اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چه کسانی درباره مینو خالقی به رهبری مشورت می‌دهند؟



اخبارسیاسی,خبرهای سیاسی, مینو خالقی

دیروز (شنبه) علی مطهری در حاشیه همایش هم‌اندیشی فراکسیون از بررسی موضوع مینو خالقی در هیأت عالی حل اختلاف قوا خبر داد، اما اعضای این هیأت چه کسانی هستند و وظیفه‌شان چیست؟

به گزارش ایسنا، پس از اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مینو خالقی از سوی وزارت کشور به عنوان منتخب سوم اصفهان معرفی شد، اما شورای نگهبان او را به عنوان منتخب نپذیرفت و اعلام کرد که تکلیف کرسی اصفهان در مجلس دهم در انتخابات میان‌دوره‌ای همزمان با انتخابات سال آینده ریاست جمهوری مشخص خواهد شد.

این مسأله باعث اختلاف نظر میان دولت و شورای نگهبان شد تا جایی که رئیس جمهور هم به مسأله ورود کرد و پس از پایان دور دوم انتخابات، تعداد زنان راه یافته به مجلس دهم را 18 نفر (با احتساب مینو خالقی) دانست. برخی نمایندگان مجلس از جمله علی مطهری نیز وزیر کشور را تهدید کردند که اگر اعتبارنامه خالقی صادر نشود، رحمانی فضلی را استیضاح خواهند کرد. این اختلاف نظرها تا جایی پیش رفت که در همایش صبح دیروز مجلس دهمی‌ها که به دعوت لاریجانی برگزار شد، مینو خالقی دعوت نشد اما در ضیافت شام رئیس جمهور در همان روز جزو مدعوین بود.

حالا خبرها حکایت از این دارد که مشخص شدن تکلیف مینو خالقی به هیأت عالی حل اختلاف قوا سپرده شده است.

مقام معظم رهبری بر اساس بند 7 اصل 110 قانون اساسی که حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه را از وظایف رهبری می‌داند، در 3 مرداد 1390 طی حکمی خطاب به آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی، هیأت عالی حل اختلاق قوا را برای تنظیم روابط قوای سه‌گانه به منظور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه تشکیل دادند.

در حکم رهبر انقلاب خطاب به هاشمی شاهرودی که ریاست این شورا را بر عهده دارد آمده است: «لازم است مسئولان عالی نظام خود در تعامل با یکدیگر روابط قوا را به نحو مطلوب تنظیم و اختلافات احتمالی را رفع کنند و کمال همکاری را با هیأت مذکور به عمل آورند».

این هیأت در اوج اختلافات احمدی‌نژاد با برادران لاریجانی در سال 90 تشکیل شد تا موضوعات مورد مناقشه بین قوا را بررسی کند و به رهبری نظر مشورتی دهد. اعضای هیأت عالی حل اختلاف قوا 5 نفر هستند که مرداد 95 حکم پنج‌ساله آنها به پایان می‌رسد.

آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهروی (رئیس): 68 ساله، فقیه شورای نگهبان، نایب رئیس فعلی مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس پیشین قوه قضائیه

سیدمرتضی نبوی: 69 ساله، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو جامعه اسلامی مهندسین، موسس حزب جمهوری اسلامی در قزوین، وزیر پست دولت محمدجواد باهنر، وزیر ارتباطات دولت موقف محمدرضا مهدوی کنی، وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت اول میرحسین موسوی، نماینده دوره‌های چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی، مدیرمسئول روزنامه رسالت، فوق لیسانس علوم سیاسی

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد: 63 ساله، نایب رئیس مجلس نهم، نماینده قزوین در دوره‌های ششم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی، عضو جامعه روحانیت مبارز، نماینده ولی فقیه در دانشگاه امام خمینی (ره) قزوین از سال 72 تا 82، مسئول عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در ابتدای انقلاب.

عباسعلی کدخدایی: 55 ساله، دکترای حقوق بین‌الملل و استاد دانشگاه، عضو حقوقدان دوره‌های چهارم و پنجم شورای نگهبان، قائم‌مقام پیشین دبیر شورای نگهبان، معاون پیشین اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان، سخنگوی پیشین شورای نگهبان.

سیدصمد موسوی خوشدل: حقوقدان و از مسئولین حقوقی دفتر مقام معظم رهبری.

این پنج عضو پیش از این در دوران احمدی‌نژاد نظر مشورتی خود را در موارد اختلافی مثل قانون بودجه 91 و هدفمندی یارانه‌ها به مقام معظم رهبری ارائه کردند ، در دوره روحانی نیز پس از نامه رئیس جمهور به رهبری درباره قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر این هیأت نظر مشورتی خود را به رهبری ارائه کرد.

اکنون باید دید که نظر مشورتی پنج عضو هیأت عالی حل اختلاف به رهبر انقلاب درباره موضوع مینو خالقی منتخب سوم اصفهان چه خواهد بود و آیا راهکار مناسب برای حل این موضوع به دست خواهد آمد تا علاوه بر صیانت از حقوق شهروندی، تخطی از قانون صورت نگیرد.

