اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا وارد کنندگان خون‌های آلوده به اچ.آی.وی هرگز محاکمه نشدند؟



اخبار,اخباراجتماعی, راههای انتقال ایدز


 اخباراجتماعی  - به مناسبت روز جهانی ایدز؛
چرا وارد کنندگان خون‌های آلوده به اچ.آی.وی هرگز محاکمه نشدند؟

بررسی های صورت گرفته نشان از آن دارد که چگونگی گسترش این ویروس در ایران و زمینه سازی ابتلا به بیماری ایدز در کشورمان، بعد از آنکه ابتدا با واردات خون های آلوده پای این ویروس به کشورمان باز شد و بعد توسط معتادان پر خطر و تزریقی تشدید شد، حالا به موج سوم رسیده که انتقال از طریق روابط جنسی ست و به دلایل متعدد، خطرناک تر است.

خیلی‌ها همچنان به این بیماری با نگاهی ترسناک و رازآلود نگاه می‌کنند و حتی گاهی مبتلایان این بیماری را شماتت می‌کنند، در حالی که خبر ندارند ایدز در کمین خودشان و دور و اطرافیانشان نیز نشسته و گاه برخی افرادی قربانی آن می‌شوند که هیچ خطایی از ایشان سر نزده است.

به گزارش «تابناک»، هر چه شمار موارد تازه مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی در جهان روند کاهشی نشان می‌دهد و دبیر کل سازمان ملل در پیامی که به مناسبت روز جهانی ایدز منتشر کرده، با تکیه بر این آمار از هدف غایی از بین بردن این بیماری تا شانزده سال دیگر (تا سال 2030 میلادی) به همکاری رهبران جهان سخن می‌گوید، اما کشور ما در آن قسمتی از نقشه گسترش جهانی این بیماری قرار گرفته که متاسفانه شیوع این بیماری در آن روند رو به رشدی نشان می‌دهد.

امروزه 35 میلیون انسان با اچ.آی.وی زندگی می‌کنند و 19 میلیون نفر از آنان از وجود این ویروس در بدن خود آگاه نیستند. اگر به این مولفه، روند روبه رشد همه گیری ایدز در اروپای شرقی، آسیای مرکزی و خاورمیانه را بیافزاییم و تابوهایی که هنوز برای مقابله با این بیماری نشکسته‌ایم را هم مد نظر قرار دهیم، آنگاه خواهیم دانست که خطر تا چه اندازه جامعه مان را تهدید می‌کند.

این در حالی است بررسی های صورت گرفته نشان از آن دارد که چگونگی گسترش این ویروس در ایران و زمینه سازی ابتلا به بیماری ایدز در کشورمان، بعد از آنکه ابتدا با واردات خون های آلوده پای این ویروس به کشورمان باز شد و بعد توسط معتادان پر خطر و تزریقی تشدید شد، حالا به موج سوم رسیده که انتقال از طریق روابط جنسی ست و به دلایل متعدد، خطرناک تر از شیوه های گسترش قبلی است.

از این رو می‌گوییم خطرناک تر که می‌دانیم احتمال تکرار فاجعه واردات خون های آلوده در سایه مراقبت های شدید بسیار بسیار کاهش یافته و علاوه بر آن، در موج جدید با معتادان تزریقی که نشانه‌های اعتیادشان آشکار است، مواجه نیستیم، بلکه با افرادی مواجهیم که یا بی اطلاعی شدیدشان از خطر ابتلا به اچ.آی.وی به ایشان ضربه زده و یا حتی هیچ اقدام پر خطر و خارج از حدود شرعی و اخلاق نداشته، این ویروس گریبانگیرشان شده است.

به این صورت که ممکن است فردی بی اطلاع از آنکه همسرش رابطه جنسی کنترل نشده داشته، در حالی به زندگی روزمره و عادی خود ادامه دهد که حتی نمی‌داند از رابطه سالم زناشوی‌اش، به این بیماری مبتلا گشته است؛ اتفاقی که بیشتر زنان و دختران را تهدید می‌کند و به تبع ایشان، می‌تواند تهدیدی بالقوه برای کودکانی باشد که از چنین مادری متولد می‌شوند.

البته سختی های مقابله با این موج ابتلای جدید که زنان در مقابل آن آسیب پذیرترند، مختص به کشورمان نیست بلکه معضلی جهانی است که هم عرض آن، در کشورمان نیز به چشم می‌خورد و علاوه بر تاخیر زیادی که در شناسایی ابتلای افراد به اچ.آی.وی رقم می‌زند، از این رو که با مسائل اخلاقی گره می‌خورد، مشکل را تا آنجا گسترش می‌دهد که ممکن است شناسایی ابتلا به ویروس، به درمان آن منجر نشود.

