنی کم چرب از جمله ماست، پنیر، کشک که علاوه بر تامین املاحی مانند کلسیم و فسفر، از منابع جذب پروتئین به شمار می‌روند و همچنین غذاهای پروتئینی که افزایش ناقل‌های شیمیایی مانند نور‌اپی‌نفرین سبب افزایش هوشیاری و رفع خواب آلودگی می‌شوند، مصرف کنند.

وی در پایان گفت: مصرف یک لیوان شیر کم چرب همراه با دو عدد خرما قبل از خواب در بهبود خواب کارمندان موثر است.
 اخباراجتماعی - ایسنا
 


ویدیو مرتبط :
‫دیابتی ها عناب بخورند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بيماران قلبي گردو بخورند!!



 

 

خواص گرد.و

 

از گذشته تا به‌حال در مورد فوايد گردو صحبت‌هاي بسياري کرده‌اند و تحقيقات هم نشان داده که مصرف 45 گرم گردو بـه عـنوان بخشي از رژيم کم کلسترول به شرط اينکه کالري دريافتي افزايش پيدا نکند، باعث کاهش خطر بيماري‌هاي قلبي- عروقي مي‌شود.


مطالعات انجام گرفتـه در دانشگاه هاروارد بيانگر اين مطلب است که مصرف رژيم حاوي مقادير بـــالاي مغزها خطر مرگ قـلبي ناگهاني را کاهش مي‌دهد. علاوه بر اين، بســياري از مطالعات بيان مي‌کنـند که مصرف مقادير زياد اين مواد (مواد حاوي اســيدهاي چرب امگا 3) خطر حمله قلبي و انسداد سرخرگ‌ها را تا 70 درصـد كاهــــش مي‌دهد.

اثرات جلوگيري‌کننده و درماني گردو ثابت شده است. پژوهشگران تاکيد دارند که گردو به دليل داشتن مقادير معتنابهي از اسيدهاي چرب با چند پيوند غيراشباع چربي‌هاي خون را بهبود مي‌بخشد و در کاهش ديگر عوامل خطرساز درخصوص قلب و عروق نقش دارد. نتايج اين تحقيق همچنين گردو را منبع مهم فيبر، منيزيم، ويتامين B و E و ديگر آنتي‌اکسيدان‌ها معرفي مي‌کند. پژوهشگران با انجام تحقيق روي 365 داوطلب که 10 تا 25 درصد از کالري روزانه مورد نياز خود را طي 24 هفته از گردو به‌دست مي‌آوردند به اين نتيجه رسيدند که هر چه افراد مقادير بيشتري از گردو را در رژيم غذايي خود مصرف کنند به همان ميزان کلسترول بد خون آنها کاهش پيدا مي‌کند.

 


اين گروه از محققين تاکيد دارند که اگرچه گردو خود از منابع مهم چربي به‌حساب مي‌آيد، اما در عين حال کاهش‌دهنده عوامل موثر در بيماري‌هاي قلبي- عروقي است. پيش از اين نتايج پژوهش‌هاي مختلف نشان داده بود که مصرف گردو خطر ابتلا به سندروم متابوليک، مجموعه‌اي از نشانه‌هاي ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي را کاهش مي‌دهد. گردو طبيعتي گرم داشته، تصفيه‌کننده خون است و سبب تحريک جريان صفرا مي‌شود.