 


ویدیو مرتبط :
اجرا و شعرخوانی مجری صحنه دکتر مینو خالقی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مطهری: احتمال ورود رهبری به پرونده مینو خالقی/ امکان ورود خالقی به مجلس با چندماه تاخیر



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,علی مطهری

 نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: هنگامی که هیات نظارت استان اصفهان انتخابات را در این حوزه انتخابیه تایید کرده، به معنای امضا و تایید نهایی است و امضا نکردن اعتبارنامه یکی از منتخبان، در حکم تخلف آشکار از قانون است.

علی مطهری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به استیضاح وزیر کشور به دلیل تعلل در ارسال اعتبارنامه مینو خالقی به مجلس، اظهار داشت: موضوع استیضاح وزیر کشور همچنان در حال پی‌گیری است و بر این اساس از طریق قانونی این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

ممانعت وزارت کشور از صدور اعتبارنامه خالقی تخلف آشکار است

نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به اظهارنظر وزیرکشور مبنی بر این‌که عدم صدور اعتبارنامه منتخب سوم اصفهان ارتباطی به مجموعه وزارت کشور نداشته، اعلام کرد: هنگامی که هیات نظارت استان اصفهان انتخابات را در این حوزه انتخابیه تایید کرده، به معنای امضا و تایید نهایی است و امضا نکردن اعتبارنامه یکی از منتخبان، در حکم تخلف آشکار از قانون است.

نماینده برگزیده مردم تهران در مجلس دهم اضافه کرد: در واقع درصورتی می‌توانند اعتبارنامه برگزیدگان را امضاء نکنند که انتخابات در آن حوزه انتخابیه ابطال شده‌باشد. بنابر این هنگامی که می‌گویند انتخابات در حوزه انتخابیه اصفهان به تایید هیات نظارت رسیده، به معنای امضای آن است و هنگامی که این اعتبارنامه‌ها امضا شده، وزارت کشور موظف است که آن‌را به مجلس ارسال کند.

مطهری با بیان این‌که جلسه‌ای با قائم‌مقام وزارت کشور درخصوص استیضاح وزیر کشور و مشکل عدم ارسال اعتبارنامه مینو خالقی برگزار نشده، گفت: آقای امیری با بنده به‌صورت تلفنی صحبت کردند و گفتند که در وزارت کشور به‌دنبال به نتیجه رساندن این پرونده به‌شکل قانونی هستیم و حرف ما هم این است که همچنان منتظر تصمیم‌گیری ازسوی وزارت کشور هستیم.

وزارت کشور باید اعتبارنامه خالقی را صادر کند

او گفت: در مجموع وزارت کشور در بحث برگزاری انتخابات عملکرد مثبتی داشت و به‌طور کلی ایستادگی خوبی کرد اما به نظر ما این میزان از تلاش کافی نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم یادآور شد: دوستان در وزارت کشور می‌گویند که ما تلاش خودمان را انجام دادیم اما نتوانستیم به نتیجه برسیم و ما هم می‌گوییم که این میزان از تلاش کافی نیست و باید اعتبارنامه این نماینده منتخب هرچه سریع‌تر صادر شود.

خالقی حتی می‌تواند با چندماه تاخیر وارد مجلس شود

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا باتوجه به مهلت اندک باقی‌مانده تا پایان کار مجلس، می‌توان منتظر استیضاح وزیر کشور در این مجلس بود یا خیر، گفت: ممکن است که امکان استیضاح وزیر کشور در همین مجلس هم فراهم شود اما اگر هم این‌گونه نشد، مشکلی نیست. چراکه در مجلس دهم هم می‌توان موضوع استیضاح را پی‌گیری کرد و در آن صورت، منتخب سوم اصفهان می‌تواند با چندماه تاخیر وارد مجلس شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اشاره به تکرار این اتفاق در مجلس سوم، گفت: این مسئله در گذشته نیز سابقه داشته و دوستان باید این مسئله را بررسی کنند.

هیچ ابهامی در پرونده منتخب سوم اصفهان وجود ندارد

او گفت: از نظر قانونی، وضعیت این پرونده کاملاً روشن است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد و این‌که اعلام شده باید استفساریه صادر شود، چندان ضرورتی ندارد.

راه‌های سه‌گانه رسیدگی به پرونده خالقی

مطهری در تشریح راه‌های سه‌گانه ممکن برای رسیدگی به این پرونده گفت: به طور کلی سه راه برای رسیدگی به این پرونده وجود دارد؛ فارغ از راه اول نخست که‌‌ همان استیضاح وزیر است، امکان استفسار به‌عنوان راه‌حل دوم نیز مطرح شده که به نظر بنده باتوجه به این‌که قانون در این خصوص هیچ ابهامی ندارد، ضروری نیست و راه سوم این است که رهبر انقلاب این پرونده را به هیات حل‌اختلاف واگذار کند.

مطهری در پایان نتیجه‌گیری کرد: شخصاً معتقدم وزارت کشور باید هرچه سریع‌تر اعتبارنامه را صادر و به مجلس ارسال کند، ‌ چراکه هیچ مشکل و ابهامی در این پرونده وجود ندارد.
 

 اخبار  سیاسی  - ایلنا