 این در حالی است که اگر تعارفات را کنار بگذاریم، اذعان خواهیم داشت که نه فرارسیدن موج سوم ایدز در کشورمان و نه مشخصاتی که از این موج می‌دانیم هم موجب نشده که برای مقابله با آن تدارک لازم را فراهم آورده و اقداماتی چون آموزش به زنان و دختران و چگونگی پرهیز از اقدامات پیشگیرانه در روابط جنسی را در دستور کار قرار دهیم، حال آنکه چنین تدارکی هنوز در دستور کار قرار ندارد!

اینجاست که می‌توان دریافت چرا هرگز دست اندکاران واردات خون های آلوده به ویروس اچ.آی.وی به کشورمان –که موج نخست شیوع بیماری ایدز در کشورمان را پدید آوردند،- محاکمه نشدند؟ به همین دلیل ساده که هنوز فکر می‌کنیم نرخ ابتلا به ویروس اچ.آی.وی و شمار مبتلایان به ایدز در کشورمان آنقدر نیست که برای کاهشش اقدامات فراگیر را در دستور کار قرار دهیم و یا از آن بدتر، بر این باوریم که آنان که اچ.آی.وی مثبت هستند، حتما عملی خلاف اخلاقیات و شرع مرتکب شده‌اند و تاوان اشتباه خود را می‌پردازند!


 اخباراجتماعی  - تابناک


ویدیو مرتبط :
توپ هایی که به شکل عجیبی وارد دروازه نشدند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سومین محاکمه جوانی که در15سالگی دستش به خون آلوده شد



 سی و یکم تیرماه سال 92 مأموران پلیس در جریان جنایت خونینی در پارک بازیافت خیابان زنجان قرار گرفتند.

با حضور مأموران در صحنه جنایت مشخص شد که هفت پسر جوان و نوجوان با یکدیگر به زد و خورد پرداختند که در این نزاع گروهی پسر 15 ساله‌ای به نام سیاوش با ضربات چاقو فاروق 18 ساله را از پای درآورده است. خیلی زود سیاوش دستگیر شد و تحت بازجویی قرار گرفت و به قتل اعتراف کرد.


این پسر در شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران تحت محاکمه قرار گرفت. قضات این شعبه قتل را شبه عمد دانستند و وی را به پرداخت دیه، 10 سال زندان و به خاطر مصرف مشروبات الکلی به 80 ضربه شلاق محکوم کردند.این حکم از سوی قضات دیوانعالی کشور نقض شد و پرونده برای رسیدگی به شعبه هم‌عرض ارسال شد.


سیاوش در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی عزیزمحمدی و چهار قاضی مستشار تحت محاکمه قرار گرفت.از آنجا که سیاوش در زمان قتل 15 سال بیشتر سن نداشت این‌بار نیز قضات شعبه 71 وی را مستحق قصاص ندانستند و درباره مصرف مشروبات الکلی حد برای او درنظر گرفتند و به پرداخت دیه محکوم کردند.اما قضات دیوانعالی کشور این بار نیز حکم قصاص را نقض کردند و با تقاضای اعمال ماده 91 خواستار تحقیق بیشتر در این زمینه شدند. این درخواست درحالی صورت گرفت که سیاوش مجازاتی غیر از قصاص نفس داشته و ماده 91 که قانون حمایتی از مجرمان زیر 18 سال است تنها در صورت محکومیت متهم به قصاص نفس اعمال می‌شود.صبح دیروز سیاوش در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی عزیزمحمدی و دو قاضی مستشار تحت محاکمه قرار گرفت.


این درحالی است که کمیسیون پزشکی قانونی نیز اعلام کرد که در زمان ارتکاب جنایت، متهم به قتل از رشد کامل برخوردار نبوده است.


سیاوش وقتی برای آخرین دفاع پشت تریبون ایستاد، گفت: روز حادثه مشروبات الکلی مصرف کرده بودم و حالت عادی نداشتم از طرفی هم حامد آن روز به من گیر داد و به همراه دوستانش مرا تهدید به مرگ کرد. روز حادثه وقتی وارد پارک بازیافت شدم، حامد و دوستانش نیز آمدند و به من حمله کردند من فقط به یاد می‌آورم که آن روز با شیشه حامد را زدم و از قتل فاروغ هیچی به یاد نمی‌آورم.بنابر این گزارش؛ در پایان سه قاضی عالی رتبه برای صدور رأی نهایی با هم وارد شور شدند که تصمیم مقتضی اتخاذ کنند.